Zawsze piekę tego typu chrupiące ciasteczka na wszelkie wyjazdy, mam do nich słabość. Kojarzą mi się tak domowo, z Babcią, starymi czasami. Są takie sentymentalne, no
Słodkie inspiracjeŚwietnym pomysłem , na uroczystości rodzinne jest właśnie tort Malakoff. Jest to propozycja dla dorosłych, gdyż jest on z dodatkiem wina i rumu ;) Smak jest dośc ciekawy
Słodkości i nie tylkoZapraszam na coś słodkiego bez pieczenia, pyszne i kremowe rafaello, poprostu niebo w gębie...składniki:1 kostka margaryny lub masłakrakersy na dwie warstwy u mnie wyszły
Monia miesza i gotujeprawdziwą czy zbożową, a do kawy koniecznie coś słodkiego na poprawę nastroju. Po prostu inaczej się nie da przetrwać tej depresyjnej pogody i już. Dlatego dziś zapraszam Was na ciasto, które za pewne większość zna - Kubankę. Ja miałam okazję próbować u znajomych w lecie i tak mi posmakowało, że po prostu musiałam zrobić. Przepis zaczerpnęłam od Beaty Biszkopt(...)mieszankę wlewamy na gotujące się mleko i zagotowujemy mieszając, bo krem nam się nie przypalił. Odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy stopniowo budyń i nutellę. Dodatkowo: 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatny 3-4 łyżki mleka słoik dżemu (u mnie malinowy) herbatniki (użyłam kakaowych) 1/2 szklanki naparu kawy
Cynamonowe szczęścieciepłe miejsce na ok. 1,5 godziny do wyrośnięcia. Racuchy smażymy na głębokim tłuszczu. W szerokim garnku rozgrzewamy olej rzepakowy. Łyżką do lodów maczaną w oleju nabieramy porcje ciasta i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na rumiano na średniej temperaturze kuchenki (zbyt wysoka spowoduje, że racuchy z zewnątrz się przypalą, a wewnątrz nie dosmażą). Gotowe odsączamy(...)zsiadłym mleku Racuchy jak pączki, z jabłkami Bezglutenowe racuszki z twarogu Racuszki ryżowo jabłkowe Racuszki szarlotkowe Racuszki twarogowo kokosowe Racuszki z twarogu Racuszki bananowe Racuchy z twarogu z budyniem bananowym Wydrukuj przepis The post Racuchy drożdżowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkosmakowe, że zjadłam sama prawie całą porcję ;) Wypróbujcie, posmakujcie i zobaczcie czy czy nie staną się one jednymi z waszych ulubionych :) Składniki na około 6-7 naleśników: 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego bezglutenowego ( 45 g np. od firmy Celiko ) 2 czubate łyżki mąki kukurydzianej lub ryżowej 2 jajka kl M 100 ml mleka 100 ml wody gazowanej(...)dodajemy jogurt. Możemy zostawić sobie parę truskawek w całości lub w ogóle nie blendować (ja tak zrobiłam). 3. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni, pamiętając aby przed każdym wylaniem porcji ciasta na patelnie zamieszać je, gdyż mąką osiada na dnie. Każdy upieczony naleśnik, przekładamy na talerz, układając jeden na drugim i przykrywamy drugim talerzem, naleśniki pozostaną wtedy miękkie i wilgotne
Gotowanie...to proste !Bardzo mocno migdałowy tort, ponieważ masa jak i biszkopt są o smaku migdałowym. Jest to jeden z smaczniejszych tortów jakie zrobiłem, smak bardzo zbliżony jest do
AleTorcikSkładniki: - 1 kostka masła - 2 szklanki cukru - 4 łyżki kakao - 1/2 szklanki wody - 2 szklanki mąki - 6 jajek( można dac 4 jajka) - 2 łyżeczki proszku do
w mojej kuchniPyszne i efektowne. Polecam na specjalne okazje :) Składniki na biszkopt: 4 jaja, 4 łyżki mąki, 4 łyżki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Składniki na masę
Tradycyjna Kuchniaoraz ¾ szklanki wody. Zagotować i poddusić przez około 10 minut. Następnie zdjąć z ognia i zmiksować blenderem. Przetarte truskawki ponownie zagotowujemy i dodajemy 2 galaretki, dokładnie połączyć. Budynie rozrabiamy w ¾ szklanki wody. Następnie dodajemy do gotujących się truskawek, ciągle mieszając trzymać na ogniu do zgęstnienia. Wystudzić. Zimną masę wykładamy na biszkopt, wstawiamy do lodówki do zgęstnienia masy. Normal(...)Masa śmietanowa : 500 ml śmietany 36 % 1 czubata łyżka cukru pudru Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, miksujemy na najniższych obrotach miksera. Śmietankę wykładamy na zgęstniałą masę truskawkową. Wierzch ciasta posypujemy pokruszonym biszkoptem. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiTen sernik był chyba jednym z pierwszych jakie upiekłam i który bardzo mi posmakował. Nadmienić muszę, że za tradycyjnymi jakoś specjalnie nie przepadam i gdyby nie
Smaki Na TalerzuNo i po świętach... Tyle, że w końcu zima sobie przypomniała, że to na nią pora, a tego akurat nie lubię :-( mam nadzieję, że do Trzech
Czary - gary w kuchniSKŁADNIKI NA DOMOWY BUDYŃ: 2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru białego 3 łyżki mąki kukurydzianej 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka masła PRZYGOTOWANIE: W rondelku na średnim ogniu gotujemy mleko, do momentu aż mleko na brzegach rondelka wytworzy tworzą bulgocące pęcherzyki. W misce wymieszać cukier, mąkę kukurydzianą i sól. Przesypać do gorącego mleka, delikatnie mieszać trzepaczką(...)średniej misce wymieszać razem masło, śmietanę, i brązowy cukier. Rozbełtać jajka, a następnie wymieszać z wanilią i chilli. Połącz ze sobą mąkę, sodę, sól; dodaj następnie do kremowej konsystencji ciasta. Wymieszać ciasto z płatkami, kakaem i siemieniem. Zakryć miskę z ciastem i odłożyć do lodówki na godzinę. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Arkusze papieru do pieczenia lekko posmaruj tłuszczem
ClauditteMissCookingMam propozycję na Walentynki :) pyszne Raffaello . Nie trzeba mieć żadnych zdolności, aby je zrobic ;) Szybko sie robi , cudownie smakuje , wytwornie się prezentuje :) Jeśli chcesz
Słodkości i nie tylko