wody wykonanie: Galaretki rozpuszczam w osobnych naczyniach i odstawiamy do lekkiego tężenia. składniki na masę do dekoracji: 220 g masła, w temperaturze pokojowej 150 g cukru pudru 90 g mleka w proszku opcjonalnie: barwniki, kakao wykonanie: Masło miksujemy z cukrem pudrem oraz mlekiem w proszku na gładką masę, dzielimy na części i dowolnie barwimy i dekorujemy. wykonanie ciasta: Ciasto ucierane(...)masy czekoladowej. Wylewamy tężejącą zieloną galaretkę. Wkładamy na chwilę do lodówki a następnie układamy ciasto kakaowe na którym rozsmarowujemy pozostałą część masy czekoladowej. Wylewamy tężejącą galaretkę czerwoną. Wstawiamy ciasto na chwilkę do lodówki a następnie układamy ciasto z orzechami. Wstawiamy ponownie do lodówki aby galaretki całkowicie stężały. Dowolnie dekorujemy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Domowy Smak Jedzenia5-6.11 po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze cz.1 w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma jakąś taką niesamowitą energię
Ostra na SłodkoKeto ciasto Delicja XXL to próba połączenia wielu dietetycznych i kulinarnych wymagań. Nie zawiera jajek, jest bezzbożowe i niskowęglowodanowe. Wydawałoby się, że takie ciasto nie ma
Modern Cave GirlDawno temu, kiedy zaczynałam blogować, pracowałam w sklepie odzieżowym. Pamiętam, jak sąsiadka poprosiła mnie o przygotowanie na jej imieniny 2 ciast do poczęstowania w pracy. Przygotowałam
Ostra na SłodkoDawno temu, kiedy zaczynałam blogować, pracowałam w sklepie odzieżowym. Pamiętam, jak sąsiadka poprosiła mnie o przygotowanie na jej imieniny 2 ciast do poczęstowania w pracy. Przygotowałam
Ostra na SłodkoLata jeszcze nie widać niestety, bo pogoda raczej jesienna, ale wielkimi krokami zbliża się to ważne dla wszystkich chyba ( bo w każdym z nas cały czas
Ostra na Słodko24-25 kwietnia po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze CZĘŚĆ 2 w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma jakąś
Ostra na Słodko23 kwietnia po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić swoje warsztaty cyklu FIT SŁODKOŚCI w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma jakąś taką niesamowitą
Ostra na Słodko17-18.04 po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze cz.1 w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma jakąś taką niesamowitą energię
Ostra na SłodkoNo i kolejne ciacho zrobione przez mamę ląduje w spisie przepisów! Tym razem przygotowała ciasto bez pieczenia, z dodatkiem serków homogenizowanych. Podłużne, nadziewane biszkopty z połączeniu
Ostra na SłodkoWalentynki już co prawda za nami, ale na blogu wciąż kwitnie seria walentynkowych przepisów pełnych miłości. Zaczęliśmy kilka tygodni temu od pysznego ciasta bez pieczenia , by
Ostra na Słodko