tuż, tuż... Tuż przed świętami proponuję Wam pyszny, wykwintny sernik z dodatkiem skórki pomarańczowej. Połączyłam w tym przepisie elementy dwóch innych receptur od Dorotus. Spód ciasta zrobiłam według sernika migdałowego z malinami , zaś wierzch to świąteczny sernik wykwintny . To połączenie sprawdziło się znakomicie. Koniecznie wypróbujcie je podczas świąt. Jestem przekonana, że będzie Wam smakowało. Składniki: Spód: • 150 g mąki pszennej(...)Mąkę przesiać, zrobić wgłębienie, do którego włożyć cukier, masło i żółtko. 2. Składniki zagnieść razem, wyrabiając między palcami, jak na kruszonkę. 3. Dodać zimną wodę i zagnieść gładkie ciasto. 4. Uformować z niego kulę, lekko spłaszczyć, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez 30 minut. 5. Ciasto cieniutko rozwałkować w blaszce o wymiarach 23 x 35 cm wyłożonej papierem
W mojej kuchnimojprzepisna.pl | Czekoladowa tarta z malinami bez pieczenia Prosta tarta do wykonania w 20 min plus chłodzenie. Mocno czekoladowa, mało słodka, bezproblemowa. Ja wykonałam wersję ekspresową, bo
moj przepis namojprzepisna.pl | Czekoladowa tarta z malinami bez pieczenia Prosta tarta do wykonania w 20 min plus chłodzenie. Mocno czekoladowa, mało słodka, bezproblemowa. Ja wykonałam wersję ekspresową, bo
moj przepis namojprzepisna.pl | Czekoladowa tarta z malinami bez pieczenia Prosta tarta do wykonania w 20 min plus chłodzenie. Mocno czekoladowa, mało słodka, bezproblemowa. Ja wykonałam wersję ekspresową, bo
moj przepis namojprzepisna.pl | Czekoladowa tarta z malinami bez pieczenia Prosta tarta do wykonania w 20 min plus chłodzenie. Mocno czekoladowa, mało słodka, bezproblemowa. Ja wykonałam wersję ekspresową, bo
moj przepis naodetchnąć, zanim będą musieli po tym dekorowaniu posprzątać. Ciasto waniliowe, które jest podstawą babeczek, to chyba najprostsze ciasto na świecie. Ma tylko kilka składników i idealnie nadaje się do wypieków z owocami - ja w każdą babeczkę włożyłam po jednej malinie. Już w takiej formie są przepyszne! Wystarczy je posypać odrobiną cukru pudru, choć i bez niego smakują wyśmienicie(...)mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno. Delikatnie wymieszać z ciastem. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i nakładać do każdej ciasto do 3/4 wysokości. W każdą babeczkę lekko wcisnąć malinę (dziurką do dołu). Aby malinka nie opadła warto ją lekko oprószyć mąką. Wkładamy babeczki do piekarnika nagrzanego do 175 stopni (bez termoobiegu). Piec maksymalnie
Kulinarne InspiracjeJeśli marzą Wam się pączki w trochę innym wydaniu, to spieszę z propozycją pączków pieczonych. Pączki są z dodatkiem bitej śmietany bez cukru, ale doskonałym uzupełnieniem
Słodki sentymentW ubiegłoroczne Święta Wielkanocne miałam okazję zrobić „Czekoladowe ciasto z kremem i jajeczkami”, z przepisu Doroty Świątkowskiej. Zawsze uważałam się za
Słodki Pomysłdeser każdy ma ochotę :) Dlatego zapraszam na przepis, który nie wymaga może zbyt długiego siedzenia przy gorącym, ale smak wynagradza nam wszystko :) Składniki: ciasto francuskie opakowanie budyniu 1/2 l mleka owoce - maliny i borówki (ale mogą być Wasze ulubione) Przygotowanie: piekarnik rozgrzej do 180-200 st - zobacz co jest napisane na opakowaniu ciasta francuskiego :) formę wysmaruj masłem
Gotowanie z pasjąDzisiaj prosty i szybki w przygotowaniu sernik z jogurtem i owocami na spodzie z herbatników. Bardzo kremowy, wilgotny, w stylu serników amerykańskich. Po ostygnięciu może trochę
Mała Cukierenkapracy. Jest dość czasochłonne, ale uwierzcie - naprawdę warto! Lekkie, przepyszne letnie ciasto, które koniecznie musicie spróbować. SKŁADNIKI: spód: 1/2 porcji ciasta kruchego z tego przepisu lub bezglutenowe ciastka typu petitki Warstwa malinowa: 600 g malin 3 galaretki malinowe 700 g wrzącej wody Warstwa śmietankowa: 500 ml śmietanki kremowej 30% - mocno schłodzonej 250 g serka mascarpone 2 czubate łyżki cukru(...)22x34 cm). Ciasto ponakłuwaj widelcem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut - musi mieć złoty kolor. Ciasto całkowicie wystudź. Warstwa malinowa: Galaretki dokładnie rozpuść we wrzątku, przestudź i wymieszaj z malinami. Odstaw do lodówki do lekkiego stężenia i następnie wylej galaretkę z owocami na kruchy spód. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Warstwa śmietankowa: Serek
Kuchnia bezglutenowaMyślę, że będzie to ostatni sernikowy przepis na jakiś czas :). Ostatnio zaszalałam w pieczeniu różnych wersji serowych słodkości. Mam nadzieję, że przydadzą się Wam w planowaniu
Przepisy Aleksandrymasła szczypta soli Na krem: 500 ml śmietany kremówki (36%) 250 g serka mascarpone 1,5 tabliczki czekolady białej Dodatkowo: sezonowe owoce - jeżyny, truskawki, maliny, porzeczki Przygotowanie: Składniki na kruche ciasto - mąkę, sól, cukier, jajka, masło, wyrobić na gładką masę. Owinąć w folię i wstawić na minimum 30 minut do lodówki. W tym czasie można przygotować krem
Gotowanie, czyli hobby dla każdegosię u nas dużą popularnością. Tarta na kakaowym kruchym cie ś cie z lekko cytrynynowym kremem pasticcera idealnie komponuje si ę z brzoskwiniami, malinami, porzeczkami, bor ó wkami i winogronami. Jednym s ł owem rozkosz dla podniebienia, s macznego! **** Se siete alla ricerca di un dolce gustoso, vi invito a provare la ricetta della(...)Buon appetito! SK Ł ADNIKI Kakaowe ciasto kruche 300 g m ą ki pszennej 100 g cukru 130 g masła 20 g kakao szczypta soli 1 jajko Krem pasticcera 2 żółtka 25 g cukru 25 g m ą ki pszennej 500 ml mleka 1 cytryna Owoce borówki, brzoskwinie, maliny, porzeczka, winogrona **** INGREDIENTI Pasta frolla al cacao
La grande e la piccola cuocaLekkie malinowe ciasto na kakaowym biszkopcie z bitą śmietanką z mascarpone, herbatnikami i biszkoptami. Na wierzch ciasta można upiec drugi biszkopt dzięki czemu ciasto będzie o wiele wyższe lub wylać galaretkę. W każdej wersji jest przepyszne. Składniki blaszka 23 /33: Biszkopt: jajka 5 szt, cukier 1 szklanka, mąka pszenna 3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka(...)oraz cukier puder i zmiksować do połączenia. Krem podzielić na dwie części i do jednej dodać połowę malin i zmiksować krótko mikserem do połączenia. Biszkopt posmarować delikatnie jasnym kremem, wyłożyć pozostałe maliny, które należy przykryć pozostałym białym kremem. Na cieście ułożyć herbatniki, posmarować pozostałą wodą z cukrem. Wyłożyc krem malinowy. Na wierzchu ułożyć podłużne biszkopty. Ciasto włożyć do lodówki, najlepiej
kulinarne odsłony pati