ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:486/956)

Fale dunaju serowo-kokosowe z kremem budyniowym. 175

Znacie już pewnie Fale Dunaju z wiśniami, jabłkami, czereśniami. Dzisiaj ma dla Was w innej wersji z serem i kokosem  HELIO- http://www.helio.pl/produkty/bakalie-helio/wiorki-kokosowe .  Do ciasta użyłam mąki  Młynów Stoisław. Niedługo święta więc jeśli znudziły Wam się pieczone co roku na  te same ciasta upieczcie takie. Zapewniam Was że wszystkim posmakuje taka wersja z serem

Sama słodycz i szczypta chili
żytnio-pszenne marchewkowo-jabłkowe ciasto ze śmietaną kakaową... 142

jabłka rozdrobnić w rozdrabniaczu na drobno jajka, mleko, olej, cukier w robocie zmiksować z 3 minuty na większych obrotach wsypać mąkę żytnią, pszenną, proszek z sodą, cynamon i wymieszać w robocie z 2 minuty na większych obrotach dodać marchew z jabłkiem i i tylko wymieszać do połączenia składników tortownica 24 cm - wysmarować masłem i posypać tartą bułką, przełożyć ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Pyszny ryż z jabłkami 203

Tym razem będzie obiadek na słodko według pomysłu Madzi. Ryż z jabłkami z odrobiną cynamonu spowoduje, że ten fantastyczny zapach będzie się rozchodził po całym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Racuchy drożdżowe pieczone w piekarniku 143

świeżych drożdży 1 łyżeczka drożdży 1 szklanka maślanki lub mleka 2 średnie jabłka 1 jajko szczypta soli do dekoracji oraz dosłodzenia cukier puder Oczywiście zamiast jabłek możesz dodać inne ulubione owoce takie jak: rabarbar truskawki maliny banany jagody lub borówki Sposób wykonania racuchów z piekarnika. Ciasto na racuchy z piekarnika jest przede wszystkim identyczne jak na tradycyjne racuchy(...)soli. Całość mieszam do połączenia składników, przykrywam ściereczką kuchenną i odstawiam do wyrośnięcia na 45 minut. W tym czasie jabłka obieram, pozbawiam środków i kroję w plastry lub kostkę o grubości około 1 cm. Pokrojone owoce dodaję do wyrośniętego ciasta drożdżowego. Piekę racuchy w piekarniku. Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni C. Na blaszkę do pieczenia wykładam papier

Ania gotuje
FRIENDSHIP CAKE CZYLI CIASTO PRZYJAŹNI 146

szczypta cynamonu czekolada pokruszona do posypania ciasta Poniedziałek: Zaczyn wlać do plastikowej miski. Dodać bez mieszania 250 g cukru. Zostawić pod przykrytą ściereczką.   Wtorek: Wlać 250 ml letniego mleka Wydojone Bez laktozy 3,2% Mlekovita . Nadal nie mieszać ciasta  Środa: Dodać 250 g mąki. Nie mieszać.  Czwartek: Drewnianą łyżką zamieszać ciasto rano i wieczorem. Piątek: Dodać(...)cukru. Zostawić - nie mieszać. Sobota: Zamieszać ciasto drewnianą łyżką. Podzielić go na 4 równe części. 3 rozdać znajomym.  Niedziela: Do pozostałej Tobie jednej części ciasta dodać 250 g mąki, olej, jajka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Dodać pestki dyni, słonecznika, orzechy, cynamon oraz starte jabłka. Wymieszać. Przełożyć do formy, wierzch posypać czekoladą. Piec

Kuchnia w oparach
szarlotek - jabłecznik z serem na zimno 136

ciasto to połączenie sernika na zimno i jabłecznika. Masa jest dość nietypowa bo smażone jabłka połączyłam z białym serem. Na wierzchu galaretką zalałam kruche ciasteczka o smaku szarlotkowym, więc wszystko fajnie współgrało. To takie ciasto trochę dla leniwych albo zapracowanych, wbrew pozorom robi się je szybciutko. *mała foremka 23*23 cm lub tortownica Składniki: na biszkopt: 3 jajka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Torcik jabłkowy z galaretką. 68

