ciasto z ciasta francuskiego - 3180 przepisów (strona:17/212)

Oliwkowe przekąski na patyczkach 141

Dziś proponujemy przekąskę z ciasta francuskiego, która bardzo efektownie wygląda na stole. Ja nie należę do wielbicieli oliwek, w związku z tym dla mnie to bardziej ozdoba stołu, ale tym którzy je  lubią taka forma podania w cieście francuskim bardzo się podobała. Oliwkowe przekąski na patyczkach SKŁADNIKI: 1/4 opakowania ciasta francuskiego zielone oliwki(...)żółtko 1 łyżka mleka Żółtko jaja mieszamy z łyżką mleka. Ciasto francuskie rozkładamy na płasko i smarujemy żółtkiem z mlekiem. Ciasto kroimy na paski mniej więcej szerokości oliwek. Każdą oliwkę owijamy ciastem francuskim, częścią posmarowaną ku środkowi i nabijamy całość na patyczki szaszłykowe. Szaszłyki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy z wierzchu pozostałym żółtkiem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kiełbaski mumie - na Halloween 179

Kiełbaski w cieście francuskim to syta i bardzo szybka przekąska. Odrobina inwencji, a kiełbaski bądź parówki zamienią się w mumie i mogą zostać ozdobą halloweenowego przyjęcia. Na przyjęcie nadają się idealnie, bo smakują zarówno na ciepło jak i zimno. Zrób parówce turbanik z ciasta francuskiego, kilka kropel majonezu, ziarenek pieprzu na źrenice oczek i mumia gotowa. Banalnie proste(...)zwyczajne parówki staną się nadzwyczajne. Pod warunkiem, że użyjesz dobrych jakościowo kiełbasek i ciasta francuskiego na maśle. Jeśli poszukujesz innych pomysłów na Halloween zapraszam na Pizze - kośći i na słodko Amerykany z pajęczą siecią. Składniki na 6 sztuk: 6 kiełbasek, parówek 1/2 rolki ciasta francuskiego (50x25 cm) 1 łyżeczka majonezu 12 ziarenek pieprzu Wykonanie: kiełbaski lub jeśli używasz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mini-pizze na cieście francuskim 164

cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://coolinarnie.pl/2015/03/16563/mini-pizze-na-ciescie-francuskim&blog=http://coolinarnie.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('5b921526d9dc2362e4a0040d3b793f2a').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Mini pizze na cieście francuskim Drukuj przepis Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka plasterków dowolnej wędliny garść tartego żółtego sera ketchup bazylia, pieprz listonic_name = "Mini pizze na cieście francuskim (z coolinarnie.pl)"; listonic(...)theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "1 opakowanie ciasta francuskiego kilka plasterków dowolnej wędliny garść tartego żółtego sera ketchup bazylia, pieprz " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Płat ciasta francuskiego dzielimy na 8 kwadratów (najpierw wzdłuż na pół, potem w poprzek). Każdy smarujemy ketchupem i posypujemy bazylią. Wędlinę kroimy w kosteczkę, układamy na cieście. Na koniec posypujemy tartym żółtym serem

CoolinarniePL
Francuskie ciasteczka z jagodami Crème brûlée 151

przygotowałam go na serku mascarpone i zatopiłam w nim świeże jagody. Nie obyło się też bez karmelizowanego cukru na wierzchu, a wszystko przygotowałam w jadalnych miseczkach, tzn w cieście francuskim :) 1 duże opakowanie ciasta francuskiego 4 żółtka 4 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 250 g serka mascarpone ok 1/2 szklanki świeżych jagód cukier brązowy Rozwinąć schłodzone(...)ciasto francuskie i wyciąć z niego kółka. Pełne koła o średnicy ok 8 cm. W połowie z nich wyciąć mniejsze kółka (ok 6 cm), tak aby powstał pierścień. Delikatnie zwilżyć wodą krawędzie pełnych kół i nałożyć na wierzch pierścień. Ciasto najlepiej wycinać na papierze do pieczenia. Przed pieczeniem schłodzić i zimne wstawić do piekarnika nagrzanego

https:KKuchniaMniam
FRANCUSKA RANDKA ŁOSOSIA. 161

APETINA "PESTO I RUKOLA" . Aż gorąco się zrobiło. Mimo czosnku... wręcz namiętnie i romantycznie. A do tego jak smacznie. Mowa oczywiście o potrawie, która kusi swym aromatem uciekającym z francuskiego ciasta. A ciasto francuskie , może być także bezglutenowe i wcale nie trzeba robić go godzinami. O wszystkim w poście. SKŁADNIKI: * ciasto francuskie bezglutenowe: - woda(...)minut zawinięte w folię.  7. Ponownie wałkujemy i składamy. 8. Proces wałkowania i składania powtarzamy.  9. Ponownie chłodzimy około 30 minut.  10. Gotowe!! :))))  Ciasto francuskie bywa trudne, ale to bezglutenowe to dopiero FRANCA! Trzeba się przy nim namęczyć, trzeba sobie mięsem porzucać, ale warto!!! W smaku - rewelacja.  PRZYGOTOWANIE SKŁADNIKÓW: 1. Myjemy i suszymy łososia

Wypisz Wymaluj
Caprese z wędzoną szynką na cieście francuskim (zapiekanka) 164

ciasta francuskiego można stworzyć różne smaczne cu da. Kto powie dział, że caprese można jeść wyłącznie na zimno? :) z do datkiem wę dzonej szynki oraz ciasta francuskiego i dealnie wkomponowała się w zapiekankę na ciepło. Spróbujcie :)               Skła dniki:   płat ciasta francuskiego 2 duże kulki mozzarelli 3 pomi dory pieprz(...)sól szynka wę dzona (kilka plastrów) passata pomi dorowa (2 łyżki) łyżeczka suszonej bazylii świeża bazylia             Przygotowanie:   Ciasto francuskie rozkła damy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Zawijamy boki, aby sos nie wyciekł. Passatę łączymy z solą, pieprzem i 1/2 łyżeczki bazylii. Smarujemy ciasto francuskie. Na całej powierzchni wykła damy szynkę

ChilliJemy
Ciastka/Paszteciki z Ciasta Francuskiego ze Szpinakiem i Żółtym Serem 171

Paszteciki ze szpinakiem, mozzarellą i serkiem brie w cieście francuskim to idealna przekąska zarówno na ciepło jak i zimno. Idealnie doprawiony szpinak w tym połączeniu smakuje wyjątkowo i być może przekona do siebie osoby, które dotychczas stroniły od tej zielonej rośliny. Ciastka/Paszteciki z Ciasta Francuskiego ze Szpinakiem i Żółtym Serem - Składniki: opakowanie ciasta francuskiego duża cebula(...)rozdrobnionego szpinaku 3 ząbki czosnku ok. 40 g masła sól, pieprz, gałka muszkatołowa ok. 200 g żółtego  sera Ciastka/Paszteciki z Ciasta Francuskiego ze Szpinakiem i Żółtym Serem - Sposób przygotowania: Szpinak rozmrażamy (jeżeli używamy mrożonego).  Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle.  Następnie dodajemy posiekany czosnek i dalej smażymy do zrumienienia. Wrzucamy szpinak i wszystko

Słodka Strona
Na przekąskę - tarteletki z papryką 189

ciasta, za to ze świeżymi owocami. Rodzina trochę kręci nosem, ale cóż począć.  Dla Was natomiast mam przepis na kolorowe przekąski.  Ostatnio nieczęsto używam ciasta francuskiego, ale nie przekreśliłam go tak do końca.  W swojej kuchni jednak mocno ograniczyłam mączne produkty, stąd też i tradycyjne ciasta piekę rzadziej. Nie dajmy się jednak zwariować(...)czasem pozwólmy sobie na coś czego na co dzień unikamy. Dla równowagi dobrałam zdrowe i kolorowe dodatki i tak wyszły smaczne tarteletki. Tarteletki z ciasta francuskiego z papryką składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 1 czerwona cebula 2 łyżeczki ajvaru 3 łyżki serka kremowego typu Almette sól, pieprz chilli

Przysmaki Karolki
Tarta na cieście francuskim z pomidorami i serem kozim. 130

pomidorowym tygodniu nie powinno zabraknąć tarty z pomidorami. A  właściwie tarty na cieście francuskim z pomidorami i serem kozim. Prosty przepis: Tarta na cieście francuskim z pomidorami i serem kozim. Porcja dla 4 osób : Przygotowanie 10 minut. Pieczenie w piekarniku 15 minut. Potrzebne nam będzie: Ciasto na pizzę lub ciasto francuskie na tartę. Można(...)ciepło. Jak to lubi. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata Podobne przepisy: Pomidory faszerowane serem przepis.   Pomidory po prowansalsku.   Dietetyczne przepisy pomidorowe.   Kanapki z pomidorem Tarta na cieście francuskim z pomidorami i serem kozim. is a post from: moda na bio The post Tarta na cieście francuskim z pomidorami i serem kozim. appeared first on moda

MODA NA BIO
Cynamonowe francuskie ślimaczki 199

Mocno cynamonowe, szybkie i smaczne ciasteczka z ciasta francuskiego SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego - prostokątne 1 łyżka stopionego masła 3 łyżki cukru 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka przyprawy korzennej 1 jajko PRZYGOTOWANIE Rozwijamy ciasto francuskie i smarujemy roztopionym masłem. Mieszamy w miseczce cukier z cynamonem i przyprawą piernikową i rozprowadzamy równomiernie na cieście.  Zwijamy ciasto

