ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:242/767)

Czekolada studencka 165

Jakiś czas temu publikowałam przepis na domową czekoladę z mleka w proszku. Dziś powtórzyłam ten przepis, dodając dodatkowo mieszankę studencką i herbatniki. Wyszła pysznie! Składniki: 25

Tradycyjna Kuchnia
Kruche ciasto z owocami i kokosową kruszonką 275

kokosową kruszonką Składniki na blaszkę 30x20 cm Ciasto: 150 g mąki pszennej, 100 gr mąki krupczatki  150 g masła lub margaryny Kasia 70 g cukru pudru  2  żółtka  1 cukier waniliowy  1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 2 budynie waniliowe na 0,5 lt każdy 700 ml mleka 4 łyżki cukru, jeśli budyń jest

Mia Cucina Sofieta
Ciasto - orzechowa krówka. 165

Wami przepisem na pyszne ciasto! Zapraszam! Składniki; BISZKOPT: 6 jaj 1 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. cukru 1łyżeczka proszku bo pieczenia 2 łyżki kakao WKŁADKA ORZECHOWA: 25 dkg. orzechów włoskich   (zmielonych ) 3/4szkl. cukru 5 białek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej MASA Z ŻÓŁTEK: 1/2szkl.  mleka 1/2szkl. cukru 30 dkg.mas(...)rozpuszczenia się cukru . Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i mielonymi orzechami , delikatnie połączyć z ubitymi białkami . Wlać na formę o takich samych wymiarach jak ciasto kakaowe , piec około 30 minut w temp. 175-180C . MASA Z ŻÓŁTEK: Żółtka przelać do garnka o grubym dnie, następnie wsypać cukier i wymieszać,wlać mleko i postawić na ogień.( masę należy cały

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasto Ferrero Rocher bez Pieczenia 209

orzechów laskowych + ok. 60 g do posypania wierzchu Polewa czekoladowa: 100 ml śmietanki 30 % 100 g czekolady deserowej Ciasto Ferrero Rocher bez Pieczenia - Sposób przygotowania: Krem: Ok. 350 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałych 150 ml mleka rozprowadzamy kakao, proszek budyniowy, mąki i dokładnie mieszamy do pozbycia się ewentualnych grudek (można to zrobić za pomocą miksera). Następnie powstałą "mieszankę(...)pierwszą warstwą herbatników. O strożnie wykładamy 1/2 masy bez orzechów uważając aby nie przemieściły się herbatniki. Na mas ę wykładamy kolejn ą warstwę herba tnik ó w i umieszczamy ciasto w zamrażalce na ok. 15 minut . P o tym czasie wykładamy k rem z orzeszkami laskowymi i znów wykładamy herbatniki i ponownie wkładamy do zamrażalki na ok. 15 minut

Słodka Strona
Podwójny sernik 153

kwaśnej śmietany 75 g masła 125 ml mleka 1 opakowania budyniu waniliowego szczypta soli Przygotowanie: Spód: Mąką, proszek do pieczenia i cukier dokładnie mieszamy. Dodajemy masło pokrojone w kostkę i zagniatamy. Następnie dodajemy jajko i całość wyrabiamy na jednolitą masę. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto wykładamy cienką warstwą w formie do pieczenia(...)okrągłą formę o średnicy 26 cm. Masa serowa: Oddzielamy żółtka od białek. Białka odstawiamy do lodówki. Ser, 150 g cukru (40 g zostawiamy na później), żółtka, śmietanę, masło, mleko i budyń waniliowy miksujemy razem, aż do otrzymania jednolitej masy. Odlewamy jeden kubek masy i wstawiamy do lodówki, resztę wylewamy na ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika

KasiaiKrzysiu.pl
Afrodyta 2286

truskawkowej, Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietankowego, 1 kostka masła, 5 łyżek cukru pudru, 1 kieliszek spirytusu, Dodatkowo: polewa czekoladowa, 1/2 tabliczki białej czekolady. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny: Białka ubijam na sztywną pianę. Naprzemiennie dodaję cukier oraz żółtka. Nadal ubijając stopniowo dodaję olej, mąkę, kakao, cynamon oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę (wymiary 25x35(...)dodaję kolejno żółtka, cukier, olej, mąkę, proszek do pieczenia oraz ocet. Ciasto wylewam na blaszkę i piekę 15 minut w temperaturze 170 stopni. 3. Truskawki miksuję blenderem. Mus przelewam do garnka i doprowadzam do wrzenia. Wsypuję galaretki i dokładnie mieszam. Studzę. Gęstą masę wykładam na ciemny biszkopt. Przykrywam biszkoptem jasnym. 4. Na mleku gotuję budyń. Masło ucieram z cukrem pudrem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto na oliwie z prażonymi ziarnami pszenicy 135

kremu, omińcie ją, ciasto też będzie dobre. Idealnie smakują z kulką lodów waniliowych. 'ciasto oliwkowe z prażonymi ziarnami pszenicy' Składniki: - 3 jajka - 2 szklanki cukry - 300 ml oliwy z oliwek - użyłam Oliwy Extra Vergine ORIGINALE, marki Bertolli * - 1,5 szklanki mleka - 2 szklanki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 2 łyżeczki cynamonu - 0,5 łyżeczki soli(...)ziaren pszenicy w miodzie W misce wymieszać jajka, oliwę i mleko. Dodać skórkę z cytryny. W drugiej misce wymieszać ze sobą mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon, sól i cukier. Powoli dodać masę jajeczną. Dokładnie wymieszać. Pod koniec mieszania, dodać sok z połowy cytryny (drugą połowę zachować do kremu). Ciasto wylać do wyłożonej papierem formy/tortownicy (piekłam w formie do brownie

CookYourself
orzechowo-jabłkowe------nut-apple 351

Składniki: beza 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 szklanka cukru pudru 4 białka ciasto orzechowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia 350 g mąki pszennej tortowej cukier wanilinowy 230 g zimnego masła 1/2 szklanki cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka cynamonu 130 g orzechów włoskich krem 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki likieru jaki lubimy 3 łyżki maki pszennej(...)przestygną ,zmielić je. Do miski wsypać mąkę ,proszek do pieczenia,orzechy,cukry i cynamon. W kostkę pokroić zimne masło, dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto. Wyrobione ciasto ,zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie w yłożyć papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 26x 34 cm . Ciasto podzielić na dwie części. Jedna część cienko

w mojej kuchni
METROWIEC 11649

jajek (białka oddzielone od żółtek) 8 łyżek wody 8 łyżek oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 łyżki ciemnego kakao (do zabarwienia połowy ciasta ciemnego) 3 łyżki mąki ziemniaczanej (do dodania do jasnej połowy ciasta) SKŁADNIKI NA KREM BUDYNIOWY: 1 litr mleka 4-6 łyżek cukru lub cukru wanilinowego 4 żółtka 6 łyżek mąki ziemniaczanej 400 g miękkiego(...)Masę wyłóż do keksówek i wsadź je do piekarnika na 40-45 minut . Piecz ciasta do tzw. suchego patyczka . Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostudzenia. Następnie oba ciasta pokrój w kromki grubości 1,5 - 2 cm . KREM BUDYNIOWY: 3/4 l mleka zagotuj. Pozostałą część rozmieszaj rózgą kuchenną wraz z cukrem, mąka ziemniaczaną i żółtkami. Na wrzące

Słodko-Słony Świat Ilony
3xR :Rabarbarowe racuchy z rabarbarowym sosem 186

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 1 duży dojrzały banan pół szklanki cukru 0,5 kg rabarbaru (z czego 200 g do sosu) na sos: 3 łyżki cukru łyżka mąki ziemniaczanej 200 g rabarbaru szklanka mleka sojowego Przygotowanie: Suche składniki łączymy w dużej misce, a w drugiej rozgniatamy banana i mieszamy z mlekiem. Łączymy wszystko razem(...)dorzucamy obrany i pokrojony rabarbar. Ciasto powinno być dosyć gęste. Masę nakładamy łyżką na rozgrzany olej (ja zawsze smażę na kokosowym maśle rafinowanym), smażymy na złoty kolor po oby stronach (3 minuty co najmniej każda). A teraz sos: do małego rondelka wrzucamy rabarbaru, zasypujemy cukrem i dusimy, aż całkowicie zmięknie (max 10 minut). Podlewamy połową mleka, resztę mleka łączymy

