roku to jak na razie mój faworyt w kategorii ciast z truskawkami Bardzo czekoladowe brownie, sernik z dodatkiem mleka skondensowanego i truskawki. Mus truskawkowy: 300 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 2 łyżki cukru Brownie: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 3 jajka 200 g cukru 120 g mąki pszennej Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera
Bulliowlać mleko, wsypać drożdże i cukier. Podgrzać 3 min/37 ° C/obr.2 . Dodać resztę składników. Wyrobić 3 min/Interwał.] Wyrobione ciasto odstawić na godzinkę do podwojenia objętości. Nadzienie truskawkowe: Truskawki umyć, pozbawić szypułek, drobno pokroić i przełożyć do garnka. Dodać cukier oraz sok z cytryny gotować przez kilka minut do momentu ,aż owoce puszczą sok,następnie zdjąć(...)dodać do truskawek ciągle mieszając i znów zagotować aż mąka straci surowość a truskawki ładnie się zagęszczą, wystudzić. Przygotowanie ciasta: Gotowe ciasto podzielić na dwie części, każdą z nich rozwałkować na prostokąt. Na każdy wyłożyć po połowie musu truskawkowego i równo rozsmarować , zwinąć w roladkę zaczynając od dłuższego brzegu. Każdą roladkę podzielić na 12 części , ułożyć je na blasze
Moje domowe kucharzeniejest u Was? Zapraszam na ciasto:) Ciasto podałam na talerzyku, który otrzymałam od GALERIA CUDA ŚWIATA . Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka jogurtowa: 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego 1 galaretka zielona np. agrestowa 250 ml gorącej wody Mus truskawkowy: około 30 dag świeżych truskawek(...)truskawkowy: Truskawki myjemy i dokładnie osuszamy, następnie usuwamy szypułki i miksujemy blenderem na gładki mus, odmierzamy tak około 400 ml musu i przekładamy do garnka. Następnie zagotowujemy i wsypujemy galaretkę w proszku, mieszamy aż się rozpuści, ale już nie gotujemy. Dodajemy cukier do smaku i dokładnie mieszamy. Mus odstawiamy do lekkiego stężenia. Następnie tężejący mus wykładamy na piankę i wstawiamy
Izabelawkuchnikakao, cynamonem i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę o wymiarach 35cm x 22cm, wyścieloną papierem do pieczenia. Piekę około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzenia biszkopt przekrawam na dwa równe blaty. 2. Pianka truskawkowa: Truskawki mrożone odmrażam, ze świeżych usuwam szypułki. Owoce miksuję blenderem na jednolity mus. Mus przelewam do garnka. Doprowadzam(...)wrzenia. Wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno razem z fixem. Dodaję tężejący mus. Miksuję. Na końcu do masy wlewam likier truskawkowy. Miksuję. 3. Na jeden blat biszkoptu wykładam piankę truskawkową. Przykrywam drugim blatem ciasta. Wierzch ciasta smaruję dżemem porzeczkowym. Gotowe ciasto posypuję kuleczkami zbożowymi i wstawiam na godzinę do lodówki
Tradycyjna kuchnia Kasidokładnie wyrobić około 10 minut na gładkie i lśniące ciasto. Można zrobić, to ręcznie jak i robotem z dołączonym hakiem. Wyrobione ciasto odstawić na godzinkę do podwojenia objętości. Nadzienie truskawkowe: Truskawki umyć, pozbawić szypułek, drobno pokroić i przełożyć do ganeczka. Dodać cukier oraz sok z cytryny gotować przez kilka minut do momentu aż owoce puszczą sok. Garneczek zdjąć(...)dodać do truskawek ciągle mieszając i znów zagotować aż mąka straci surowość a truskawki ładnie się zagęszczą, wystudzić. Przygotowanie ciasta: Gotowe ciasto podzielić na dwie części, każdą z nich rozwałkować na prostokąt. Na każdy wyłożyć po połowie musu truskawkowego i równo rozsmarować , zwinąć w roladkę zaczynając od dłuższego brzegu. Każdą roladkę podzielić na 12 części , ułożyć je na blasze
W garach u Gosiformy dodaj naszą masę serową. Wyrównaj wierzch. Włóż do piekarnika na około 60 minut do temperatury 160 stopni. W międzyczasie przygotujemy mus truskawkowy. Miksujemy w blenderze truskawki.Jeśli mus nie jest tak słodki, dodaj odrobinę cukru. Wyłóż ciasto z piekarnika, a następnie polej musem. Teraz można delektować się słodkim smakiem sernika. <3 Smacznego! Jakie macie plany na weekend
Gotowanie, czyli hobby dla każdegoTruskawki 500 g ( świeże lub mrożone) Galaretka truskawkowa 2 Mus truskawkowy: Truskawki 500 g (świeże lub mrożone) Galaretka truskawkowa 2 Przygotowanie: Blaszkę o wymiarach 35x25 cm wyłożyć folią spożywczą ( folię wyłożyć jeśli będziecie używać tak jak ja blaszki metalowej) dodatkowo wyłożyłam papierem do pieczenia aby łatwiej było ciasto wyjąć. Na nie ułożyć biszkopty. Pianka truskawkowa: Truskawki zblendować. Galaretki rozpuścić(...)lodówki na ok. 10 minut a następnie wylać pozostałą cześć pianki. Dzięki temu biszkopty nie podniosą nam się do góry. Włożyć do lodówki na godzinę aby pianka stężała. Mus truskawkowy Truskawki zblendować. Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku i przestudzić a następnie wymieszać z truskawkami. Gotowy mus wylać na stężałą piankę truskawkową. Odstawić do ponownego stężenia na kilka godzin