ciasto delikatnie, wyrównujemy i pieczemy około 25-30 minut w temp, 175C. W tym czasie przygotowujemy nadzienie jabłkowe; Składniki; 1,5 kg jabłek 3 lub więcej łyżek cukru 2 galaretki cytrynowe Dodatkowo; 2 galaretki pomarańczowe Jabłka obieramy, ścieramy na dużych oczkach tarki, przekładamy do garnka, dodajemy ok 3 łyżek cukru. Smażymy około 40 minut aż zrobią się szkliste(...)koniec smażenia dosypujemy dwie galaretki cytrynowe. Jeśli mus jest za mało słodki, dosładzamy. Odstawiamy. Dwie galaretki pomarańczowe zalewamy wrzątkiem, odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto biszkoptowe kroimy na dwa krążki. Jeden krążek wkładamy do tortownicy, wykładamy połowę uprażonych jabłek, przykrywamy drugim krążkiem, wykładamy znów jabłka, wyrównujemy. Wkładamy na godzinę lub dłużej do lodówki.  Tężejącą galaretkę pomarańczową wylewamy na wierzch

Radość kipiąca uśmiechem.
Cynamonowiec z jabłkami od mamy Uli 102

opowiadań, ale cokolwiek robi, jakiekolwiek piecze ciasto jest ono wykonane ze sprawdzonego przepisu. Takie jakie lubię najbardziej czyli – „musi się udać”.   Składniki: 4 jajka 1 szkl. cukru 3/4 szkl. oleju 2 szkl. mąki 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 4 jabłka 15 dag orzechów włoskich(...)drobną kostkę. Dodajemy do ciasta i mieszamy. Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut – do suchego patyczka.   Mama Uli piekła 40 minut ale wykorzystała do pieczenia keksówkę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą – tak też polecam   Artykuł Cynamonowiec z jabłkami od mamy Uli pochodzi

MojaQchnia.pl
Pudding chia z pieczonym jabłkiem 139

Grójeckie zostały zarejestrowane w systemie Chronionego Oznaczenia Geograficznego. Obecnie Stowarzyszenie Sady Grójeckie zrzesza ponad 400 producentów posiadających prawo do znakowania swoich jabłek unijnym znakiem ChOG.  Certyfikowane Jabłka Grójeckie - są dziedzictwem regionalnym Mazowsza, dumą regionu i kraju - są inne niż produkty masowe (tylko klasa premium i ekstra I) - posiadają gwarancję wysokiej jakości - podlegają surowym przepisom produkcji(...)smakują​ ​ jako​ ​ dodatek​ ​ do​ ​ kaczki​ ​ i​ ​dziczyzny​ ​ oraz​ ​ ciast, naleśników​ i​​  racuchów. Pudding chia z pieczonym jabłkiem Czas przygotowania:  40 minut + czas oczekiwania Składniki Pudding: 4 łyżeczki nasion chia 250 ml naturalnego gęstego jogurtu 1 łyżeczka miodu 2 garści borówek amerykańskich  listki melisy lub mięty Pieczone jabłka: 4 Jabłka Grójeckie Jonaprince spora szczypta cynamonu

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto dyniowo - bakaliowe 111

jednak wciąż cukier, więc jasna sprawa - wszystko z umiarem ;). Do ciasta wykorzystałam puree z dyni, które od jesieni zalegało mi w zamrażalniku; dzięki niemu ciasto jest niesamowicie wilgotne ( puree dyniowe można zastąpić puree z jabłek, byleby nie było zbyt rzadkie ). Ze względu na przyprawy korzenne w swoim składzie, smakuje jak piernik, więc na przekór nadchodzącej wiośnie wyszło mi całkiem(...)jesienne ciasto ;). A przygotowuje się je błyskawicznie - nie potrzeba nawet miksera. Bardzo, bardzo polecam :). Zachęcam do skorzystania z 5% rabatu na produkty Agnex na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie WWW.SKLEPAGNEX.PL ( rabat obowiązuje do 30.04.2017 r. ). Składniki: 120 g mąki pszennej razowej 80 g mąki pszennej tortowej 120 g ciemnego cukru Muscovado 1 łyżeczka cynamonu 0,5 łyżeczki mielonego imbiru