greenscarf
Ciasto ucierane z truskawkami i kokosem + film 204

pyszne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto ucierane z kokosem i truskawkami to świetna propozycja na podwieczorek zwłaszcza że sezon truskawkowy w pełni. Znakomicie smakuje również z innymi sezonowymi owocami. składniki na tortownicę 23 cm 250 g masła lub margaryny 1/2 szklanki cukru kryształu 4 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 torebka cukru waniliowego(...)cukrem kryształem i cukrem waniliowym, podczas ucierania stopniowo dodajemy po jednym jajku i wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gdy masa będzie już gładka dodajemy wiórki kokosowe, na końcu wlewamy zimne mleko. Do tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką przekładamy utarte ciasto i dokładnie rozprowadzamy łopatką, na wierzchu układamy truskawki. Ciasto pieczemy ok. 50 - 60 minut w piekarniku rozgrzanym

Smakowite Dania
Muffiny czekoladowe z malinami 61

mąki pszennej lub mieszaniny np mąki owsianej i przennej – 145 g cukru brązowego – 50 g kakao w proszku (niesłodzone) – 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia – 1 łyżeczka sody oczyszczonej – szczypta soli – 300 ml mleka klasycznego lub roślinnego – 70 ml oliwy z oliwek – 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii – 1 jajko – 100 g gorzkiej czekolady – połamanej(...)łyżki mleka Opcjonalnie cukier puder do posypania babeczek. Przygotowanie: W miskach wymieszaj osobno składniki mokre i suche. Mokre czyli: oliwa, jajko, mleko i ekstrakt z wanilii, oraz suche: mąka, cukier, kakao, proszek do pieczenia i sodę. Następnie składniki mokre wlej do tych suchych i całość wymieszajcie za pomocą łyżki do połączenia składników. Do ciasta dodaj połamaną czekoladę, wolę ją połamać

nietylkopasta.pl
powidlak z gruszkami 129

wilgotności. Takie ciasto jest idealne na środek tygodnia do popołudniowej herbatki.  *foremka 14*25 cm Składniki: 5 jajek 2,5 szklanki mąki słoiczek powideł śliwkowych (mój miał 280 gram) 1 kopiata łyżka kakao szklanka cukru  1/2 szklanki oleju łyżeczka sody łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2-3 gruszki 100 g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka wiórki czekoladowe(...)Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem i kakao, przesiać. Dodawać po łyżce do masy jajecznej na zmianę z olejem. Gruszki obrać i pokroić w ćwiartki. Połowę ciasta wyłożyć do wyłożonej papierem blaszki i ułożyć połowę gruszek. Przykryć resztą ciasta i rozłożyć pozostałe gruszki, docisnąć. Piec w 180*C przez około godzinę. Wystudzić na kratce. Czekoladę z mlekiem rozpuścić nad parą, polać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zapiekane naleśniki z serem 596

przed podaniem możecie posypać cukrem pudrem i ozdobić owocami. Składniki na porcję dla 4 osób: ciasto na naleśniki (12 sztuk) 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 0,5 szklanki wody mineralnej 2 łyżki cukru 2 jajka 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli odrobina oleju do smażenia farsz twarogowy 0,5 kg sera trzykrotnie zmielonego

Ugotować
Ciasto na pizzę bez drożdży 196

zrobiłam cienki spód taki jak lubię. Na pewno jest różnica między tym, a drożdżowym ciastem na pizzę jednak ma ono swoje zalety. Przepis jest taki : 2 szklanki mąki pszennej ( ja użyłam typ 550) 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cukru 3/4 szklanki mleka - ja użyłam wody 1/3 szklanki oleju - ja dałam łyżkę płaska łyżeczka bazylii - dodałam łyżkę suszonego tymianku

apetytnapieczenie

Proponowane wyszukiwania