pieczenia. Nie poświęcisz zbyt wiele czasu na jej przygotowanie, a Twoi goście będą zachwyceni! Składniki 7 jabłek 1 serek mascarpone – 500g 3 paczki herbatników Polewa: 0,5 kostki margaryny 2 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki wody płatki migdałowe Przygotowanie Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy cukier i prażymy w rondelku. Studzimy. Zimną masę(...)warstw serowych. Polewa: Margarynę rozpuszczamy w garnuszku, dodajemy wodę, kakao i cukier. Gotujemy na małym ogniu aż cukier się rozpuści ciągle mieszamy aby się nie przypaliła. Jeszcze ciepłą polewamy ciasto. Posypujemy płatkami migdałowymi i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Autor przepisu: Michaela Elsenbach Artykuł Szarlotka z mascarpone bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyDodać syrop klonowy i olej, ubijać jeszcze przez chwilę. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do masy jajecznej i krótko wymieszać. Mąkę połączyć w osobnej misce z pozostałymi suchymi składnikami, dodać do masy i wymieszać do połączenia. Na końcu wlać łyżeczkę ekstraktu waniliowego i wymieszać.Ciasto przełożyć do 9 papilotek i piec około(...)umieścić w środku ciasteczka w formie kotków. Wierzch muffinek pokryć przygotowaną pianką i lekko schłodzić. Przepis bierze udział z konkursie #OlejKonwenanse organizowanym przez #OlejWielkopolski Artykuł Kocie muffinki z jabłkami i lekką pianką (pełnoziarniste) pochodzi z serwisu Fitkot
Fitkotudekorowane miodową polewą z chrupiącymi kawałkami orzechów włoskich. Samo ciasto jest przepyszne - miękkie, wilgotne, dosyć ciężkie, o wspaniałym aromacie. Nam smakowało :) Polecam! Składniki: 250 g wypestkowanych daktyli 250 ml wody 1 łyżeczka sody oczyszczonej 125 g miękkiego masła 150 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 jabłka 185 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa(...)dodać jajko i ekstrakt waniliowy, zmiksować. Dodać daktyle (razem z płynem) i jabłka starte na tarce o grubych oczkach. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Dno formy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki lekko natłuścić. Wyłożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut, wystudzić. Polewa
Domowa cukiernia EwyPyszne kruche rogaliki, do zrobienia których potrzebujemy tylko trzech składników. Wystarczy zagnieść ciasto i włożyć do lodówki. Po godzince zawijacie już rogaliki. Nadziewać możecie według uznania. Co kto lubi. Tym razem zrobiłam z czekośliwką, ale pyszne są z nutellą, z zasmażanymi jabłkami, z różnego rodzaju dżemami. Za każdym razem mogą być inne. Składniki: 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny(...)mała, gęsta śmietana 18% (200 g.) Dodatkowo: dowolne nadzienie (u mnie czekośliwka) cukier puder Wykonanie: Mąkę wysypać na stolnicę, wysiekać z margaryna, na koniec dodać śmietanę. Zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto podzielić na 4 części. Każdą część rozwałkować i podzielić na 8 trójkątów. Na szerokim brzegu
Agusiowe smakołykiPyszne ciasto ze starego zeszytu w odrobinę nowszej wersji. Zamiast budyniowego dałam krem z mascarpone i zamiast wiśni lub jabłek dałam karmelizowane gruszki... wyszło rewelacyjne... Polecam Zobacz przepis
Swojskie jedzonkoPyszny makowiec tak zwany japoński. Dzięki dodatkowi jabłek jest wilgotny i pyszny. Przepis na dużą blachę. Tradycyjny makowiec bez spodu z dużą ilością masy makowej
Swojskie jedzonkoSkładniki: 180 g mąki100 g jogurtu naturalnego100 ml mleka3 jajka2 duże jabłka, ok. 350 g obraniu2 łyżeczki proszku do pieczenia5 łyżek słodzidła u mnie erytrol4
czarrna od kuchniMarynowane jabłka w occie Przepis na jabłka w zalewie octowej do mies i pasztetów. Marynowane jabłka w occie, podobnie jak gruszki w occie
Cztery FajeryBarszcz z kwaśnych jabłek. Regionalna zupa z jabłek z okolic Grójca. Barszcz z kwaśnych jabłek jest prostą i szybką do przygotowania zupą
Cztery FajeryPudding ryżowy na mleku kokosowym z owocowym sosem z jabłek i żurawiny Gotowany ryż na mleku zawsze przypomina mi dzieciństwo. Był serwowany ze śmietaną zmieszaną
Tajemnice SmakuTarta jabłkowa z cynamonem, ciasto z jabłkami, deser z jabłkami… Tak, tak jabłka mogę jeść pod każdą postacią. To mój ulubiony owoc. Tarta jabłkowa chodziła
codojedzeniakapustą Domowe lubelskie cebularze Strucla z orzechami Maślane rogale z makiem Jagodzianki z kruszonką Bułeczki z jabłkami i kruszonką Drożdżówki z truskawkami i migdałową kruszonką Watruszki - rosyjskie buleczki z serem Składniki na 16 sztuk: ciasto: 200ml mleka 20g drożdży 100g szklanki cukru 2 jajka 400g mąki luksusowej (typ 550) 50g masła 1 łyżka
Obiad gotowyPyszna, mięciutka ,wprost rozpływa się w ustach. Duża ilość jabłek i kruszonki. mniam Idealna do kawy i na niedzielę. Prażone jabłka z cytryną idealnie
Swojskie jedzonko