ciasto z herbatnikami - 3921 przepisów (strona:80/262)

Kopciuszek wg Siostry Anastazji 557

przygotowania. Fakt, pieczemy dwa biszkopty – jeden zwykły, a jeden z makiem. Mamy też dwie masy – budyniową i śmietanową. Ale całość na prawdę nie jest trudna ani skomplikowana. Ciasto jest delikatne w smaku, nie przesłodzone. Wysokie. Z pewnością nada się na różne uroczystości rodzinne. Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 czubate łyżki mąki tortowej Biszkopt z makiem(...)budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 200 g masła Masa śmietanowa: 500 ml kremówki 1 galaretka żółta lub czerwona 1-2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 150 g herbatników 1/2 szkl. rumu 100 g czekolady gorzkiej Żółtka miksujemy wraz z cukrem na jasną i puszystą masę (przez około 8 minut). Następnie stopniowo wsypujemy przesianą mąkę. Miksujemy na średnich obrotach

Smaki Na Talerzu
Truskawkowy puch 110

ciasto bez pieczenia powstało w przypływie truskawkowej chwili. No.. zaprzeczcie jeśli takowych nie macie, a ja i tak nie uwierzę :p Potrzebujemy: 330 ml śmietanki 30% 1 opakowanie serka mascsrpone  4 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa  Galaretkę rozpuszczamy w 350 ml wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia.  Schłodzoną śmietankę i serek ubijamy razem z cukrem pudrem(...)galaretki truskawkowe Galaretki rozpuszczamy w 800 ml wrzątku. Na masie śmietanowej układamy truskawki i powoli zalewamy je tężejącą galaretką.  Wkładamy ponownie do lodówki.  Ciasto najlepsze jest na drugi dzień, kiedy herbatniki zdążą zmięknąć. Skomentuj

MamaOskarka
Malinowo-advocatowe ciasto bez pieczenia 321

wykorzystanie świeżych owoców w tym roku. Znalazłam ciekawy przepis na trójwarstwowe ciasto bez pieczenia. Ciasto jest bardzo bogate i intensywne w smaku. Górują zdecydowanie warstwy malinowa z galaretką i budyniowa z adwokatem. Warstwa śmietanowa natomiast, idealnie dopełnia i łagodzi kompozycję. Składniki: 250 g herbatników maślanych Masa malinowa: 500 g malin (koszyczek) 2-4 łyżek cukru (zależy od słodkości malin(...)dodając cukier. Żelatynę rozpuścić na małym ogniu (nie zagotować!). Wlać żelatynę do śmietany jednocześnie miksując masę.  Gotową masę wyłożyć na przygotowaną ostania warstwę herbatników  (fot.3) , wyrównać i obsypać startą czekoladą  (fot.4) . Ciasto odstawić na co najmniej 8 godzin do lodówki. Podawać dobrze schłodzone. Przechowywać w lodówce. Źródło: czarownie.blox.pl   drukuj przepis

Świat Ciasta
Chatka Puchatka 617

zwolenników. Składniki na ciasto: - 360g twarogu + 250g serka mascarpone - 200g masła - 3/4 szklanki cukru pudru - ekstrakt waniliowy - 1 łyżka kakao - 36 szt. Herbatników Petit Beurre - brzoskwinie z syropu – 5 połówek - wiórki kokosowe do posypania ciasta Składniki na polewę: - 1/2 kostki masła - 1/2 szklanki cukru - 1,5 łyżki kakao - 1,5 łyżki wody - 2 łyżki kawy cappuccino rumowego(...)masę kakaową ponownie układamy, w ten sam sposób herbatniki – a na nich rozsmarowujemy masę jasną. Pozostawione 2 łyżki kremu kakaowego wykładamy na środku jasnej masy (najwygodniej jest zrobić to dekoratorem). Brzoskwinie osuszamy, z syropu, ręcznikiem papierowym. Układamy, przecięciem do dołu, na masę kakaową (wyłożoną na środku jasnej). Boki ciasta podnosimy (korzystając z folii) formując trójkąt. Zawijamy folię

mojewypiekiinietylko
Ciasto „Coca-cola” 524

Jeden raz już wykorzystałam coca-colę do wypieków. Było to podczas pieczenia TEGO ciasta (klik) , gdzie colą zalewało się mielone orzechy i herbatniki. Efekt był wyśmienity, dlatego postanowiłam ponowić próbę, tym razem jednak wykorzystując ją do samego ciasta. Muszę się przyznać, że ciasto to piekłam kilka razy. Za pierwszym totalnie mi nie wyszło… tzn dobrze mi się

Smaki Na Talerzu
Snickers na herbatnikach 377

Zrobiłam  pierwszy raz ciasto snickers bez pieczenia, ciasto zachwyciło wszystkich moich gości, poprostu rewelacja. Przepis zaczerpnięty z bloga zjem to ! Snickers na herbatnikach Składniki :  Masa budyniowa : 4- szkl mleka  1 budyń waniliowy bez cukru 1 jajko całe 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 220 g masła Dodatkowo herbatniki(...)warstwą kakaowych herbatników, wylać część masy budyniowej, ułożyć białe herbatniki , masa budyniowa, kakaowe herbatniki, masa i białe herbatniki. Wyłożyć na herbatniki masę krówkową. Orzechy włoskie posiekać na drobno, posypać ciasto orzechami. Włożyć do lodówki na parę godzin. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement

Kuchnia Danusi
Sernik niskokaloryczny bez tłuszczu 210

odpowiednio do potrzeb :D SKŁADNIKI 600 g twarogu 3 jajka 1 kubeczek jogurtu ( 125g ) waniliowego 2 kubeczki cukru 1 kubeczek mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej aromat waniliowy szczyptę soli herbatniki, jakieś suche ciasteczka na spód cukier puder 1 łyżeczka proszku do pieczenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jako miarki użyć kubeczek od jogurtu 125g. W mikserze ubić białko z 3 jajek(...)łyżki mąki ziemniaczanej, łyżeczkę proszku do pieczenia i wszystko razem zmiksować na gładką masę. Dodać ubite wcześniej białko i delikatnie wymieszać.  Wyłożyć formę do ciasta papierem do pieczenia a następnie herbatnikami lub pokruszonymi suchymi ciasteczkami.  Na tak przygotowany spód sernika wylać powoli masę sernikową posypać cukrem pudrem i piec w nagrzanym do 160 °C piekarniku przez

zielonacukinka
Ciasto Kinder Country 1062

pieczenia. Może jest bardzo kaloryczne ale uważam że czasami można zgrzeszyć kawałkiem takiego pysznego ciasta. Składniki: 350 ml. śmietany 30% 500 gram serka mascarpone 200 gram białej czekolady 100 gram mlecznej czekolady 100 gram gorzkiej czekolady 80 gram pszenicy eksponowanej Lestello Duże opakowanie herbatników 2 śmietan-fixy Tortownica 24 cm. Sposób przygotowania: Dno tortownicy wykładamy herbatnikami, białe(...)pozostawiamy do ostudzenia. Pozostałą śmietanę przelewamy do miski, ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy po łyżce serka mascarpone oraz rozpuszczone czekolady, delikatnie miksujemy. Masę wykładamy na herbatniki, wyrównujemy i posypujemy pozostałą pszenicą eksponowaną. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki, kroimy mocno schłodzone

Bajeczna Kuchnia
Kruchy placek z gruszkami 179

uważam, bo duża blacha rozeszła się w ciągu jednego dnia :) Składniki na ciasto: 300 g mąki 2/3 szklanki cukru 120 g masła 1 jajko + 1 żółtko 2  łyżki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy Nadzienie: pół słoika dżemu morelowego 50 g pokruszonych herbatników 1 kg gruszek ( obranych i pokrojonych w ćwiartki a następnie plasterki) 1/2 szklanki(...)rodzynków 1 łyżeczka cynamonu kilka łyżek cukru Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem, zawijamy w folię i odkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie oddzielamy 2/3 ciasta, wałkujemy na cienki placek i wykładamy na blaszkę ( u mnie 24 x 35 cm). Na wierzchu smarujemy dżem i posypujemy pokruszone herbatniki. Następnie ciasno jedna przy drugiej układamy gruszki, posypujemy rodzynkami

Słodka Kraina Wypieków
CIASTO STEFANIA Z MALINAMI 189

Ciasto Stefania . Szybkie proste i smaczne ciasto, którego bazą jest kasza manna. Dziś przedstawiam trochę inną jego wersję - bez kakao, a urozmaiconą dodatkowo owocami i galaretką.  Przepis podpatrzyłam na blogu  Domowej Cukierenki . Składniki: (foremka 21cm x 31cm) 1 szklan ka kaszy manny 1 litr mleka 200 g herbatników (2 op. po 100g) 3 łyżki kokosu 1 kostka(...)zgęstnieje. Ciepłą wylewamy na herbatniki. Na wierzchu układamy umyte maliny. Odstawiamy do wystygnięcia. Galaretkę rozrabiamy w 300ml wody, kiedy zacznie stężeć wylewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Gorącą wylać na herbatniki i ułożyć maliny. Zalać tężejącą galaretką. Zostawić do ostygnięcia i stężenia najlepiej na całą

Walijskie Pichcenie
Krówkowe ciasto bez pieczenia z ananasem i orzeszkami 164

Wystarczy kilka składników, aby stworzyć słodki i szybki w realizacji deser. Istotną kwestią jest to jak bardzo chcemy aby masa była słodka (sami możemy ilością dodanego

ChilliJemy
Cytrynowiec 554

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Cytrynowiec to ciasto na biszkopcie z masą cytrynową, lekką cytrynową pianką i herbatnikami. Jest lekkie, mocno cytrynowe i orzeźwiające. Z przepisu wychodzi duża podzielna blacha ciasta Post Cytrynowiec pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Chałupka Baby Jagi 270

średnich obrotach. Dodać powoli serek waniliowy, również miksować.  Na podkładce, desce lub w blaszce położyć duży arkusz folii aluminiowej - ułatwi to składanie ciasta - ma sporo wystawać poza brzegi.  Na folii ułożyć pierwszą warstwę herbatników - 3 rzędy po 6 sztuk. Na nich wyłożyć 1/2 przygotowanego kremu, rozłożyć równą warstwą. Następnie przykryć drugą częścią herbatników. Do pozostałego kremu(...)dodać kakao, zmiksować dokładnie. Krem wyłożyć na wierzchnią warstwę herbatników, ale tylko na środkowym pasku, po długości. Ma utworzyć się kopczyk.  Następnie z pomocą folii zwinąć ciasto w trójkątny kształt - kształt chatki. Schłodzić porządnie. POLEWA: W rondelku umieścić margarynę i cukier puder, rozpuścić. Zdjąć z ognia, dodać kakao i rozpuszczoną żelatynę, wymieszać, lekko przestudzić, polać deser

Cakes By Kejt
Owocowe ciasto piankowe 195

miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu dolewamy ocet. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x28cm). Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 20 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Zabieramy się za masę owocową. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku(...)godzinę. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie mleko ubijamy mikserem na pianę. Cały czas miksując, powoli wlewamy zimną, ale jeszcze płynną galaretkę. Ciasto wyjmujemy z lodówki, na masie owocowej układamy herbatniki i wylewamy masę z galaretką. Posypujemy wiórkami kokosowymi i ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto chałwowe bez pieczenia 186

Dzisiaj zaproponuję idealne na lato, ciasto bez pieczenia, z delikatną masą budyniowo-chałwową na herbatnikach kakaowych. Żeby smak nie był zbyt mdły, jedną z warstw stanowi lekko kwaskowaty dżem z czarnej porzeczki, który idealnie komponuje się z całością. Ciasto jest proste w przygotowaniu i na pewno warte wypróbowania. Najlepsze jest na 2 i 3 dzień po przygotowaniu, kiedy wszystkie

Świat Ciasta