Tarta z truskawkami i mascarpone to dość szybkie i mało pracochłonne ciasto, które zadowoli podniebienie każdego! :) Podane składniki dotyczą formy na tartę o średnicy 25cm. Tarta z truskawkami i mascarpone – Składniki: Składniki The post Tarta z truskawkami i mascarpone appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepewno nie zawiedzie waszych oczekiwań. Ciasto jest intensywnie czekoladowe, nieprzesadnie słodkie i cudownie pyszne. Ciasto przełożone jest kremem czekoladowym na bazie ganache i serka mascarpone. Po wierzchu posypane pistacjami. Sprawdzi się doskonale jako ciasto do kawy ale także jako ciasto urodzinowe czy przygotowane na inną dowolną okazję. Wypróbujcie ten przepis i koniecznie podzielcie się swoimi opiniami. Zapraszam do śledzenia mojego(...)łyżeczka ekstraktu waniliowego 280 ml kawy parzonej Krem: 200 ml śmietanki kremówki 36% 10 dkg gorzkiej czekolady 6 dkg masła bez soli 250 gr serka mascarpone Dodatkowo: 4 łyżki pistacji Jak upiec czekoladowe ciasto bez glutenu . Ciasto czekoladowe: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Potrzebne będą nam dwie duże miski. Do pierwszej miski przesiać mąkę, sodę, proszek do pieczenia
mecooksW zasadzie to pavlova z truskawkami. Od dawna za mną chodziła, ale jakoś nie było okazji. No może okazje były, ale nie wiem dlaczego pavlovej nie
Gotowanie z pasjąsię idealnie i smakują rewelacyjnie z kokosowym kremem. Krem to połączenie śmietanki kokosowej, powstałej z mocno schłodzonego mleka kokosowego typu light (można takie znaleźć w Lidlu) oraz serka mascarpone. Krem w cieście leśny mech które robiłam jakiś czas temu, był tylko z mleka kokosowego, więc nie zawierał laktozy, można taki sam również przygotować do tych babeczek, jednak dodatek mascarpone sprawia(...)jajka 2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 2 puszki mleka kokosowego light (śmietanki kokosowej) 1 opakowanie serka mascarpone 5 łyżek eytrytolu lub ksylitolu* owoce np. borówki, truskawki, maliny, granat Wykonanie: Ciasto: Rozmrozić szpinak, odcisnąć, zmiksować blenderem na jednolity mus. Świeży szpinak umyć, dokładnie odsączyć i również zblendować. Piekarnik nagrzać do 180 ºC . Jajka wbić
Healthy food explorertort biało - czerwony, tort jak polska flaga ;-) Strzelające, kwaskowe kuleczki czerwonych porzeczek zatopione w śmietankowym kremie i słodycz chrupkiej bezy... Pyszności! Tym, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z pieczeniem ciast bezowych polecam również wpis Perfekcyjna beza - to się musi udać! Składniki: Blaty bezowe: 8 białek 400 g cukru 2 łyżeczki soku z cytryny Dwie blachy do pieczenia wyłożyć papierem(...)blachach do całkowitego ostygnięcia. Bezy najlepiej upiec dzień wcześniej i zostawić do ostygnięcia na całą noc. Krem śmietankowy: 400 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 250 g schłodzonego serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii oraz: około 600 g czerwonych porzeczek Śmietana i serek mascarpone powinny być mocno schłodzone, najlepiej przez 12 godzin w lodówce. Śmietanę ubić
maniapieczeniaSernik baskijski z San Sebastian uchodzi za najbardziej kremowy na świecie. Jego struktura jest lekka, piankowa, a sernik podawany jest wręcz lekko płynny na środku. Charakteryzuje
