Cynamonowe francuskie ślimaczki

Cynamonowe francuskie ślimaczki

Cynamonowe francuskie ślimaczki

Mocno cynamonowe, szybkie i smaczne ciasteczka z ciasta francuskiegoSKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego - prostokątne1 łyżka stopionego masła3 łyżki cukru2 łyżeczki cynamonu1 łyżeczka przyprawy korzennej1 jajkoPRZYGOTOWANIERozwijamy ciasto francuskie i smarujemy roztopionym masłem.Mieszamy w miseczce cukier z cynamonem i przyprawą piernikową i rozprowadzamy równomiernie na cieście. Zwijamy ciasto ciasno wzdłuż dłuższego brzegu. Smarujemyrulon rozmąconym jajkiem i kroimy na plastry grubości około1 cm. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Kuchenne Rewelacje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.