Moje Kuchenne Rewelacje
Ślimaczki z ciasta francuskiego 195

Prosta i smaczna przystawka. Oczywiście wtedy, gdy wykorzystujemy gotowe ciasto francuskie. Ślimaczki z ciasta francuskiego możemy przyrządzać na wiele sposobów. Ja najbardziej lubię z serem żółtym lub pieczarkami. Składniki: 1 rulon ciasta francuskiego Farsz I: 20 dag startego sera żółtego oregano Startym serem żółtym posypujemy ciasto francuskie, doprawiamy oregano. Ciasto zwijamy jak roladę, kroimy(...)ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę siekamy i delikatnie smażymy na maśle. Dodajemy pieczarki. Kończymy ich smażenie w momencie, kiedy wyparuje woda. Doprawiamy solą i pieprzem. Na ciasto francuskie nakładamy farsz pieczarkowy i zwijamy jak roladę. Następnie zwiniętą roladę kroimy na kawałki o długości ok. 4 cm, ustawiamy je na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 20 minut

Salonik smaków
Kremówki z bitą śmietaną 310

gdzie w sobotę cukiernia przywoziła świeże kremówki , napoleonki , eklerki i takie słodkie łabędzie – ptysie bodajże ;) Dziś mam dla Was na przepyszne kremówki z bitą śmietaną na kruchym francuskim cieście , które wręcz rozpływają się w ustach. Śmiało mogą konkurować ze znanymi chyba wszystkim wadowickimi kremówkami. SKŁADNIKI: ( 6 szt) CIASTO : * ciasto francuskie – 1 płaty ( 320 g ) MASA(...)śmietana 36 % ( schłodzona ) – 250 ml * żelatyna – 1 łyżeczka * cukier puder – 3 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: 2 blachy ( u mnie 22 x 26 ) wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozdziewamy na 2 kawałki. Kładziemy płaty ciasta na przygotowane blachy , nakłuwamy widelcem i zostawiamy na chwilę w temperaturze pokojowej. Wkładamy do nagrzanego na 200C piekarnika

Ostra na Słodko
Ryba w cieście francuskim 120

Pyszna, soczysta, mięciutka ryba owinięta w ciasto francuskie , to coś nadzwyczajnego. Danie robi się bardzo prosto i szybko. Tak przygotowaną rybkę można podać na gorąco jako danie główne, lub na zimno jako przystawkę, przekąskę. Jeżeli serwujemy danie na zimno, to radziłbym podać z jakimś sosem (przepisy na sosy TUTAJ ). U mnie ryba w cieście francuskim zagości na stole(...)świątecznym obok ryby po grecku i innych dań Bożenarodzeniowych (przepisy na dania Bożenarodzeniowe TU ).  Inne przepisy na rybę znajdziecie TUTAJ . Ryba w cieście francuskim - przepis: Składniki: 300 g filetów z ryby np. dorsza, halibuta, szczupaka (u mnie dorsz) 1/2 opakowania ciasta francuskiego Sok z 1/4 cytryny 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki pszennej

Kuchnia Łukasza
Ciasto orzechowe z kremem 167

różne ciasta, aby później zaskoczyć gości. Ciasto orzechowe z kremem dobrze prezentuje się na wielkanocnym stole, a do tego wszystkim smakuje. Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego Ciasto orzechowe: 5 jajek 18 dag cukru pudru 8 dag orzechów włoskich lub laskowych 4 łyżki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta Krem: 2 szklanki mleka 10 dag cukru(...)łyżeczki cukru waniliowego Delecta 2 torebki budyniu waniliowego Delecta kostka masła (25 dag) Ciasto francuskie rozmrażamy i rozkładamy na blaszcze wysypanej mąką. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze temp. 200 stopni (dwa placki).  Ciasto orzechowe: Ucieramy 4 żółtka z połową cukru pudru. Dodajemy 4 białka ubite z resztą cukru, mielone orzechy i mąkę z proszkiem do pieczenia

Salonik smaków
Tarta z burakiem liściowym 158

smaku. Polecam wszystkim szczęśliwym posiadaczom buraków liściowych. Potrawa wolna od glutenu.  *  Czas przygotowania: 20 minut  +  15 minut pieczenia Ilość porcji: 4 Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego Około 300-400g buraka liściowego 2 szalotki ½ słoika z suszonymi pomidorami (6,7 pomidorów) ½ kostki fety Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól *Osoby na diecie bezglutenowej muszą zakupić(...)ciasto francuski bez zawartości glutenu Blachę od piekarnika smarujemy oliwą i układamy na niej ciasto francuskie. Jeśli jest zbyt duże obcinamy nadmiar i odkładamy do innych wypieków. Na cieście francuskim układamy naczynie żaroodporne tak, by z każdej strony pozostawało około 2 cm (tak jak na zdjęciach). Umieszczamy w piekarniku nagrzanym  na 190 stopni na 15 minut

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania