Dziś przedstawiam ciasto szybkie, lekkie i wyśmienite. Pianka jest leciutka, pachnąca kokosem, dla wielbicieli kokosu to idealny deser. Znakomicie smakuje do kawy czy herbaty na lekki
Moje Małe CzarowanieObok serników ciasta czekola dowe są moimi ulubionymi. Czekola dę łączyliśmy już z jago dami, porzeczkami, czy malinami. Przysze dł czas na truskawki, które spowo dowały, że ciasto jest wilgotne i mega czekola dowe. Rozpływa się w ustach. Spróbujcie :) Skła dniki: 3/4 szklanki mleka + 4n spiczaste łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki cukru
ChilliJemystartą czekoladę. Mieszamy do połączenia się składników. Tak przygotowany krem wykładamy na frużelinę, tworząc kopiec. Wierzch posypujemy pokruszonym ciastem szpinakowym, lekko dociskając ciasto do kremu. Ciasto chłodzimy w lodówce. * użyłam mrożonych malin ** użyłam śmietany 48% By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/ Jeśli spodobał Ci się ten przepis, spróbuj koniecznie przepisu na Kopiec kreta z frużeliną malinową
Wędrówki po kuchniClaire dla której pracuję poczęstowała mnie tym ciastem. Jest super bardzo wyczuwalny smak marcepana. Była zachwycona. Wykonanie ciasta – marcepana pokroić w drobną kostkę, odłożyć na
Kuchnia PokoleńNie wiem co na mnie siadło w tym roku, ale rządzą u nas ciasta z owocami. I w sumie dobrze, bo kiedy je piec jak nie
Mieszam w GarnkuSernik tradycyjny czy może innowacyjny: czekoladowy, cytrynowy lub toffi. Okazuje się, że jednak dla większości z was jeżeli ma być sernik to raczej tradycyjny (oczywiście z
RelaxtimeDzisiaj mam dla Was kolejne ciasto z truskawkami. Bardzo smaczne i łatwe do zrobienia. Truskawki możecie zastąpić innymi sezonowymi owocami (maliny, jabłka, gruszki, śliwki) Za każdym razem będzie inny smak ciasta. Może się skusicie i upieczecie takie ciacho, kiedy jeszcze trwa sezon truskawkowy. Polecam! Ciasto 500 g mąki pszennej 250 g masła 2 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 1 czubata
O kuchni z uczuciemKruche ciasto: 2 szklanki mąki tortowej (320 g) ½ szklanki cukru (100 g) 1 kostka masła (200 g) 5 ugotowanych żółtek szczypta soli 35x26 blaszka( w tej
w mojej kuchnipłatki migdałów prażymy delikatnie i wysypujemy na ciastka, wstawiamy do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni. Wszystkie składniki, bez malin mieszamy, wylewamy na spód z migdałów, maliny układamy na serze i wkładamy ciasto do piekarnika. Pieczemy 50 minut w temperaturze 150 stopni, studzimy sernik przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Podajemy z sosem malinowym. Smacznego
Wypieki Renemałym ogniu, wymieszać śmietanę i czekoladę, aż czekolada się rozpuści i będzie miała gładką konsystencje. Lekko studzimy. Następnie wylewamy ganache na upieczone i wystudzone ciasto. Do dekoracji możemy użyć świeżych malin i cukru pudru. Oryginalny film
Życie zaczyna się w kuchniKorzystacie z owoców sezonowych? U mnie ostatnio królują maliny i borówki. Postanowiłam wykorzystać je do najprostszego ciasta jogurtowego. Jest pysznie. PRZEPIS CIASTO ✔ 3 białka, 3 żółtka ✔ 200g jogurtu nat uralnego ✔ 2 łyżki mąki kukurydzianej, 3 mąki ryżowej @purerein ✔ 2 łyżeczki proszku d/p ✔ ksylitol @purerein ✔ owoce: maliny, borówki Białka ubijamy na sztywno i dodajemy pozostałe składniki. Wylewamy masę
TetiisheriNiebo w gębie Składniki: spód: 150 g herbatników maślanych 100g wiórków kokosowych 100g masła krem: 500g serka waniliowego naturalnego 100g śmietany 12 % 1/2 puszki karmelu
czarrna od kuchniCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuO tym torcie można napisać parę stron kwiecistych opisów jak i nie napisać nic, bo tort mówi sam za siebie. Biszkopt jest puszysty i delikatny, krem
wegetalerzeZawijane, puszyste ślimaki z ciasta drożdżowego z brązowym cukrem, konfiturą z malin i posiekanymi migdałami, kubek gorącego kakao. Czy wyobrażacie sobie tak poranek w weekend? Ja zdecydowanie tak! Uwielbiam takie dni, uwielbiam takie śniadania i właśnie jutro postanowiłam przygotować takie śniadanko. I wcale nie zraża mnie fakt, ze będę musiała wcześniej wstać, zagnieść ciasto, potem czekać i patrzeć
SMYKWKUCHNI