ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:515/956)

Fit naleśniki - z mąki ryżowej 279

amarantusa 1 szklanka mleka 1,5% 1 jajko 1 łyżeczka cukru trzcinowego (niekoniecznie) 3 krople aromatu waniliowego   1 jabłko starte - farsz cynamon do smaku   olej ryżowy - do posmarowania patelni   Przygotowanie:   Składniki zmiksować na gładkie ciasto. Ciasto powinno mieć taką konsystencję, aby szybko rozprowadzić je na patelni. Olej ryżowy wykorzystać do smarowania patelni, najlepiej specjalnej do naleśników(...)sumie tylko 2 razy) Patelnia powinna być nagrzana do odpowiednio wysokiej temperatury. Następnie wlać 1 chochlę ciasta i smażyć do momentu, gdy brzegi ciasta lekko się zarumienią, przewrócić na drugą stronę i smażyć ok. 1-2 min. Naleśnika smarujemy cienką warstwą startego jabłka, składamy w trójkąt i posypujemy cynamonem. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu

Alutka-Gotuje
Ciasto Makowe „Gwiazdka” z Kokosem i Ananasem 715

FILM ) cały czas ubijając mikserem. Gotowy krem wyłożyć na ciasto w blaszce, wyrównać. Wierzch posypać uprażonymi wiórkami kokosowymi. 14. Ciasto przechowywać w lodówce, podawać pokrojone na prostokąty. Każdy kawałek ciasta możemy ozdobić kleksem bitej śmietany i gwizdkami wyciętymi z marcepanu, które ozdobiłam srebrnym barwnikiem spożywczym w proszku ( patrz FILM ). Udanych wypieków :) WYNIKI: 1. JustynaB. 28 listopada(...)listopada 2017 o 17:10 Cukierki Werther’s Original chętnie wykorzystałabym do ulubionego jesiennego deseru- jabłka w „szlafroczkach”, który robię z Pani przepisu. Jabłka z cynamonem, miodem oraz pokryte warstwą kruchego aromatycznego ciasta wzbogaciłabym o smak karmelu, dzięki cukierkom Werther’s Original. Pozdrawiam 4. Monika 29 listopada 2017 o 17:53 Cukierki Werther’s Original do smakowania zachęcają

Mała Cukierenka
Ciasto z rabarbarem bez pieczenia 139

dodają odrobinę czekoladowego smaku. Można również wykorzystać herbatniki maślane, wtedy nie będzie dodatkowego smaku i jeszcze bardziej wyczuwalny będzie rabarbar. Mało wymagające ciasto, które przygotuje bez problemu każdy. Rabarbar można również zastąpić dowolnymi owocami, szczególnie polecam jabłka, gruszki lub śliwki. Ilość porcji: 16 Czas przygotowania: 50 minut + chłodzenie Forma: 33 cm x 23 cm x 7 cm Składniki(...)ciasto z rabarbarem bez pieczenia: Warstwa z rabarbaru: 800 g  rabarbaru 6 - 7 łyżek cukru 1 galaretka cytrynowa Warstwa budyniowa: 2 budynie śmietankowe w proszku bez cukru (razem 80 g)  750 ml mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny w proszku Dodatkowo: 300 g herbatników kakaowych lub maślanych 2 galaretki wiśniowe lub truskawkowe  Jak zrobić ciasto

Kuchcik gotuje
Naleśniki na słodko z jabłkami bez cukru . 122

otartej z cytryny łyżka soku -//- odrobina wody Składniki na ciasto miksujemy razem i odstawiamy na około 10 min aby sobie dojrzało. I dopiero wtedy robimy próbę smażenia. Pierwszy placek pokaże nam czy konsystencja ciasta jest odpowiednia. Należy pamiętać o tym iż mąka z pełnoziarnista potrzebuje więcej płynu. A więc jeśli ciasto będzie się trudno rozprowadzać, należy dodać jeszcze odrobinę wody. Jeśli(...)mamy dobrą patelnię proponuję dodać łyżkę oleju  lub roztopionego masła do ciasta i smażyć już bez tłuszczu. Gdy nasza patelnia pozostawia trochę do życzenia bez tłuszczu się nie obejdzie. Daktyle kroimy dość drobno. Obieramy jabłka, dwa ścieramy na tarce jak na szarlotkę, podlewamy odrobiną wody, dodajemy dkatyle i smażymy chwilę aż się jabłka lekko  rozpadną

Dieta moja pasja
pyszna szarlotka sypana... 110

cukier, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, wszystko łyżką dokładnie wymieszać. Jabłka szara reneta obrać ze skórki i na tarce grubsze oczka utrzeć do osobnej miski, do startych jabłek wsypać cukier, przyprawę do szarlotki, sok z cytryny i wymieszać, odstawić aby puściły sok, jest dobry do sypanego ciasta. Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dno wsypać

W Mojej Kuchni Lubię
Cynamonowe pancakes z karmelowymi jabłkami 245

Przepyszna, jesienna wersja amerykańskich placuszków z mnóstwem cynamonu i jabłek prażonych w karmelu. Po prostu rewelacja! SKŁADNIKI (ok. 20 sztuk) ciasto   2 szklanki mąki 1,5 szklanki maślanki 70 gram masła 2 jajka 0,5 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kopiata łyżeczka cynamonu 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 3 łyżki cukru trzcinowego Dry Demerara

DefinicjaSmaku
Szarlotka sypana 191

szarlotkami ——— Szarlotka sypana, czyli… ciasto, bez użycia mikserów, robotów kuchennych i innych tym podobnych maszyn Bez zagniatania, bez jajek i bez stresu, że coś może się nie udać Składniki na szarlotkę: szklanka mąki szklanka kaszy manny 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5kg jabłek 150 g masła (mocno schłodzonego) Przygotowanie szarlotki: Mąkę(...)24cm ) smarujemy masłem i kolejno wysypujemy: 1/3 suchych składników (wyrównujemy), następnie połowę startych jabłek, później znowu 1/3 suchych składników, drugą połowę jabłek i ostatnia część suchej mieszanki. Na wierzchu, na całej powierzchni ciasta, rozkładamy kawałki/plasterki masła, bądź ścieramy masło na tarce. Gotowe wkładamy do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez godzinę. Po przestygnięciu, oprószamy ciasto

NiePieprz.pl
Tarta rabarbarowo jabłkowa z bardzo czekoladową pianką 100

piekarnik do 200 stopni C (termoobieg) i piecz przez 5 minut następnie zmniejsz temp. do 190 stopni C i piecz kolejne 10 minut. Ciasto powinno mieć złoty kolor. Nadzienie: 500 g rabarbaru 2 duże jabłka 1 łyżka masła 2 łyżeczki cynamonu 6 łyżek brązowego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozpuszczone w niewielkiej ilości wody Pianka: 5 białek szczypta soli(...)garnku rozpuszczamy łyżkę masła, wrzucamy rabarbar i jabłka, dodajemy brązowy cukier , posypujemy cynamonem i gotujemy aż zmięknie. Część soku, który powstał podczas gotowania odlewamy. W niewielkiej ilości wody mieszamy mąkę ziemniaczaną, którą następnie dodajemy do owoców i jeszcze przez chwilę gotujemy, aż uzyskamy gęściejszą konsystencję. Nadzienie przekładamy na upieczone ciasto. Teraz czas na piankę. Białka ubijamy z dodatkiem soli

noteskulinarnyfiga
Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniem 3604

zawijamy każdą w folię aluminiową. Jedną wkładamy do zamrażarki a druga na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie, blaszkę (24x29cm) wyklejamy ciastem z lodówki, posypujemy bułką tartą. Układamy owoce (zamiennie mogą być np jabłka i cynamon).  Przygotowujemy budyń wedle przepisu na opakowaniu lecz w mniejszej ilości mleka niż zalecane. Gotowy i gorący przekładamy na owoce. Wyrównujemy powierzchnię(...)samą górę zetrzeć na dużych oczkach tarki ciasto z zamrażarki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180'C z termoobiegiem na 45-50 min. Smacznego

Tagebuch po polsku
Jabłecznik z polewą czekoladową 198

wymiarach 35 x 24 cm natłuścić i oprószyć mąką. Blachę wylepić schłodzonym ciastem, nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 12 - 15 minut, do zarumienienia. Wystudzić. W ten sam sposób upiec drugi placek, wystudzić i pokruszyć. Odłożyć. Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 1 galaretka cytrynowa cukier(...)smaku + 100 g gorzkiej czekolady Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłka podsmażyć z cukrem. Do gorących jabłek galaretkę w proszku i dokładnie wymieszać, aż się rozpuści. Na wystudzone ciasto wyłożyć masę jabłkową, przykryć pokruszonym ciastem. Pozostawić do wystudzenia. Schłodzić w lodówce. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, udekorować nią wierzch ciasta. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Holenderskie ślimaki z gruszkami 246

zrobić dosłownie w 20 minut. To jest idealny deser na niespodziewanych gości., a używamy owoców dostępnych prawie w każdym domu, możemy gruszki zastąpić jabłkami albo śliwkami. Jesienią ma być słodko, kolorowo i bardzo owocowo :) Składniki: ciasto 50 g drożdży 2 łyżki cukru 560 g mąki 250 ml mleka 100 g masła 1 jajko nadzienie 500 g gruszek obranych

Niezły Młynek
Szarlotka z budyniem. 43

pszennej, 1 szklanka cukru, 2 jajka, kostka masła w temperaturze pokojowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 budynie śmietankowe, 3 szklanki mleka, 3 duże jabłka, odrobina soku z cytryny. Szarlotka z budyniem. -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki

AleTorcik
Szarlotka z budyniem. 43

pszennej, 1 szklanka cukru, 2 jajka, kostka masła w temperaturze pokojowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 budynie śmietankowe, 3 szklanki mleka, 3 duże jabłka, odrobina soku z cytryny. Szarlotka z budyniem. -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki

AleTorcik