ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:242/767)

Wiosenne Babeczki - Kwiatuszki z Marshmallows 180

Babeczki - Kwiatuszki z Marshmallows - S kładniki (ok. 1 4 babeczek): Ciasto: 3 jajka 150 g mąki 150 g masła w temperaturze pokojowej 150 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy (16 g) szczypta soli  łyżka kakao  ok. 1-2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie) Krem: 500 ml mleka łyżka mąki pszennej budyń waniliowy (lub śmietankowy) 1/3 szklanki cukru(...)pół szklanki mleka i dodajemy budyń oraz mąkę - dokładnie mieszamy.  Resztę mleka gotujemy wraz z cukrem, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - całkowicie studzimy.  Masło miksujemy na jasną, puszystą masę i ciągle miksując stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Gotową masę umieszczamy w lodówce do momentu lekkiego stężenia. Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę

Słodka Strona
Kokosanki Madzi 95

Składniki: ciasto 4 jajka 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 8 łyżek oleju 8 łyżek wody cukier waniliowy polewa 3/4 kostki margaryny 1/2 szklanki mleka 20 dkg cukru pudru 2 czubate łyżki kakao dodatkowo: 2 opakowania wiórek kokosowych Sposób wykonania: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę i dalej ucierać. Następnie wsypać mąkę wymieszana(...)proszkiem do pieczenia. Na koniec ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika , temp 180 stopni. Piec około 30 minut ( najlepiej do suchego patyczka ), wystudzić. Margarynę rozpuścić, zagotować z mlekiem, cukrem i kakao. Gotować przez 3 min. na wolnym ogniu mieszając, zdjąć z ognia przestudzić. Ciasto pokroić w kostkę, maczać w polewie i wiórkach kokosowych

Darcia w kuchni
piernik 164

jest dwa, trzy dni po upieczeniu. Niestety bardzo rzadko można się o tym przekonać, ponieważ ciasto znika o wiele prędzej. składniki 2 1/2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru 100 g masła 4 jajka 8 łyżek miodu 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki przyprawy do pierników 2 łyżeczki kakao sposób przygotowania Do jednej misy(...)dodajemy mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, przyprawę do pierników, oraz kakao, i wszystkie składniki ze sobą mieszamy W drugiej misie ubijamy rozbite jajka z mlekiem, miodem i stopionym masłem Wlewamy "mokre"składniki do "suchych". Całość przez chwilę mieszamy i przekładamy do niewielkiej blaszanej formy ,wyłożonej pergaminem. Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni, wkładamy ciasto i pieczemy  przez 45 minut

Miód i pieprz
Gofry czekoladowe 319

Przygotowanie: W dużej misce ubijamy białka z solą, W oddzielnej misce łączymy produkty suche: mąkę, cukier,kakao i proszek do pieczenia. Mieszając dodajemy mleko, żółtka i roztopione masło. Gotową masę łączymy z ubitymi białkami i delikatnie mieszamy aż powstanie jednolite ciasto. Pieczemy w gofrownicy - czas pieczenia jest różny, w zależności od gofrownicy :) Smacznego

Niezły Młynek
Kokosowe ciasto bananowe 160

dodatek wiórków kokosowych i mleka kokosowego dodaje karaibskiego charakterku. Przepisów na ciasta bananowe nigdy za wiele. Ciasto długo utrzymuje świeżość, i świetnie nadaje się na drugie a nawet pierwsze śniadanie. 5.0 from 1 reviews Kokosowe ciasto bananowe   Drukuj Prep time 15 min Cook time 60 min Total time 1 godzina 15 min   Ciasto bananowe z dodatkiem wiórków kokosowych(...)jednym jajku, dobrze miksując całość. W misce wymieszać mąki, proszek, sodę i sól, dodać ¾ szklanki wiórków i ponownie wymieszać. Banany rozgnieść widelcem. Do masła dodać mieszankę z mąką, banany i mleko kokosowe- całość dobrze zmiksować. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Podłużną foremkę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć ciasto. Na wierzch położyć pokrojone w plasterki pół banana i posypać pozostałymi

Cooking for Emily
Wspaniały tort orzechowy z kremem michałkowym i roladą 269

21cm CIASTO ORZECHOWE -4 jajka -3/4szkl cukru  (szklanka 250ml) -1 szkl zmielonych drobno orzechów włoskich -1 szklanka + 1 łyżka mąki tortowej -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -8 łyżek wody -8 łyżek oleju -pół łyżeczki kakao dla koloru ROLADA blaszka 25x25 -3 jajka -1 łyżka kakao -3 łyżki cukru -0,5 szkl mąki KREM -1 litr mleka(...)prostu przeciąć ciasto orzechowe na 3 spody i przełożyć kremem michałkowym  :-) Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier,potem żółtka, następnie mąkę i kakao. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto pieczemy około 10 minut w temp 180 stopni. Gorące ciasto wykładamy na ścierkę, ściągamy papier do pieczenia zawijamy i odkładamy do ostudzenia. KREM Z litra mleka odlewamy pół szklanki resztę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Rewelacyjne Ciasto Makowo-Adwokatowe 3103

delikatnym kremem ajerkoniakowym , tworząc niezwykle połączenie smaków, a chrupiące migdały znakomicie współgrają z całością. Polecam. Rewelacyjne Ciasto Makowo-Adwokatowe - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Masa makowa: szklank a maku 1 70 g margaryny 2 du że jajka czubata łyżka mąki ziemniaczanej pół(...)razu prze kładamy na dolny biszkopt. W takiej postaci studzimy. Krem adwokatowy: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku, mąkę oraz żółtk a - dokładnie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - całkowicie studzimy. Masło miksujemy na jasną, puszystą masę

Słodka Strona
Szybkie i puszyste ciasto z rabarbarem. 269

pełni z niego korzystam :) Zapraszam na proste i szybkie ciasto z rabarbarem. Bardzo smaczne, lekkie i puszyste, a zarazem odpowiednio wilgotne. A do tego długo zachowujące świeżość. Polecam :) Składniki ( na blaszkę 35x25 cm ) - 25 dag margaryny - 6 łyżek mleka - 1 szklanka cukru - 5 jajek - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2,5 szklanki(...)mąki Dodatkowo - bułka tarta i tłuszcz do wysmarowania formy Wykonanie  Margarynę, mleko i cukier podgrzewam na wolnym ogniu do rozpuszczenia składników. Studzę. Do ostudzonej masy dodaję żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksuję. Pod koniec dodaję ubitą pianę z białek i całość delikatnie mieszam. Ciasto wylewam do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Na wierzchu układam

Kuchnia z widokiem na ogród
Sernik złota rosa II 368

Sernik złota rosa podejście drugie. :-) Wyszedł znacznie smaczniejszy niż z poprzedniego przepisu (KLIK). Na tyle dobry, że nie chcę eksperymentować dalej i to właśnie do tego

Szefowa kuchni
Tort ananasowo- śmietanowy z galaretką 336

Biszkopt: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 1 kopiasta szklanka mąki, 5 łyżek oleju, 1,5 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka cukru, 200g masła, 50 ml advocata, Masa śmietanowa: 300ml śmietany 30%, 3 łyżki cukru pudru, 1 opakowanie śmietan(...)dodaję cukier oraz żółtka. Następnie dodaję olej, ocet oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto przelewam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 40 minut w temperaturze 170. Po przestudzeniu biszkopt przekrawam na dwa równe blaty. 2. Masa budyniowa: Z mleka odlewam 200ml. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem i cukrem waniliowym

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tartaletki z budyniem i owocami 630

dobry jakościowo budyń w proszku i tak właśnie podaję w przepisie poniżej, jeśli natomiast nie mamy sprawdzonego budyniu lub chcemy przechowywać babeczki dłużej niż 1-2 dni, można go przyrządzić samemu z mieszanki mleka i mąki, dzięki temu będzie trwalszy.Z podanego przepisu można przygotować 10 tartaletek o średnicy 9cm. Tartaletki z budyniem i owocami Składniki:ciasto kruche 200g mąki pszennej100g(...)odcięły nadmiar ciasta- skrawki ciasta ponownie rozwałkować i wyłożyć kolejne foremki- ciasto nakłuć widelcem, babeczki piec w 190-200 stopniach przez 15-18minut do zrumienienia- upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, lekko ostudzić, wyjmować delikatnie, odwracając foremki do góry nogami - z mleka odlać pół szklanki, rozpuścić w nim proszek budyniowy, resztę mleka zagotować z cukrem i masłem, gdy mleko się

