ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:90/672)

Grysikowiec z truskawkami bez pieczenia 97

owoce i zalać galaretką albo zalać samą galaretką. U mnie akurat były truskawy więc wersja truskawkowa. Do masy można dodać kakao wtedy będzie smak kakaowy. składniki: ok 500 g herbatników 1 l mleka 1 szklanka kaszy manny ( szklanka 250 ml ) 6 łyżek cukru 3 łyżku cukru waniliowego 200 g masła ok 650 g schłodzonych truskawek 2 galaretki truskawkowe(...)herbatniki wyłożyć połowę ciepłej masy. Wyrównać i ułożyć drugą warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć drugą część masy. Ponownie wyrównać i ułożyć ostatnią warstwę herbatników. Ciasto odstawić do wystudzenia. Jak wystygnie wstawić do schłodzenia do lodówki. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 800 ml gorącej wody. Odstawić do wystudzenia. Na wierzchu schłodzonego ciasta ułożyć pokrojone truskawki ( truskawki wcześniej schładzam w lodówce dzieki temu

Monia miesza i gotuje
Ptasie mleczko z galaretką 2846

kakao i wlać na jasną masę*. Wstawić do lodówki. Przygotować galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstawić do momentu aż zacznie lekko tężeć. Na wierzchu ciasta ułożyć pokrojone owoce. Zalać galaretką i wstawić do lodówki. SMACZNEGO!!! *u mnie powstały 4 warstwy, ponieważ niedokładnie wymieszałam jasną masę, a potem na niestężałą jeszcze jasną masę wlałam kilka łyżek

Malinowo w kuchni
Waniliowy Sernik na Zimno z Musem Truskawkowym 371

Efektowny, waniliowy sernik na zimno z orzeźwiającym musem z truskawek. Idealna propozycja na letnie dni. Ciasto powstaje bez pieczenia, więc tym bardziej warto się na nie skusić. Waniliowy Sernik na Zimno z Musem Truskawkowym - Składniki: Masa serowa: 200 ml śmietanki kremówki 400 g twarogu dwukrotnie zmielonego (w temperaturze pokojowej) 1/3 szklanki cukru pudru 3 łyżki żelatyny + 30 ml ciepłej wody(...)poziomu przykrycia biszkoptów i wkładamy do lodówki do czasu zastygnięcia. Następnie na środku formy umieszczamy stężałe truskawki, a boki zalewamy pozostałą częścią masy serowej i znów umieszczamy ciasto w lodówce. Pozostałą część galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody i po wystygnięciu wylewamy na stężały sernik. Chłodzimy. Ciasto dekorujemy świeżymi truskawkami. *przykładowo na tortownice o średnicy 18 cm powinniśmy użyć

Słodka Strona
Malinowa Chmurka 101

Malinowa Chmurka użyłam malin mrożonych, których nie musimy wcześniej rozmrażać, tylko zimne włożyć do przestudzonej galaretki i wyłożyć na ciasto. Aby przygotowanie Malinowej Chmurki było szybsze to proponuję spód i bezę upiec dzień wcześniej, a następnego dnia ciasto dokończyć. Ciasto Malinowa Chmurka to idealny wypiek na różnego rodzaju przyjęcia i nie tylko. U mnie zrobiło furorę podczas Świąt Wielkanocnych(...)jednolite ciasto. Zrobić z ciasta kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na papierze do pieczenia na płat o wielkości blaszki. Następnie ciasto z papierem przełożyć do blaszki. Blaszkę z ciastem ponownie włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie blaszkę wyjąć z lodówki, ciasto ponakłówać

Danka Pichci
Bananowiec 146

Bananowiec Pyszne ciasto z dużą ilością bananów, na kakaowym spodzie, zwieńczone galaretką i delikatną masą śmietankowo-czekoladową. Niebo w ustach! Ciasto jest dość proste w wykonaniu i myślę, że każdy sobie z nim poradzi. Polecam!     Składniki: Ciasto: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka kakao 1/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody Masa bananowo(...)wylewamy do niej gotowe ciasto *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C (grzałka góra-dół) i pieczemy przez około 15-20 minut – do suchego patyczka. ciasto odkładamy do wystudzenia *** *** Galaretki rozpuszczamy we wrzącej wodzie i odkładamy do momentu, aż zacznie tężeć *** *** Banany przecinamy wzdłuż na połówki i układamy na cieście *** *** Na banany wykładamy tężejącą galaretkę i całość wkładamy

Blog z Apetytem
Mozaika sernikowa bez pieczenia 167

przepis na super kolorowe ciasto bez pieczenia. Układanie naprzemiennie kolorowych warstw masy sernikowej dało wspaniały efekt końcowy.   Składniki: 50 g biszkoptów 500 g serka homogenizowanego waniliowego 250 g ricotty 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka turkusowa 6 dużych świeżych moreli 1 galaretka brzoskwiniowa tortownica o śred. 26 cm Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie: cytrynową, truskawkową(...)koloru. Wkładamy ciasto do lodówki. Morele myjemy i osuszamy. Z moreli wyjmujemy pestki i kroimy je w plasterki. Układamy pokrojone morele na stężałym cieście i zalewamy tężejącą brzoskwiniową galaretką. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Niemiecki sernik z kwaśnej śmietany 352

Schmand- Kuchen. Ciasto to znajdziemy w każdej niemieckiej piekarni i naprawdę warto jest je spróbować. Właściwie to smakuje jak kremowy sernik z galaretką i mandarynkami, a jego słodkość przełamuje kwaskowy smak śmietany. Robimy je na kruchym cieście, chociaż ostatnio jadłam

dolcevitainmykitchen
bananowiec z kremem karpatkowym 906

bardzo lubianym ciastem, często go robię. Przeważnie wersję z pianką lub bez, z samym musem bananowym. Tego bananowca upiekłam na Dzień Babci do przedszkola córeczki, która koniecznie chciała ciasto z galaretką. Tym razem piankę zastąpiłam kremem karpatkowym i trochę zmieniłam kolejność warstw. Wyszło z tego coś całkiem nowego i pysznego. *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 5 jajek(...)szklanki i płynną nasączyć dolny biszkopt.  Banany rozdrobnić blenderem na mus. Masło roztopić i wystudzić. Dodać do bananów, dodać także pozostałą (większą) część płynnej galaretki. Kiedy masa zacznie tężeć wyłożyć ją na ciasto i przykryć drugą częścią biszkopta.  Krem przygotować według przepisu na opakowaniu czyli ugotować budyń i po wystudzeniu utrzeć z masłem.  Galaretki rozpuścić jak poprzednio

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CIASTO JAGODY 208

żeńskie. W cieście znajduje się warstwa konfitury jagodowej. Ciasto wyszło bardzo delikatne i pyszne. Mimo że jest tam krem krówkowy wcale nie jest za słodkie. Wszystkie smaki do siebie pasują i ze sobą współpracują. Polecam :)  SKŁADNIKI: BISZKOPT   Z TEGO PRZEPISU WARSTWA JAGODOWA: słoiczek konfitury jagodowej 240 g (z Biedronki) galaretka jagodowa (Winiary) MASA 1 1,5 szklanki mleka(...)JAGODOWA: Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, odstawiamy na chwilę, a następnie dodajemy słoiczek konfitury. Mieszamy i odstawiamy do stężenia.  Pierwszy blat biszkoptu kakaowego smarujemy konfiturą z galaretką (ma być gęsta). Następnie układamy biszkopty, jeden obok drugiego. Jeśli trzeba przycinamy. MASA 1: Ucieramy masło na puch, dodajemy po łyżce budyniu, aż do wyczerpania. Masę wykładamy na biszkopty

Pani na deser
Balladyna - ciasto bez pieczenia z kremem budyniowym 88

Herbatniki maślane 350 g Herbatniki kakaowe 350 g Budyń bez cukru 3 Cukier 8 łyżek Masło 200g Mleko 900 ml ( można również użyć 1l mleka) Masa kajmakowa puszka galaretka malinowa 2  Woda 700 ml Maliny mrożone 450 g lub świeże  Przygotowanie: W 200 mleka rozmieszać budynie. W garnku zagotowujemy 700 mleka z cukrem. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy rozmieszany(...)rozsmarowujemy puszkę masy kajmakowej i ponownie układamy jasne herbatniki. Wykładamy pozostały krem budyniowy i ostatnią warstwę ciemnych herbatników. Do przestudzonej galaretki wsypujemy maliny i mieszamy. Jeśli użyjemy malin mrożonych galaretka bardzo szybko zgęstnieje po ok. 2 minutach przelewamy na ciasto. Jeśli użyjemy świeżych malin przelewamy galaretkę na ciasto gdy zacznie tężeć.  Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki

Kulinarne przygody
Sernik jogurtowy z galaretką 528

Jakie ciacho zrobić? „ - pada odpowiedź : ” Sernik „ Tym razem postawiałam na bardziej kolorową wersję – wpuśćmy w te szaro – bure dni trochę lata! Delikatne , jogurtowe ciasto wypełnione kolorowymi galaretkami to super przepis na imprezę. Ciasto / deser robi się błyskawicznie … i równie błyskawicznie znika z talerzy!   SKŁADNIKI: ( na formę keksową )   - jogurt naturalny

Ostra na Słodko
Jabłecznik na zimno 328

kilku etapach. W zależności od tego, jak mocno słodkie będą użyte przez Was jabłka, możecie dopasować ilość cukru dodanego do masy jogurtowo-śmietankowej lub galaretki jabłkowej do własnych preferencji smakowych. Do przyrządzenia ciasta wykorzystałam formę o wymiarach 24x24cm. Jabłecznik na zimno Składniki: biszkopt 4 jajka 120g cukru (u mnie 100g cukru i 20g domowego cukru waniliowego) 100g mąki pszennej(...)wierzch masy, lekko docisnąć na całej powierzchni, aby przylegał do masy - ciasto schłodzić w lodówce do momentu zastygnięcia masy jogurtowej GALARETKA Z MUSU JABŁKOWEGO - galaretkę można rozpocząć przygotowywać od razu po włożeniu ciasta do lodówki - jabłka umyć, obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na mniejsze kawałki (obojętnie jakie) - owoce skropić sokiem z 1/2 cytryny, przełożyć do rondelka, dodać cukier, gotować

Smakołyki Bereniki
Ciasto z owocami i galaretką. 120

Zwykłe ciasto z galaretką i świeżymi owocami. Nie jest to biszkopt, a raczej ciasto babkowe. Przepis ze starego zeszytu. Nam smakowało. Spróbujecie? Zachęcam, bo teraz jest najlepszy czas na pieczenie ciast z owocami. Składniki: 200 g. margaryny 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: dowolne owoce (u mnie brzoskwinie, banany(...)ciasto wyłożyć na blaszkę wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni 35-40 minut. Do suchego patyczka. Na wystudzonym cieście poukładać obrane i pokrojone owoce. Zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki na kilka godzin

Agusiowe smakołyki
Kostka karmelowa z brzoskwiniami 203

Lekkie, pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto, które nie wymaga pieczenia – czego chcieć więcej? 🙂   Składniki na formę o wymiarach 25x30cm: 500-600g herbatników kakaowych 1 puszka mleczka skondesowanego słodzonego 1 duża puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Masa kajmakowa: 600ml kremówki 500g mascarpone 100ml mleka 3 czekolady karmelowe 3 czubate łyżki żelatyny 100ml wody   Zaczynamy od ugotowania

AleTorcik
Ciasto z musem śliwkowym wg siostry Anastazji 291

krojone na cienkie kawałki (cieńsze niż widać u mnie na początkowych zdjęciach). Mus śliwkowy jak dla mnie super sprawa – czuć było śliwki, a jednocześnie posmak galaretki (truskawkowej, w moim przypadku). Choć mnie ciasto nie powaliło, bardzo smakowało mojej Mamie – myślę więc, że wszystko to rzecz gustu;) Ciasto I: 200 g masła 200 g mąki 150 g cukru pudru(...)było gotowe. Do ciasta II dodałam mniejszą ilość mleka (tyle ile zostało mi po odlaniu go do ciasta I). Piekłam 25 minut. Miękkie śliwki można dodatkowo zmiksować na mus blenderem. Ja dosłodziłam go też 1 łyżką cukru – należy jednak pamiętać, że galaretki są słodkie i po wmieszaniu ich do musu jeszcze go dosłodzą

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania