czasie schłodzić w lodówce (najlepiej przez całą noc). Wierzch polać lekko przestudzoną polewą z białej czekolady oraz posypać płatkami migdałowymi. (*) Możecie też użyć herbatników, przygotować kruchy spód lub upiec ciasto z samej masy serowej. Polewę do sernika zrobiłam z czekolady do roztapiania , która wraz z ozdobami (listki, kolorowe wiórki czekoladowe) pochodzi ze sklepu Sweet Decor
Di gotujeCiasto znalazłam na blogu Marty , a że moje dziecko uwielbia Ciasto z kaszką manną przygotowywane na herbatnikach, postanowiłam wypróbować również ten przepis. Został on jednak przeze mnie nieco zmodyfikowany m. in w masie z kaszy manny pojawiło się mleko kokosowe, przez co posmak kokosu jest jeszcze bardziej wyrazisty. Ciasto 1/2 szkl. mleka 3 jaja 3/4 szkl. oleju
Kuchenne aromatyStefanka na herbatnikach, z kremem czekoladowym, oblana polewą również z czekolady. Ciekawie wygląda, nie wymaga pieczenia i z pewnością posmakuje każdemu, no bo któż nie lubi czekolady :-) Do zrobienia tego ciasta użyłam dosyć dopasowanej formy, ale myślę, że i bez niej można sobie poradzić, ponieważ krem jest dosyć stabilny i nie rozpływa się na boki. Z formą jest
Arabeska waniliowaPokruszyć przy pomocy widelca bądź blendera wszystkie herbatniki na piasek 2. Dodać masło 3. W kąpieli wodnej roztopić czekoladę, dodać cukier waniliowy i nadal ciepłą czekoladę przełożyć do herbatników 4. Wszystko razem wymieszać aż do otrzymania konsystencji mokrego piasku 5. Wyłożyć na dno tortownicy i lekko przycisnąć. Odstawić do lodówki i przygotować masę serową. Masa serowa: 1.Żelatynę(...)Wyjąć z lodówki spód i wlać masę serową. 7. Odstawić do schłodzenia do lodówki na 2-4 godziny Dekoracja: 1. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki. 2. Posypać je pokruszonymi herbatnikami. 3. Dekorować serkiem mascarpone połączonym z ekstraktem z cytryny przy użyciu szprycy i końcówki o kształcie gwiazdki 4. Posypać całość cukrem pudrem 5. Część truskawek pokroić
KreatywnePinygęstej konfitury wiśniowej Ciasto przygotować tak jak biszkopt. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać. Następnie dodawać po żółtku. Mąkę wymieszać z orzechami i proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Upiec w foremce wyścielonej papierem w 175*C przez około 20 minut. Ciasto ma być cienkie. Wystudzić. Zimne ciasto posmarować warstwą masła orzechowego (około(...)wyłożyć go na warstwę herbatników. Przykryć kolejną warstwą herbatników. Rozsmarować konfiturę i przykryć herbatnikami. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać masło orzechowe (dwie łyżki odłożyć) i ostudzoną żelatynę. Zmiksować i wyłożyć na ciasto. Pozostałe masło orzechowe rozpuścić nad parą lub w mikrofali (10 sekund) i polać wierzch. Odstawić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamojej rodzinie od lat. Jest to bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto które zawsze wychodzi. Prawdziwy smak i wspomnienia z dzieciństwa :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 margaryny 500 gram mleka w proszku 4 czubate łyżki kakao 16 łyżek wody 2 szklanki cukru 300 gram herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: do dużej miski przesiewamy mleko w proszku, herbatniki
Blog kulinarny S9.PLlitra śmietany 36% 2 łyżeczki żelatyny (ja robiłam bez żelatyny i ciasto było rzadkie) Wykonanie: Na spód blachy wykładamy herbatniki. Rozpuszczamy na parze białe czekolady i w osobnym naczyniu żelatynę. Następnie ubijamy śmietanę (300 ml) na sztywną pianę i dodajemy(...)szpatułką lub łyżką. Wykładamy tą masę na herbatniki i wkładamy całość do lodówki. Mleczne czekolady rozpuszczamy na parze. Pozostałą śmietanę (200 ml) ubijamy na sztywną pianę i dodajemy ostudzoną, płynną czekoladę. Masę wylewamy na górę naszego ciasta i sypiemy na wierzchu płatki śniadaniowe
Słodkie ciachoPomysł na szybkie ciasto bez pieczenia z nutą kokosową – Raffaello, które możecie zrobić sami w domu Gwarantuje Wam, że ciasto jest bardzo proste w wykonaniu i bardzo pyszne Składniki: – 600 g dobrej jakości herbatników – 200 g masła – 150 g wiórków kokosowych – 1 litr mleka – 3 łyżki mąki pszennej – 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)formy herbatnikami i kładziemy na nich warstwę masy. Następnie układany znowu herbatniki i kolejno masę. I tak 4 warstwy. Na samym wierzchu, herbatniki smarujemy cienką warstwą masy i posypujemy kokosem. Ciasto chłodzimy w lodówce. Smacznego Artykuł Raffaello – ciasto bez pieczenia pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEhansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto "Kubuś" Składniki: Na biszkopt: 3 jajka 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej ½ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa Kubusiowa: 900 ml soku Kubuś( dowolny smak) 2 budynie waniliowe/śmietankowe Masa śmietanowa 250 ml śmietanki 30-36% 1 galaretka pomarańczowa Dodatkowo 2 opakowania herbatników Polewa czekoladowa(domowa/kupna) Sposób wykonania: Biszkopt(...)już masę kubusiową. ( Uwaga! Jeżeli masa wyjdzie zbyt rzadka można ją wstawić na około 5-10min do lodówki i dopiero po tym czasie wyłożyć na ciasto ) Pod koniec na śmietanie układamy herbatniki i wszystko zalewamy polewą czekoladową. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. przepis modyfikowany na podstawie różnych stron
Smaki Nataliiobawy o zakalec:). Trudno uwierzyć, że robię tego typu ciasto po raz pierwszy. Postanowiłam spróbować od ciasta przypominającego w smaku popularne pralinki Ferrero Rocher. Smak jest bardzo zbliżony, mocno czekoladowy a mały kawałek zaspokaja apetyt na słodycze. 250g herbatników kakaowych 1 puszka masy krówkowej czekoladowej 500g sera mascarpone 250ml śmietanki 30% 150g wafelków orzechowych bez czekolady(...)pozostałą masą kajmakową, przykrywamy kolejnymi herbatnikami. Na wierzchu smarujemy białą masą. Posypujemy startą czekoladą i pozostałymi orzechami. Dekorujemy pralinkami. 4. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc by herbatniki zmiękły
Szefowa kuchniTrzy warstwy herbatników przełożone kremem kokosowo budyniowym utartym z masłem i polewą z białej czekolady. Czy może być coś pyszniejszego? A do tego ciasto powstało przez całkowity "przypadek" z godnie z ideą #zerowaste Po zrobieniu likieru kokosowego nie miałam serca wyrzucać tych wiórek gdyż one ciągle tak pięknie pachniały, postanowiłam wygotować je z mleku, później wpadłam na pomysł(...)wiórek kokosowych pochodzących z likieru kokosowego (waga podana przed wymoczeniem w wódce) 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 3-4 łyżki masy kajmakowej 4 łyżki cukru 1 opakowanie herbatników od Cukry Nyskie 100 gram miękkiego masła 1 tabliczka białej czekolady plus 5 łyżek mleka na polewę Przygotowanie: Z pół litra mleka odlewamy 3/4 szklanki, resztę zagotowujemy razem
Życie zaczyna się w kuchniherbatnikowe ,owocami-jagodami . Ubić śmietankę i gdy już jest sztywna ,dodać tężejącą galaretkę jagodową.(dokładnie połączyć mikserem). Gotową masę śmietanowo - galaretkową wylać na herbatniki z owocami . Schłodzić w lodówce. Gdy ciasto zastygnie,zgęstnieje w lodówce ,posypać ,owocami dowolnymi i zalać trzecia tężejącą galaretką. pycha
w mojej kuchniorzechowe (110g) 200g miękkiego masła 82% Dodatkowo: 200g prostokątnych herbatników (ok. 20 sztuk) Ok. 1/2 szklanki przegotowanej wody lub wódki Polewa: 100g czekolady 100ml śmietanki kremówki (lub 80ml mleka) Do dekoracji: Kolorowe cukrowe posypki, kokos lub bakalie Mąkę, proszek do pieczenia i kakao, przesiewamy przez sito, by w cieście nie było grudek. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy mikserem(...). Połamaną czekoladę wsypujemy do rondelka, zalewamy śmietaną i gotujemy na wolnym ogniu, stale mieszając, do chwili gdy polewa się zagotuje. Polewę rozprowadzamy równomiernie po herbatnikach. Najlepiej wyrównać ją długim nożem. Wierz ciasta można przyozdobić kolorowymi posypkami cukrowymi, kokosem lub innymi bakaliami. Gotowe ciasto pozostawiamy na kilka godzin przed podaniem w zimnym miejscu, by nabrało ładnej konsystencji, a najlepiej
Smakowy Rajpijamy takich skarbnicy cukru. Lepiej zjeść czekoladę lub... właśnie ciasto! Wolę zjadać cukier w słodyczach, a nie przemycony to takich produktów, w których jest zbędny. Wracając do przepisu... Ciasto smakuje przepysznie, jest lekkie oraz bardo delikatne w smaku. Jego sytość, pomimo niezbytniej słodkości sprawia, że spokojnie możemy zaspokoić swoją chęć na kremowe ciacho jednym, a w ostateczności dwoma kawałkami. Polecam(...)spożywczą ściśle ułożyć warstwę herbatników. Na ciastkach rozsmarować masę budyniową i kolejno położyć warstwę ciastek, wyłożyć bitą śmietanę, ponownie ułożyć warstwę herbatników i na końcu wierzch posmarować lekko ostudzoną polewą. Gotowe ciasto wstawić do lodówki do stężenia - minimum na kilka godzin, a najlepiej na całą
Di gotujeCIASTO: 320 g ciasteczek kakaowych (np herbatników) 70 g czekolady Grzeski 30 g masła masło do posmarowania formy KREM: 230 g czekolady gorzkiej 50 g czekolada Grzeski 250 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki masła 2 łyżki cukru pudru czekolada do posypania i orzechy CIASTO:: Formy do tartaletek wysmarować masłem. Czekoladę i masło rozpuścić. Dodać ciasteczka. Zblendować na pastę
Kuchnia w oparach