Opowieści z piekarnika
Makowiec japoński. 259

Witajcie Kochani! Dziś zapraszam na soczysty makowiec japoński. Jest to ciasto makowe, pieczone bez spodu, przypominające masę makową, wzbogacone dodatkiem jabłek, które nadają mu wyjątkowej soczystości. Polewa czekoladowa dopełnia smaku, tworząc harmonijną całość.  Składniki na makowiec japoński: forma 28x40 cm 400 g suchego, mielonego maku szklanka gorącego mleka 9 jajek 450 g cukru pudru 220 g masła(...)cukrem pudrem, następnie dodajemy po 1 żółtku, cały czas miksując. Do puszystej masy dodajemy zimny mak, jabłka i kaszę manną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy ubite na sztywną pianę białka i delikatnie mieszamy do połączenia. Tak przygotowane ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę i pieczemy w nagrzanym do temperatury 180°C piekarniku

Rozpustne gotowanie
Orzechowiec z makiem i jabłkami 211

wielowarstwowe ciasto przekładane. Składa się z biszkopta orzechowo-miodowego, masy makowej, masy orzechowej, masy jabłkowej oraz na wierzchu z ciasta miodowego pieczonego razem z orzechami w miodzie. Takie ciasto na bogato - aż 6 pysznych warstw! Połączenie tak różnorodnych składników sprawia, że ciasto jest bardzo ciekawe i niebanalne. J ak dla mnie ma wszystkie smaki, jakie powinno mieć ciasto bożonarodzeniowe. Delikatny(...)słodko-kwaśna masa jabłkowa. Całość dopełnia ciasto miodowe z chrupiącą i słodką warstwą orzechów w miodzie. Przyznam, że jest trochę z nim zabawy, ale pracę można rozłożyć sobie na dwa dni. Pierwszego dnia upiec biszkopt oraz ciasto miodowe z orzechami, a drugiego dnia zrobić masy: makową, jabłkową oraz orzechową i złożyć ciasto. Ciasto to można też wykonać w dwóch uproszczonych

Kuchnia MagdaLeny
Orzechowiec z makiem i jabłkami 211

wielowarstwowe ciasto przekładane. Składa się z biszkopta orzechowo-miodowego, masy makowej, masy orzechowej, masy jabłkowej oraz na wierzchu z ciasta miodowego pieczonego razem z orzechami w miodzie. Takie ciasto na bogato - aż 6 pysznych warstw! Połączenie tak różnorodnych składników sprawia, że ciasto jest bardzo ciekawe i niebanalne. J ak dla mnie ma wszystkie smaki, jakie powinno mieć ciasto bożonarodzeniowe. Delikatny(...)słodko-kwaśna masa jabłkowa. Całość dopełnia ciasto miodowe z chrupiącą i słodką warstwą orzechów w miodzie. Przyznam, że jest trochę z nim zabawy, ale pracę można rozłożyć sobie na dwa dni. Pierwszego dnia upiec biszkopt oraz ciasto miodowe z orzechami, a drugiego dnia zrobić masy: makową, jabłkową oraz orzechową i złożyć ciasto. Ciasto to można też wykonać w dwóch uproszczonych

Kuchnia MagdaLeny
Placuszki z jabłkami 82

pomysł na szybki podwieczorek czy kolację. Z pewnością posmakują nie tylko dzieciom. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Placuszki z jabłkami – placki z jabłkami Składniki 2 jajka 6 czubatych łyżek mąki 1 szklanka mleka (około) może być kefir lub maślanka ciasto powinno być trochę bardziej gęste niż na naleśniki dlatego ilość mleka może być różna 1 duże jabłko (słodkie

To co lubię - gotuję i polecam
Szafranowe ciasto z kruszonką 85

Wiecie już, że bardzo lubię szafran. Świąteczne wypieki i te adwentowe zawsze zaczynam od ciasta z szafranem. Dzisiaj mam dla Was nowy i kolejny przepis na szafranowe ciasto z kruszonką imbirową. Jest pyszne świąteczne ciasto, bardzo aromatyczne i smaczne. Najdroższa przyprawa na świecie, szafran ma bardzo specyficzny smak. Albo ją się polubi od razu, albo znienawidzi. Jak dla to była(...)mają piękny, złoty kolor, którego intensywność zależy od ilości użytego szafranu. Szafran świetnie pasuje z czerwoną borówką. Piekłam szafranowe babeczki właśnie z dodatkiem czerwonej borówki. Jabłka również pasują z szafranem jak w tym cieście , które upiekłam kiedyś na święta. W tym roku postawiłam na szafranowe ciasto z kruszonką z imbirową nutą. Po upieczeniu tego ciasta zrobiło się w domu

codojedzenia