ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:904/1309)

Naleśniki z serem i sosem rabarbarowo-truskawkowym / Cheese blintzes with strawberry rhubarb sauce 269

masło. Dodaj mąkę i cukier i zmiksuj do otrzymania jednolitej masy, po czym włóż do lodówki na 15 minut. W misce miksera lub blendera zmiksuj wszystkie składniki na nadzienie i także przełóż do lodówki. W celu przygotowania naleśników, rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj troszkę masła. Wlej ¼ szklanki ciasta na środek patelni i okrężnymi ruchami rozprowadź

karmelowy
Mazurek orzechowo-daktylowy. 191

ruloniki, układamy na brzegu i lekko dosiekamy do ciasta, by nie odpadły. Pieczemy ok.15-20min w piekarniku nagrzanym do 200stopni. Studzimy  KREM: 150g daktyli  ok. 1/2 szklanki wrzątku  cynamon 2 łyżki kakao 1 czubata łyżka masła orzechowego Daktyle kroimy i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy, aż zmiękną. Miksujemy na gładką masę. Do 2/3 części kremu dodajemy kakao. Do pozostałej części

More food, love and dreams
Babeczki drożdżowe do koszyczka 126

końcu dodajemy skórkę pomarańczową.Ciasto odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia. Foremki do babeczek smarujemy tłuszczem.Wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiamy i przekładamy do foremek do połowy.Pozostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia.Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Do miski wlewamy gorącą wodę i sok z cytryny, dodajemy cukier puder. Ucieramy mikserem na gładką jednolitą masę.Polewamy upieczone i ostudzone

Bajeczna Kuchnia
Kawowy torcik z malinami 141

Szybki torcik bez pieczenia z mascarpone i malinami. Składniki: 500 gram serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru cukier waniliowy 2 śmietan-fixy Masa malinowa: 500 gram

Bajeczna Kuchnia
Ciasto Shrek z winogronem 156

Ciasto Shrek piekłam dawno temu ale zdj są! I to najważniejsze jakość nie powala wręcz doprowadza mnie do depresji ale wstawiam. Skladniki: Biszkopt 5 jaj 1 szklanka cukru ¾ szklanki mąki 1 lyżka mąki ziemiaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa zielona: 1 l Zielonego soku kubuś pysio lub inny budyń śmietankowy 4 duże łyzki cukru Śmietana: 500 ml śmietany

Pychotkaaa
Domowy kopiec kreta 138

Dziś podam przepis na odtworzenie popularnego wiele lat temu ciasta kopiec kreta, jest o niebo lepsze niż to z pudełka. Składniki: Biszkopt 4 jajka 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia w razie potrzeby kapka mleka olejek pomarańczowy Masa z bitej śmietany 1/2 l smietany 30 % 4 łyżeczki cukru

Pychotkaaa
"Pajęczaki" - muffinki bananowo-czekoladowe na Halloween 124

cukier i olej. Wszystko dokładnie blendujemy, aby powstała jednolita, płynna masa. Do osobnej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, dodajemy startą czekoladę. Mieszamy. Do suchych składników wlewamy składniki mokre i chwilę mieszamy (łyżką drewnianą lub rózgą), aby tylko się połączyły (nie mieszamy długo). Foremki napełniamy przygotowanym ciastem mniej więcej do 3/4 wysokości. Pieczemy je przez 25 minut

MyCookBook.pl
Smaki dzieciństwa – Andrut z galaretką 263

Andruty z galaretką robiła moja Ciocia gdy byłam mała - jest to niezapomniany smak dzieciństwa - postanowiłam tylko troszkę je urozmaicić dodając do masy jabłka - wyszło pysznie. Jest

sierotka maRysia w kuchni
Wegańskie babeczki orzechowe 131

wyłożyć gotową masęo do foremek na muffinki, najlepiej silikonowych. Ciasto w czasie pieczenia nie rośnie jakoś specjalnie, więc można wyłożyć foremki po brzegi. Piec pół godziny. W międzyczasie przygotować polewę: w garnku na niewielkim ogniu podgrzać miód z dodatkiem cukru, dorzucić olej i wymieszać, cały czas podgrzewając, aż masa zacznie gęstnieć. Dodać orzechy i jeszcze chwilę mieszać. Ciepły jeszcze karmel

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciasto czekoladowe z kaszy gryczanej - bez mąki i cukru (Zdrowe słodycze #1) 3384

mleczna - od tego w dużym stopniu zależy, jak słodkie ciasto uzyskamy 1. Kaszę ugotować na miękko. Lekko przestudzić.  2. Białka oddzielić od żółtek, czekoladę rozpuścić.  3. Do kaszy dodać wszystkie składniki oprócz białek i całość dokładnie zblendować blenderem ręcznym lub w malakserze. 4. Białka ubić, dodać do zblendowanej masy i dokładnie wymieszać łyżką. 5. Piec w formie wyłożonej

Kto ugości moich gości?
Torcik Babci Danusi 128

Ciasto zrobiła moja Mama na imieniny Taty. Jest troszkę pracochłonne, ale warto poświęcić na nie swój czas.  Składniki: Biszkopt: jajka 4 sztuki cukier kryształ 1 szklanka mąka krupczatka 4 łyżki mąka ziemniaczana 4 łyżki proszek do pieczenia 1 łyżeczka Masa truskawkowa: 1 kostka margaryny (250g) 3/4 szklanki cukru pudru ok. 15 dkg dojrzałych i miękkich truskawek Masa śmietanowa

Kuchnia w czekoladzie
Szpinakowe szarpańce 153

łyżeczka soli pół płaskiej łyżeczki pieprzu mąki tyle, by ciasto było bardzo gęste (ok. 300g) olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i osuszamy na papierowym ręczniku.  2. Mleko, jajko i gałkę muszkatołową mieszamy ze sobą. Stopniowo dodajemy mąkę, tak by powstała bardzo gęsta masa.   3. Pieczarki kroimy w małe plastry (ja użyłam

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto cytrynowo-limonkowe ( ciasto bezglutenowe) 124

pieczenia. Dodaj mąkę ryżowe i zmiksowane cytryny. Przelej masę do tortownicy ( 23 cm)  wysmarowanej masłem i oprószonej kaszą kukurydzianą. Piecz w 180 stopniach 45 minut . Po wystudzeniu polej rozpuszczoną czekoladą. W rondlu ugotuj syrop  z cukrem i kilka minut gotuj w nim plasterki limonki. Nie musisz polewać ciasta czekolada, wystarczy cukier puder. Ciasto jest wilgotne w środku

AZgotuj!
LODY WANILIOWO KAWOWE 142

Lody o wyraźnym smaku kawy z delikatną nutka wanilii,takie właśnie lubię najbardziej.     Składniki: 4 żółtka, 120 g cukru, 300 ml śmietany 36%, 250

RAROSSA