ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:86/672)

Ciasto czekoladowo-wiśniowe 147

wiśnie zasadzone jeszcze przez dziadka i nie trzeba było korzystać z drabiny, aby zerwać ich większą ilość. Z części owoców zrobiliśmy warstwowe, pyszne i lekkie ciasto czekoladowo-wiśniowe . Ciasta z galaretką z dodatkiem sezonowych owoców są przez nas chętnie jedzone podczas wakacyjnych dni, ale to czekoladowo-wiśniowe można robić cały rok, wykorzystując mrożone wiśnie. Udostępnij Składniki na ciasto czekoladowo-wiśniowe(...)termoobiegiem ), piec 30 minut . Wyjąć, blachę z biszkoptem upuścić na podłogę z wysokości ok. 30 cm, pozostawić do wystygnięcia, po czym ciasto wyjąć i przekroić na dwa blaty. Wiśnie w galaretce: W gorącej wodzie rozpuścić galaretki wiśniowe, odstawić do lekkiego stężenia. Wiśnie umyć, usunąć ogonki, wydrylować. Wrzucić do garnka, wsypać cukier, postawić na ogniu. Gotować kilkanaście minut na średnim ogniu

niecodziennikpary
Brownie z kremem śmietankowym i owocami w galaretce 223

może być coś pyszniejszego od brownie? 😀 chyba nie! Odkąd poznałam to ciasto robię różne wariacje i tym razem przedstawiam brownie z kremem śmietankowym i owocami w galaretce. Poezja smaku! Robiłam go już kilka razy, ale tak naprawdę… Artykuł Brownie z kremem śmietankowym i owocami w galaretce pochodzi

Kolorowy Przepisownik
Ciasto Zmierzch / Twilight Cake 79

Dziś polecam łatwe w przygotowaniu ciasto Zmierzch - na kruchym cieście, z owocowym wnętrzem, galaretką i czekoladą. Do ciasta możecie użyć wszystkich sezonowych owoców, ja użyłam nektarynek, ale świetnie sprawdzą się wszystkie owoce jagodowe. Możecie też poeksperymentować z sokiem, użytym do przygotowania nadzienia - ja użyłam domowego soku jeżynowego, ale dobrze smakuje też malinowy czy z czarnej porzeczki. Smacznego:) Polecam też ciasto(...)minut (lub do zezłocenia). Przygotować nadzienie: budyń ugotować, używając do niego 750 ml soku, zamiast mleka.  Opcjonalnie dosłodzić do smaku. Na ciasto ułożyć pokrojone brzoskwinie. Wylać budyń. Odłożyć do wystygnięcia.  Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy będzie tężejąca, wylać na krem budyniowy, na którym uprzednio ułożyć borówki. Włożyć do lodówki do zastygnięcia.  Czekoladę rozpuścić

Lekcje w kuchni
Kostka malinowo - bezowa / Meringue Raspberry Cake 149

tort. Wszystkie warstwy ciasta przygotowuje się jednak łatwo i w miarę szybko. Nasze ciasto tortowe z malinami i bezą posmakuje wszystkim fanom tortów i ciast z kremem. Dzięki owocom nie jest za słodkie, a warstwy idealnie do siebie pasują. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na moje pyszne ciasta warstwowe :) Polecam również moje wyjątkowe ciasto Serowy Okruszek: Kliknij(...)mieszać, do powstania gęstego budyniu. Gorący wylać na nasączony biszkopt. Wystudzić. Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu (ja używam zazwyczaj trochę mniej wody niż zaleca się na opakowaniu). Tężejącą galaretkę z malinami wylać na biszkopt (uwaga, by galaretka nie była zbyt wodnista, bo wsiąknie w ciasto). Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przygotować krem z mascarpone: ubić śmietankę prawie

Lekcje w kuchni
CUSZIMA 148

Dawno nie było u mnie słodkości.Ciasto,które prezentuje czekało na specjalną okazję bo i ono jest specjalne.Kiedy tylko pojawią się truskawki musi się u Nas pojawić również Cuszima s Anastazji.Każdy chwali,znika bardzo szybko.Podaję Wam przepis z moimi zmianami. Biszkopt ciemny: 7 jajek 1 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 2-3 łyżki kakao łyżeczka proszku(...)galaretki truskawkowe truskawki na wyłożenie na wierzch   Przełożenie ciasta: Biszkopt ciemny+masa budyniowa+1/2 masy truskawkowej+biszkopty+1/2 masy truskawkowej+masa śmietankowa+ truskawki+tężejące galaretki truskawkowe Ciasto powstało specjalnie na moje kolejne urodziny...z galaretką i truskawkami na górze jest przepyszne.Koniecznie spróbujcie póki jeszcze sezon na truskawki

Niespełnione zdolności kulinarne
jagodowe ciastko 153

sernika na zimno. Tym razem przygotowałam go na biszkopcie,  z dodatkiem korzennych ciasteczek nadziewanych i obowiązkową galaretką. Gratka zwłaszcza dla małych łasuchów, które jak wiadomo uwielbiają kolorowe ciasta i galaretki.  *foremka 24*24 cm Składniki: biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę jagodową: szklana jagód 500 g twarogu półtłustego(...)zmiksować a następnie wymieszać z kremówką. Na końcu dodać ostudzoną żelatynę.  Dolny biszkopt nasączyć herbatą. Wyłożyć 3/4 masy jagodowej i przykryć drugim blatem ciasta. Na wierzchu rozsmarować resztę masy. Kiedy stężeje ułożyć ciastka. Galaretkę ametystową rozpuścić w szklance wrzątku. Kiedy zacznie tężeć wylać na ciasto i odstawić w chłodne miejsce. Kroić najlepiej na drugi dzień

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto pomarańczowo-śnieżkowe 117

Ciasto z dodatkiem pomarańczy jest przepyszne. Spróbujcie sami. U mnie z masą śnieżkową i galaretką. Składniki (blaszka 24x28cm): Ciasto: 1 duża pomarańcza 5 jajek 1/2 szklanka cukru 1 łyżka kakao 5 łyżek bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mielonych orzechów Masa śnieżkowa: 1 dowolna galaretka + 1/2 szklanki wody 2 opakowania śnieżki 1 szklanka(...)suchego patyczka w 180st.C. 3. Przygotować masę śnieżkową: galaretkę rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Śnieżkę ubić z zimnym mlekiem, dodać tężącą galaretkę, zmiksować. 4. Przełożyć ciasto: połowa biszkoptu - 1/3 masy śnieżkowej - okrągłe biszkopty - tężąca galaretka - masa śnieżkowa - biszkopt pomarańczowy - masa śnieżkowa - tarta czekolada 5. Ciasto włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Kruche ciasto z masą budyniową i truskawkami 177

szklanki mąki Masa budyniowa : 400 ml mleka 3 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy 1/2 kostki miękkiego masła Dodatkowo: 1/2 kg truskawek 1 galaretka truskawkowa + 400ml wody Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Wyłożyć na wyścieloną papierem do pieczenia tortownice i wstawić do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika. Upiec na złoty kolor. 2. 300ml mleka zagotować(...)wystudzone kruche ciasto. Odstawić do wystygnięcia. 3. Galaretkę rozpuścić. 4 Truskawki oddzielić od szypułek, umyć i pokroić w grube plastry. Wyłożyć na masę budyniową i zalać tężejącą galaretką. 5. Ciasto wstawić do lodówki do całkowitego stężenia

A Ty Smakuj Mnie
Piegusek z musem borówkowym w galaretce 95

placek nie upadnie po wystudzeniu. GALARETKA Z BORÓWEK W garnuszku zagotuj wodę potrzebną do rozpuszczenia galaretek. Ilość wody powinna być o 200 ml mniejsza od ilości podanej na opakowaniu. Galaretka będzie mocniejsza i z łatwością utrzyma zatopiony mus ze zmiksowanych owoców. Gotującą się wodę zdejmij z palnika i rozpuść w niej galaretki. Wymieszaj i pozostaw do całkowitego ochłodzenia. Jagody leśne(...)naczynia i zmiksuj. Mus jagodowy wymieszaj z ostudzoną galaretką. Podziel galaretkową masę na dwie części. Jedną z nich w oddzielnym naczyniu wymieszaj ze słodką śmietanką. Obie mikstury wstaw do lodówki i pozostaw do lekkiego zgęstnienia. Galaretka nie powinna całkowicie stężeć, ale jedynie mocno zgęstnieć. Tężejącą galaretkę z dodatkiem śmietanki wylej na ciasto i wstaw do lodówki na 30 minut

ProstePesto.pl
gruszki w galaretce w biszkopcie... 171

pieczenia i miksować z 2 minuty tortownica 22cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia - boków nie smarować wlać ciasto i piec w 200C około 35-40 minut - zostawić upieczony do wystudzenia gruszki szarki - obrać ze skórki, podzielić je na "cztery" i usunąć pestki galaretka cytrynowa rozmieszana w 400ml gorącej wody galaretki truskawkowe rozmieszane w 800ml gorącej wody biszkopt podzielić na dwie(...)gruszki i resztę galaretki truskawkowej - do lodówki schować galaretkę agrestową rozmieszać w 1/2 szklanki gorącej wody zimną kremówkę 36% ubić na sztywno i na koniec miksując wlać pomału galaretkę całe ciasto posmarować śmietaną i posypać kakaem - schować do lodówki na kilka godzin ciasto jest przepyszne i szybko się zjada..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Lekki sernik na zimno 176

Zapraszam dziś na lekki serniczek bez pieczenia. Takie ciasto jest idealne w ciepłe dni. Zmieniając smaki galaretek możemy za każdym razem mieć ciasto o innym smaku. Polecam Składniki: 100 g herbatników 3 galaretki truskawkowe w proszku 400 g jogurtu naturalnego 300 g serków homogenizowanych waniliowych blaszka 24x24cm Przygotowanie: Rozpuszczamy dwie galaretki w 1 szkl gorącej wody a trzecią galaretkę(...)mieszamy razem z serkami homogenizowanymi i wlewamy ostudzone galaretki (rozpuszczone w 1 szkl wody), mieszamy żeby składniki się połączyły. Gotową masą jogurtową wylewamy delikatnie na ciastka. Wstawiamy ciasto do lodówki. Gdy ostatnia galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na ciasto i ponownie wstawiamy je do lodówki. Po kilku godzinach będzie gotowe

słodkie i nie tylko historie kulinarne
ROLADA Z WAFLA 181

Pyszna rolada bez pieczenia z dwoma kremami i galaretką w środku. Polecam :) SKŁADNIKI NA 3 ROLADY: 3 wafle opakowanie galaretki wiśniowej MASA 1: 30 dag masła

Pani na deser
Tartelki z owocami i budyniem 182

Pyszne kruche tartelki nadziane budyniem, owocami i galaretką. Mniam <3 Przepis pochodzi z magazynu "Pyszne. Nr 6/2016". Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto (8 sztuk): 200 g mąki pszennej 100 g masła 3 łyżki cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany szczypta soli Składniki na nadzienie: 400 ml mleka 2 łyżki cukru 1 op. budyniu waniliowego 1 laska wanilii, przecięta wzdłuż(...)mnie jeżyny i truskawki) 1/2 op. galaretki (u mnie owoce lasu) CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy, zawijamy folią i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Galaretkę zalewamy ciepłą wodą, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Ciasto dzielimy na 8 części i wylepiamy nim foremki

My Culinary Art
Ciasto Ptasia Wyspa 25327

Ciasto Ptasia Wyspa Ciasto nie wymaga dużo pracy, spód ciasta z bakaliami prawie bez dodatku mąki. Delikatna masa przełożona galaretką z ptasim mleczkiem. Ciasto jest pyszne każdemu zasmakuje. Składniki na ciasto: ·        6 jajek ·        ¾ szklanki cukru ·        1 szk orzechów włoskich(...)piekarniku 30 minut w 180°C. 6.   W tym czasie, co piecze nam się ciasto, robimy masę. Śmietany ubijamy mikserem, dodajemy serki i kryształową galaretkę. 7.   Połowę masy wykładamy na ostudzone ciasto. 8.   Na masie układamy ptasie mleczka i zalewamy zieloną galaretką. 9.   Następnie wykładamy pozostałą nam masę. 10.       Posypujemy płatkami

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania