ciasto z makiem i serem - 867 przepisów (strona:4/58)

Seromakowiec w kratkę z żurawiną 418

masła 50 g cukru pudru 1 jajko Składniki na masę serową: 600 g sera 3x mielonego 250 g mascarpone 3/4 szklanki cukru lub ksylitolu - 170 g 2 łyżki mączki ziemniaczanej lub 1 budyń waniliowy 2 jajka Składniki na masę makową: 250g mielonego maku 25 g masła 80 g miodu 225 ml mleka kokosowego 100 g rodzynków 2 łyżki smażonej skórki(...)dodać żółtka. Masę jajeczną wmieszać delikatnie szpatułką z makiem składniki na sernik umieścić w misce i wymieszać mikserem. Mieszając wbić kolejno 2 jajka i mieszać na małych obrotach tylko do połączenia skladników na podpieczony spód wylać masę serową. Na ser wyłożyć warstwę żurawiny, następnie masę makową pozostałą część kruchego ciasta rozwałkować i wykroić radełkiem 2-cm paseczki. Ułożyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Paluchy serowe 242

złote siemię lniane Kresto drobno starty ser żółty Masło rozpuścić i przestudzić. Mąkę wymieszać ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Dodać wystudzone masło oraz pokruszony twaróg. Wymieszać, składniki przełożyć na stolnicę i zagnieść ciasto. Następnie gotowe ciasto podsypać mąką i rozwałkować na grubość ok 4 mm. Ciasto posypać niewielką ilością maku, siemienia i startego sera. Ponownie lekko przewałkować

Monia miesza i gotuje
Seromakowiec 199

pachnący i delikatny seromakowiec. Ciasto z korzennym spo dem do datkowo po dsyci świąteczny nastrój :) Skła dniki spó d (na blachę 32 x 24 cm) : 150g ciasteczek korzennych  50g masła Warstwa maku: 1 puszka gotowego maku 4 żółtka + 4 białka szczypta soli 80g łuskanych orzechów włoskich łyżka bułki tartej Warstwa serowa: 1kg białego sera sernikowego 3/4 szklanki cukru(...)Masło na spó d ciasta roztapiany. Ciastka korzenne miksujemy lub drobimy na drobny mak. Masło lekko przestu dzone wlewamy do ciastek i dokła dnie mieszamy. Wypełniamy nimi spó d blachy. Żółtka miksujemy na puszystą masę, do której do dajemy mak oraz posiekane orzechy włoskie. Białka z o drobina soli ubijamy na samym końcu po wyrobieniu sera. Ser wkła damy

ChilliJemy
SERNIK Z MAKIEM I GLAZURĄ POMARAŃCZOWĄ + FILMIK 191

Sernik z makiem i glazurą pomarańczowo - brzoskwiniową, to pyszne i efektowne ciasto, idealne na święta i nie tylko. Polecam. CIASTO :   1,5 szklanki mąki pszennej 100 g margaryny 1 jajko 100 g margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru  MASA SEROWA :   1 kg sera wiaderkowego 5 jajek 2 budynie waniliowe bez cukru

Kulinarne Fantazje Marioli
Seromakowiec na ciasteczkowym spodzie 607

Idealna propozycja dla tych, którzy uwielbiają zarówno makowce jak i serniki. Tym razem na spodzie z herbatników, kakao i masła. Pyszne, proste ciasto, które trzeba wypróbować

Ze smakiem i z pasją
Seromakowiec 222

makiem! Kiedyś mielenie maku było niezłą przeprawą przez męki, przynajmniej dla mnie i dla siostry:) Dzisiaj nie musimy już stać 2 godziny przy maszynce i mielić trzykrotnie maku. Dzięki takim firmom jak Helio możemy śmiało skorzystać z gotowego już do spożycia maku. Dzisiaj chciałbym Wam zaproponować delikatny sernik z przewagą mascarpone na masie z maku połączonego z serem białym(...)pieczenia i dokładnie rozprowadzić spód z herbatników Masę makową, ser biały jajka dokładnie zmiksować. Dodać startą czekoladę. Masę wyłożyć na spód i piec około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Wszystkie składniki z masy makowej wymieszać. Wyłożyć na spód makowy i piec kolejne 30 minut. Na wystudzone ciasto wylać polewę i dowolnie dekorować Kochani to pomysł na ciasto „last

Ania i Marcin gotują
Mak-ser 204

żółtkami, dodać mak, mąkę z proszkiem,olejek i pianę z białek.Masa serowa: 80 dag dobrego sera – zmielić (nie może być zbyt mokry)2 szklanki cukru8 jajek4 łyżki grysiku0,5 kostki margarynyUtrzeć margarynę z cukrem i żółtkami, dodać ser, grysik, na końcu pianę z białek. Wyłożyć dużą blachę (ma ma 39x26) papierem, rozłożyć połowę ciasta makowego(...)ser i równomiernie drugą część ciasta makowego. Rozprowadzenie drugiej warstwy maku jest dość trudne. Ja nakładam delikatnie łyżką małe porcje a na końcu pomagam sobie widelcem. Chodzi o to, aby wyszły równe warstwy, a nie fale i inne wzory. Upiec ( u mnie siedziało 75 minut w temp.180 stopni), wystudzone oblać polewą czekoladową

Praktyczna pl
Makowe drożdżówki z serem 102

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
Cebularze 167

lubimy jeść. Tym razem zamiast je kupić postanowiłam zrobić własne domowe, wykorzystując przepis Karoliny i  Eweliny. Nie są to jednak klasyczne lubelskie wypieki bo nie dodałam maku, za to dałam ser. Ciasto jest pyszne, łatwo się je robi, bułeczki wyszły idealne. Będzie powtórka ale ze zmiennym nadzieniem, bo jest tyle możliwości ze szkoda pozostać tylko przy cebuli. A na drugie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kisz z serem i pomidorami – potrawa w sam raz na imprezę 160

słonego ciasta kruchego oraz masy jajeczno – śmietanowej. Jako głównego składnika można użyć rożnego rodzaju mięs, serów, owoców morza lub warzyw. U mnie kisz z pomidorami oraz serem. Składniki na ciasto: 150g masła 300g maki pszennej szczypta soli żółtko 2 łyżki bardzo zimnej śmietany kremówki Składniki na nadzienie: 3 małe pomidory 100g sera żółtego 3 jajka 300ml śmietany kremówki sól

wysmienity
Drożdżówki z serem 330

Śląsku mówi się na nie „kołoczki”, a duże ciasto drożdżowe to kołocz. Z podanego ciasta drożdżowego można zrobić drożdżówki z przeróżnymi nadzieniami np. z serem, makiem, marmoladą, budyniem, owocami, lub innymi ulubionymi dodatkami :) Ciasto drożdżowe: 40 dag mąki (+ około 2 łyżki do podsypania) 3 łyżki cukru 3 dag drożdży (+ 1 łyżeczka cukru) 70g masła 100ml mleka (w temperaturze pokojowej(...)wyrabiamy, tym razem ręcznie. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około centymetra i kroimy nożem na kwadraty lub wykrawamy dużą szklanką koła. Można też urywać po kawałku ciasta i formować ręcznie nieduże placuszki. Drożdżówki układamy na papierze pergaminie, pozostawiając między nimi odstępy, by ciastka się nie skleiły. Na środek każdego ciastka nakładamy łyżeczką lub szprycą porcję sera. Drożdżówki pozostawiamy w ciepłym miejscu

Smakowy Raj
Tarta z brokułami i serem halloumi 136

pieczonymi ziemniaczkami. Ser halloumi jest idealny jeżeli chcemy zachować konsystencję oraz kształt sera ponieważ ma dużą wysoką temperaturę topnienia nie roztopi nam się tak jak zwykły ser. Składniki na ciasto: 150g masła 300g maki pszennej szczypta soli żółtko 2 łyżki bardzo zimnej śmietany kremówki Składniki na nadzienie: 300g brokuł 100g sera halloumi średniej wielkości cebulka 2 ząbki czosnku łyżka masła

wysmienity
Ciasto serowo-makowe " Cielaczek" 422

Znowu sernik :) nic nie poradzę , że na ten rodzaj ciasta mam zawsze ochotę ? ;) tym razem połączyłam ser z makiem, ale żeby ładnie wyglądało pobawiłam się troszkę masą makową. Sernik smakuje wybornie. Jest niezwykle wilgotny i aromatyczny. Nadaję się świetnie na wyjątkowe okazje rodzinne.  Wymiary blaszki : 24 x 29 cmCzas pieczenia : 10 minut + 60 minut Temp. pieczenia : 180 Cźródło(...)pieczenia, foremki , Zrobić 2 cm brzegi. ( jeśli nie da się rozwałkować można równie dobrze wykleić spód foremki ciastem i dolepić brzegi ). Podpiekamy placek ok. 1o minut do momentu zarumienienia się ciasta w temp. 180 C. Odstawić do wystygnięcia. Masa makowa: Mak zalewamy wrzątkiem, odsączamy na sicie i dwukrotnie mielimy. Następnie ucieramy z żółtkami i cukrem. Dodajemy masło , rodzynki, tartą bułkę

Słodkości i nie tylko
MAKOWIEC NA PUSZYSTYM BISZKOPCIE 135

Makowiec na biszkopcie to delikatne, wilgotne i pyszne ciasto. Przepis jest bardzo prosty, gotowy biszkopt przekładamy ciepłą masą makową, polewamy polewą i gotowe. Przepis jest na

Kulinarne Fantazje Marioli
JABŁECZNIK Z BUDYNIEM + FILMIK 175

Jabłecznik z budyniem to pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto. Idealne na każdą okazję. Polecam.                     

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania