ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasto kakaowe z kaszy jaglanej z bananami Składniki: Kasza jaglana (ugotowana) – 400g Banan – 3 sztuki Jogurt naturalny – 200g Jajka – 2 sztuki Daktyle – 15 sztuk Kakao – 5 łyżek Maliny mrożone – 200g Wykonanie: Kaszę jaglaną przepłukać i ugotować według przepisu
Kuchnia Bon Appetitnaturalnego i chwilkę miksujemy mikserem. Następnie dodajemy porcjami wszystkie suche składniki( należy je wymieszać w misce wcześniej) i miksujemy. Dodajemy resztę jogurtu naturalnego i 2 łyżki oleju. Placuszki należy smażyć na rozgrzanej mocno patelni. Do wylanej porcji ciasta należy włożyć po kilka malinek i smażyć z obu stron do zrumienienia się placuszków. Smacznego
Receptura smakuPrzepis na naleśniki był, przepis na dżem truskawkowy z wanilią i białą czekoladą był, więc nic prostszego. Dodałam tylko na wierzch jogurt naturalny i położyłam na nim truskawki oraz żurawinę. Nic nie trzeba już dosładzać :) Przepis na ciasto naleśnikowe: http://karolakulinarnie.blogspot.com/2015/06/nalesniki-z-truskawkami.html Przepis na dżem truskawkowy z wanilią i białą czekoladą: http://karolakulinarnie.blogspot.com/2015/06/dzem-truskawkowy-z-biaa-czekolada-i.html
Karola gotujegdzie zatęsknimy za polskimi świętami. Ja dzisiaj poszczę ilościowo i jakościowo. Zero mięsa i jak najmniej posiłków. Ratuję się wodą i jogurtem naturalnym. Wczoraj za to przygotowałam pasztet, przepyszny. Mazurków i bab nie robię, nie lubię piec ciast ale już o tym wspominałam wielokrotnie. Składniki: 700 g mięsa wieprzowego i drobiowego ( pół na pół) 100 g surowego boczku
pieprzny smaczekwszystko razem dokładnie połączyć. Odstawić na kilka minut. W tym czasie kiszoną kapustę odcisnąć z nadmiaru soki, posiekać drobno. Dodać do ciasta naleśnikowego, przyprawić pieprzem i resztą przypraw, wymieszać dokładnie. Smażyć jak placki ziemniaczane. Podawać z naturalnym jogurtem, śmietaną, sosem mięsnym, z dodatkiem surówek - co nam tylko do głowy przyjdzie. Jeśli lubicie placki, to spróbujcie też moim placków z cukinii
Codzienna kuchnia niecodziennaProsta i wymagająca nocy w lodówce. Czy ktoś powiedział, że deser nie może być podany w formie śniadania do łóżka? Potrzebujemy ciasto kruche na spód tarty. Przepis znajdziecie tutaj: http://ladykitchen.pl/tarta-z-musem-z-mango-i-borowkami/ Na mus: dwa pudełka jogurtu naturalnego typu greckiego (2×400 ml) 150 ml bardzo mocnej kawy posłodzonej 2 łyżeczkami brązowego cukru dwie łyżki miodu ziarenka z jednej
ladykitchenmleka (do posmarowania ciasteczek) cukier puder po posypania po wierzchu Przygotowanie: Do miski wkładamy masło, siekamy je. Następnie wlewamy 3 łyżki jogurtu naturalnego i miód, mieszamy lekko łyżką. Dodajemy żółtko oraz 1 3/4 szklanki mąki. Zaczynamy zagniatać ciasto. W razie potrzeby dosypujemy resztę mąki. Ciasto zagniatamy tak długo, aż całe masło połączy się ze wszystkimi składnikami. Ciasto ma mieć gładką
Słodkie okruszkizasypujemy około łyżeczką cynamonu wykładamy jabłka na spieczoną otrębowo-owsianą masę, a na górę "kruszymy"/ wykładamy resztę (1/4) ciasta pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni możemy podawać ciepłe z gęstym jogurtem naturalnym lub serkiem homogenizowanym SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłyżki siemienia lnianego, 2 łyżki sezamu, 2 łyżki ziaren słonecznika, łyżkę maku, łyżeczkę soli, dodałam 4 łyżki zakwasu żytniego jasnego ( konsystencji jogurtu naturalnego ) i dolałam 1 i 1/4 szklanki ciepłej wody. Całość wymieszałam tylko do połączenia składników. Ciasto nie jest zbyt luźne, raczej nie klejące się do rąk. Miskę przykryłam folią aluminiową i odstawiłam na 20 minut. Po tym czasie
apetytnapieczeniepłatków owsianych górskich 20 g pestek dyni 50 g ziaren słonecznika 25-30 g soli morskiej 200 g kefiru lub jogurtu naturalnego 75 g drożdży pół lyżeczki cukru woda (ok 3 szklanki w zależności od konsystencji ciasta) odrobina tłuszczu i otrąb żytnich do wysmarowania i podsypania foremek Do miseczki kruszymy drożdże, dodajemy pół łyżeczki cukru i zalewamy letnią (nie gorącą
Zawsze głodna!wpuśćmy w te szaro – bure dni trochę lata! Delikatne , jogurtowe ciasto wypełnione kolorowymi galaretkami to super przepis na imprezę. Ciasto / deser robi się błyskawicznie … i równie błyskawicznie znika z talerzy! SKŁADNIKI: ( na formę keksową ) - jogurt naturalny – 400 g - żelatyna – 2 łyżki - cukier puder – ok. 80 g - galaretka malinowa – 1 op - galaretka niebieska
Ostra na Słodkokiedyś traficie na taką formę i będziecie się zastanawiać czy opłaca się w nią zainwestować swoje pieniądze, szczerze polecam :) SKŁADNIKI: ciasto 1 1/2 szkl. maki 3/4 szkl. cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 jajko 200 ml jogurtu naturalnego 1/3 szkl. oleju 1/3 szklanki mleka sok z połowy cytryny kandyzowana skórka cytrynowa kila kropel aromatu cytrynowego krem czekoladowy(...)suche składniki, w drugiej natomiast wszystkie składniki mokre. Mokre wlewamy do miski z suchymi składnikami i dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dodajemy skórkę cytrynową. Tak przygotowane ciasto wlewamy do wysmarowanej masłem formy i pieczemy 20 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu odstawiamy do przestygnięcia na 5-10 minut i wyciągamy ciastka. Przygotować krem. W rondelku podgrzać
Kuchnia w opałachcukru opakowanie cukru waniliowego 170 g jogurtu naturalnego 100 ml oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g mąki pszennej 2 jabłka 50 g płatków owsianych góralskich wykonanie: Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać olej i jogurt i ponownie wymieszać. Mąkę przesiać i połączyć z ciastem, dodając również proszek do pieczenia (Miksować przez 1-2 minuty
Ania i Marcin gotująbiałka!* :) Składniki : 2 jajka podzielone na białka i żółtka 2 łyżki mąki pełnoziarnistej Dodatkowo: masło orzechowe jogurt naturalny Rozgrzać patelnię. Biała ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i zmiksować. Wsypać mąkę i delikatnie wymieszać. Patelnię wysmarować masłem i wylać ciasto, rozprowadzić, zmniejszyć ogień i przykryć. Smażyć ok 3 minuty, następnie przewrócić na druga stronę i piec jeszcze 2 minuty
Chocolate Muffin BlogDomowe, mięciutkie muffinki wypełnione po brzegi budyniem to mała alternatywa dla tradycyjnego ciasta z masą :) Składniki: - 4 szklanki mąki - 1 szklanka cukru kryształu - 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 2 szklanka jogurtu naturalnego - 4 jajka - 1 szklanka oleju - 1 budyń czekoladowy i 1 budyń śmietankowy Przygotowanie: Budynie gotujemy w połowie ilości mleka podanej
Zainspirowana w kuchni