Ekspresowa i prosta Pani Walewska (Pychotka) bez pieczenia. Składniki Herbatniki maślane ok. 250g Powidła śliwkowe ok. 280g Migdały w płatkach, 2 garście Bezy kilka sztuk z
Kulinarne PrzebojeCiasto przekładam do rękawa cukierniczego i wyciskam na blaszkę na papier do pieczenia. Trzeba zachować odstępy bo ptysie rosną. Polecam robić nieduże ptysie.Piekarnik nagrzewam na temp 190 stopni góra dół , wstawiam blaszkę i piekę 25-30 minut. Nadzienie: Serek i pastę pomidorową mieszam w misce. Przekładam do rękawa cukierniczego. Ptysie jak ostygną nacinam, wyciskam krem, układam plastry ogórka, łososia, oliwkę
wesoła kuchniaznajdziecie później w cieście na oponki i w samych oponkach. Ekstrakt waniliowy zastąpić możecie cukrem waniliowym. Smażcie oponki na średnim ogniu z tendencją do małego. Ważne by oponki się nie spaliły a fajnie nam wyrosły i upiekły się w środku. Lubisz słodkości na bazie sera białego? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Serniko-biszkopt z kremem kasztanowym . The post
mecooksTiramisu w kolejnej III już wersji, myślę iż ostatniej. Ta jest bowiem idealna. Choć poprzednia też była super, to ostatnio (sama nie wiem dlaczego
Smaczne Zdrowechochli ciasta. Smażcie do momentu gdy rant naleśników zrobi się złotawy (ok 1-3 minut, na średnim ogniu) i wtedy przewróćcie na drugą stronę i smażcie jeszcze ok 1,5 minuty. Możecie je podawac zarówno na ciepło jak i na zimno jak i we wszelakich formach (ja składałam w trójkąty). Mi najbardziej smakowały podane z kremem czekoladowym (cienka warstwa
Szybko Tanio Smaczniemieszamy. Ciasto nakładamy łyżką-raz jasne,raz ciemne do 2/3 wysokości foremek. Pieczemy około 25 minut do suchgo patyczka w temp 180 stopni. Studzimy. DEKORACJA Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno .Odkładamy trochę śmietany do białych elementów około 2 łyżki ,do reszty dodajemy barwnik spożywczy i miksujemy (ja używam barwniki w proszku) Czerwonym kremem robimy szprycą dużą rozetę
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuzupami, kremami, napojami i kruszeniem lodu. Pojemność szklanego kielicha to 1500 ml. Pokrywa blendera wyposażona jest w miarkę do odmierzania składników. To bardzo stylowy niezbędnik kuchenny każdej Pani domu. Elegancki, z podświetleniem ledowym, płynną regulacją prędkości sprosta nawet najtrudniejszym wyzwaniom. Z wykorzystaniem blendera stojącego z linii Amica IN przygotowałam koktajl idealny na jesień. Smakuje jak ciasto marchewkowe i zawiera wiele
Moja smaczna kuchniaSkładniki na 7 babeczek o średnicy 11 cm: 200 g mąki pszennej 100 g masła 1 żółtko 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka zimnej wody nadzienie
czarrna od kuchniCiasto michałkowe. Składniki Biszkopt kakaowy (wg. tego przepisu) 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 3 x śmietan fix 500 g białych michałków Sposób przygotowania Śmietanę ubijamy i dodajemy do niej śmietan fix. Kremówkę mieszamy z serkiem mascarpone i pokruszonymi cukierkami. Upieczony i ostudzony biszkopt przekrawamy na pół i przekładamy go wcześniej przygotowanym kremem
Pani domowaciasto posiekać i szybko zagnieść . Wylepić małe foremki do tart (w naszym przypadku była to blaszka jak na muffinki) Etap II - Nadzienie Jajka ubić razem z cukrem, następnie dodać marcepan, sok z cytryny , migdały, skrobię i śmietanę. Etap III - Pieczenie Wyjmujemy foremki do tarty z lodówki na spód dodajemy po łyżeczce dżemu, następnie wlewamy krem. Na wierzchu układamy
Wylizany RondelSkładniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/3 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 jajko 1 szklanka mrożonych jagód
czarrna od kuchniNie mam ani talentu do tortów, ani dekoratorów do zdobienia, którymi bym nie rzucała ze złością po całej kuchni :))) a przy wykonaniu tego rzucałam i
Kolorowy PrzepisownikPrzepis nagrodzony na portalu Przyślij Przepis w konkursie na film kulinarny :) Składniki: biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru kryształu 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki
czarrna od kuchniPiękne kolorowe i bardzo smaczne ciacho, sprawdzi się nie tylko od święta ;) U mnie posłużyło za torcik na moje urodzinki ;) Biszkopt rzucany: 5 jajek 3/4 szkl
Gotowanie...to proste !