Kulinarne przygodylody truskawkowe. Albo żeby był to główny składnik jak w musie czekoladowym, który jest zrobiony z bakłażana. Jeśli już koniecznie mamy ochotę na tradycyjne ciasto, to część cukru czy mąki możemy zastąpić warzywami czy owocami. W cieście daktylowym suszone owoce są tak słodkie, że możemy dodać mniej cukru. W cieście czekoladowym z pomidorami część mąki zastąpiona jest pulpą pomidorową. Nowy(...)obtoczonych w mące garść posiekanych orzechów włoskich Przepis na tureckie ciasto daktylowe Za pomocą miksera zblendować jaja z cukrem. Dodać jogurt i oliwę i blendować dalej. Dodać proszek do pieczenia, kakao i cynamon i wymieszać, Na koniec dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Do ciasta dodać daktyle i orzechy. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką keksówki i piec
Ugotowane pozamiataneszklanki mleka roztrzepać budynie.Resztę mleka zagotować z cukrem pudrem,wlać roztrzepany budyń i ugotować.Masło utrzeć,dodając przestudzony budyń. Spód ciasta czyli biszkopt lub biszkopty - brzeg tortownicy obłożyć plasterkami truskawek.Wyłożyć masę budyniową. Masa -mus truskawkowy: ok 500-700g truskawek(świeżych lub mrożonych) 2 galaretki truskawkowe Truskawki zmiksować,podgrzać,rozpuścić w nich galaretki.Tężejące truskawki wyłożyć
Niespełnione zdolności kulinarnewymieszane suche składniki i przy pomocy np. szpatułki delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w 170 st. C. przez ok 20 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Następnie wyciągamy z tortownicy i usuwamy papier. składniki na mus truskawkowy: 160 g truskawek 1/2 galaretki truskawkowej wykonanie: Truskawki szypułkujemy myjemy(...)galaretki 500 ml gorącej wody Biszkopt wkładamy do tortownicy. Rozsmarowujemy na nim lekko tężejący mus truskawkowy. Część truskawek przekrawamy wzdłuż i układamy przy obręczy tortownicy, przecięciem na zewnątrz. Pozostałą część truskawek układamy na powierzchni musu (zostawiamy parę na wierzch ciasta). Ciasto wstawiamy do lodówki aby mus stężał. Następnie wylewamy masę serową i ponownie wkładamy do lodówki do stężenia. Gdy masa
Domowy Smak Jedzeniadzieciństwa miałam cały ogródek wypełniony krzaczkami truskawek, które zbierałam razem z bratem i babcią. Dziś przygotowuję z nich zarówno ciasta , desery , naleśniki, jak i sałatki. Dziś mam dla Was przepis na idealny truskawkowy deser na zimno – jest to genialny mus truskawkowy, Puszysty, delikatny, słodki …. obłędny! Idealny zarówno na deser, jak i drugie śniadanie, słodki podwieczorek czy randkę. Wspaniale
Ostra na SłodkoPolecam przepyszny deser z kaszki manny i pachnącym musem truskawkowym Składniki - 1 litr mleka - 1 szklanka kaszy manny - 1 laskę wanilii - 3 czubate szklanki truskawek
W królestwie smaków BeatyTorcik przygotowałam na swoje urodziny. Jest bardzo delikatny. Mus truskawkowy i czekoladowy cudownie rozpływają się w ustach. Rodzince smakował, mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Torcik
Smakołyki Asiprzygotowałam na bazie serka mascarpone z dodatkiem bitej śmietany i odrobiny żelatyny. Za drugim razem serek mascarpone połączyłam z białym serkiem i oczywiście w obu wersjach dodatek musu truskawkowego zapewnił delikatny truskawkowy smak. Oba kremy smakowały super. To moja pierwsza rolada jaką upiekłam i zarazem najsmaczniejsza jaką jadłam. Bardzo polecam! Składniki na roladę biszkoptową: 3 jajka(...)zmiksować z 1 łyżką cukru pudru i sokiem z cytryny. Wcześniej namoczyć 2 listki żelatyny w zimnej wodzie, następnie odsączoną rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Żelatynę połączyć z musem truskawkowym. Serek mascarpone przełożyć do miski, dodać cukier puder i wlewając porcjami bitą śmietaną ubić, aż wyraźnie zwiększy objętość i stanie się puszysty. Na koniec wmieszać mus truskawkowy z żelatyną
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ostudzić. Miękkie masło utrzeć do białości. Dodawać porcjami zimny budyń i ucierać. Krem rozsmarować na biszkopcie i przykryć drugim biszkoptem. Masa truskawkowa: Truskawki z sokiem cytrynowym i cukrem pudrem zmiksować w blenderze kielichowym na mus. Przelać do miski, wlać rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę(...)wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce. Gdy masa zacznie tężeć, ubić zimną kremówkę na sztywno. Do ubitej śmietany dodawać porcjami mus truskawkowy i delikatnie wymieszać. Masę rozsmarować na biszkopcie. Na masę truskawkową poukładać pokrojone truskawki i zalać tężejącą galaretka. Ciasto najlepiej schłodzić całą noc w lodówce. Warstwy ciasta: biszkopt kakaowy, krem budyniowy, biszkopt kakaowy, masa truskawkowa, truskawki, galaretka
Ala piecze i gotuje