zimno z orzechowo-daktylowym spodem :) Poniższe ciasto jest proste do przygotowania i bardzo lekkie w smaku. Idealne dla osób, które nie mogą jeść ciast z ciężkimi kremami. Oczywiście orzechowy spód możecie zastąpić herbatnikami bądź biszkoptami. Składniki na małą tortownicę* 0,5 kg twarogu sernikowego trzykrotnie zmielonego 1 galaretka o smaku malinowym + 1,5 szklanki wrzącej wody(...)młynku do kawy. Za pomocą dłoni składniki wymieszać ze sobą. Następnie przełożyć je na papier do pieczenia i za pomocą wałka, cienko rozwałkować. Na przygotowany spód wylać masę sernikową. Ciasto wstawić do lodówki. Gdy masa stężeje, to na wierzch ułożyć umyte, osuszone maliny. Na sam koniec, całość zalać galaretką o smaku malinowym (najlepiej na 2 razy, tzn. najpierw zalać maliny
Ugotowaćdobrze może to być biszkopt lub po prostu biszkopty, zarówno te okrągłe jak i podłużne, a nawet herbatniki. W przypadku biszkoptów czy herbatników będzie nawet prościej i szybciej, bo obejdzie się bez piekarnika ;). Wierzch ciasta wieńczy warstwa świeżych borówek amerykańskich i galaretka. Ciasto jest przyjemnie kwaskowe i orzeźwiające. Przysłowiowe niebo w gębie :D. Bardzo, bardzo polecam! :D. Kruche
Opowieści z piekarnikaSkładniki: 2 paczki herbatników kakaowych 1 paczka krakersów budyń waniliowy bez cukru 1,5 szklanki mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki cukru pudru 1/2 margaryny Kasia 800 ml śmietany kremówki 4 małe opakowania Śmietan-fix 1/2 puszki ugotowanego na karmel mleka skondensowanego Do posypania: wiórki kokosowe czekolada Najlepiej dzień wcześniej przygotować masę karmelową ze słodzonego mleka skondensowanego. Zamkniętą puszkę(...)ilości dodać masę karmelową. Posmarować nią krakersy i ponownie ułożyć warstwę krakersów. Do odłożonej śmietany dosypać 2 łyżki cukru pudru i delikatnie wymieszać. Posmarować nią wierzch ciasta. Całość obsypać wiórkami kokosowymi i czekoladą (fot.2) . Schłodzić najlepiej przez całą noc w lodowce. A od rana można się już zajadać
Świat Ciastasię idealnie. Przepis na tortownicę o średnicy 21 cm, z której wychodzi 12 kawałków, jeden to ok. 197kcal, B: 12,1g, T: 7,9g, W: 20g. Składniki: – 150g herbatników – 50g masła – 8 daktyli suszonych lub świeżych (40g) – 600g twarogu półtłustego – 250g jogurtu naturalnego – 40-50g erytrytolu lub cukru – 18g żelatyny + 100ml(...)studzimy. Nektarynki kroimy w cienkie plasterki. Gdy masa serowa stężeje, a galaretka wystygnie wylewamy ją na masę serową i wkładamy na chwilę do lodówki, by delikatnie stężała. Następnie wyjmujemy ciasto z lodówki i układamy pokrojone owoce. Całość przekładamy do lodówki do czasu aż galaretka całkowicie stężeje. Dekorujemy listkami mięty. Smacznego! Artykuł Sernik na zimno z nektarynkami FIT pochodzi z serwisu
Be Fit Be StrongBiałka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy stopniowo żółtka, miksujemy. Na koniec dodajemy przesianą mąkę z kakao i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Przekładamy ciasto do foremki wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25-30 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę czekoladowo bakaliową(...) ok. 125 mieszanki likieru kokosowego z wodą (proporcje wg uznania) polewa czekoladowa wykonanie ciasta: Do blaszki wkładamy jeden blat ciasta. Rozsmarowujemy na nim masę czekoladowo bakaliową. Przykrywamy drugim blatem, na którym równomiernie rozsmarowujemy masę z ananasem. Układamy na niej namoczone w likierze z wodą herbatniki. Całość polewamy polewą czekoladową
Domowy Smak Jedzeniaposiekaj nożem, następnie wyrób gładkie ciasto. Uformuj je w kulę i włóż do lodówki na minimum jedną godzinę. Blat obsyp obficie mąką, rozwałkuj cienko ciasto, stale podsypując je mąką. Ułóż je w formie wysmarowanej masłem. Wstaw do lodówki na minimum 15 minut. W tym czasie nagrzej piekarnik do temperatury 200 stopni, wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika(...)minut. Przestudź spód na kratce. Herbatniki utrzyj w moździerzu na gładki piasek. Przełóż je do miski, dodaj konfiturę, sok z cytryny oraz whisky. Dokładnie wymieszaj całość. Wyłóż całość na upieczony wcześniej spód. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj skrobię oraz cukier. Wyłóż bezę na wierzch. Wstaw całość ponownie do piekarnika, tym razem ustaw temperaturę
Garniec MagalieNapiszę tak: Przepis skradziony z bloga: klik tak ciasto smacznie wyglądało że musiałam je zrobić :) Muszę przyznać ,że autorce przepisu bo tak trzeba przyznać, pianka wyszła o wiele wyższa ale to pewnie dlatego ,ze ja poskąpiłam w białkach bo mi nad zwyczajniej w świecie ich brakło... dlatego warto wejść zobaczyć jak wyszło autorce ciacho. Podam oryginalne składniki(...)cytryny na małych oczkach tarki i dodajemy do masy wraz z sokiem z wyciśniętym z cytryny. Na prostokątnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy herbatniki, jeden obok drugiego i wylewamy naszą gotową masę. Ciasto pieczemy w temp 160 -170* C przez około 45 minut. Po tym czasie ciasto wykładamy z pieca i ubitą wcześniej beze ( zmiksowanie białek z cukrem
W Moim Magicznym Domufilmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. KRÓWKOWE CIASTO Z BANANAMI SKŁADNIKI: Krem: śmietanka kremówka 30% (400 ml.) masa krówkowa o smaku orzechowym ( 5 łyżek = około 200g ) mascarpone (500 g) Dodatkowo: banany (2 duże) herbatniki (2 paczki) sok z cytryny (do skropienia bananów) orzechy włoskie (około 2 garście czyli 80 g) masa(...)kładziemy banany lekko je wciskając w krem. Następnie kładziemy warstwę herbatników, kładziemy drugą część kremu i ostatnią trzecią warstwę herbatników. Na wierzch wykładamy masę krówkową. Równo wygładzamy i posypujemy rozdrobnionymi orzechami. 5.) Ciasto krówkowe wstawiamy do lodówki i chłodzimy minimum 4 godzinki a najlepiej zostawić całą noc w lodówce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
RITA food channelwyobraziłem to samo ciasto jedynie bez masy gruszkowej i zrozumiałem, że smakowo to będzie bardzo przypominało Twix. Tak się i okazało! Ciasto po zrobieniu smakowało identycznie jak Twix. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 2 opakowania herbatników (opakowanie 155 g) 125 g masła 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/2 szklanki cukru 3 łyżki mleka 2 łyżki miodu 200 g mlecznej czekolady(...)jedynie lekko skrapiamy nim pierwszą warstwę herbatników, aby ona się połączyła z drugą warstwą herbatników). Wlewamy pozostały karmel i odstawiamy na 1 godzinę do całkowitego wystygnięcia, następnie studzimy w lodówce do całkowitego zastygnięcia. W kąpieli wodnej topimy czekoladę, a ostudzone ciasto kroimy na paluszki przypominające batoniki Twix. Batoniki zanurzamy lub polewamy czekoladą i odstawiamy do zastygnięcia czekolady
Kuchnia Łukaszaodmienne ciasta. Pierwsze już opublikowane tarta z jabłkami i mój HIT: połączenie musu truskawkowego, budyniu waniliowego, bitej śmietany i czekolady. Obiecuję Wam nie zawiedziecie się na tym cieście. Osobiście nie potrafiłam się od niego oderwać. Powstały 2 wersje z czekoladą i bez. Obie równie smaczne, dla mnie wygrała wersja z ... Składniki: Mus truskawkowy(...)budynie waniliowe bez cukru 1l mleka 170 g masła/margaryny 1 szkl cukru dodatkowo: 200 ml śmietany 30% 250 g sera mascarpone 3 łyżki cukru cukier waniliowy czekolada herbatniki Z litra mleka odlewamy ok 300 ml. Większą część mleka zagotowujemy ze szklanką cukru i masłem/margaryną. W pozostałej części rozrabiamy budynie. Kiedy mleko nam się zagotuje wlewamy
Malinowe PocałunkiZapraszam na smaczne i lekkie ciasto z galaretkami truskawkowymi. Ciasto jest proste i szybkie w przygotowaniu. Kruchy spód z herbatników regionalnych od Cukry Nyskie idealnie komponuje się z śmietankową masą. Polecam Składniki: 250 g herbatników regionalnych Cukry Nyskie 125 g masła 500 ml słodkiej śmietanki 18% (zimnej) 250 ml słodkiej śmietanki 30% (zimnej) 3 galaretki truskawkowe(...)wody i odstawiamy. jedną galaretkę rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia. Na patelni rozpuszczamy masło i lekko studzimy. Ciastka drobno mielimy (blenderem lub wałkiem do ciasta) i łączymy z rozpuszczonym masłem. Mieszamy razem, aż zrobimy tzw "mokry piasek". Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia oraz wykładamy masę ciasteczkową, wyrównujemy i lekko dociskamy do dna. Wstawiamy blaszkę
słodkie i nie tylko historie kulinarnegotowanej wody, i mus truskawkowy, zmiksować, wyłożyć na masę agrestową, schłodzić w lodówce. Ułożyć na środku markizy orzechowe, a za nimi przy brzegu, resztę herbatników czekoladowych. Wierzch zalać musem truskawkowym, odstawić do całkowitego stężenia. Ciasto jest najlepsze na drugi i trzeci dzień, aż zmiękną ciastka. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return
Kuchnia Danusi