Proste i lekkie ciasto bez pieczenia na spodzie z herbatników. Chociaż śmietanowce najlepiej sprawdzają się w upalne dni, to w okresie chłodów też można się nimi delektować, a owoce zawsze można zamienić na sezonowe
Z Hrabiną w kuchniKolejne ciasto bez pieczenia, w dodatku bardzo proste, bardzo szybkie i z minimalnej ilości składników, a przede wszystkim pyszne. To stefanka serowa. Bardzo popularne, warstwowe ciasto
Bernika - moj kulinarny pamietniktakie bez kremu i owoców możecie im dać nowe życie robiąc z nich nieduże, pyszne kule idealne do kawy czyli bajaderki :) Składniki: ok. 500 g ciasta bez owoców i kremu (można dodać herbatniki oraz biszkopty) 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki śmietanki 30% 60 g margaryny 1/3 szklanki orzechów włoskich (lub innych ulubionych bakalii) ok. 200 g gęstego dżemu kilka(...)kropel aromatu rumowego 1 łyżka ekstraktu waniliowego ok. 2 łyżek kakao (o ile nie używamy ciasta z kakao) wiórki kokosowe do obtoczenia Ciasta i ciastka pokruszyć dłońmi bardzo drobno. W rondelku zagotować śmietankę z cukrem i margaryną (oraz kakao). Odstawić na chwilę, żeby przestygła, a następnie przelać zawartość do ciast. Dodać posiekane bakalie, dżem, aromat oraz ekstrakt i bardzo
Simply FoodWitajcie! Spieszę do Was z kolejnym pysznym przepisem. Biorąc pod uwagę mój ostatni jesienno zimowy "niedoczas" postawiłam tym razem na ciasto bez pieczenia. Do zrobienia ciasta wykorzystałam masę orzechową od Helio , herbatniki kakaowe od Cukry Nyskie , mascarpone i orzechy arachidowe. Szybki, prosty ale jakże smaczny deser do popołudniowej kawy. Składniki: 1 puszka 560 g masy orzechowej od Helio
Życie zaczyna się w kuchniCoraz częściej jestem leniwa i coraz częściej wybieram ciasta bez pieczenia. Robi się je błyskawicznie, nie wymagają dużej i skomplikowanej ilości składników, nie trzeba czekać aż
Bernika - moj kulinarny pamietnikjest to czas, kiedy możemy zrobić coś razem w tym zabieganym codziennym życiu. Wtedy to właśnie człowiek docenia takie chwile... Takie na pozór proste robienie ciasta, a takie wymowne... 200 g herbatników pełnoziarnistych 60 g margaryny Palma spółki Bielmar 400 g ziarnistego serka wiejskiego 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki nasion chia 2 galaretki agrestowe 3 szklanki wrzątku
VioletoweKucharzenieHej! Tym razem najprostszy sernik na zimno. Pysznie kremowy i na dodatek z jagodami. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieHej! Połączenie sera z pomarańczą daje niezły smakowy efekt. Tym razem mamy sernik o smaku pomarańczy z odrobiną dżemu z czarnej porzeczki (ale niekoniecznie). Po prostu
Tylko pysznieHej! Ciasto Maxi King należy do grupy najsmaczniejszych i dlatego chciałam się podzielić przepisem. Zróbcie je sobie, na pewno Wam zasmakuje. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieSkładniki: 250 g herbatników 120 g masła 1 puszka masy krówkowej 300 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie 1 śmietan fix) sok z
czarrna od kuchnifont-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki na spód ciasta( forma20x20cm lub tortownica 21cm): 200g herbatników 120g masła orzechowego 70g rozpuszczonego masła Warstwa czekoladowa ciemna: 200g gorzkiej czekolady 2 łyżki (30g) masła orzechowego Warstwa z czekolady białej: 50g białej czekolady 30g masła
Słodkie zapomnienieostatnie upalne dni proponuje wam pyszne, szybkie ciasto na zimno. Kokosowo - czekoladowe na herbatnikach i bez pieczenia ! :) Składniki na tortownicę 18 cm na większą 24 cm podwajamy składniki 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki 30 lub 36 % 2 i 1/2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego do kokosowej masy 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
Gotowanie...to proste !Efektowne ciasto przełożone kakaowym kremem, 2 warstwami herbatników, oraz bitą śmietaną, której smak przełamują powidła śliwkowe z rumem. SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 20 x 26 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki, 1 płaska łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 budyń waniliowy, 1 szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 2 łyżki kakao
słodki bratekKostka cappuccino to ciasto na zimno, bez pieczenia- wystarczy tylko zmiksować składniki i schłodzić ciasto w lodówce :) Składniki: 2 opakowania herbatników Petit Beurre Cukry Nyskie, 800 ml śmietanki 30%, 1 łyżka cukru pudru, 8 łyżeczek cappuccino waniliowego, 1,5 opakowania żelatyny do deserów. Przygotowanie: Blaszkę wykładamy herbatnikami. Ubijamy 400 ml schłodzonej kremówki z cukrem pudrem na sztywną
Aga w kuchniSkładniki: 6 paczek herbatników 1 puszka masy krówkowej 2 budynie śmietankowe 2 szklanki mleka 1 paczka margaryny 400 ml śmietany kremówki 18% 2 bite śmietany
Przepisy kulinarne babci AntoninyPolecam ciasto z serii 3 bit bez pieczenia z kremem milky way oraz kajmakiem..bardzo smakowite połączenie..i szybkie w wykonaniu..nie tylko dla osób preferujących ciasta bez pieczenia .. składniki: 2 paczki herbatników maślanych /500 g/ 1/2 opakowania kajmaku/200-250 g/ 1 słoik dżemu/ulubionego u mnie wiśniowy/ składniki polewa: 1 czekolada gorzka
Ugotujmy CośWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Nadszedł grudzień, święta coraz bliżej, a więc trzeba zacząć myśleć nad świątecznym menu W związku z tym chciałabym
Marta Gotujeminor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto 3 bit Składniki: 7 paczek herbatników puszka mleka skondensowanego- słodzonego ( lub gotowa masa kajmakowa ze sklepu) 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 0,5 l mleka 2 śnieżki 2/3 kostki dobrego masła
Smaki NataliiMyślę, iż opcjonalnie możecie użyć malin, a w niedalekiej przyszłości czarnej porzeczki lub jagód. Oto przepis i zdjęcia, jak zrobić taką pyszność krok po kroku:) Bonitkowe ciasto z truskawkami Składniki: 1 opakowanie herbatników kakaowych Bonitki lub inne (ok 20 herabatników) 1 szkl. kaszki mannej 1 l mleka 1/2 szkl. cukru 2 galaretki poziomkowe :) 20 dag masła 1/2 kg truskawek
Kuchnia smakówPyszne i lekkie ciasto bez pieczenia to coś idealnego dla mnie. Wystarczy zrobić masę i całość zostawić w lodówce na kilka godzin by rozkoszować się owocowym ciastem do kawy. Polecam! Składniki : * opakowanie herbatników * 200g malin * 2 galaretki malinowe * 300ml śmietany kremówki * łyżka cukru pudru * pół tabliczki mlecznej czekolady Przygotowanie : Blaszkę wyłożyć herbatnikami. Maliny rozgnieść razem z cukrem
Magiczne Życie MartyWspaniałe waniliowo-pomarańczowe ciasto bez pieczenia na spodzie z herbatników. Biała masa z serków homogenizowanych pięknie kontrastuje (i świetnie smakuje) z dżemem pomarańczowym o intensywnym, słonecznym kolorze (lub jak kto woli o kolorze „kurczaczkowym” ;) ). Całość jest lekka, orzeźwiająca i taka… wiosenna :) Deser nie jest skomplikowany i na pewno uda się nawet niedoświadczonym jeszcze cukiernikom :) Polecam! Składniki: 1 duże opakowanie
MyCookBook.plSkładniki herbatniki, 2 duże opak jabłka, 3 duże szt galaretka ananasowa, 1 opak woda, 1/2 szkl sok z cytryny, 2 łyżki cukier, 1 łyżka
Gotowanie moimi oczami1 duża paczka herbatników 750 g sera cukier 3 zielone galaretki 1 op żelatyny 800 g truskawek 1,5 szkl mleka cukier wanilinowy sok z
Gotowanie jest łatweLubię ciasta bez pieczenia, to nie ulega wątpliwości:) Bananowa delicja jest jednym z nich, delikatne połączenie herbatników, delicji, kremu, bananów i galaretki stanowią pyszny deser! Składniki: Na blaszkę 35cm x 24cm: 3 opakowania ciastek delicje (pomarańczowe 147g) 2.5 opakowania herbatników (200g jedno) 5 bananów 2 kostki masła lub margaryny 3 łyżki cukru pudru 4 szklanki mleka 3 budynie(...)Krem dzielimy na 3 części. Pierwszą wylewamy na delicję, układamy plasterki banana i przykrywamy warstwą herbatników. Znowu kolejna porcja kremu, banany i herbatniki. Ostatnia warstwa kremu, banany i tężejąca galaretka pomarańczowa. 5. Ciasto odkładamy do lodówki do całkowitego schłodzenia. Ja robiłam wieczorkiem więc całą noc leżało w lodówce- tam mu najlepiej
Kuchnia w czekoladzieDzisiejsze ciasto spełnia wszystkie wymogi idealnego deseru na upały, jest nie tylko orzeźwiające, ale też jest szybkie w wykonaniu i nie trzeba go piec. Bardzo smakowało
Przepisy Aleksandryjest pyszny ... mocno cytrynowy , ale przełamany słodyczą. Kremowy , puszysty . Świetnie się sprawdzi jako dodatek do najróżniejszych deserów : naleśników , gofrów , babeczek , lodów czy nawet zwykłych herbatników . Może również posłużyć do przełożenia ciast i tortów . A jedzony łyżeczką wprost ze słoiczka też smakuje wyśmienicie :) Składniki : 2 cytryny 2 jajka szklanka cukru ( lub troszkę mniej , jeśli lubicie mocno kwaśne
Malinowa KawiarenkaCiasto herbatnikowe: 0,5 kostki masła, w temperaturze pokojowej 2 kubki mąki pszennej 4 łyżki 50 g cukru
Luźna Kuchniacukru - 250 ml śmietany 30 % - 3-4 małe dojrzałe banany - sok wyciśnięty z 1 cytryny - 300 ml śmietany 30 % Wykonanie: Herbatniki dokładnie rozdrobnić i połączyć z roztopionym masłem. Wyłożyć formę do tart przygotowanym "kruchym ciastem na szybko". Cukier rozpuścić w rondlu i delikatnie podgrzewać, aż zacznie zmieniać barwę na brązową. Następnie dodać śmietanę, doprowadzić do wrzenia
Kuchenne syntezyŚwietny w smaku, łatwy w wykonaniu, przygotowany bez pieczenia, sernik na chrupiących kakaowych herbatnikach, z mocno owocowym, orzeźwiającym truskawkowym musem jest świetną alternatywą klasycznego ciasta na bazie sera. Doskonały dla fanów sezonowych, letnich słodkości, sprawdzi się na każdym spotkaniu przy małej czarnej. Składniki: Masa serowa: 1kg białego sera półtłustego (3 krotnie zmielonego) 200g margaryny PALMA Bielmar 220g cukru(...)formy o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć herbatnikami i wylać 1/2 gorącej masy serowej. Ułożyć drugą warstwę herbatników, wylać pozostałą część masy, przykryć ostatnią warstwą herbatników i pozostawić do wystudzenia. 4. Na wystudzony sernik wylać tężejący mus truskawkowy i wstawić do lodówki na około 30 minut. 5. Po tym czasie ułożyć połówki truskawek jedna
Szalona Kuchnia Ewelinydość, że się ładnie prezentuje (chyba nie zaprzeczycie?!), to naprawdę w smaku mi bardzo smakował. Taki "składak" :) Składniki: Na kwadratową blaszkę o boku 24cm 250g herbatników maślanych 250g herbatników kakaowych 4 duże jabłka sok z 1/2 cytryny 500g twarogu sernikowego (z wiaderka) 1 galaretka cytrynowa 300ml śmietanki słodkiej 30% 1 galaretka jabłkowo- miętowa (Wodzisław) 3 łyżki cukru pudru(...)łyżki dżemu truskawkowego (u mnie z miętą) 1 galaretka truskawkowa z pianką (Winiary) posypka czekoladowa 3 brzoskwinie (świeże) listki świeżej mięty Sposób przygotowania: 1. Formę na ciasto wykładamy folią spożywczą. Układamy warstwę maślanych herbatników. 2. Rozpuszczamy galaretkę cytrynową w 3/4 szklanki wrzącej wody. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy jak na opakowaniu. 3. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce
Kuchnia w czekoladzieSkładniki proste, choć trochę zabawy było z przygotowaniem całości. Sernik jest na zimno nie wymaga więc pieczenia,ale trzeba na efekt końcowy trochę poczekać. Spód to połączenie pełnoziarnistych maślanych herbatników szczypty cynamonu oraz niewielkiej ilości masła. Masa w dwóch znakomicie współgrających ze sobą smakach waniliowym i daktylowym. Całość dopełnia lekki i puszysty mus żurawinowy. Ważny jest również akcent estetyczny(...)pierniczków potem waniliowe kruche ciasteczka, a na końcu ciasta w zależności od ilości zamówień. Przyznam jednak że nic nie cieszy bardziej niż fartuch cały z mąki, ręce pełne roboty i te wszystkie zapachy roznoszące się dookoła zwiastujące ten jakże magiczny czas. Składniki : Na spód : 125 g ciemnych pełnoziarnistych herbatników 50 g masła 1/2 łyżeczki cynamonu
vaniliowoczekoladowacukru pudru DODATKOWO -ok 3-4 duże banany -2 łyżki kawy rozpuszczalnej -2 łyżki cukru -1,5 szkl wody Ciasto kakaowe ***pieczenie ciasta można pominąć i użyć kakaowych biszkoptów lub herbatników. Jajka ucieramy z cukrem na jasną masę, dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i wszystko miksujemy. Następnie dodajemy olej i wodę i wszystko miksujemy(...)Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem blaszki o wymiarach 25x40cm i pieczemy około 20 minut w temp 180 stopni. Studzimy. Ścinamy górę i kruszymy do miski. Następnie z ciasta wycinamy kółka ok 8 sztuk. Ja robiłam to okrągłą foremką. Do każdego pucharka dajemy kółko z ciasta i nasączamy kawą. (kawę rozpuszczamy z cukrem i wodą) Następnie banany kroimy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokugórze najczęściej układam jeszcze warstwę herbatników petit beurre maczanych w soku cytryny i robię lukier. Tym razem tego nie zrobiłam wierzch ciasta posypałam tartą czekoladą. Warstwy: biszkopt - masa cytrynowa - masa śmietanowa – herbatniki - lukier
W garach u Gositutaj spodu, bo sam sernik doskonale smakuje. Spód, oczywiście możecie zrobić z dowolnego przepisu na ciasto kruche, tylko pamiętając o wcześniejszym podpieczeniu go, przed wylaniem ciasta. Spód również można wykonać z pokruszonych herbatników, połączonych z masłem. Sernik świetny będzie z bakaliami jak i bez nich (czasem mnie kusi użycie rodzynek w serniku, ale mąż ich nie cierpi buuu). Jeśli(...)lubicie słodkich wypieków, sam sernik doskonale się obroni. Pamiętam, że jako dziecko często towarzyszyłam mamie w kuchni podczas robienia ciast. I nie mogłam zrozumieć, jak to, do ciasta daje się kaszę manną, budyń w proszku albo o zgrozo ugotowany ziemniak. Dopiero po latach zrozumiałam, że wszystkie te rzeczy stosujemy po to, aby sernik nie opadał i chodzi o dobre źródło
Mieszam w GarnkuIdealne ciasto - bo nigdy no będzie miało zakalca. Złożone z herbatników i dwóch rodzajów kremów. Smakiem przewodnim jednego z nich są cukierki michałki, które darzę miłością nieskończoną a drugiego - kawa. Połączenie tych dwóch smaków - słodkiego, orzeszkowego i delikatnie gorzko kawowego jest kompozycją idealną. Najlepsze na drugi dzień, kiedy herbatniki zmiękną a smaki zaczną ze sobą współgrać. Wykonanie kremu(...)herbatników po sześć sztuk w każdym rzędzie. Na herbatniki wyłożyć 1/3 ciemnej masy. Na kremie kawowym ułożyć herbatniki, na nich jasną masę. I tak do wyczerpania składników. Wierzch posmarować masą michałkową. Wafelek posiekać, obłożyć górę stefanki. Ciasto odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Radzę odstawić je na dobę. Przepis dodaję do akcji Durszlaka i Miksera kulinarnego
kawawszklanceróżne okazje, ponieważ blacha jest duża, dzięki czemu możecie podzielić całość na 24 kawałki. Polecam przygotować ciasto, gdy nie macie czasu na pieczenie albo boicie się, że biszkopt nie wyrośnie . Tutaj na pewno wszystko się uda! 3 bit bez pieczenia 250 g herbatników 500 g kajmaku ((1 puszka)) 2 szt kremu karpatka do gotowania 100 g masła(...)Miksuj na najwyższych obrotach do całkowitego połączenia składników (wskazówka: polecam dodać masło do gorącego kremu, dzięki temu nie powstaną grudki). Gotowy krem wylej na warstwę herbatników. Następnie przykryj krem warstwą krakersów i odstaw ciasto do wystygnięcia. Do miski wlej śmietanki i ubijaj je na najwyższych obrotach. Do ubitych śmietanek dodawaj stopniowo cukier puder. Miksuj do połączenia składników (wskazówka: jeśli
Przepisy na widelcuPrzepyszne ciasto bez pieczenia 3 bit zapewne będzie smakowało wszystkim, jest banalnie proste w przygotowaniu a daje maksymalną rozkosz dla podniebienia .polecam do wypróbowania . składniki na dużą formę ciasta masa budyniowa 1/2 l mleka 1 duży budyń śmietankowy 2 żółtka 3 łyżki cukru 1 łyżka mąki(...)czarnej porzeczki . 2 opakowania śmietany śnieżki ubijamy na sztywno według przepisu na opakowaniu i nakładamy na warstwie dżemu, na wierzch ciasta ścieramy na tarce gorzką czekoladę .Ciasto wkładamy do lodówki najlepiej smakuje po kilku godzinach gdy herbatniki będą miękkie
Smakowite Daniadobrze możecie innych. Ilość zależna jest od rozmiarów blaszki. Składniki: - dwa opakowania budyniu waniliowego - 3 łyżki fruktozy - ok. 800 ml mleka bezlaktozowego - wybrane herbatniki Polewa: - tabliczka gorzkiej czekolady - 2 łyżki oleju kokosowego Przygotowanie naszego ciasta jest niezwykle szybkie - przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale dodając mniej mleka niż kazali. Słodzimy fruktozą i dajemy mu przestygnąć(...)kolejna budyniu i znów herbatniki. Odstawiamy całość do lodówki by trochę stężało, po czym zabieramy się za polewę, do przygotowania której użyjemy kąpieli wodnej. Do miski wrzucamy pokruszoną czekoladę i olej kokosowy, po czym stawiamy ją na garnku z wrzącą wodą i cały czas mieszając rozpuszczamy na jednolitą masę. Teraz wystarczy już tylko polać ciasto czekoladą, schować do lodówki
Kulinarne zapędy Kokosaupieczenie placków kruchych (ja nieraz to robię). Polecam. Zapraszam... Składniki (na formę o wym. 37 x 26 cm): 100 szt. prostokątnych herbatników ( np.Elitki) 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego ugotowanego 500 ml śmietanki 30% do ciast i deserów 2500 g serka kremowego śmietankowego lub mascarpone 1 kg jabłek po usunieciu gniazda ½ szklanki cukru 1 galaretka pomarańczowa lub cytrynowa(...)Połowe wyjmujemy na herbatniki. 6. Połowę ilości masy śmietankowo-krówkowej wykładamy na jabłka i przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Na herbatnikach rozprowadzamy równomiernie pozostałą część masy jabłkowej, na niej masę śmietankowo- krówkową, Wierzch ciasta posypujemy tartą czekoladą i schładzamy w lodówce. alt="Andrzejkowa uczta
Kubki smakuDodatkowo 100 g herbatników 100 g czekolady gorzkiej 1 łyżka masła 2 łyżki mleka biała czekolada Wykonanie: Mąki przesiać, żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dosypywać cukier nie przerywając miksowania. Gdy piana będzie sztywna, zmniejszamy na najniższe obroty i porcjami wlewamy żółtka. Na koniec wsypujemy mąki i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto przelewamy do tortownicy(...)Wrzucić do garnka zalać szklanką wody, gdy lekko zmiękną, ściągnąć z ognia i wsypać galaretki, dokładnie wymieszać. Odstawić do schłodzenia. Do tortownicy włożyć jeden blat ciasta. Na to masę budyniową, wyrównać. Na wierzch ułożyć herbatniki i lekko docisnąć. Gdy masa z jabłkami zacznie lekko gęstnieć, wylać ją na herbatniki i przykryć drugim plackiem. Odstawić do lodówki do stężenia
magiczna kuchnia Kasipyszne ciasto bez pieczenia przypominające popularnego batonika. Jest bardzo łatwe do zrobienia i oczywiście jest przepyszne. Może ciut za słodkie ale przecież nie zjadamy całego na raz a taka przyjemna dawka słodyczy czasem się przydaje. składniki: 350 ml śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone 200 g czekolady mlecznej 200 g czekolady białej 250 g herbatników 3-3,5 szklanki(...)mleczną czekoladę. Czekolada musi być zimna ale płynna bo gdy będzie za ciepła może zważyć się po dodaniu do śmietanki. Gotową masę wyłożyć na warstwę herbatników i ładnie wyrównać. Wierzch posypać płatkami. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze zastygła, u mnie stało w lodówce przez całą
Monia miesza i gotuje