Poezja smakubabeczki idealne! Możecie udekorować je cytrynowym lukrem, lemon curd lub po prostu posypać cukrem pudrem – będą pyszne w każdym wydaniu. Wilgotne babeczki cytrynowe – lato w foremce Uwielbiam ciasta z mocnym aromatem cytrusów – w lato pozostawiają nas w orzeźwiającym, lekkim klimacie, a w zimę przynoszą miłe wspomnienie ciepłych dni. Te babeczki cytrynowe to prawdziwe lato w foremce(...)podaję je w prostszej wersji – z cytrynowym lukrem lub posypane tylko cukrem pudrem . Jeśli chcecie wersję na bogato, to polecam udekorować je kremem z bitej śmietany i mascarpone. Z ciasta na babeczki możecie też przygotować pyszną, wilgotną cytrynową babkę . Idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. Sprawdź też inne przepisy na pyszne słodkości: Sernik Oreo na zimno Odwrócone ciasto migdałowe
Na-talerzu.plwrzącą wodę. Wszystko dokładnie wymieszać. Wylać ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczenie – piec w nagrzanym piekarniku do 200 C 20 minut. Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić. Przygotowanie kremu z serka mascarpone – do serka mascarpone dodać cukier i ubitą śmietanę. Delikatnie wymieszać. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody(...)zostawić aż napęcznieje. Następnie zalać pozostałą wodą, ale musi być wrząca. Wlać do żelatyny i wymieszać. Zostawić aż ostygnie, następnie wlać do masy z serka mascarpone i wymieszać. Wylać masę na ostudzone ciasto i wstawić do lodówki. Przykryć ciasto, żeby nie przeszło zapachami z lodówki. Dziękuje Luiza, ciasto jest pyszne
Kuchnia PokoleńCiasto przygotowane z gotowych płatów ciasta francuskiego, przełożonych masą z serka mascarpone oraz śmietanki kremówki, z dodatkiem owoców lata - truskawek, malin i borówek. Masa ma truskawkowy posmak, a to za sprawą galaretki krystalicznej o tym smaku, która ma również za zadanie usztywnienie tej masy. Użycie gotowego ciasta francuskiego sprawia, że ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a dodatkowo skraca się(...)sprawia, że nie jest ono przesłodzone. Smakuje rewelacyjnie! Składniki: 1 płat ciastka francuskiego XXL 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% 1 galaretka krystaliczna truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 250 g truskawek 125 g malin 125 g borówek Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i przecinamy na pół. Każdą połówkę układamy na osobnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem
Kuchnia MagdaLenyszklanki cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 1/3 szklanki oleju 2,5 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 400 ml śmietanki kremówki 250g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 100 g borówki amerykańskiej Sposób wykonania: Szpinak rozmrozić i odsączyć używając sitka. Następnie zblendować. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Stopniowo wlewać(...)wierzch ciasta na wysokości ok. 2/3. Pozostałe ciasto przekroić na pół w poziomie. Odciętą wartwę pokruszyć palcami nad talerzem. Ubić na gęstą masę śmietankę z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Ciasto przełożyc masą serową.Nasmarować dżemem i wysypać przygotowane wcześniej okruszki ciasta. Na wiechu ułożyć borówki
Przepisy kulinarne babci Antoninypłaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 200 g gotowej masy krówkowej 250 g serka mascarpone Warstwa malinowa: 400 g malin 1 galaretka o smaku jagodowym lub owoców leśnych 150 ml śmietany kremówki łyżeczka cukru pudru Maliny rozmrozić. Galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzątku. Przygotować ciasto czekoladowe. Do garnka z grubym dnem dodać połamaną czekoladę, masło i cukier i czekoldę(...)ostudzić. Następnie dodać rozkłócone jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Wstawić do piekarnika na 25 do 30 minut i upiec. Wierzch spodu powinien być ścięty, ale sprężysty. Ciasto przestudzić. Serek mascarpone utrzeć z masą krówkową. Równo rozsmarować na cieście. Kiedy galaretka przestygnie, maliny przecedzić i sok dodać do galaretki. Maliny wyłożyć na masę i zalać tężejącą galaretką. Włożyć
Czerwień i błękitKlasyczne kruche ciasto, bita śmietana z serkiem mascarpone i truskawki. Pyszne, pachnące, słodkie truskawki. Lato nas rozpieszcza, więc jak moglibyśmy nie skorzystać z jego darów? Zapraszam do wypróbowania przepisu :) Tarta z truskawkami /składniki na dwie tarty o szerokości 25 cm/ Kruche 3 szklanki mąki tortowej 1 łyżka cukru pudru 1 margaryna 5 żółtek szczypta soli Krem 500 g serka(...)zagnieść. Formę do tarty wyłożyć ciastem i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni, aż ciasto się zarumieni. Śmietanę ubić, następnie dodać cukier i serek mascarpone i wymieszać mikserem. Na dno ciasta wyłożyć krem i poukładać ćwiartki truskawek. Smacznego
Biały fartuszekDziś moje imieniny dlatego wymyśliłam sobie ciasto dla siebie :) Mój projekt więc smak poznałam dopiero po upieczeniu i wystudzeniu... Kruche, delikatnie słodkie ciasto...nadzienie z serka mascarpone z dużą ilością pysznych jagód i świeżymi figami....co tu dużo mówić...pyszne :) Składniki na foremkę 26cm Ciasto: - 200g mąki krupczatki - 80g masła - 50g cukru pudru - 2 duże łyżki śmietanki(...)żółtko - kilka kropel olejku waniliowego Masa serowa: - 250g serka mascarpone - 4 duże łyżki cukru pudru - 80ml śmietanki 30% - 1 całe jajko - kilka kropel olejku waniliowego - 2 duże łyżki budyniu waniliowego Dodatkowo: - 300g mrożonych lub świeżych jagód - 1 duża świeża figa Sposób wykonania: Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy w folię spożywczą i wkładamy na pół godziny
Wypieki ReneTruskawki w śmietanie to pyszne ciasto z truskawkami, masą śmietankowo-serową na spodzie maślanym. Jest bardzo lekkie i z pewnością posmakuje każdemu miłośnikowi truskawek. Zrobiłam to
Pieprzyć z Fantazjącukinią i fetą (Frittelle di zucchine e feta) Focaccia z patelni na jogurcie (Focaccia in padella con yogurt) Pomarańczowe tiramisu (Tiramisu all'arancia) Cytrynowa babka z mascarpone (Ciambellone al limone e mascarpone) Migdałowe ciasto z borówkami (Torta con mirtilli e mandorle) Ciasteczka z białą czekoladą, migdałami i płatkami owsianymi (Biscotti con mandorle, fiocchi d'avena e cioccolato bianco) Sałatka ziemniaczana
La grande e la piccola cuocaprzepisu wyszło mi 11 sztuk małych babeczek. Śmietanę ubijamy i dodajemy cukier. Następnie dodajemy mascarpone. Miksujemy chwilę, do uzyskania gładkiej masy. Babeczki wydrążamy i napełniamy masą z mascarpone. Pozostałe ciasto z babeczek rozkruszamy i posypujemy wierzch. Z czekolady formujemy diabelskie różki. Gotowe! ;) Przepis na babeczki podpatrzyłam na stronie Kuchenne Wariacje
Czerwona Porzeczkajednak pozostaje fakt , że skoro sernik mniejszy-niższy- to..większy kawałek należy się, prawda? Wracając do przepisu. -Składniki: spód - 200 g petitków maślanych - 100 g roztopionego masła ciasto - 500 g serka mascarpone - 300 g jogurtu naturalnego - 200 g jeżyn - 5 łyżek cukru brązowego lub cukru pudru - 5 łyżeczek żelatyny+ 2 łyżki zimnej wody wierzch - 200 g jeżyn - 150 g soku(...)wody 1 galaretka czerwona ,ja dałam niebieską, o smaku owoców leśnych, ale w połączeniu z sokiem wiadomo, dały kolor bordo. Wykonanie bardzo proste,pamiętać należy, alby serek mascarpone był porządnie schłodzony. Zmiksuj ciasta z rozpuszczonym masłem, powstanie masa. Wylep nią tortownicę. Moja miała średnicę 32 cm, natomiast tortownica Maniusi miała 26 cm, to spora różnica, stąd też..no cóż moje
Z Kuchni Do KuchniWielkanoc za pasem, więc czas przygotowywać wielkanocne menu. Dlatego od dzisiaj na blogu będą się już pojawiały nowe propozycje wielkanocnych dań. Pierwsza propozycja to babka tiramisu
Bernika - moj kulinarny pamietnik