Co tydzień staję przed dylematem, jakie to ciasto upiec na weekend. W lato, wybór jest szczególnie trudny. Mąż uwielbia ciasta z owocami, głównie kruche i drożdżowe
Mieszam w Garnkutakże doskonały kompot . Roślina ta wymaga jednak odpowiedniego przygotowania do spożycia. Rabarbar powinien być przede wszystkim pozbawiony korzeni, liści oraz twardych pędów zewnętrznych. Spośród przepisów z malinami polecam wypróbować: Tort Malinowa rozkosz , Ciasto Malinowa rozkosz bez pieczenia , Ciasto Malinowa chmurka oraz lemoniadę malinową . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Owoce dostępne od czerwca – arbuzy, czereśnie i truskawki W czerwcu rozpoczyna się
Kulinarne PrzebojeMiałam w tym tygodniu już nic nie piec, ale nie mogłam się powstrzymać. Przez upały Młoda nie bardzo chciała coś jeść i raczej jadła coś z
Mieszam w Garnkujakieś inne ciasto z galaretką? Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną Chatka Baby Jagi Galaretki z serkami Kora orzechowa Ciasto meduza Sernik gotowany siostry Anastazji Kalejdoskop Ciasto biszkoptowe z bitą śmietaną i malinami Wiśniowa pychotka Shrek Bananowiec bez pieczenia
Cukiernia PychotkiPyszne za każdym razem, ucierane ciasto z owocami. Dobre z truskawkami, malinami, brzoskwiniami, jabłkami. Szybkie do przygotowania i niezawodne, pod warunkiem, że nie zapomnicie wyjąć wcześniej masła i jajek z lodówki. Zwróćcie także uwagę, na dokładne i długie ubicie masła z cukrem - na jasną i puszystą masę. SKŁADNIKI 200 g miękkiego masła 100 g (1/2 szklanki) cukru 4 jajka
cool and mintyJeśli więc nie wiecie jak je wykorzystać, poznajcie koniecznie mój przepis na tę pyszną rustykalną tartę z owocami lata. Gallete to pyszna, rustykalna tarta przygotowana z ciasta kruchego. Idealnie krucha, wypełniona borówkami, malinami i porzeczkami. Bardzo smaczna i zupełnie nieidealna, ale myślę, [...] Artykuł Tarta rustykalna z owocami lata pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plLuty jest moim z jednych ulubionych miesięcy – wypadają w nim moje urodziny, jest Tłusty Czwartek i góra pączków. Do tego kończy się szybko, dni są
Pink EnvelopeDziś przedstawiam ciasto szybkie, lekkie i wyśmienite. Pianka jest leciutka, pachnąca kokosem, dla wielbicieli kokosu to idealny deser. Znakomicie smakuje do kawy czy herbaty na lekki
Moje Małe CzarowanieObok serników ciasta czekola dowe są moimi ulubionymi. Czekola dę łączyliśmy już z jago dami, porzeczkami, czy malinami. Przysze dł czas na truskawki, które spowo dowały, że ciasto jest wilgotne i mega czekola dowe. Rozpływa się w ustach. Spróbujcie :) Skła dniki: 3/4 szklanki mleka + 4n spiczaste łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki cukru
ChilliJemystartą czekoladę. Mieszamy do połączenia się składników. Tak przygotowany krem wykładamy na frużelinę, tworząc kopiec. Wierzch posypujemy pokruszonym ciastem szpinakowym, lekko dociskając ciasto do kremu. Ciasto chłodzimy w lodówce. * użyłam mrożonych malin ** użyłam śmietany 48% By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/ Jeśli spodobał Ci się ten przepis, spróbuj koniecznie przepisu na Kopiec kreta z frużeliną malinową
Wędrówki po kuchniClaire dla której pracuję poczęstowała mnie tym ciastem. Jest super bardzo wyczuwalny smak marcepana. Była zachwycona. Wykonanie ciasta – marcepana pokroić w drobną kostkę, odłożyć na
Kuchnia PokoleńNie wiem co na mnie siadło w tym roku, ale rządzą u nas ciasta z owocami. I w sumie dobrze, bo kiedy je piec jak nie
Mieszam w GarnkuSernik tradycyjny czy może innowacyjny: czekoladowy, cytrynowy lub toffi. Okazuje się, że jednak dla większości z was jeżeli ma być sernik to raczej tradycyjny (oczywiście z
RelaxtimeDzisiaj mam dla Was kolejne ciasto z truskawkami. Bardzo smaczne i łatwe do zrobienia. Truskawki możecie zastąpić innymi sezonowymi owocami (maliny, jabłka, gruszki, śliwki) Za każdym razem będzie inny smak ciasta. Może się skusicie i upieczecie takie ciacho, kiedy jeszcze trwa sezon truskawkowy. Polecam! Ciasto 500 g mąki pszennej 250 g masła 2 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 1 czubata
O kuchni z uczuciemKruche ciasto: 2 szklanki mąki tortowej (320 g) ½ szklanki cukru (100 g) 1 kostka masła (200 g) 5 ugotowanych żółtek szczypta soli 35x26 blaszka( w tej
w mojej kuchni