ciasto z malinami - 7117 przepisów (strona:157/475)

Sernik z żurawiną na piernikowym spodzie. 269

Dzisiejsze ciasto powstało z kilku powodów ... Oczywiście najważniejszym była chęć na coś słodkiego , ale poza tym : - po pierwsze .... mimo,że okres świąteczny dawno już za nami

Malinowa Kawiarenka
Kostka wiśniowa 67

już wyleziecie z kuchni…uzbrojeni w ciasto, też nie będzie źle…jak Króliś zacznie sie faflunić możecie w niego rzucić ciastem…ze zdziwnienia zamknie się na jakiś czas…punkt w rozgrywce dla Was. Jak już się ocknie i znów będzie próbował otworzyć pysk, zniewoli go obłędny smak ciasta….Wiem, co mówię, bo próbowałam. Mięciutenienki spodzik(...)formy wylać ciasto. Na wierzch ciasta wyłożyć kawałki cienko pokrojonego masła Piec przez ok 40 minut lub do suchego patyczka. Po wyciągnięciu z piekarnika ciasto wystudzić. Jeśli jest za wysokie, ściąć wierzch ciasta. Resztę umieścić ponownie w foremce, ale tym razem wyłożonej folią aluminiową. ( Upewnijcie się, że folia dość wysoko wystaje poza formę.Potrzebujecie jej więcej bo ciasto będzie się

Spice things up
Tort czekoladowo malinowy 118

biszkopt do tego tortu jest zupełnie inny niż dobrze wam znany biszkopt idealny , ten jest dość ciężki, ale puszysty. Ciasto zawiera olej, który nadaje mu wilgoci, dzięki temu nie trzeba nasączać tortu żadnym ponczem . Krem do tortu przygotowałam ze zmiksowanych malin i bitej śmietany co w efekcie dało bardzo smaczną piankę-mus o intensywnym smaku malinowym. Tort czekoladowo malinowy [feast(...)Składniki na mus malinowy 4 łyżki miodu 2 łyżki cukru 400 ml śmietanki 30% + 2 łyżki cukru pudru 300 g malin + do dekoracji 15 g żelatyny lub agar ilość potrzebna na 700 ml Dodatkowo 100 g ciemnej czekolady 60 g białej czekolady

SprawdzonaKuchnia.pl
Babeczki czekoladowe z malinami i bitą śmietaną 194

Wsyp suche składniki do mokrych i wymieszaj szpatułką do momentu wchłonięcia się mąki. Nie mieszaj za długo żeby babeczki nie wyszły za ciężkie. Na koniec dodaj maliny. Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Nakładaj ciasto do 2/3 wysokości (np. za pomocą gałkownicy do lodów). Piecz w 180°C przez ok. 15 min lub do suchego patyczka. Po upieczeniu pozostaw do całkowitego

Słodki Blog
Piernik jogurtowy z malinami 132

jadłam kilkukrotnie u siostry i mamy. W oryginalnym przepisie, który dostałam zamiast jogurtu była maślanka. W przepisie nie było też malin. Sądzę jednak, że w sezonie owocowym pasują idealnie. Do przygotowania potrzebujemy tylko miski i drewnianej łyżki.  Ciasto jest puszyste i wilgotne.  3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 0,5 szklanki oleju rzepakowego(...)drewnianą łyżką w jednym kierunku. Mieszamy bardzo powoli i tak długo, aż składniki się połączą, a masa będzie gładka i jednolita. Ciasto przelewamy do tortownicy o wymiarach 24 cm (wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia). Na wierzchu rozkładamy maliny. Piernik pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 60 minut. Gotowość piernika najlepiej sprawdzać suchym patyczkiem. Po upieczeniu studzimy i obsypujemy

VioletoweKucharzenie
Domowy kisiel z malin 235

kiedy spróbowałam wiedziałam że teraz będę go robić częściej. Jest zdrowy, naturalny a przy tym przepyszny i szybki w wykonaniu. Może też służyć jako polewa do ciasta albo owoców. Domowy kisiel z malin Składniki: Większa kobiałka malin (ok. 500 g) 2 łyżki cukru 2-3 łyżeczki skrobii ziemniaczanej Wykonanie : Na głębszą patelnię wsypujemy maliny i leciutko dusimy kilka minut

Mama z miasta
Ciasto z kruszonki z truskawkami i mąką orkiszową bez jajek 247

drugiego śniadania i jako przekąska na piknik czy rower. Piekłam je już parę razy i znika błyskawicznie :). Truskawki fantastycznie smakują z kruszonką. Zamiast truskawek można użyć malin, borówek. Bardzo polecam… Więcej pysznych ciast z truskawkami znajdziecie tutaj: Ciasta z truskawkami przepisy (klik) . Ciasto z kruszonki z truskawkami i mąką orkiszową bez jajek Składniki: Kruszonka: 200g płatków owsianych 370g mąki

Mała Cukierenka
Tort czekoladowo-malinowy w wiosennej oprawie 239

piana z białek nie ubije mi się idealnie sztywno, a to czasem może zdarzyć się każdemu) Do przełoże nia: 400 g malin - świeżych lub mrożonych (Jeśli używamy mrożonych malin, to dzień przed robieniem tortu należy przełożyć je z zamrażalnika do lodówki. Dzięki temu następnego dnia będą gotowe do użycia.) 100 g konfitury malinowej 50 ml wódki cukier puder do smaku(...)przestrzenie pomiędzy owocami. (Ja używam do tego szprycy, by zachować ładne ułożenie malin i dokładnie wypełnić przestrzenie między nimi.) Na kremie układamy środkowy blat ciasta i lekko dociskamy. Rozsmarowujemy na nim resztę konfitury, układamy pozostałe maliny i wykładamy kolejną porcję kremu. Przykrywamy ostatnim, dolnym blatem biszkoptu spodem do góry i ponownie lekko dociskamy. Boki i wierzch tortu pokrywamy pozostałym kremem

Ratunku obiad
Cytrynowe muffinki z kremem malinowym 225

galaretką i odlać od tego 1/4 szklanki, którą wylałam do pojemnika z równym dnem. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno i cały czas miksując wlać wystudzoną galaretkę z malinami. Bardzo gęsty krem przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy i wyciskać na wystudzone muffinki. Posypać płatkami czekoladowymi i przyozdobić serduszkami. Dekoracje z czekolady. Z odłożonej galaretki wyciąć małe serduszka(...)środek muffinki. Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Babki i ciasta ucierane , Bezy i ciasta bezowe , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Walentynki , Wykorzystanie białek Tagged: cytryna , galaretka , kremówka , maliny

https:KKuchniaMniam
Wiosenny sernik z mascarpone 322

całość nabrała niesamowitego zapachu i delikatnego posmaku karmelu. Do tego wanilia i owoce - u mnie maliny i borówki amerykańskie, bo akurat to miałam w lodówce. Wyszło pysznie - sernik jest delikatny i lekki, słodki, ale nie za bardzo. Owoce idealnie tutaj pasują, bez nich ciasto mogłoby być nieco mdłe... Myślę, że wspaniale sprawdziłyby się kwaskowate wiśnie. Spód tym razem to niezawodne(...)malin 1 łyżka mąki pszennej dodatkowo: 40 g malin 50 g borówek amerykańskich 1/2 opakowania (37 g) galaretki morelowej 200 ml wrzątku 350 ml śmietany kremówki (38%) Mąkę przesiać do miski, wymieszać z cukrem i solą. Dodać pokrojone w kostkę masło, posiekać, a następnie szybko zagnieść. Wbić jajko, zagnieść gładkie ciasto. Z ciasta uformować kulę, owinąć w folię spożywczą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Malinowa chmurka 122

posypać płatkami migdałowymi. Następnie ciasto posmarować bezą i posypać płatkami migdałowymi. Upiec na złoty kolor w 160 stopniach przez ok 25 minut.  Masa:  1/2 l śmietany kremówki  2 fixy do śmietany kremówki  2 serki bieluch lub mascarpone  4 łyżki cukru pudru  1/2 kg świeżych lub mrożonych malin  2 galaretki malinowe(...)Dwie galaretki malinowe rozpuścić w 1/2 litra wody i zalać 1/2 kg świeżych lub mrożonych malin.  Śmietanę kremówkę ubijać 2 minuty , a następnie dodać fixy , cukier puder i ubić wszystko na sztywno , dodać serki i wymieszać delikatnie ręcznie.  Na upieczone ciasto rozłożyć tężejąc galaretkę , następnie kremem i przykryć drugim ciastem.  Smacznego

Aromatyczne Podróże
Ciasto leśny mech. 99

ciasto to klasyk, do którego często wracam, przy wielu okazjach. Nieprzeciętnie atrakcyjne w wyglądzie, smaczne i tak banalnie proste do zrobienia. Samo ciasto fantastycznie się mrozi, wiec jeśli mam nadwyżki szpinaku w lodowce, przygotowuje z niego blaty i zamrażam. W ten sposób, szybko mogę, w razie potrzeby, przygotować ciasto dla niespodziewanych gości. SKŁADNIKI: CIASTO SZPINAKOWE : 300 400 G ŚWIEŻEGO SZPINAKU(...)POZOSTAŁE SKŁADNIKI NA CIASTO I ZBLENDOWAĆ PRZEZ KILKA MINUT. ( MOŻNA RÓWNIEŻ CIASTO MIESZAĆ MIKSEREM. W TYM WYPADKU PRZYGOTOWAĆ SZPINAK I MAKE JAK POPRZEDNIO. W MISCE UTRZEĆ JAJKA Z CUKRAMI NA PUSZYSTA MASĘ. NASTĘPNIE DODAĆ OLEJ, WYMIESZAĆ I NA SAM KONIEC DODAĆ MĄKĘ ZE SZPINAKIEM I PROSZEK DO PIECZENIA. ) GOTOWE CIASTO PRZELAĆ DO FORMY, MOJA 26 CM. CIASTO PIEC

Pani M - kuchnia smakowita
Orkiszowy murzynek z malinami i orzechami (i z czekoladą!) 207

KAŻDEMU.  inspiracja Składniki: 1,5 szkl. mąki orkiszowej 9 łyżek syropu z agawy 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl. dżemu malinowego niesłodzonego lub zblenderowanych/rozgniecionych malin 2 jajka 1/2 szkl. kefiru lub 3/4 szkl. jogurtu naturalnego 1/2 posiekanej tabliczki czekolady 1 łyżeczka aromatu waniliowego 2 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki kakao naturalnego 30 g orzechów(...)agawy, aromatem i oliwą. Suche składniki mieszamy. Miksujemy ponownie masę z żółtkiem i stopniowo dodajemy mąkę. Pod koniec wrzucamy dżem malinowy i posiekaną gorzką czekoladę. Delikatnie łączymy z białkami. Ciasto przekładamy do sylikonowej formy (lub metalowej wylożonej papierem lub obsypanej mąką). Pieczemy ok. 35-40 minut w 180 stopniach. https://sklep.egmont.pl/ksiazki/literatura/p,moje-wypieki-wielki-powrot,11303.html

Czarnawisienka
Klasyczne brownie 174

Brownie to typowe amerykańskie ciasto, płaskie, bardzo czekoladowe. Z reguły bez dodatków lub z dodatkiem orzechów. Mocny czekoladowy smak warto przełamać kwaskowym smakiem owoców, jak np. malin czy borówek amerykańskich, dodając je do ciasta lub robiąc mus. Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Szarlotka orkiszowa z malinami. 244

śmietany 0,5 szklanki cukru brązowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 4 białka i 0,5 szklanki cukru pudru na bezę Maliny około 200 g ,zamrożonych nie rozmrażamy wcześniej!. Z podanych składników zagnieść szybko ciasto , delikatnie podsypując mąką ,jeśli będzie się kleić i schłodzić w lodówce 1 godzinę . Ciasto dzielimy na dwie części ,mniejszą na wierzch do pokruszenia(...)większą na spód .Większą część wykładamy równomiernie na blaszkę .Podpiekamy 15 minut w 180 stopniach ,na podpieczony spód wykładamy maliny i na wierzch białka ubite na sztywną pianę z cukrem pudrem .Na pianę pokruszyć pozostałą część ciasta i jeszcze raz wstawić do piekarnika na 30 minut w 170 stopniach

Ladylaura.

Proponowane wyszukiwania