ciasto z masą budyniową - 3949 przepisów (strona:216/264)

Sernik z owocami 170

Zazwyczaj każdy z nas lubi serniki. Ten jest delikatny w smaku, ale za to prezentuje się fantastycznie. Do dekoracji można wykorzystać inne owoce, ważne żeby było

Passions hobbies life
Mini serniczki z nutellą i truskawkami 292

Mini serniczki z nutellą i truskawkami. Świetne, aby zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Przekrojone owoce, przypominają urocze serduszka. Jeśli mamy malakser lub blender z

Poezja smaku
CHRUPIĄCA TARTA SEROWA Z KURCZAKIEM I KUKURYDZĄ + KONKURS 153

formie tarty – w rolach głównych ulubiona kukurydza i ciasto francuskie! Kukurydzę Bonduelle uwielbiam za jej smak – jest naturalnie słodka, bez żadnego dodatku cukru, mega chrupiąca i bez dodatku GMO. Taka tarta jest świetnym pomysłem na świąteczny i sylwestrowy stół – gwarantuję, że goście będą zachwyceni! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * ciasto francuskie – 300 g * kukurydza Bonduelle(...)Wykładamy ciastem francuskim , nakłuwamy na spodzie i podpiekamy w nagrzanym do 190C piekarniku przez 5 minut. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła, dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek, oczyszczonego i pokrojonego w kosteczkę kurczaka, przesmażamy, wrzucamy paprykę oraz kukurydzę – mieszamy. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną, dodajemy starty ser i doprawiamy do smaku. Na podpieczony spód wyciągamy farsz z kukurydzy , zalewamy masą serowo

Ostra na Słodko
Francuskie kwadraciki z budyniem i brzoskwiniami 233

miarę równych kwadratów o boku 8-10 cm. Resztę pozostałego ciasta (oraz ósmy kwadracik) kroimy na paski o szerokości 1-1,5 cm. Jeśli Wasze kwadraciki będą troszkę mniejsze, z przepisu może wyjść 8 kwadracików. Zanim więc ósmy kwadracik podzielicie na paski – sprawdźcie, czy nie wystarczy Wam skrawków pozostałego ciasta do zrobienia rantów. Siedem kwadratów kładziemy w niewielkich odstępach(...)pieczenia płaskiej blaszce. Smarujemy je roztrzepanym jajkiem. Paski z ciasta francuskiego układamy na kwadracikach tworząc rant (po 4 paski na jeden kwadracik). Na każdy kwadrat nakładamy po mniej więcej 2 łyżki budyniu, lekko go rozsmarowując. Na budyń kładziemy połówki brzoskwiń (osączonych z syropu) lekko wciskając je w masę. Ranty smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem. Kwadraciki pieczemy w temperaturze

MyCookBook.pl
Pączki z ciasta budyniowego 188

może u nas zabraknąć domowych pączków! :) Tym razem zrobiłam je nieco inaczej, na bazie ciasta budyniowego a do nadziania wykorzystałam gotową konfiturę malinową oraz krem waniliowy. Wyszły pyszne, aczkolwiek pączki z domową konfiturą różaną oraz powidłami ze śliwek są po prostu niezastąpione!  Ciasto:  1 kg mąki,  6 żółtek + 2 jajka,  100g świeżych drożdży,  200g masła(...)masło. Dodać ugotowany budyń. Jajka oraz żółtka utrzeć wraz z cukrem. Dodać do mąki. Wlać spirytus. Zagnieść gładkie ciasto. Zostawić je w misce, przykryć lnianą ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia. Po tym czasie odrywać małe porcja ciasta ( w razie potrzeby dosypać troszkę mąki), formować pączki. Z podanej porcji wychodzi około 25 pączków. W garnku rozgrzać

Z miłości do słodkości
Miodownik z kremem z kaszą manną 200

tego popularnego budyniowego. Na pewno sięgne po niego nie raz jeszcze. Jeśli macie za mało kremu, śmiało ciasto możecie przesmarować dżemem. Możecie piec blaty w blachach, ale ja wolę piec je luzem i potem dociąć do finalnego kształtu. Te odcięte części ciasta mielę w blenderze lub ścieram na tarce i mam smaczną posypkę do ciast czy deserów. Ciasto możecie upiec nawet(...)wystarczy przełożyć blaty kremem. Miodownik najlepszy jest na 2-3 dzień, kiedy ciasto jest spójne. Przepis znleziony w Przepisach Czytelników z zeszłego roku, z lekkimi modyfikacjami. Print Recipe Miodownik z kremem z kaszy manny Pyszne i aromatyczne ciasto rozpływające się w ustach. Keyword: boże narodzenie, ciasto, ciasto z kremem, miodownik Ingredients 3 szkl. mąki 50 g masła 2 jajka

Mieszam w Garnku
Szybka Kremówka Papieska 6324

ciasta francuskiego, przełożonego kremem budyniowym i posypana cukrem pudrem. W Wadowicach niemal w każdej cukierni serwowane są pyszne kremówki papieskie. Do Wadowic mam bardzo daleką drogę, więc upiekłam swoją wersję tego ciasta. W przepisie użyłam gotowego ciasta francuskiego, dzięki któremu zaoszczędzimy mnóstwo czasu. Wystarczy upiec dwa płaty ciasta, przygotować krem i mamy gotowe pyszne ciasto! Kto ma ochotę(...)Pieczemy w 170 stopniach 20-25 min, aż ciasto będzie przyrumienione. Następnie przenosimy na blaszkę drugą część ciasta i kroimy nożem na kwadraty, które później będziemy nakładać na krem. Kwadraty również nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika. Moje płaty ciasta zrobiłam cienkie, jeżeli lubicie więcej ciasta to należy użyć więcej ciasta francuskiego. Następnie przygotowujemy krem.  3 szklanki mleka

kulinarne odsłony pati
jagodowy tofurnik - wegański sernik 293

Na blogu dalej jagodowo. Sezon powoli zbliża się ku końcowi więc trzeba korzystać... Ja dodatkowo jak zwykle zamroziłam nieco jagód na ciężkie zimowe czasy ;) Przejdę jednak

chili & sugar
Herbatniki, kajmak, herbatniki, krem budyniowy, herbatniki, bita śmietana, czekolada! 1479

prostu fantastyczne! To co? Po kawałeczku ciasta dla każdego? Popularne ciasto 3bit bez pieczenia przepis na formę o wymiarach ok. 35x25 cm Do warstwy krówkowej będziemy potrzebować: 550-600 g kajmaku (może być gotowy lub ugotowane w puszce mleko skondensowane) 100 g prawdziwego masła w temperaturze pokojowej Do warstwy budyniowej: 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki(...)warstwę herbatników. Jeśli kajmak jest bardzo gęsty, podgrzewamy go lekko, by później łatwo dał się miksować. Miękkie masło umieszczamy w wysokiej misce i ubijamy na puch. Dodajemy po łyżce masę kajmakową, cały czas miksując. Wykładamy masę na herbatniki, rozsmarowujemy równo i przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Odstawiamy na bok. Przygotowujemy krem budyniowy. Miękkie masło kroimy w kostkę i miksujemy, aż stanie

Ratunku obiad
Mazurek czekoladowy 138

kruchym spodzie, możecie zobaczyć w wersji czekoladowej i z kajmakiem . A po inne wielkanocne wypieki zapraszam Was serdecznie do odwiedzenia kategorii WIELKANOC . Składniki na biszkopt Składniki na krem budyniowy: 1 kostka masła 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki kakao + kawa na poncz (rozpuszczalna lub parzona), wiórki czekoladowe, pół tabliczki czekolady (ja dałam gorzką(...)będzie można nieco skrócić. Warto zawsze sprawdzić przed wyciągnięciem czy ciasto nie jest surowe za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Orzechy kroimy na mniejsze kawałki, parzymy kawę na poncz i odstawiamy do ostudzenia. Biszkopt przekrawamy na pół, żeby otrzymać dwa cienkie spody. Nakrapiamy pierwszy z nich ponczem (jeśli ciasto będą jadły dzieci poncz można zrobić ze słodkiego dziecięcego kakao

Ciastkozercy
Torcik Cappuccino 184

Torcik Cappuccino Smak tortu zaczerpnięty z ciasta o tej samej nazwie  Ciasto cappuccino , które jest bardzo lubiane w mojej rodzinie, dlatego też stwierdziłam, że warto

My sweet a life
Różany sernik z musem i kawiorem z czarnej porzeczki 131

mnie, więc dzisiaj nadrobię nieco zaległości i zapodam przepis na obłędnie kremowy i niezwykle smaczny sernik różany. Ostatnio rozkochałam się w wodzie różanej i do deserów i do ciast, mogłabym jej używać wszędzie. Święta Wielkiej Nocy tuż, tuż więc poczyniłam mały trening  w kwestii wypieków.  Sernik pieczony w kąpieli wodnej idealnie wyrasta nie pęka podczas pieczenia(...)jakiś dwudziestu kilku lat.   Składniki :  Na spód:  180 g herbatników  60 g masła roztopionego 1 kg sera przynajmniej trzykrotnie zmielonego  80 g proszku budyniowego o smaku śmietankowym  5 dużych żółtek  200 g śmietanki kremówki  100 ml nektaru z czarnej porzeczki Hortex  2 łyżki wody różanej  180 g cukru

vaniliowoczekoladowa
Ciasto ,, Ślimak ''. 146

łyżki cukru 3 łyżki mąki tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) pół litra mleka pół szklanki cukru pudru 20 dag masła 82 % Dodatkowo: 1 brzoskwiniowa galaretka 250 ml gorącej wody Wypełnienie ciasta: 1 puszka ananasa w syropie 1 puszka brzoskwiń w syropie 2 brzoskwiniowe galaretki(...)sztywną pianę. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Pieczemy około 25 -30 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Biszkopt sprawdzamy suchym patyczkiem

Izabelawkuchni
PUSZYSTY SERNIK ŚMIETANKOWY 124

Sernik, który podbija serca i żołądki wszystkim miłośnikom wypieków 🍰  Jest mega puszysty i delikatny, a w smaku - rewelacyjny! Wykonany jest na spodzie z kruszonych biszkoptów

Kuchnia MagdaLeny
WIENIEC PTYSIOWY Z KREMEM WANILIOWYM, INKĄ I OWOCAMI 214

Lubicie ciasto ptysiowe? Ja bardzo! W sumie to jest to chyba jedno z moich ulubionych ciast ( w przeciwieństwie do ciasta drożdżowego, które chyba w dalszym ciągu

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania