ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:252/956)

Musy Jabłkowe na zimę 134

Musy jabłkowe na zimę, w sam raz na ciasta z jabłkami. Składniki: 5 kg dowolnych jabłek 2 łyżeczki cynamonu 100 g rodzynek 3 łyżki masła cukier jeśli jabłka są kwaśne, ilość wedle uznania Wykonanie: Jabłka obieramy i usuwamy gniazda. Kroimy na mniejsze kawałki. Masło rozpuszczamy w wysokim garnku i wrzucamy nasze jabłka i smażymy(...)kawałkami owoców.  Jeżeli jabłka są suche możemy dodać nieco wody. Dodajemy cynamon i rodzynki. Wszystko razem jeszcze mieszamy i smażymy przez ok. 5 minut. Gotowy mus wkładamy do słoików i pasteryzujemy przez 20 minut. Gotowe słoiki wyciągamy i odwracamy denkami do dołu aby chwyciły. Tak przygotowane musy są gotowe do ciast

W Moim Magicznym Domu
Szarlotka z wiórkami kokosowymi 79

egzotycznego smaku. Podczas pieczenia w domu unosi się piękny zapach cynamonowo-kokosowy. Ciasto jest przepyszne! Jakie jabłka wybrać? Raczej powinny być to jabłka kwaśne na przykład Szara Reneta, kwaśne jabłka będą wspaniale komponowały się z całością. Szarlotka jest bardzo prostym ciastem i łatwym do przygotowania, koniecznie spróbujcie! Print Szarlotka z wiórkami kokosowymi .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating(...)około 30 minut. Obrane i pokrojone na drobne kawałki jabłka umieścić w rondelku. Do jabłek dodać rodzynki i dusić razem do momentu, kiedy odparuje sok z jabłek. Następnie dodać cukier, cynamon, wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 s C. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować 3/4 ciasta na cienki placek

SprawdzonaKuchnia.pl
Murzynek z jabłkami 107

Mocno czekoladowe ciasto z soczystym jabłkiem i cynamonem.  Przygotowanie: 30 minut Koszt: tanie Ciasto murzynek jest każdemu dobrze znane. Proste w wykonaniu i szybkie, mocno czekoladowe i pasuję do każdej okazji. Dzisiejszy przepis jest z dodatkiem soczystych jabłek tzw. salceson. Moja wersja oczywiście nie zawiera białej mąki pszennej oraz żadnej niezdrowej margaryny. Wedle uznania możecie na wierzch dać(...)Wszystko dokładnie miksujemy. 2. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i posypujemy cynamonem. Dorzucamy do masy i mieszamy łyżką. 3. Masę przekładamy do formy (22) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.   Zapraszam również na inne przepyszne przepisy na czekoladowe ciasta:   CZEKOLADOWE CIASTO Z KASZY

zdrowo i aktywnie
Murzynek z jabłkami 193

Mocno czekoladowe ciasto z soczystym jabłkiem i cynamonem.  Przygotowanie: 30 minut Koszt: tanie Ciasto murzynek jest każdemu dobrze znane. Proste w wykonaniu i szybkie, mocno czekoladowe i pasuję do każdej okazji. Dzisiejszy przepis jest z dodatkiem soczystych jabłek tzw. salceson. Moja wersja oczywiście nie zawiera białej mąki pszennej oraz żadnej niezdrowej margaryny. Wedle uznania możecie na wierzch dać(...)Wszystko dokładnie miksujemy. 2. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i posypujemy cynamonem. Dorzucamy do masy i mieszamy łyżką. 3. Masę przekładamy do formy (22) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.   Zapraszam również na inne przepyszne przepisy na czekoladowe ciasta:   CZEKOLADOWE CIASTO Z KASZY

Zdrowie i pysznie na talerzu
Szarlotka z kruszonką 208

pieczenia bezpośrednio na stolnicę, dodać cukier, cukier waniliowy oraz masło. Całość posiekać nożem. Dodać 3 żółtka i 1 całe jajko. Zagnieść ciasto szybko. Włożyć do lodówki min. na godzinę. W międzyczasie można przygotować masę jabłkową. Jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny. Dusić przez 10-15 min. z 50 g KASI, 50 g cukru, przyprawą(...)lodówki i wyłożyć do formy, ponakłuwać widelcem (można podpiec kilka minut w temperaturze 160ºC, ale niekoniecznie) (fot.2). Spód oprószyć bułką tartą (by wchłaniała wilgoć z jabłek). Jabłka wyłożyć na ciasto. Przygotować kruszonkę. Do miski wsypać mąkę i cukier puder. Wlać roztopione i gorące masło. Zagnieść wszystko razem. Pokruszyć na ciasto (fot.3). Piec 35-40 min. w temperaturze

Świat Ciasta
Wiewiórka z orzechami i jabłkami 200

kawy z niewielu składników z jesiennymi darami czyli jabłkami i orzechami. Znane jest także pod nazwą ciasto amerykańskie lub ciasto salceson. Składniki: 4 jajka 1 i 1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 duże jabłka 150 g orzechów włoskich Sposób przygotowania: 1. Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy przesianą mąkę z sodą(...)oraz olej i dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy obrane i pokrojone w nieduża kostkę jabłka i posiekane orzechy. Ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 20 x 35 cm i pieczemy ok. 40 minut w 200 stopniach. Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Ciasto brzoskwiniowe z jabłkami i orzechami 207

bazie innego ciasta . Zrobiłam inny krem i użyłam brzoskwiń zamiast ananasów. Ciasto jest wilgotne ze względu na jabłka. To naprawdę udane połączenie smaków. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 5 jabłek 1 i 1/2 szklanki cukru kryształu 4 jajka 1 szklanka siekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej Krem: 1 puszka brzoskwiń cukier(...)galaretki pomarańczowe rozpuszczone w 750 ml wrzątku Sposób wykonania: 1. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać 1 szklanką cukru. 2. Białka ubić, dodać pozostały cukier i żółtka. Dodać jabłka razem z powstałym sokiem i orzechy. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i sodę, delikatnie wymieszać do połączenia się składników. Piec w 180 st. C do zrumienienia (u mnie

Kuchnia domowa Ani
Amerykańska szarlotka (Apple Pie) 228

widać było kawałeczki masła. Tak powstałe ciasto-kruszonkę schłodzić w lodówce około 30 minut. Po tym czasie dodać bardzo zimna wodę i ponownie zagnieść krótko ciasto, tylko do połączenia się składników. Podzielić na dwie równe części, uformować z nich dyski, owinąć folią i wstawić ponownie do lodówki na co najmniej godzinę.  Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić(...)paja" wysmarować masłem i oprószyć mąką.  Schłodzone ciasto rozwałkować na dwa cienkie placki. Jedno wyłożyć na spód i boki formy. Do środka wyłożyć farsz z jabłek, który przykryć drugim ciastem. Połączyć oba płaty ciasta - górne zawinąć pod spód dolnego, z brzegu zrobić ozdobną falbankę. Tak przygotowane ciasto wstawić na około 20 minut do lodówki.  Piekarnik nastawić

wyzwania kuchenne
Sernik z jabłkami i kruszonką 148

jednolity sernik, najlepiej zmielić twaróg 2-3 krotnie. Poniżej w kilku krokach opisałam Wam jak przygotować domowy sernik z jabłkami i kruszonką. Po zapoznaniu się z przepisem sami się przekonacie, że przygotowanie tego wypieku jest naprawdę proste. SERNIK Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ – PRZEPIS Liczba porcji: Forma 20×30 | Czas pieczenia: 50 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Do blachy przelać masę serową. Jabłka obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w kosteczkę. Mąkę, cukier i masło połączyć ze sobą tworząc kruszonkę. Jabłka wymieszać z cynamonem oraz bułką tartą. Jabłka ułożyć na wierzch ciasta, posypać kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 180 stopniach góra/dół przez 50 minut

Przepiski.pl
Murzynek z jabłkami 120

sody 5 jabłek   Cukier, masło, powidła, mleko zagotować i wyłączyć palnik. Wystudzić. Wsypać resztę składników oprócz jabłek i dobrze wymieszać mikserem. Wrzucić pokrojone w kostkę jabłka. Wlać ciasto na blachę, wstawić do gorącego piekarnika i piec w temperaturze 190 st. ok 1 godz

harrisa
Babeczki z karmelizowanym jabłkiem 143

Dobra, to nie właściwe pytanie :) Ale czasem mimo wszystko przyda się drobna odmiana i dlatego dziś mam coś podobnego, choć w wersji mini, babeczki z kruchego ciasta z karmelizowanymi jabłkami, podawane z bitą śmietaną i kawałkami orzechów. Prawda, że taki deser pasuje na każda okazję? :)Składniki:400 g mąki pszennej120 g cukru brązowego4 żółtka Jajko120 g masłaŁyżka ekstraktu(...)żółtka, miękkie masło, ekstrakt cynamonowy i jajko. Całość szybko zagniatamy – ja robię to za pomocą robota kuchennego, choć można zagnieść ciasto tradycyjnie –ręcznie.Gotowe ciasto wstawiamy owinięte folią spożywczą do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto wałkujemy na blacie obsypanym mąką pszenną na około 3 mm. Następnie wycinamy za pomocą dużej szklanki, lub dużej okrągłej foremki kółka

Słodkie Przyjemności
Piernik 166

Składniki (na 10 porcji) na ciasto: - 4 jabłka (ok. 800 g) - 3 szklanki mąki Graham (ok. 390 g) - 3 jajka (ok. 180 g) - 6 łyżek miodu (ok. 144 g), - 5 łyżek oleju rzepakowego (ok. 50 g), - ¼ tabliczki gorzkiej czekolady (ok. 25 g), - 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej - 2 łyżki kakao (ok. 20 g), - 2 łyżeczki cynamonu, - opakowanie przyprawy piernikowej(...)Sposób przygotowania 1. Jabłka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. 2. Mieszamy mąkę z kakao, cynamonem, przyprawą piernikową, pokrojoną czekoladą i sodą. 3. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem miodu. Do piany stopniowo dodajemy żółtka i miksujemy na wolnych obrotach. Do masy dodajemy olej. 4. Łączymy składniki mokre ze składnikami suchymi. 5. Ciasto przelewamy do formy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Biszkopt z jabłkami 152

jajek -3/4 szklanki cukru -szklanka mąki -płaska łyżeczka proszku do pieczenia -aromat  -4 średnie, twarde jabłka oraz jedno duże do dekoracji    Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy na cienkie półksiężyce. Można posypać je cynamonem.    Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dosypujemy cukier i miksujemy.    Dodajemy(...)miksujemy. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia i miksujemy na niskich obrotach.    Przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia i wyrównujemy.    W ciasto wkładamy jabłka do połowy wysokości nadając im dowolny wzór.    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 st. C z termoobiegiem na 30 minut.    Wyjmujemy z piekarnika

Maminek kulinarny
Ciasto orzechowo - jabłkowe 7071

Składniki: Biszkopt orzechowy : 4 jajka 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich 3 łyżki bułki tartej 4 łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto jabłkowe: 1 kg jabłek 4 żółtka 150 g margaryny 300 g mąki pszennej 40 g drożdży 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki bułki tartej szczypta(...)mąką , żółtkami , szczyptą soli , 3 łyżkami śmietany i na końcu wlać rozrzedzone drożdże. Wyrabiamy ciasto tak jak na ciasto drożdżowe . Dzielimy na 2 części . 1 część ciasta wykładamy na drugiej blaszce .  Jabłka zetrzeć na grubych oczkach , wymieszać z cynamonem i bułka tartą. Tak przygotowane wykładamy na 1 część ciasta drożdżowego i przykrywamy drugą częścią ciasta. Pieczemy w temp

Słodkości i nie tylko

Proponowane wyszukiwania