Smakołyki Bereniki
Mocno jagodowe muffiny z kruszonką. 179

łyżka mąki kukurydzianej 1 łyżka cukru SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. W jednym naczyniu wymieszać suche składniki : mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz sodę. 2. W drugim naczyniu wymieszać mokre skłądniki: mleko, śmietanę, olej i jajko.  3. Połączyć suche składniki z mokrymi. Jeśli ciasto jest zbyt gęste można dolać kilka łyżek mleka. Ciasto powinno być gęste, ale lekko lejące, może mieć

DefinicjaSmaku
Ciasto na białkach z brzoskwiniami 152

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis pochodzi z moich starych zapisków. Ciasto te to doskonały i smaczny sposób na wykorzystanie zbędnych białek.  Jest wilgotne, puszyste i długo pozostaje świeże. Możecie użyć dowolnych owoców i pamiętajcie o tym, aby białka były w temperaturze pokojowej. (Ciepłe białko po ubiciu - będzie miało większą objętość niż wyjęte prosto z lodówki.) (2 małe keksówki(...)100g masła/margaryny 2 brzoskwinie + mąka ziemniaczana Lukier: 2 łyżki mleka cukier puder Białka z 2 łyżkami cukru ubić na sztywną pianę. Resztę cukru, mąki i proszek do pieczenia połączyć ze sobą i za pomocą łyżki wymieszać z białkami. Na koniec dodać roztopione masło/margarynę i ponownie rozmieszać. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy. Obrane brzoskwinie pokroić na większe kawałki

Di gotuje
Tort makowy z kremem śmietankowo-czekoladowym i pomarańczowo-kardamonową nutą 151

jajkach powstał ten. Kardamon jest bardzo delikatnie wyczuwalny. Jeżeli chcecie mocniejszy smak, możecie dać więcej. Składniki: Ciasto 300 g maku ½ l wrzącego mleka 250 g cukru 8 jajek (osobno żółtka i białka) 3 łyżki kaszy manny 2 łyżki zmielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mak zalać wrzącym mlekiem, odstawić do ostygnięcia. Dobrze osączyć i zemleć dwukrotnie w maszynce(...)utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę. Cały czas miksując dodać zmielony mak, kaszę, migdały, proszek do pieczenia . Osobno ubić białka na sztywną pianę. Delikatnie połączyć z masą makową. Ciasto makowe przełożyć do przygotowanej tortownicy, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec ok 40 minut, do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Zimne ciasto przekroić na 3 blaty

Pełny talerz
Ciasto Paradiso 2960

pudru 400g mleka kokosowego (1 puszka) 6-7 łyżeczek żelatyny 400g śmietanki kremówki 1 op. śmietan-fixu 50g wiórek kokosowych Galaretka kawowa: 350g słodzonego mleka skondensowanego 150ml mleka 1 i 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w proszku 2 łyżeczki żelatyny Herbatniki kruszymy na pył (w rozdrabniaczu lub np wykładając partiami na czystą, bawełnianą ściereczkę, i uderzając w nie wałkiem do ciasta(...)pieczenia tortownicę (o śr. 24cm), którą następnie wkładamy do lodówki. Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody i odstawiamy do napęcznienia. Kwaśną śmietanę przekładamy do miski, roztrzepujemy z cukrem pudrem oraz mlekiem kokosowym. Kremówkę ubijamy ze śmietan-fixem. Napęczniałą żelatynę zalewamy 1 łyżką wody i wstawiamy do kuchenki mikrofalowej w celu lekkiego podgrzania (zbyt mocno podgrzana żelatyna traci swoje właściwości). Do rozpuszczonej

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania