ciasto z jogurtem naturalnym - 3800 przepisów (strona:87/254)

Racuszki z rabarbarem 154

polania racuszków. Wykonanie: Przygotować ciasto z podanych składników, zmiksować i połączyć z pokrojonym rabarbarem. Następnie kłaść łyżką ciasto na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoto. Ułożyć racuszki na półmisek, posypać cukrem pudrem, pola  śmietaną lub jogurtem naturalnym

Tradycyjna Kuchnia
Bliniarz, ciasto ziemniaczane a la babka ziemniaczana 409

ciasta) w nagrzanym do 200 stopni C. piekarniku. Po ok. kwadransie obniżyć temperaturę do 180 stopni C. Gdy ciasto ładnie odchodzi od krawędzi blachy i ma przypieczone boki, wyjąć z pieca. Kroić na kawałki i podawać odwrócone np. z jogurtem naturalnym lub greckim. Placek jest bardzo smaczny również po odgrzaniu następnego dnia. Trzeba jednak wyjąć go z blachy

Weekendy w domu i ogrodzie
NALEŚNIKI Z SEREM I OWOCAMI 107

olej kostka białego sera 1 banan 2 łyżki cukru trzcinowego przyprawa do dań słodkich z młynka 2 łyżki naturalnego jogurtu truskawki kiwi brzoskwinie z puszki czekolada A jak to zrobić: Z mąki, mleka, wody, jajka, cukru i cukru waniliowego, zrobić ciasto naleśnikowe, dokładnie mieszając składniki, aby nie było grudek. Smażyć naleśniki na delikatnie natłuszczonej patelni. Naleśniki mogą być nieco grubsze

Kuchnia w opałach
Oktoberfest - przekąski z chrzanową chmurką 226

Almette z chrzanem, 1 cukinia żółta, 1 cukinia zielona, 2 opakowania anchois, 50 ml jogurtu naturalnego, Sok z cytryny, Sól i biały pieprz, Zielenina i kolorowy pieprz do dekoracji. Marynata :  3 łyżki oliwy, 3 łyżki octu jabłkowego, 1 łyżka miodu, Sól i pieprz. Ciasto naleśnikowe: ½ szklanki mąki pszennej, ½ szklanki mąki z pełnego przemiału, ½ szklanki piwa, 1 jajko, 2 łyżki(...)słupki, włożyć do marynaty, odstawić do lodówki na 15 minut.             Wymieszać wszystkie składniki ciasta, usmażyć naleśniki. Na naleśnikach rozłożyć fileciki anchois, ciasno zwinąć, pociąć na małe krążki.   Serek Almette z chrzanem wymieszać z jogurtem, doprawić solą, białym pieprzem i sokiem z cytryny.              Na talerz wyłożyć mini

SzczyptaSmaQ
Babka z polewą z kukułek 248

polewa do ciasta. Upiekłam babkę według sprawdzonego przepisu na ciasto jogurtowe tyle, że zamiast oleju dodałam oliwy z oliwek. Babka wyszła troszkę zieleńsza ale w smaku nie zauważyłam różnicy - nadal była puszysta, wilgotna i miała maślany aromat. Polewa kukułkowa fajnie się z nią komponowała.   Przepis: 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szkl cukru 1/3 szkl oliwy z oliwek 2 jaja

happycreatiff.blogspot.com
Szarlotka z budyniem 1298

łyżeczki proszku do piezenia 180 g zimnego masła 3 żółtka 2 łyżki jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 1,5 kg jabłek 2 łyżki cukru 2 łyżki wody 3,5 szklanki mleka  2 budynie waniliowe Wykonanie: Mąkę wysypać na blat i posiekać z masłem . Dodać pozostałe składniki ciasta , posiekać nożem, aż składniki się połączą Zlepić wszystko szybko rękoma. Nie zagniatamy

Malinowa Kawiarenka
Ciasto czekoladowe z cukinią 161

duże jajka pół szklanki jogurtu naturalnego pół posiekanej gorzkiej czekolady Polewa: 100 ml słodkiej śmietanki 30-36% 100g czekolady mlecznej 50g czekolady gorzkiej min. 70% kakao Cukinię obieramy, ścieramy na dużych oczkach i po około 30 minutach odciskamy z soku. Dopiero tak przygotowaną cukinię ważymy. W czasie tych 30 minut przygotowujemy pozostałe składniki na ciasto. Do małej miski wsypujemy: mąkę(...)dużej misce, w której będziemy przygotowywać całe ciasto, miksujemy masło na jasną puszystą masę. Następnie do masła, ciągle miksując, dolewamy stopniowo olej. Ciągle miksując dodajemy kolejno cukier i jajka. Całość miksujemy jeszcze około 3 minut. Masa zrobi się puszysta i dość gęsta. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy naprzemiennie w 2-3 porcjach jogurt i składniki sypkie. Miksujemy krótko, tylko

kuchnia doski
Sernik na bananowym spodzie + życzenia 130

dodatku cukru (proszek) 0,5 szklanki jogurtu naturalnego (rzadkiego) 8 łyżek fruktozy lub inne słodzidło Sposób przygotowania: Banana rozduszamy widelcem na miazgę  dodajemy pozostałe składniki na spód i mieszamy  tortownicę owijamy z zewnątrz folią aluminiową (potem będziemy piec sernik w kąpieli wodnej) , a środek wykłądamy papierem do pieczenia  przygotowane ciasto rozsmarowujemy na spodzie tortownicy  pieczemy(...)temp. 170 stopni przez 10 minut  w tym czasie miksujemy jajka z fruktozą (na najwyższych obrotach) przez około minutę  dodajemy ser, budyń, jogurt i miksujemy już na mniejszych obrotach  masę serową wylewamy na podpieczony spód  formę wkładamy do większego żaroodpornego naczynia do którego wlewamy wrzącą wodę do 1/3 wysokości tortownicy  pieczemy przez około 10 minut

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Śliwkowo orzechowa pokusa 196

smaku zaskakuje nas.   Składniki na ciasto kruche; 4 szklanki mąki pszennej tym 500 Kłos -Pol 200 g margaryny 4 żółtka + pół szklanki ksylitolu zmielonego Kłos -Pol 4 białka + 1 szklanka zmielonego ksylitolu Kłos Pol 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g gęstego jogurtu naturalnego typu grecki   Dodatkowo:   1 kg śliwek węgierek

Różowa kuchnia
SERNIK Z KARMELIZOWANYM RABARBAREM NA KAKAOWYM SPODZIE 307

rabarbarowym, a poza nim śmiało możecie użyć innych, ulubionych owoców! :) SKŁADNIKI NA CIASTO: 1,75 szklanki mąki pszennej lub orkiszowej jasnej 100 g masła zimnego, posiekanego w drobną kostkę 0,5 szklanki cukru (użyłam brązowego) 2 żółtka 1 łyżka jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki ciemnego kakao SKŁADNIKI NA MASĘ(...)masła 2 łyżki brązowego cukru dodatkowo: odrobina mąki do oprószenia WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C. Dno tortownicy o wymiarach 23-24 cm wyłóż papierem do pieczenia. CIASTO: Wszystkie składniki zagnieć ręcznie lub w mikserze albo malakserze na gładkie ciasto. Podziel je na dwie części: 2/3 i 1/3 . Większą schowaj w woreczku do lodówki, mniejszą  - do zamrażalnika

Słodko-Słony Świat Ilony
Marmurkowy placek ze śliwkami 161

mąki tortowej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki kakao ciemnego 1 i 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki domowego cukru waniliowego 4 łyżki jogurtu naturalnego szczypta soli ok 600 g śliwek 2 łyżki rodzynek oprószonych mąką. Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, więc wyjmij je 1-2 godziny przed pieczeniem. Szczególnie masło(...)Jeśli używasz ręcznego miksera, nie musisz tego robić. Do masy maślano-jajecznej dodaj jogurt naturalny i zmiksuj do połączenia. Przesiej mąkę pszenną i wsyp rozdrobnione płatki i otręby. Ręcznie wymieszaj trzepaczką  z miksera. Pamiętaj, by mieszać w tę samą stronę, co wcześniej mikser. Połowę ciasta przełóż do innej miski. Do jednej części przesiej mąkę ziemniaczaną, do drugiej kakao. Wymieszaj

Anioszek w kuchni
Naleśniki pszenno – gryczane ze szpinakiem i kurczakiem z sosem czosnkowo – koperkowym 138

Czosnek granulowany i świeży Papryka słodka mielona Sok z cytryny Dodatkowo Ser feta Sos 200 ml jogurtu naturalnego Ok 100 ml majonezu light Sól Czosnek ok. 4 ząbki Szczypta cukru ( dla podkręcenia smaku ) Pieprz Świeży koperek ( lub mrożony ) Wykonanie: Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki. Smażymy je bez dodatku tłuszczu ( idealnie do tego nadaje się naleśnikarka, genialne urządzenie ). Odkładamy(...)szpinaku. Paprykę kroimy w słupki i równie dodajemy do szpinaku. Całość doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oczywiście czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Chwilę razem dusimy. Do naczynia wykładamy jogurt, majonez i przepuszczony przez praskę czosnek ( ok. 4 ząbki ). Całość doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru. Na koniec dodajemy posiekany koperek. Na każdy naleśnik nakładamy farsz szpinakowy, kawałki fileta

Smaki Ewy
Pierogi pieczone z mięsem 234

pieprz papryka słodka papryka ostra Sos: 2 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 4 rzodkiewki starte na tarce 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 łyżka posiekanego koperku sól pieprz Wykonanie: Farsz: Mięso skręcić przez maszynkę wraz z cebulą. Dodać jajko i pozostałe składniki i wszystko wymieszać . Ciasto: Zaczynamy od przygotowania rozczynu . Drożdże wraz z jedną łyżką cukru i trzema

O kuchni z uczuciem
Nie daleko pada jabłko od jabłoni 248

jogurtu naturalnego 150 ml oliwy (lub oleju) 2 łyżki miodu (najlepiej płynnego) jabłka (ja małam 5 małych, pokrojonych w kostkę) cukier puder do oprószenia W osobnych naczyniach połączyłam suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia) oraz mokre (jajka, jogurt, oliwa, miód). Suche przesypałam do naczynia z jogurtem i resztą i wymieszałam wszystko widelcem do połączenia. Ciasto powinno być gęste, takie

bastalena
Burgery z kaszy jaglanej i ciecierzycy 206

gram mąki pszennej typ 750 250 ml letniej wody 15 gram drożdży Ciasto właściwe 250 gram mąki żytniej typ 720 50 ml. letniej wody 1 łyżeczka soli himalajskiej 1 łyżeczka cukru brązowego Papier do pieczenia 1 jajko do posmarowania bułek Sos: 0,5 szklanki jogurtu naturalnego 1/4 szklanki majonezu 1/4 szklanki ketchupu Słodka papryka mielona  Eco Blik Chili mielone(...)wsypujemy mąkę pszenną, wlewamy drożdże wymieszane w wodzie, mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem na 12 godzin lub na noc. Do miski wsypujemy mąkę żytnią, dodajemy zaczyn i pozostałe składniki, ciasto zagniatamy, wyrabiamy przez 2-3 minuty, odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia. Ciasto ponownie wyrabiamy, dzielimy na 8 części, formujemy w kulki, spłaszczamy dłonią, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania