ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:46/475)

Tartaletki z malinami z ogródka 127

roku. Polecam ten magazyn, jest w nim wiele ciekawych przepisów i bardzo fajne recenzje kuchennych nowości.  Tartaletki wyszły bardzo smaczne, idealne do słodkiego kakao.  TARTALETKI Z MALINAMI Składniki: CIASTO: 100 g masła, 200 g mąki, szczypta soli, 2-3 łyżki zimnej wody, masło + mąka do foremek NADZIENIE: 9 łyżek malin, 250 ml śmietanki 30% lub 36%, żółtko(...)wysyp mąką. Z ciasta wycinaj duże koła lub dziel na części, wylepiaj foremki ciastem, a resztę ucinaj nożykiem. Postaraj się, by ciasto było stosunkowo cienkie, inaczej tartaletki nie upieką się tak szybko. Do foremek wrzucamy maliny. W miseczce mieszamy śmietankę z żółtkiem i zalewamy tym tartaletki. Każdą babeczkę posypujemy cukrem(jeśli chcecie, by było słodkie, posypcie go sporo. Ciastka wkładamy

Gotowanie to kochanie
Malinowa chmurka 73

ciastem Malinowa chmurka. Jest to hit z blogu Moje Wypieki, stąd też jest ten przepis. Ciasto równie dobrze mogłoby nazywać się owocowa chmurka, ponieważ wszystkie owoce jagodowe, śliwki, jabłka, gruszki, winogrona, agrest czy porzeczki nadadzą się do ciasta. Ciasto składa się z czterech warstw. Pierwsza warstwa to ciasto kruche, następnie gruba warstwa galaretki z malinami lub innymi owocami, krem śmietankowy(...)wyłożyć papierem do pieczenia, aby później ułatwić sobie wyciągnięcie ciasta z formy. Ponadto zabezpieczymy się przed ewentualnym wypłynięciem mało zastygniętej galaretki. Można też, po upieczeniu ciasta kruchego, boki tortownicy wyłożyć folią rantową, dzięki czemu ciasto z łatwością wyjmiemy z formy zachowamy przy tym estetyczny wygląd. Składniki na ciasto kruche: Ciasto można zrobić kilka dni wcześniej i schować do zamrażarki

moj przepis na
Malinowa chmurka 70

ciastem Malinowa chmurka. Jest to hit z blogu Moje Wypieki, stąd też jest ten przepis. Ciasto równie dobrze mogłoby nazywać się owocowa chmurka, ponieważ wszystkie owoce jagodowe, śliwki, jabłka, gruszki, winogrona, agrest czy porzeczki nadadzą się do ciasta. Ciasto składa się z czterech warstw. Pierwsza warstwa to ciasto kruche, następnie gruba warstwa galaretki z malinami lub innymi owocami, krem śmietankowy(...)wyłożyć papierem do pieczenia, aby później ułatwić sobie wyciągnięcie ciasta z formy. Ponadto zabezpieczymy się przed ewentualnym wypłynięciem mało zastygniętej galaretki. Można też, po upieczeniu ciasta kruchego, boki tortownicy wyłożyć folią rantową, dzięki czemu ciasto z łatwością wyjmiemy z formy zachowamy przy tym estetyczny wygląd. Składniki na ciasto kruche: Ciasto można zrobić kilka dni wcześniej i schować do zamrażarki

moj przepis na
Malinowa chmurka 105

owocowa chmurka, ponieważ wszystkie owoce jagodowe, śliwki, jabłka, gruszki, winogrona, agrest czy porzeczki nadadzą się do ciasta. Ciasto składa się z czterech warstw. Pierwsza warstwa to ciasto kruche, następnie gruba warstwa galaretki z malinami lub innymi owocami, krem śmietankowy oraz chrupiąca beza z płatkami migdałowymi. Ciasto smakowało nawet mojemu mężowi, który ostatnio jest bardzo(...)wybredny i smakuje mu jedynie Marcinek . Warto rozłożyć sobie prace na 2 dni. Ciasto najlepiej smakuje po nocy spędzonej w lodówce, nie przykryte, aby beza nie zawilgotniała. Do ciasta użyłam mrożonych malin, których wcześniej nie rozmrażałam, dzięki temu galaretka bardzo szybko się scięła, a proces przygotowywania ciasta bardzo się skrócił. Ciasto zaniosłam do pracy i wszyscy zgodnie stwierdzili

moj przepis na
Malinowa chmurka 193

owocowa chmurka, ponieważ wszystkie owoce jagodowe, śliwki, jabłka, gruszki, winogrona, agrest czy porzeczki nadadzą się do ciasta. Ciasto składa się z czterech warstw. Pierwsza warstwa to ciasto kruche, następnie gruba warstwa galaretki z malinami lub innymi owocami, krem śmietankowy oraz chrupiąca beza z płatkami migdałowymi. Ciasto smakowało nawet mojemu mężowi, który ostatnio jest bardzo(...)wybredny i smakuje mu jedynie Marcinek . Warto rozłożyć sobie prace na 2 dni. Ciasto najlepiej smakuje po nocy spędzonej w lodówce, nie przykryte, aby beza nie zawilgotniała. Do ciasta użyłam mrożonych malin, których wcześniej nie rozmrażałam, dzięki temu galaretka bardzo szybko się scięła, a proces przygotowywania ciasta bardzo się skrócił. Ciasto zaniosłam do pracy i wszyscy zgodnie stwierdzili

moj przepis na
Tort czekoladowy z malinami 71

moim blogu, poprzednim razem przygotowywałam dla Was tort z klasycznym białym kremem i owocami leśnymi, a dziś postawiłam na wersję z dużą ilością czekolady, lekko kwaskowatymi malinami i bardzo wilgotnym ciastem. Całość należy przechowywać w lodówce, tort jest bowiem delikatny i wysoka temperatura mu nie służy. Do zrobienia tortu wykorzystałam czekoladę z nowej kolekcji Auchan. Koniecznie zwróćię uwagę na nowe(...)Przekrój ciasto na dwa blaty. Na paterze na której podasz tort połóż dolny blat, na nim rozsmaruj połowę kremu a następnie 1/3 frużeliny. Połóż drugi blat na dodatkach i powtórz czynności – krem i frużelina. Z porcji w przepisie powinno Ci zostać trochę frużeliny, możesz ją zjeść lub dodać jej więcej do ciasta  Górę tortu udekoruj świeżymi malinami. Przed podaniem

nietylkopasta.pl
Ciasto kakaowe z cukinią i kremem mascarpone 163

piekarnik do 180 C i piec 35-40 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia. Jak po wyjęciu patyczka z ciasta patyczek jest suchy – ciasto jest gotowe. Po upieczeniu zostawić ciasto do całkowitego ostudzenia. Przygotowanie kremu – żelatynę zalać odrobiną zimnej wody i zostawić żeby napęczniała. Następnie zalać wrzątkiem i wymieszać. Wrzącej wody wlać tyle żeby tylko można było rozmieszać żelatynę(...)ciastaciasto przekroić na pół. Na spodnią część ciasta położyć 3/4 ilości kremu. Rozsmarować na całej powierzchni, przykryć drugim płatem ciasta. Na górze posmarować pozostały krem, udekorować malinami. Wstawić ciasto do lodówki na kilka godzin. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Ciasto malinowy król, z malinami, kakaowym biszkoptem, masą oraz galaretką. 169

Witam Kochani tego gorącego letniego popołudnia.  Sezon malinowy w pełni, w związku z tym dziś przepis na pyszne ciasto z malinami-malinowy król-tak je nazwałam :-) Będąc ostatnio z mamą na targu kupiłyśmy 1 kg malin, część z nich poszło na nalewkę malinową, która "się robi", a część wykorzystałam do ciasta. Ciasto jest bardzo pyszne, bardzo polecam Wam wypróbowanie(...)Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Na ostudzony biszkopt wykładamy trochę malin, następnie masę białą, na masę biała dajemy masą kakaową, na masę kakaową dajemy resztę malin, i zalewamy je tężejącą galaretką. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień. I gotowe :-)  Pyszne, ładne i z malinami :D  POLECAM!!! SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
ciasto mega malinowe z jabłkami i kruszonką -przepis pochodzi z mojego bloga tylko nie co zmieniony 106

części, 1część zetrzeć na blachę a 2 dać do zamrażalnika   dodatkowe skladniki 500 g jabłek obranych i startych 55og malin rozmrożonych jeśli są zamrożone 1 1/2 szklanki cukru kryształu 5 białek 1 kisiel dalsze przygotowanie ciasta jak już mamy ciasto starte posypujemy bulką tartą(...)nakładamy jabłka ,a potem maliny Teraz ubijamy pianę na sztywno dodajemy cukier kryształ a potem kisiel jak już mamy gotowe to wylewamy na maliny i równo rozprowadzamy ,potem ścieramy 2 część ciasta i pieczemy polecam pycha

Moje Wyroby
TARTA Z MALINAMI, BIAŁĄ CZEKOLADĄ I BEZOWĄ PIANKĄ (OBŁĘDNIE PYSZNA) 313

cukru - według uznania) SKŁADNIKI NA BEZOWĄ PIANKĘ: 3 białka 2,5 łyżki słodzidła (erytrytolu, ksylitolu, cukru - według uznania) DODATKOWO: 2 garści malin mrożonych lub świeżych 150 g białej czekolady (1,5 tabliczki) odrobinka masła do wysmarowania formy WYKONANIE: CIASTO: Wszystkie składniki na ciasto zagnieć razem i wyrób krótko na gładko lub szybciej - umieść w misie miksera lub malaksera i wyrób(...)stopni C. BEZOWA PIANKA: Białka ubij na sztywno mikserem, pod koniec ubijania dodawaj po łyżce słodzidła, dobrze miksując po każdym dodaniu. Na podpieczonym cieście ułóż równomiernie połamaną na kostki czekoladę, rozsyp następnie maliny, a na wierzch wyłóż ubitą pianę z białek. Piecz tartę przez 10 - 15 minut do lekkiego zezłocenia się wierzchu. Upieczoną tartę wyjmij z piekarnika i pozostaw

Słodko-Słony Świat Ilony
RAFAELLO Z MALINAMI NA BISZKOPCIE 135

jest trochę inna wersja rafaello.Typowe rafaello jest bez pieczenia na krakersach lub herbatnikach przepis <  TUTAJ > to ciasto jednak  zrobiłam na  biszkopcie ;).Kwaskowate maliny trochę zrównoważyły słodki krem :). Zapraszam :)  SKŁADNIKI biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem kokosowy(...)oraz aromat rumowy. Dokładnie miksujemy aby składniki się połączyły. Krem kokosowy wykładamy na wystudzony biszkopt i ładnie wyrównujemy. . Na kremie układamy maliny.  Śmietankę ubijamy nie długo dosypujemy fiksy i miksujemy na sztywno.. Ubitą śmietankę wykładamy na ciasto i ładnie wyrównujemy  . Wiórki kokosowe podprażamy na suchej patelni, trzeba pilnować i mieszać bo szybko mogą się przypalić. Studzimy

Mała w garnku miesza
Tarta owocowa 88

Lekkie, orzeźwiające i smaczne ciasto, idealne na zbliżające się upały. Mocno owocowe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta owocowa Składniki Na ciasto: 360 g mąki 80 g cukru 250 g masła Na masę: 100 ml śmietanki 30 % 2 żółtka 1 łyżka miodu 1 łyżeczka mąki ziemniaczane Dodatkowo: około 300 g owoców ja użyłam 300 g malin i garść czerwonych porzeczek(...)czasie wyjmujemy ciasto i lekko studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy kolejno żółtka, miód i mąkę, chwilę miksujemy. Wylewamy na wcześniej podpieczony spód, na wierzch wykładamy maliny i całość posypujemy pozostałym ciastem. Pieczemy dalej w temp 180 C około 40 minut, aż się ładnie zrumieni. Artykuł Tarta owocowa pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Włoski biszkopt z owocami 142

mnie odsłonie. Troszkę poszperałam i znalazłam idealny przepis w książce C.Bretherton „Baking”. Na dzisiaj więc proponuję włoską wersję biszkoptu z bitą śmietaną i malinami zwaną „Genoise Cake”. Ciasto to jak każdy biszkopt z owocami można też przyrządzić z dodatkiem różnych owoców sezonowych albo też różnych kremów. Polecam:)! Włoski biszkopt z malinami- składniki: 40g masła (niesłonego) plus(...)jest upieczone (patyczek powinien wyjść z ciasta suchy). Po wystudzeniu ciasto kroję na trzy części. W misce ubijam śmietanę i dodaję lekko rozgniecione z cukrem maliny. Połowę masy wykładam na jeden krążek ciasta i przykrywam drugim na który wykładam resztę kremu i przykrywam trzecim krążkiem. Posypuję cukrem pudrem i kilkoma malinami do dekoracji.   Smacznego! Post Włoski biszkopt z owocami

UgotujmyTo.pl
Migdałowe ciasto z rabarbarem i malinami 136

Jedno z moich ulubionych ciast z rabarbarem – mięciutkie, o nieco ziarnistej konsystencji i rewelacyjnym smaku. Przepis zaczerpnięty z Moich Wypieków , więc wiadomo – musi być pysznie. Miało być na weekend, w pierwszym dniu po upieczeniu praktycznie nic po nim nie zostało…. no, może poza pysznym wspomnieniem i chęcią na powtórkę, jak najszybszą powtórkę:) 1 i 1/4 szkl. mąki(...)proszkiem do pieczenia i mielonymi migdałami. Za pomocą szpatułki delikatnie łączymy suche składniki z masą jajeczną. Przygotowane ciasto wykładamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście rozkładamy owoce (rabarbar i maliny – bez wcześniejszego rozmrażania) i przykrywamy kruszonką. Przygotowanie kruszonki rozpoczynamy od roztopienia na niewielkim ogniu masła. Do miski przesypujemy migdały, cukier oraz cukier wanilinowy i zalewamy

Smaki Na Talerzu
Sernik na zimno na dwa sposoby! 142

uzyskamy masę serową. Ser odsączamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Masło, ser i cukier puder miksujemy razem na gładką masę i przenosimy na wcześniej przygotowany spód ciasta. Składniki na wierzch: 1 małe opakowanie malin 1 galaretka malinowa albo garść malin garść borówek amerykańskich 300 ml śmietany 30% 1/3 szklanki cukru pudru świeża mięta Sposób wykonania: Maliny układamy na wierzchu sernika. Opakowanie(...)lodówce. Następnie przed podaniem ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i przenosimy ją na wierzch sernika. Do bitej śmietany możemy dodać Śmietan-Fix Dr.Oetkera, aby utrzymać jej konsystencję. Ciasto dekorujemy malinami i borówkami oraz świeżą miętą. "Nie ma zbyt wiele czasu, by być szczęśliwym. Dni przemijają szybko. Życie jest krótkie. W księdze naszej przyszłości wpisujemy marzenia, a jakaś niewidzialna ręka

Kuchnia Pani Wiosny