ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:633/780)

Rafaello 380

Zapraszam na coś słodkiego bez pieczenia, pyszne i kremowe rafaello, poprostu niebo w gębie...składniki:1 kostka margaryny lub masłakrakersy na dwie warstwy u mnie wyszły

Monia miesza i gotuje
Kubanka 398

prawdziwą czy zbożową, a do kawy koniecznie coś słodkiego na poprawę nastroju. Po prostu inaczej się nie da przetrwać tej depresyjnej pogody i już. Dlatego dziś zapraszam Was na ciasto, które za pewne większość zna - Kubankę. Ja miałam okazję próbować u znajomych w lecie i tak mi posmakowało, że  po prostu musiałam zrobić.  Przepis zaczerpnęłam od Beaty Biszkopt(...)mieszankę wlewamy na gotujące się mleko i zagotowujemy mieszając, bo krem nam się nie przypalił. Odstawiamy do ostygnięcia.  Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy stopniowo budyń i nutellę. Dodatkowo: 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatny 3-4 łyżki mleka słoik dżemu (u mnie malinowy) herbatniki (użyłam kakaowych) 1/2 szklanki naparu kawy

Cynamonowe szczęście
Racuchy drożdżowe 198

ciepłe miejsce na ok. 1,5 godziny do wyrośnięcia. Racuchy smażymy na głębokim tłuszczu. W szerokim garnku rozgrzewamy olej rzepakowy. Łyżką do lodów maczaną w oleju nabieramy porcje ciasta i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na rumiano na średniej temperaturze kuchenki (zbyt wysoka spowoduje, że racuchy z zewnątrz się przypalą, a wewnątrz nie dosmażą). Gotowe odsączamy(...)zsiadłym mleku Racuchy jak pączki, z jabłkami Bezglutenowe racuszki z twarogu Racuszki ryżowo jabłkowe Racuszki szarlotkowe Racuszki twarogowo kokosowe Racuszki z twarogu Racuszki bananowe Racuchy z twarogu z budyniem bananowym Wydrukuj przepis The post Racuchy drożdżowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Bezglutenowe Budyniowe Naleśniki Z Twarogiem I Sosem Truskawkowym 145

smakowe, że zjadłam sama prawie całą porcję ;) Wypróbujcie, posmakujcie i zobaczcie czy czy nie staną się one jednymi z waszych ulubionych :) Składniki na około 6-7 naleśników: 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego bezglutenowego ( 45 g np. od firmy Celiko ) 2 czubate łyżki mąki kukurydzianej lub ryżowej 2 jajka kl M 100 ml mleka 100 ml wody gazowanej(...)dodajemy jogurt. Możemy zostawić sobie parę truskawek w całości lub w ogóle nie blendować (ja tak zrobiłam). 3. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni, pamiętając aby przed każdym wylaniem porcji ciasta na patelnie zamieszać je, gdyż mąką osiada na dnie.  Każdy upieczony naleśnik, przekładamy na talerz, układając jeden na drugim i przykrywamy drugim talerzem, naleśniki pozostaną wtedy miękkie i wilgotne

Gotowanie...to proste !
Tort migdałowy z masą budyniową 237

Bardzo mocno migdałowy tort, ponieważ masa jak i biszkopt są o smaku migdałowym. Jest to jeden z smaczniejszych tortów jakie zrobiłem, smak bardzo zbliżony jest do

AleTorcik
ciasto z wiśniami 188

Składniki: - 1 kostka masła - 2 szklanki cukru - 4 łyżki kakao - 1/2 szklanki wody - 2 szklanki mąki - 6 jajek( można dac 4 jajka) - 2 łyżeczki proszku do

w mojej kuchni
Ciasto balowe 126

Pyszne i efektowne. Polecam na specjalne okazje :) Składniki na biszkopt: 4 jaja, 4 łyżki mąki, 4 łyżki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Składniki na masę

Tradycyjna Kuchnia
Biszkoptowe z masą truskawkową 162

oraz ¾ szklanki wody.  Zagotować i poddusić przez około 10 minut. Następnie zdjąć z ognia i zmiksować blenderem. Przetarte truskawki ponownie zagotowujemy i dodajemy 2 galaretki, dokładnie połączyć.  Budynie rozrabiamy w ¾ szklanki wody. Następnie dodajemy do gotujących się truskawek, ciągle mieszając trzymać na ogniu do zgęstnienia. Wystudzić. Zimną masę wykładamy na biszkopt, wstawiamy do lodówki do zgęstnienia masy. Normal(...)Masa śmietanowa : 500 ml śmietany 36 % 1 czubata łyżka cukru pudru Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, miksujemy na najniższych obrotach miksera. Śmietankę wykładamy na zgęstniałą masę truskawkową. Wierzch ciasta posypujemy pokruszonym biszkoptem.   SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Sernik bananowy z masłem orzechowym 362

Ten sernik był chyba jednym z pierwszych jakie upiekłam i który bardzo mi posmakował. Nadmienić muszę, że za tradycyjnymi jakoś specjalnie nie przepadam i gdyby nie

Smaki Na Talerzu
Sernik z bezą 165

No i po świętach... Tyle, że w końcu zima sobie przypomniała, że to na nią pora, a tego akurat nie lubię :-( mam nadzieję, że do Trzech

Czary - gary w kuchni
Domowy budyń i ciasteczka owsiane z chilli 144

SKŁADNIKI NA DOMOWY BUDYŃ: 2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru białego 3 łyżki mąki kukurydzianej 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka masła PRZYGOTOWANIE: W rondelku na średnim ogniu gotujemy mleko, do momentu aż mleko na brzegach rondelka wytworzy tworzą bulgocące pęcherzyki. W misce wymieszać cukier, mąkę kukurydzianą i sól. Przesypać do gorącego mleka, delikatnie mieszać trzepaczką(...)średniej misce wymieszać razem masło, śmietanę, i brązowy cukier. Rozbełtać jajka, a następnie wymieszać z wanilią i chilli. Połącz ze sobą mąkę, sodę, sól; dodaj następnie do kremowej konsystencji ciasta. Wymieszać ciasto z płatkami, kakaem i siemieniem. Zakryć miskę z ciastem i odłożyć do lodówki na godzinę. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Arkusze papieru do pieczenia lekko posmaruj tłuszczem

ClauditteMissCooking
Raffaello 435

  Mam propozycję na Walentynki :) pyszne Raffaello . Nie trzeba mieć żadnych zdolności, aby je zrobic ;) Szybko sie robi , cudownie smakuje , wytwornie się prezentuje :) Jeśli chcesz

Słodkości i nie tylko
Orange curd, czyli pomarańczowy krem 143

pomarańczowy, o aksamitnej i kremowej konsystencji i boskim smaku. Krem ma szerokie zastosowanie, oczywiście pozostając w sferze deserów: do wypełnienia tart, mazurków czy drobnych tarteletek, jako polewa do lodów, ciast czy glazura do serników, genialny jest również jako samodzielny deser- z dodatkiem bitej śmietany smakuje obłędnie! 😋 Warto więc zaopatrzyć się w słoik orange curdu, tym bardziej, że teraz jest pora(...)wlać sok z pomarańczy i cytryny, dodać startą skórkę oraz masło i umieścić miskę w garnku. Mieszając, podgrzewać na średnim ogniu, aż krem delikatnie zgęstnieje i konsystencją będzie przypominać budyń. Gorący krem przelać do słoika (uwaga, na tym etapie krem jest lejący!), wystudzić i wstawić do lodówki, tam odpowiednio zgęstnieje. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Sernik amaretto z wiśniami 207

dawno nie jadłam sernika, że mój sernikowy głód w końcu stał się nie do zniesienia. A gdy w sklepie wybierałam ser, czułam wręcz w ustach smak tego ciasta. Pierwszą myślą było upieczenie sernika z wiśniami. Tylko jak?? dodać owoce do masy serowej? ułożyć na wierzchu? Gdy kupowałam wiśnie, przyszło mi do głowy zrobienie z nich frużeliny. Tak! To będzie sernik(...)piekarnika i podpiec ok 10 minut w temp. 170stC. Ostudzić. Masa serowa: 900g serka śmietankowego (u mnie o zawartości tłuszczu 24%) 3 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego 2 łyżki likieru amaretto 50g ciasteczek amaretti Jajka zmiksować z cukrem (nie ubijać), dodać serek, budyń, ekstrakt oraz likier, zmiksować krótko na gładką masę. Na ciasteczkowy

Obiad gotowy