ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:611/932)

Kuferek kardamonowych pierniczków 156

podanych składników wyrób ciasto. Rozwałkuj na 0,5 cm grubości i wykrawaj dowolne kształty Piecz w piekarniku nagrzanym w 180 stopniach po 10 minut. Posyp cukrem pudrem. Lub jeśli masz czas i chęci polukruj: Lukier  szklanka cukru pudru, sok z cytryny  - ok 1 łyżka, białko. Wystudzone pierniczki maluj pędzelkiem

AZgotuj!
Tort czekoladowy z frużeliną truskawkową - Emmet z Lego Przygoda 189

kakao Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy sól i ubijamy mikserem na sztywną pianę. Stopniowo łyżka po łyżce dodajemy cukier, miksując na najwolniejszych obrotach miksera. Kolejno dodajemy żółtka, jedno po drugim, miksując. Mąki przesiewamy razem. Stopniowo dodajemy do masy, wolno miksując. Na koniec dodajemy kakao. Gotowe ciasto przekładamy do formy o średnicy 24, wyłożonej papierem

kulinarnyswiatdomi
Tort czekoladowy z pyszną masą budyniową 282

mlecznej  50 g czekolady gorzkiej Przygotowanie: Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, a następnie kolejno żółtka. Na koniec dodać przesianą mąkę wymieszaną z kakao i delikatnie wymieszać za pomocą szpatułki. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp

Domowa Cookierenka Agi
Babka piaskowa z majonezem 204

proszku Dekoracja: kandyzowana skórka pomarańczowa Wykonanie:  Białka ubijam na pianę dodając po jednym żółtku i po trosze cukru. Obie mąki mieszam przesiewam i mieszam z proszkiem do pieczenia. Dodaję porcjami do masy jajecznej. Następnie dodaję po łyżce majonezu ciągle ocierając. Masło roztapiam i dość gorące wlewam do ciasta. Formę z kominkiem smaruję tłuszczem, przekładam ciasto i wstawiam

Ciasteczkowy Potwór
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem 152

soli na sztywną pianę. Ubite białka dodać do masy i delikatnie wymieszać.  Powstałą masę wylać na dużą blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 10-15 minut. Wyjąć z pieca i pozostawić do ostudzenia. Serek wysmarować ostudzone ciasto szpinakowe. Wzdłuż krótszego boku ułożyć plastry

MarciochaKucharzy
Bounty 229

budyń śmietankowy lub waniliowy 1 kostka margaryny Wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę dodając porcjami cukier i po jednym żółtku. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao mieszam razem i przesiewam przez sitko do masy jajecznej. Na końcu wlewam ocet, szybko przemieszam i wylewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wstawiam do nagrzanego, do 170'C, piekarnika

Ciasteczkowy Potwór
Ser żółty w cieście naleśnikowym, Cron-o-meter 207

mieć dość gęstą konsystencję). Maczaj plastry sera w cieście i smaż na patelni z obu stron. Podawaj natychmiast (gdy danie nie jest ciepłe, dużo traci na smaku) .  CRON-O-Meter   to ciekawe narzędzie on-line, które liczy spożyte kalorie, sprawdza, czy dostarczamy naszemu organizmowi odpowiednią ilość węglowodanów, białek, tłuszczów, witamin i minerałów. Program prosty w obsłudze

Qlinarnie i Qlinarnie
Tort kawowy z kakaowym biszkoptem 176

cukier wedle uznania Wykonanie biszkoptu :  Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Następnie dodać cukier i miksować do czasu, aż się rozpuści. Kolejno do piany dodajemy żółtka, miksujemy.  Na sam koniec do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę oraz kakao, mieszamy do połączenia się składników. Przygotowane ciasto wylewamy do tortownicy (25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia

Krakowskie smaki Ani
Placuszki ogórkowe z mąki z bobu 147

roślina bardzo bogata w składniki odżywcze - błonnik, białko, witaminy A, B oraz C. Jest bogata w wapń, fosfor oraz żelazo. Nie zawiera cholesterolu. Bób. Jego uprawa znana jest od setek tysięcy lat. Zajadali się nim starożytni Chińczycy czy Rzymianie. SKŁADNIKI :   100-150 ml wody-wody tyle ,aby ciasto miało konsystencje gęstej śmietany

w mojej kuchni
Piernikowe Choineczki 197

 Moje pierwsze pierniczki! :))Świąteczny nastrój panuje już u mnie od tygodnia ;) W mieszkaniu pachnie piernikiem, wszędzie pełno brokatu, gwiazdek i innych świątecznych ozdób.Piernikowe choinki

Czerwona Porzeczka
Sernik tradycyjny 317

godz. Po tym czasie wyjąć ciasto i wyłożyć nim spód - wcześniej wysmarowanej tłuszczem blachy. Ponakłuwać dosyć gęsto widelcem (fot.2) . Twaróg wymieszać z utartym masłem lub margaryną. Żółtka utrzeć ze szklanką cukru pudru oraz cukrem wanilinowym. Do masy twarogowej dodać utarte żółtka, aromat oraz Sernix (fot.3) . Wymieszać. Białka ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania pozostały cukier. Dodać

Świat Ciasta
Rolada szpinakowa 188

od żółtek. Żółtka dodajemy do szpinaku. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywna pianę i dodajemy do masy, dokładnie mieszamy. Wylewamy całość na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 190st C przez 15 min. Z upieczonego placka odrywamy papier do pieczenia i studzimy. Przestygnięte szpinakowe ciasto smarujemy serkiem almette, następnie na niego układamy szynkę

charlotte gotuje
Wegańska szarlotka bez mąki i cukru, czyli zdrowe ciacho po raz drugi 439

zaledwie kilka prostych kroków. Do wykonania spodu ciasta użyłam niezwykle aromatycznej mieszanki od firmy Ziarenkowo. Skład pasuje idealnie do całości, jeśli jednak nie jesteście jej posiadaczami, możecie zrobić podobny miks samodzielnie. Wszystkie potrzebne do tego składniki zostały wypisane. Jeden kawałek- około 65g- to 180kcal w tym 5,5g białka , 10,8g tłuszczu , 15,5g węglowodanów oraz

peanutbuttermonster
Brak tytułu 194

małe , puszyste placuszki naleśnikowe.   Do ciasta użył a m napój ry ż ow y od Alpro . Informacje o produkcie tutaj       Naleśniki amerykańskie - przepis Składniki: 1 szkl. napoju ryżowego Alpro ( lub jeśli nie macie - mleka ) 2 jajka 2 - 3 łyżki cukru 2/3 szkl. mąki   olej do smażenia Białka ubić na sztywną piane. Mleko, żółtka

kolorowotorcikowo
C - Owocowe placuszki na maślance 197

szklanki oliwy bądź oleju Białka jaj ubijam na pianę, odstawiam. Żółtka, maślankę, 1 łyżkę cukru pudru, mąkę i proszek do pieczenia miksuję na gładką masę, pod koniec dodając łyżkę oliwy. Brzoskwinie i kiwi kroję w kostkę, jabłka i banany w drobne plasterki. Owoce dodaję do ciasta wraz z ubitą pianą i delikatnie mieszam. Na rozgrzaną patelnię z niewielką

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała