ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:37/512)

Tarta bezglutenowa z kremem 65

delikatnych dekoracji wielkanocnych na wierzchu kremu i mazurek gotowy! Print Tarta bezglutenowa z kremem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczna tarta. Course Ciasta Cuisine Polska Keyword bezglutenowe, mascarpone Prep Time 20 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 40 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 120 g mąki ryżowej 120 g mąki(...)trzcinowy, dodać posiekane zimne masło, jajko i żółtka, zagnieść ciasto w razie potrzeby dodać łyżkę mleczka kokosowego lub śmietany. Gotowe ciasto podzielić na dwie części, każdą z nich zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do zamrażalnika na czas rozgrzania piekarnika. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C. Jedną część ciasta wyjąć z zamrażalnika, rozwałkować na cienki placek, wyłożyć nim formę

SprawdzonaKuchnia.pl
TARTA Z KREMEM WANILIOWYM, CZEREŚNIAMI I GALARETKĄ 185

popołudniowej kawki i na imprezę. Gwarantuję , że tak jak ta z truskawkami ( TA ) będzie znikać w błyskawicznym tempie. Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * masło – 100 g * mąka – 170 g * cukier – 90 g * żółtko – 1 szt MASA: * mascarpone – 250 g * żółtko – 2 szt * cukier – 2 łyżki * laska wanilii – 1 szt * skórka cytrynowa – 1 łyżka(...)PRZYRZĄDZENIA: CIASTO : Wszystkie składniki ze sobą siekamy, a następnie zagniatamy gładkie ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy i wylepiamy formę do tarty ( 26 cm ), pieczemy ok. 20 minut / 200 C. MASA: Żółtka ubijamy z cukrem , dodajemy ziarenka wanilii , skórkę cytrynową i mascarpone – mieszamy, wylewamy na wystudzony kruchy spód. CAŁOŚĆ: Na tarcie układamy wydrylowane

Ostra na Słodko
KREMÓWKA Z MASCARPONE I OWOCAMI 174

Ciasto przygotowane z gotowych płatów ciasta francuskiego, przełożonych masą z serka mascarpone oraz śmietanki kremówki, z dodatkiem owoców lata - truskawek, malin i borówek. Masa ma truskawkowy posmak, a to za sprawą galaretki krystalicznej o tym smaku, która ma również za zadanie usztywnienie tej masy. Użycie gotowego ciasta francuskiego sprawia, że ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a dodatkowo skraca się(...)sprawia, że nie jest ono przesłodzone. Smakuje rewelacyjnie!   Składniki: 1 płat ciastka francuskiego XXL 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% 1 galaretka krystaliczna truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 250 g truskawek 125 g malin 125 g borówek Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i przecinamy na pół. Każdą połówkę układamy na osobnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem

Kuchnia MagdaLeny
Koszyczki z ciasta francuskiego z pieczarkami 92

jakiegoś bloga kulinarnego. Niestety zapomniałam zaznaczyć sobie z jakiego:( Jeśli jesteście fanami pieczarek, to myślę, że takie koszyczki powinny Wam zasmakować. 1 op. ciasta francuskiego 1 cebula 8-10 dużych pieczarek 1 małe jajko 3 łyżki mascarpone 2-3 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 18% 1/2 łyżeczki suszonego tymianku szczypta mielonej słodkiej papryki sól, pieprz masło Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki(...)dorzucamy pieczarki. Smażymy na rumiano. Pod koniec doprawiamy je szczyptą mielonej papryki oraz solą i pieprzem. Studzimy. Do przestudzonych pieczarek dodajemy mascarpone, kwaśną śmietanę oraz jajko. Doprawiamy mielonym tymiankiem i w razie potrzeby jeszcze solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozwijamy. Wykrawamy większe kółka. Wykładamy nimi wgłębienia foremki na muffiny. Na każde kółko ciasta francuskiego dajemy po 1 łyżce masy pieczarkowej

Smaki Na Talerzu
Ciasto bez pieczenia z budyniem i herbatnikami 2774

domu piekarnika.   Tak czy siak postanowiliśmy wyjść takim osobom naprzeciw. Po kilku próbach stworzyliśmy przepis na super proste ciasto bez pieczenia z budyniem i serkiem mascarpone. Smakuje obłędnie, jest lekkie jak chmurka a kruchość zapewniają herbatniki. Co ciekawe wystawiłem je na noc na taras, kiedy było na minusie(...)Jeżeli nie jesteście mistrzami w pieczeniu lub nie macie dobrego piekarnika, skorzystajcie z tego przepisu. Połączenie budyniu śmietankowego, kremowego mascarpone, kruchych herbatników oraz startej czekolady jest wprost obłędne. Ciasto fajnie sprawdza się latem kiedy podajemy je bardzo mocno schłodzone. A zimą wyśmienicie smakuje z filiżanką ulubionej kawy.   Myślę

kuron.com.pl
Domowa pizza bianca z ziemniakami i szałwią 75

pieprz Przygotowanie pizzy z ziemniakami: W misce wymieszaj mąkę, drożdże, oliwę oraz sól. Stopniowo dodaj wodę, wymieszaj a następnie zagnieć ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Ja wykorzystuję do tego robota planetarnego z założonych hakiem do ciasta drożdżowego.  Ciasto przełóż do dużej miski posmarowanej oliwą, przykryj i odstaw do wyrośnięcia na 1,5-2 godziny, aż podwoi swoją objętość(...)masz dwóch blach, najpierw przygotuj pierwszą pizzę, a drugą porcję ciasta trzymaj pod przykryciem, żeby nie obeschła. Ciasto rozciągnij na duży prostokąt i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Można je też rozwałkować wałkiem, ale ja zdecydowanie wolę formować pizze w dłoniach. Ciasto posmaruj połową farszu z mascarpone zostawiając margines przy brzegu, następnie rozłóż połowę plastrów ziemniaków. Skrop łyżką

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciasto marchewkowe-bezcukrowe 65

lubi ciasto marchewkowe ręka w górę! Ja bardzo, a tym razem stworzyłam jego bezcukrową i bezsłodzikową wersję. Przepis jest bardzo prosty, a ciasto pyszne. Dodałam do niego orzechy i rodzynki, ale tutaj możecie dowolnie modyfikować użyte bakalie. Jeśli Wasze maluchy mają problem z jedzeniem orzechów, to możecie je pominąć. Ciasto ozdobiłam polewą z serka bananowego zrobionego z mascarpone i agaru(...)uzyskać zbitą masę. Natomiast kiedy robimy np. budyń i wolimy, by konsystencja była bardziej płynna, to dodajemy 1 małą łyżeczkę na 300 ml płynu. Ciasto marchewkowe-bezcukrowe – składniki (tortownica o średnicy 24cm; 12 porcji): Ciasto 4-5 marchewek (łącznie około 400g), 1 średnie jabłko, 1,5 szklanki mąki orkiszowej jasnej, łyżeczka sody oczyszczonej, łyżeczka proszku do pieczenia, cynamon cejloński

Natka Pietruszki
Tarta z czereśniami. Przepis krok po kroku 529

szybko (jak każdy Wybór padł na tarte, to pozycję mamy opracowaną do perfekcji. Głównie dzięki kruchemu ciastu, które zawsze się udaję. Kruche ciasto (link) . Krem mascarpone też nie jest bez znaczenia. Dla odmiany, aby nie popaść w rutynę do spodu dodaliśmy kakao. Okej, dzieci nas do tego zmusiły. Nieskromnie przyznamy(...)zapoznania się z przepisem krok, po kroku.   Ciasto (spód tarty)   120 g zimnego masła 220 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 40 g cukru pudru szczypta soli 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 żółtko   Krem:   500 ml zimnej śmietany kremówki 36 % 250 g mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej

kuron.com.pl
Tarta orzechowa z masłem orzechowym 93

kruche ciasto wymieszać łyżką, a następnie ugnieść ręcznie. Formę na tartę wykleić ciastem, tak aby było jednej grubości. Ciasto piec przez 15 minut w 180 stopniach. Ciasto należy przykryć papierem do pieczenia i przyłożyć czymś twardym, aby nie wyrosło (suchą fasolą lub jakąs mniejszą tortownicą). Ciasto wystudzić. Masa orzechowa: Śmietanę(...)uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy ciasto będzie zimne przelać masę orzechową i całość udekorować kosiekanymi orzechami i startą czekoladą. Odstawić do lodówki na 6 h. Krok po kroku : 1. Wyrobić kruche ciasto 2. Wylepić ciastem formę 3. Upiec ciasto 4. Ubić śmietanę 5. Dodać mascarpone oraz masło orzechowe 6. Wylać masę na ciasto

KuchniaWeDwoje.pl
Tort czekoladowy z bitą śmietaną, nutellą i truskawkami 131

Zapraszam na połączenie ciasta czekoladowego z kremem z serka mascarpone i kremówką. Do tego dużo owoców, efekt wspaniały:). Ciasto: 200g masła 150g cukru 1 op. cukru waniliowego 2 jajka L 1 i 1/2 szklanki mąki 4 łyżki kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej  150ml śmietany kwaśnej  Krem z nutellą: 150g nutelli 150g serka mascarpone(...)stopni przez około 30 minut. Studzimy. 2. Przygotowujemy kremy: w jednej misce miksujemy ze sobą nutellę i mascarpone. W drugiej ubijamy kremówkę z cukrem pudrem, na koniec do ubitej już śmietanki dodajemy mascarpone i jeszcze chwilę miksujemy. 3. Większy blat ciasta układamy na talerzu. Smarujemy go 2/3 kremu z nutellą i 2/3 kremu śmietanowego. Na krem układamy pokrojone truskawki, przykrywamy

Szefowa kuchni
Quiche z kurczakiem i mascarpone 471

mąki 1 łyżka śmietany 1 jajko szczypta soli nadzienie: 1 brokuł 1 pierś z kurczaka 2 małe cebule 250 g mascarpone 1/2 śmietany 18% 2 jajka sól, pieprz, bazylia parmezan wykonanie: Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę. Brokuł umyć, podzielić na różyczki i podgotować w osolonej wodzie, nie rozgotowując warzywa. Cebulę pokroić w kostkę(...)ostygnięcia. Ciasto wyjąć z lodówki. Rozwałkować. Foremkę do tarty wysmarować, wyłożyć nią ciasto i ponakłuwać widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i podpiec ciasto przez około kwadrans. W tym czasie serek mascarpone zmiksować z jajkami i śmietaną. Doprawić solą, pieprzem i bazylią. Podpieczoną tartę wyjąć, wyłożyć na niej kurczaka z brokułami i zalać wszystko masą z mascarpone. Wierzch

Ania i Marcin gotują
Ciasto z bezikami, cytrynowym kremem mascarpone i borówkami 134

Cytrynowy krem na bazie serka mascarpone, beziki i borówki to połączenie, które jest nieziemsko pyszne! Postanowiłam przygotować z niego łatwe ciasto, które okazało się hitem i zniknęło jeszcze szybciej, aniżeli powstało. Masa nie jest zbyt słodka, więc idealnie komponuje się z lekko miękkimi, ale jeszcze chrupiącymi bezami w środku. Możecie też użyć innych owoców, np. malin, brzoskwiń, czy porzeczek(...)ubić na sztywno, a następnie delikatnie połączyć z serkiem mascarpone - zmiksowanym ze skórką oraz sokiem z cytryny.  Na końcu wmieszać połówki borówek oraz pokruszone beziki.  Całość.   Formę wyłożyć papierem do pieczenia/folią spożywczą i na jej dnie równomiernie ułożyć warstwę biszkoptów. Na ciastkach umieścić krem. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce, a przed podaniem ozdobić bezikami oraz borówkami

Di gotuje
CIASTO Z DYNIĄ, ORZECHAMI I CZEKOLADĄ 173

zachowujące świeżość. Z dużą ilością orzechów, migdałów i gorzkiej czekolady. Opcjonalnie także z dodatkiem posiekanych suszonych owoców np. daktyli, moreli, śliwek, rodzynek.  Wierzch ciasta wykończyłam warstwą powideł śliwkowych i Nutelli oraz kremem z serka mascarpone i domowego sosu toffee. Całość posypałam pestkami granatu.  Tak wykończone ciasto najlepiej jest przechowywać w lodówce, w plastikowym pojemniku, a odpowiednią porcję ciasta(...)Wykładamy ciasto do formy, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez około 35-45 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto zostawiamy na kratce do lekkiego przestygnięcia. Smarujemy polewą z Nutelli i powideł. Dekorujemy kremem z serka mascarpone i sosu toffee.  Wierzch posypujemy pestkami granatu

cool and minty
CIASTO CZARNA POMARAŃCZA 665

Czarna pomarańcza to połączenie czekolady z pomarańczą. Ciasto typu murzynek z dodatkiem konfitury pomarańczowej, przełożone masą z cząstkami pomarańczy, przygotowaną z serka mascarpone i śmietany kremówki, oblane gorzką czekoladą i posypane skórką pomarańczową. Ciasto jest bardzo aromatyczne i pięknie pachnące pomarańczą. To zasługa konfitury pomarańczowej, która oprócz aromatu, nadaje wyjątkowy smak oraz sprawia, że ciasto jest wilgotne. Nie jest(...)kąpieli wodnej. Schłodzoną śmietanę razem z cukrem pudrem ubijamy na sztywno i do ubitej śmietany dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Ubitą śmietanę łączymy z serkiem mascarpone. Polewa: Czekoladę razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy. Wystudzone ciasto przekrawamy na dwa pół. Na dolnym blacie rozsmarowujemy masę i umieszczamy w niej cząstki pomarańczy. Przykrywamy drugim blatem. Wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą

Kuchnia MagdaLeny
Bûche de Noël – rolada biszkoptowa z kremem z mascarpone 116

minut/y 12 minut/y 32 minut/y Składniki Ciasto 3 jajka 70g cukru 50g mąki pszennej 30g mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem 250 g mascarpone 200 ml kremówki 3 łyżki cukru espresso Sposób przygotowania Ciasto Białka ubijamy na pianę. Ubijamy dodając cukier i po jednym żółtku. Mąki przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Łączymy pianę z mąkami, do wymieszania(...)kremu wzorki. Odstawiamy do lodówki. Najlepsze na następny dzień. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/boze-narodzenie/buche-de-noel/ MieszamWGarnku Artykuł Bûche de Noël – rolada biszkoptowa z kremem z mascarpone pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku