ciasto z dyni - 5787 przepisów (strona:49/386)

Dynia – co można zrobić z dyni? Proste przepisy na dania z grupy Fitprzepisy 94

placuszki z dyni. Ale czy wiecie, że dynia ma do zaoferowania znacznie więcej? Już dzisiaj na blogu genialne, niepospolite przepisy na dania z dyni z grupy Fitprzepisy na facebooku. Wiecie, że jest już na tam prawie 90 tysięcy? 90 tysięcy genialnych ludzi, z genialnymi pomysłami! 1. Dietetyczna zupa krem z dyni – Ulubienica! 2. Pieczona dynia z jarmużowym pesto, kaszą(...)Dyniowo-jabłkowe gofry z cynamonem bez jajek Te jesienne smaki to strzał w dziesiątkę. Dzięki połączeniu dyni, z jabłkiem i cynamonem pachnie jesienią z daleka! Mniam! 5. Ciasto tofurnik z dyni Idealne dopełnienie wieczoru, z filiżanką kawy, czy herbaty. Kawałeczek tego ciasta ucieszy Was i Wasze podniebienie, zatem do dzieła. 6. Muffinki dyniowo-kokosowe Na bazie mąki orkiszowej i ksylitolu

Czynniki pierwsze
GRZEBYKI DROŻDŻOWE Z SEREM I DYNIĄ 158

dodajemy rozpuszczone i wystudzone masło i dalej wyrabiamy ciasto, aż tłuszcz się wchłonie, a ciasto będzie odchodziło od dłoni. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godz., aby urosło. W tym czasie możemy przygotować nadzienie: Dynię obieramy ze skóry, usuwamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy(...)około 20 min. Studzimy, a następnie blendujemy na gładkie puree. Ser biały przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajko, cukier z wanilią oraz puree z dyni i dokładnie mieszamy. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część rozwałkowujemy na stolnicy na placek o długości ok. 30 cm i ok. 5-7 mm grubości. Wzdłuż dłuższego boku, wykładamy nadzienie serowo

Kuchnia MagdaLeny
Królowa jesieni - dynia, tym razem w tarcie 103

bardzo słusznie, bo to wspaniałe warzywo o wielu "twarzach" :) Pomysłów na dania z dyni jest wiele, ja podzielę się z Wami moją wersją tarty z dynią, cukinią, fetą i pomidorami. Składniki: Do przepisu na ciasto odsyłam na blog, znajdziecie go tu:  http://tasteofmyday.blogspot.com/2013/06/ciasto-na-quiche-wytrawna-tarte.html Nadzienie: dynia, ok 0,5kg mała cukinia 2/3 opakowania sera feta pomidor 3 łyżki śmietany(...)przyprawy Przygotowanie: Z dyni usuwamy miąższ wraz z pestkami i kroimy cienko, podobnie jak cukinię. Dynię przesmażamy, by pozbyć się z niej wody, następnie na formie z ciastem układamy naprzemiennie warstwy dyni, cukinii, pomidorów z wydrążonymi gniazdami nasiennymi i sera feta. Kolejna warstwa: Wierzch tarty polewamy śmietaną wymieszaną z jajkiem i przyprawami, ja użyłam pieprzu, bazylii, koperku.  Pieczemy

Taste Of My Day
Pumpkin Spice Latte 102

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Co może być lepszego niż ciasto z dyni? Odpowiedź brzmi: Pumpkin Spice Latte! Zobacz jakie to proste. Nie pożałujesz! The post Pumpkin Spice Latte appeared first on CRAVEmonkey

CRAVEmonkey
Ciasto dyniowe 78

których króluje dynia. Warzywo to można spotkać wszędzie: na bazarach, wystawach sklepowych i w ogródkach przydomowych. Można z niego przyrządzać pyszne zupy-kremy , przetwory, a także ciasta. Ja właśnie wykorzystałam dynię do zrobienia smakowitego tortu z kremem budyniowym. Ciasto jest pulchne, wilgotne i bardzo dobre. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na tortownicę o średnicy 22cm. Składniki: 2 jajka 1 szklanka cukru(...)Jajka ubić z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę, dodać olej, dynię i po trochę dodawać mąkę przesianą z sodą i proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać cynamon, posiekane migdały i morele pokrojone w kostkę. 2. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto. 3. Ciasto piec w temperaturze 160 st.C. około 60 minut. 4. Przygotować krem. Odlać pół

Danka Pichci
Chleb 4 ziarna na zakwasie 216

ziaren słonecznika;2 łyżki ziaren sezamu;2 łyżki pestek dyni;Dodatkowo:1 łyżka masła;1/2 szklanki ziaren słonecznika;1 łyżka ziaren słonecznika/siemienia lnianego/pestek dyni/sezamu do oprószenia po wierzchu.Sposób przygotowania:W misce (u mnie od robota kuchennego) wymieszać ze sobą (łyżką lub mikserem przy pomocy haka do ciasta drożdżowego) składniki zaczynu tj. mąkę żytnią, letnią wodę i zakwas(...)haka do ciasta drożdżowego przez około 15 - 20 minut. Ręcznie należy wyrabiać przez około 30 minut). Do dość luźnego ciasta dodać ziarna tj. słonecznik, siemie lniane, sezam, pestki dyni i wyrabiać ciasto jeszcze przez kilka minut.Długą keksówkę lub 2 małe keksówki (u mnie jedna długa) wysmarować masłem i dokładnie obsypać ziarnami słonecznika. Do tak przygotowanej/nych keksówki/ek przelać ciasto

Gospodyni Miejska
Puree z dyni 131

dyni można zrobić bardzo łatwo. Osobiście robię je od razu w dużej ilości i mrożę w pojemnikach i woreczkach. Takie gotowe puree można wykorzystać do ciast, zup, sosów, dań dla niemowlaków itp. SKŁADNIKI dynia - ilość wedle uznania WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Blaszkę z piekarnika wyłożyć folią aluminiową. Dynię umyć, przekroić na pół i wydrążyć ze środka pestki(...)piekarnika i zostawić do ostudzenia. Miąższ dyni wybrać łyżką i umieścić w misie blendera, po czym włączyć urządzenie. Gotowe puree trzymać w lodówce lub zamrozić. Jeżeli puree z dyni wykorzystujecie do ciast, to należy je jeszcze odcisnąć z nadmiaru wody. Aby to zrobić wystarczy na sitku umieścić gazę i w ten sposób odcisnąć nadmiar wody. Ja korzystałam z ogromnej dyni

Passions hobbies life
DROŻDŻOWE PTYSIE Z KREMEM KARPATKOWYM I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 175

krem karpatkowy i chrupiącą kokosową kruszonkę. Dobrze znane, tradycyjne smaki, ale przygotowane w zupełnie nowym niespotykanym dotąd wydaniu! Mama była zachwycona! Spróbujcie i Wy! Polecam! Ps. Przysmak z dyni dodany do ciasta drożdżowego sprawia, że nabiera ono delikatnego żółtego koloru! Lato na talerzu! Ps. Konkurs ten organizowany jest wraz z marką MANUFAKTURA WIELKOPOLSKA – producentem przepysznych, domowych wyrobów prosto(...)cukru i mąki. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Masło rozpuszczamy. Studzimy. Pozostałą mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy cukier, sól, kurkumę, jajka oraz Przysmak z dyni. Wlewamy wyrośnięty rozczyn, wyrabiamy około 15 minut. Pod koniec wyrabiania dodajemy masło. ( Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodajemy trochę mleka. Jeśli za rzadkie – więcej mąki). Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia.Po wyrośnięciu wałkujemy, wycinamy „pączki

Ostra na Słodko
CIASTO Z DYNIĄ I BAKALIAMi 110

Pyszne, wilgotne ciasto z dynią i dodatkiem bakalii. Dosyć długo zachowuje świeżość. Polecam bo proste w przygotowaniu. Składniki: 2 szklanki drobno startej dyni 1 niepełna szklanka oleju 3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru  3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 4 łyżeczki cynamonu 1 szklanka bakalii Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Ciągle ubijając dolewać(...)powoli dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Na koniec dodać dynię i bakalie - dokładnie wymieszać.  Gotową masę przełożyć do blaszki o wymiarach 20x20 ,wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piec około 50 minut bądź do suchego patyczka. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem bądź polać rozpuszczoną białą czekoladą z dodatkiem śmietany ( jak u mnie

Niespełnione zdolności kulinarne
Borek z botwinką i serem - pomysł na drugie śniadanie, piknik lub wycieczkę (przepis krok po kroku) 105

szczelnego pojemnika i przechowuj poza lodówką. Spożyj w ciągu 1-2 dni.  ➤ Zobacz też: hortopita - grecka tarta z ciasta filo z fetą i zieleniną ślimaki z ciasta filo z dynią i szpinakiem cygara z ciasta filo z serem i ziołami

Chilli Czosnek i Oliwa
Keto fondant dyniowy (Paleo, LowCarb) 122

Keto fondant dyniowy, czyli lava cake Dynia w najlepszym wydaniu Tak, jak obiecywałam ruszam z kopyta z przepisami z dyni . Mamy już w sumie połowę października a tu wcale dynia nie wiedzie jakiegoś widocznego prymu na blogu… Pora to zmienić! W głowie mam już kilka dyniowych pomysłów, które nie mogą doczekać się realizacji… Ostatnio udało mi się jednak powołać(...)złapie ochota na małe co nieco, to w ciągu 12 minut możecie cieszyć podniebienie upojnym smakiem dyni połączonej z czekoladą . Jedynym warunkiem jest bycie w posiadaniu puree z dyni . Ja w okresie jesiennym właściwie non stop mam go na stanie. Prawie każda dynia ląduje w piekarniku, po czym jest blendowana na puree i wtedy czeka na odpowiedni moment. Keto fondant

Modern Cave Girl
Domowy chleb pszenno- żytni 194

Wiele osób rezygnuje z przygotowania pieczywa w domu , ponieważ obawia się wyrabiania i przyklejającego się do rąk ciasta. W tym przepisie wystarczą nam składniki na chleb, miska i drewniana łyżka. Jeśli lubicie możecie do ciasta dodać ulubione dodatki np. pestki słonecznika albo dyni. Zobacz: Jak przygotować zakwas na chleb Ciasto możecie przygotować wieczorem, a następnego dnia rano przełożyć(...)solą i cukrem. Dodajemy następnie oliwę, wodę i drożdże instant. Ciasto na chleb mieszamy przy pomocy łyżki, aż wszystkie składniki się połączą. Dodajemy ziarna słonecznika albo dyni i mieszamy aż połączą się z ciastem. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na min. 1,5 godz w ciepłe miejsce. Keksówkę smarujemy olejem, obsypujemy mąką i przekładamy do niej ciasto. Odstawiamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Muffinki dyniowo - marchewkowe z orzechami / Muffins with pumpkin, carrot and walnuts 131

obieramy, wyjmujemy pestki i kroimy na równe części. Dynię kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku (180 stopni) około 50 minut. Dynię studzimy i miksujemy. Potem przygotowujemy ciasto. Suche składniki (mąka, proszek do pieczenia(...)orzechy) mieszamy ze sobą, a mokre składniki ze sobą (jajka, cukier, olej). Do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na końcu dodajemy startą marchewkę, dynię i mieszamy. Ciasto wlewamy do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem). Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 35 minut

Projekty ze smakiem
Mołdawskie placindy z dynią 197

Mołdawskie placindy z dynią to proste, smażone na oleju placki z ciasta kefirowego nadziane dynią wymieszaną z cukrem trzcinowym. Do placków użyłam dyni Flat white o słodkim miąższu o ciemnopomarańczowym kolorze i dlatego dodałam mniej cukru niż w przepisie bo byłyby za słodkie. Placindy przypominają trochę tatarskie czebureki albo gruzińskie chaczapuri ale mają one pochodzenie rzymskie. Placinda z łaciny oznacza(...)ciasto i jest ona pozostałością po starożytnym Cesarstwie Rzymskim, które swoim zasięgiem obejmowało Mołdawię i Rumunię. Popróbujcie ze mną placków zwanych placinda z dynią. Przepis znalazłam u Komarki a pochodzi z książki "Mamuszka" Olii Herkules. Mołdawskie placindy z dynią. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie