ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:964/1282)

Zupa dyniowa na mleczku kokosowym 58

Czas czytania: < 1 min Zupa dyniowa na mleczku kokosowym. To kolejna odsłona zupy z dyni, tym razem przygotowana na mleku kokosowym z kolendrą i krewetkami

SprawdzonaKuchnia.pl
Kwaśnica wegetariańska 74

Czas czytania: 2 min Kwaśnica wegetariańska Kwaśnica jest tradycyjną zupą góralską, którą przyrządza się na co dzień i od święta. Oryginalna kwaśnica to zupa bardzo kwaśna

SprawdzonaKuchnia.pl
Flaczki z boczniaków 85

Czas czytania: 2 min Flaczki z boczniaków najlepsza wegetariańska zupa Flaczki z boczniaków , to pyszna wegetariańska wersja klasycznej zupy o tej kontrowersyjnej nazwie. Klasyczna wersja flaków

SprawdzonaKuchnia.pl
Zupa z czerwonej soczewicy 88

Czas czytania: 2 min Zupa z czerwonej soczewicy z dodatkiem pomidorów , imbiru na wywarze warzywnym, podana z dużą ilością kiełków lucerny. Jest to bardzo oryginalna, aromatyczna

SprawdzonaKuchnia.pl
Zupa dyniowa II 91

Czas czytania: 2 min Zupa dyniowa II Zupa dyniowa II w kolejnej odsłonie! Dziś proponuję dynię połączyć z karmelizowaną skórką i sokiem z pomarańczy , marchewką, imbirem

SprawdzonaKuchnia.pl
Żurek 98

Czas czytania: 2 min Żurek przygotowany na wywarze warzywnym z suszonymi grzybami odrobiną chrzanu, a zakwaszony oczywiście domowym zakwasem. U mnie w wersji wegetariańskiej podany z

SprawdzonaKuchnia.pl
Pasta Kanapkowa z Twarogiem i Ogórkiem 124

Kolejna odsłona pasty kanapkowej. Tym razem w roli głównej jakże pełne zdrowia  ogórki kiszone! Składniki: kostka sera twarogowego chudego 250g ogórki kiszone 100g jajo na

IzaGotuje
Wafle czekoladowe z migdałami i goji 289

Dla niektórych przysmak dzieciństwa a da innych po prostu zdrowsza alternatywa przemysłowych wafelków. Tak czy inaczej takie wafle domowe to połączenie czegoś naprawdę prostego z dobrym

Kuchnia PROzdrowotna
Rurki z kremem adwokatowym i czekoladą – szybki deser 239

Proste w przygotowaniu i naprawdę pyszne. Ilość rurek możecie dostosować  do swoich potrzeb. Waflowe rurki można nadziać dowolnym kremem lub bitą śmietaną. U mnie dziś ekspresowa wersja z kremem adwokatowym i czekoladą. Spróbujcie. Jestem ciut niecierpliwa… co widać na zdjęciu. Za szybko chciałam spróbować tych pysznych rurek (czekolada jeszcze nie zastygła) Dziś rurki w wersji ekspresowej(...)następnie dodajemy cukier, cukier waniliowy i małą szczyptę soli. Mieszamy. Kolejno dodajemy roztopione masło, a następnie mąkę. Mieszamy do połączenia (nie możemy zostawić grudek). Rozgrzewamy waflownicę, nakładamy 1 łyżkę ciasta na środek i zamykamy urządzenie. Pieczemy około 1,5 minuty (czas należy sprawdzić na instrukcji, może być różny). Wyjmujemy gorący wafel z urządzenia i od razu owijamy go wokół drewnianej

Słodkie okruszki
Lekkie Ciasto z Mrożonymi Truskawkami i Masą Budyniową 97

również smakują świetnie. To lekkie i smaczne ciasto to idealny dodatek do kawki, a także świetny wypiek, którym możemy poczęstować swoich gości. Z pewnością będą zachwyceni tak smacznym i lekkim smakołykiem. Poniżej zaprezentuję Wam jak krok po kroku wykonać pyszne ciasto z mrożonymi truskawkami i masą budyniową. Zapraszam! PRZEPIS NA CIASTO Z TRUSKAWKAMI I MASĄ BUDYNIOWĄ Składniki: BISZKOPT(...)wrzątku. Co jakiś czas mieszamy łyżką, aż żelatyna się rozpuści. Pozostawiamy do ostygnięcia. Budyń przygotowujemy w 400 ml mleka. Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy budyń ostygnie, miksujemy go na krem. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Następnie ciągle miksując, dodajemy budyń. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy żelatynę. Masa powinna szybko tężeć. Na biszkopt z masą truskawkową wykładamy 1/2 masy budyniowej. Całość przykrywamy

Przepiski.pl
Orzechową porą... DOMOWY KREM ORZECHOWY a'la Nutella. 200

laskowe. Idealnie pasują do ciast, sałatek, nawet dań mięsnych i deserów. Wszechstronnie dostosowane. Osobiście postanowiłam potraktować je trochę brutalniej. Jednak z jakim efektem! Pozytywna dawka sycącej i słodkiej energii z samego rana sprawi, że nawet najgorsza słota wyda się nie tak straszna! Serotonina w ruch, do dzieła! A my? My do kuchni! Zakasać rękawy, krem orzechowy się szykuje! DOMOWY KREM

W kuchni Karmel-itki
TORT CZAPKA 89

pomarańczy (1 łyżka) ekstrakt z wanilii (1 łyżeczka) sól (szczypta) Poncz: herbata zaparzona (pół szklanki) sok z pomarańczy (3 łyżki) Krem krówkowy: masa kajmakowa orzechowa (500 g) serek mascarpone (250 g) orzechy włoskie posiekane (40 g) Krem maślany na bezie: białka (6 szt.) cukier (400 g) masło (500 g) minimum 82% tłuszczu w temp. pokojowej sól (szczypta) barwnik spożywczy najlepiej(...)mleko które wlewamy cienkim strumieniem. Miksujemy do momentu aż masa stanie się jednolita, nie zapominając, aby szpatułką zebrać osadzające się ciasto z brzegów misy. 2/3 ciasta przelewamy do tortownicy lub rantu wyłożonego papierem do pieczenia (tylko dno). A resztę ciasta też wlewamy do takiej samej foremki. Jeżeli nie masz dwóch takich samych foremek, to upiecz najpierw jeden biszkopt, a później

RITA food channel
Ciasto marchewkowe 332

samej królowej angielskiej, z księciem Williamem, księżną Katarzyną i resztą dworu! Dalej zachwalać nie będę, bo przestanę być wiarygodna, a przecież bardzo, bardzo bym chciała, żebyście sobie moje ciasto zrobili, gdyż jest po prostu genialne i doskonałe w swej pysznej marchewkowości, korzenności i orzeźwiającej cytrusowości(...)łyżeczki sody (dałam 1 i 1/2 płaskiej łyżeczki proszku i 1/2 łyżeczki sody 1 płaska łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej               Krem: 20 g masła 180g serka twarożku śmietankowego lub serka kremowego 80 g cukru pudru  4 łyżki soku z pomarańczy długie, cienkie paski skórki pomarańczowej - do dekoracji

Kuchnia Prezydentowej
Tarta cytrynowa 152

minut w temperaturze 200 o C . Ciasto odstawić na 1-2 minuty, żeby trochę przestygło. Wierzch tarty obsypać startymi migdałami i ponownie zapiec przez 5 minut. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do temperatury 150 o C.      Nadzienie cytrynowe Skórkę i sok z cytryny wymieszać w misce. Ubić śmietanę na krem. W drugiej misce roztrzepać lekko jajka z cukrem(...)następnie zdejmujemy formę i zostawiamy na parę godzin. Po tym czasie wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Notatki: ciasto kruche można przechowywać kilka dni w lodówce a w zamrażarce do 3 miesięcy Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Mazurek limonkowy 245

limonkowy - przepis: Składniki: (Forma do tarty 36x12 cm) Spód: 90 g masła 80 g cukru 2 żółtka jajek "zerówek" 200 mąki krupczatki 1/2 łyżeczki soli + masło do wysmarowania formy Krem: 4 jajka  "zerówki"(225 g) 180 g cukru sok z 5 limonek 60 g mąki migdałowej (zmiksowanych migdałów bez skórki) 6 g agaru (lub 6 g żelatyny(...)opcjonalnie) Mazurek limonkowy - jak zrobić? Niezbyt twarde masło umieszczamy w misie miksera, dodajemy cukier i miksujemy do połączenia składników. Dodajemy żółtka oraz mąkę i sól. Miksujemy kilka minut, aż ciasto zacznie przypominać kruszonkę, a składniki się połączą. Zmiksowane składniki formujemy w kulę, zawijamy w folię spożywczą i na min. 30 minut wkładamy do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż

Moje Qulinaria
TORT NA KOMUNIĘ – prostokątny 75

Tort na komunię był moim słodkim prezentem dla córeczki przyjaciółki z okazji jej I Komunii Świętej. Przygotowując go przez kilka dni, cały czas myślałam o reakcji

Słodki Pomysł
Rolada na białkach z dżemem i bitą śmietaną. 137

ciasto, wyłożyć na blaszkę od piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 175 stopni 12-13 minut. Kiedy rolada się piecze, przygotować czystą ściereczkę. Rozłożyć ją na blacie i posypać cukrem pudrem. Upieczona roladę, przełożyć na ściereczkę, papierem do góry. Delikatnie ściągnąć papier.  Zawinąć roladę, razem ze ściereczką. I zostawić do wystudzenia. Śmietanę ubić na gęsty krem. Wystudzoną

Agusiowe smakołyki
Tort Rasta Serce 165

żółtku, miksując na najniższych obrotach. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Dno formy w kształcie serca (tylko dno!) wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wykładamy delikatnie do formy. Pieczemy 35 minut w temperaturze 175 stopni z termoobiegiem lub 40 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu. Studzimy i kroimy na 3 równej grubości blaty. *moja(...)forma serce ma 22 cm w najdłuższym miejscu       Składnik na przełożenie: nasączenie: szklanka przegotowanej wody + 4 łyżeczki cukru+ sok z połówki cytryny słoik dżemu morelowego Krem czekoladowy: 2 łyżki mąki pszennej budyń czekoladowy ½ l mleka ¾ szklanki cukru 250 g masła roślinnego Z proszku budyniowego, mąki i cukru gotujemy budyń. Studzimy. Masło ucieramy na puszystą masę, dodając

Domowe ciasta
Naleśniki budyniowe z twarożkiem i zdrowym kremem czekoladowym 142

kupne kremy, które są mieszanką cukru i tłuszczu, a orzechów i prawdziwego kakao ciężko się tam doszukać... NALEŚNIKI BUDYNIOWE Czas przygotowania 15 minut Z podanych składników wychodzi 5 naleśników Opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru Duże jajko Mleko Wszystkie składniki wystarczy dokładnie zmiksować na gładką masę Mleko dodać w takiej ilości, żeby uzyskać dość rzadką konsystencję. Ja robię to ciasto bardziej

HealthyCreations
Egzotyczny sernik z chia i cytrusowym musem 132

Letni sernik na chrupiącym spodzie o smaku czekoladowym i delikatną masą serową z nasionami chia połączony z orzeźwiającym musem z brzoskwiń i mango to świetny pomysł

Szalona Kuchnia Eweliny
Kostka orzechowo-kokosowa na waflu 323

ciasta z orzechami rozpoczęty. Poza dynią, to właśnie orzechy najbardziej kojarzą mi się z jesienną kuchnią , dlatego dzisiaj przepis na słodkie co nieco z orzechami. KOSTKA ORZECHOWO - KOKOSOWA NA WAFLU Składniki: blaty orzechowe: 2 wafle 5 jajek 150 g cukru 150 g orzechów mielonych 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka bułki tartej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem

Bon appetit mon amie
Tort bezowo- jagodowy 193

Lubię, jak są jakieś okazje obdarowywać swoich najbliższych nie tylko prezentem, ale i czymś słodkim. Ten tort przygotowałam właśnie na taką okazję- Dzień Matki. Szczerze powiedziawszy

Kuchnia w czekoladzie
Babeczki koszyczki 145

Dekoracyjne babeczki koszyczki będą piękną ozdobą świątecznego stołu. Interesujące zwłaszcza dla dzieci ze względu na wygląd oraz dekoracje z żelków i czekoladowych jajeczek. Babeczki na bazie klasycznego ciasta ucieranego z dodatkiem drobinek czekoladowych, lekkie i puszyste, z przepisu Doroty z Moich Wypieków. Polecam!       Babeczki koszyczki   Składniki na 8 sztuk:    Na babeczki: 110 g masła(...)cukru do wypieków 110g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 łyżki drobinek czekoladowych lub posiekanej czekolady gorzkiej lub mlecznej (opcjonalnie)   Na krem: 200ml śmietany kremówki 2 łyżki mascarpone łyżka cukru pudru   Dodatkowo: czekoladowe lub cukrowe jajeczka do dekoracji 8 długich żelków 8 wykałaczek   Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem na jasny

Smak mojej kuchni
Tort śmietankowo truskawkowy - na szybko 165

Najprostszy na świecie przepis na tort. Kiedy chcemy na ostatnią chwilę zrobić domowy tort, polecam sięgnąć po ten przepis. Idealnie nadaję się na urodziny dla dziecka

Klasyka Gotowania
Kruche ciasteczka z majonezem (na słodko) 124

ciasta uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtoczyć w cukrze lub wiórkach kokosowych i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować spore odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki. Jeśli je pieczenie w kilku turach - surową masę trzymajcie w lodówce.) 2. Ciasteczka wyciskać za pomocy szprycy do kremu

Di gotuje
Tarta z truskawkami i galaretką 134

Sezon truskawkowy w pełni :) Większość zjadamy prosto z koszyczka, ale czasem uda mi się odłożyć odrobinę i wykorzystać je do przygotowania słodkiego deseru. Mam dzisiaj dla

Domowa cukiernia Ewy
Czekoladowe naleśniki 143

Rating: Zazwyczaj przygotowuję dzieciom zwykłe naleśniki tak więc kilka dni temu postanowiłam przygotować moim chłopakom czekoladowe naleśniki – strzał w dziesiątkę – jak każda mama, znam

Magiczny Garnek
PĄCZKI Z BITĄ ŚMIETANĄ 130

wyrośnięciu, ciasto rozwałkować na grubość 1 cm, podsypując mąką. Wycinać krążki za pomocą szklanki. Odstawić do wyrośnięcia na 30-40 minut. Wyrośnięte pączki smażyć z dwóch stron na złoty kolor, na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu, odstawić do przestygnięcia. W tym czasie ubić na sztywno śmietankę z cukrem pudrem. Dodać mascarpone,maliny i delikatnie rozmiksować, do momentu uzyskania gładkiego kremu. Pączki

Kuchnia w opałach
A jednak smażyłam... 184

ciasta wycinać niewielkie kółka, na przykład kieliszkiem, układać na obsypanym mąką blacie. Zostawić do napuszenia na 30 minut. Kremówkę i Nutellę podgrzać w garnku, aż Nutella nieco się rozpuści. Dokładnie wymieszać, odstawić do wystudzenia. W szerokim garnku rozgrzać litr oleju.  Smażyć pączki 4-5 minut, obracając kilka razy w trakcie smażenia, żeby się równomiernie zrumieniły. Ciepłe nadziewać kremem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Listopadowe Trzy po trzy 131

gorącego kremu. Dokładnie wymieszać, ostudzić. Do ostudzonej masy dodać rum. Schłodzić w lodówce. Schłodzoną masę przelać do maszyny do lodów, kilka minut przed końcem jej pracy dodać uprażone na suchej patelni i ostudzone orzechy. Przełożyć do pojemnika na lody, zamrozić. Smacznego! Za oknem ciemno, w domu zimno, ale jeszcze chwila, i włączę piekarnik. I w całym domu zapachnie ciastem drożdżowym

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasteczka ryżowe z kokosem 311

ciasto. Po wyrobieniu formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie je zgniatamy, następnie na środku każdego ciasteczka robimy palcem wgłębienie. Układamy na posmarowanej tłuszczem blasze w dość dużych odległościach od siebie (rosną podczas pieczenia) i pieczemy w piekarniku w temp. 180 st. C do momentu aż ciasteczka się zrumienią. Po upieczeniu można we wgłębienia włożyć dżem, konfiturę lub krem

chwile dla mnie
Straccatiella na maślance 264

szybka kremówka na maślance straccatiella z Biedronki.     Biszkopt: 5 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 1 łyżka octu Krem: 3 szklanki maślanki Stracatiella 1 opakowanie (330g) śmietany 30% 6 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki mleka 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: dżemu brzoskwiniowy kilkanaście wiśni z alkoholu(...)cukrem zmiksować na puch. Pod koniec ubijania dodać proszek do pieczenia i ocet, następnie olej. Delikatnie połączyć z mąką.Upiec w blaszce (23x32) wyłożonej papierem do pieczenia. Gdy ciasto lekko przestygnie zdrapać z wierzchu skórkę. Okruchy zachować do dekoracji. Ciepłe ciasto posmarować dżemem.         Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku, wystudzić. Śmietanę ubić dodając

Praktyczna pl