ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:608/932)

Tort porzeczkowy 181

składający się z delikatnych kakaowych blatów, mocno nasączonych likierem, przekładanych kwaskową konfiturą z czarnej porzeczki oraz pysznym kremem maślanym, a wszystko to zwieńczone bitą śmietaną i pokruszonymi ciasteczkami owsianymi. Ciasto jest słodko-kwaśne, a smaki idealnie się równoważą, dzięki czemu nie poprzestaniecie na jednej dokładce. Polecam upiec od razu dwa, bo znika w tempie natychmiastowym :).   Skorzystałem z przepisu(...)cukru do wypieku 1 łyżeczka proszku do pieczenia Margarynę, wodę, cukier kryształ i kakao wrzucić do rondelka i podgrzać do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Zdjąć z palnika i wystudzić. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Następnie powoli dodawać drobny cukier, dalej miksując. Do ubitej piany z cukrem dodawać kolejno żółtka i ubijać. Wlać schłodzoną mieszankę

Food Square
Ciasto bananowe z kajmakiem 81

herbaty. Ciasto smakuje wyśmienicie i jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Składniki do jego przygotowania na pewno masz w swojej kuchni. Ciasto bananowe z kajmakiem jest delikatne, słodkie i kremowe. Jest to propozycja dla osób, które lubią proste, a zarazem smaczne ciasta przy których nie trzeba się zbytnio narobić. Zapraszam do zapoznania się z przepisem, który znajduje się poniżej. CIASTO BANANOWE(...)śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix Dodatkowo: 1 duży banan lub 2 małe 1/2 puszki masy kajmakowej 50 g czekolady mlecznej Przygotowanie 1. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Gdy piana będzie już sztywna, dodawać partiami cukier, cały czas miksując. 2. Następnie dodać żółtka oraz olej i dalej miksować całość jeszcze chwilę

Alle Dobre!
Przepis na brownie. Klasyczne amerykańskie 134

grubości maksimum 1 cala (2,5cm). Jest to ciasto ciężkie, mokre, ale bardzo intensywne w swoim smaku. I na takie ciasto jest nasz przepis. Przepis na brownie . Na tradycyjne, klasyczne brownie rodem z USA, gdzie każda amerykańska gospodyni piecze je z pamięci tak jak my pieczemy swoje ulubione ciasta. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Przepis na brownie. Tradycyjne(...)5ed69c6a814bf","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Ciasto w\u0142o\u017cy\u0107 do piekarnika nastawionego na pieczenie g\u00f3ra - d\u00f3\u0142. Temperatura 180C. Piec przez 30 minut. Po upieczeniu wyci\u0105gn\u0105\u0107 i pozostawi\u0107 do odparowania oko\u0142o 30min. Po tym czasie ciasto mo\u017cna wyci\u0105gn\u0105\u0107 z foremki.","text":"Ciasto w\u0142o\u017cy\u0107 do piekarnika

ProstePesto.pl
Biszkopt ciemny do ciast 570

Biszkopt powinien być puszysty, smaczny i przede wszystkim nie za suchy. Dlaczego nie za suchy? Miałam okazję sprawdzać kilka przepisów na biszkopty, których za nic bym nie poleciła, bo ciasta te ratowały tylko kremy, sam zaś biszkopt był suchy i niesmaczny. Zamieszczam więc przepis na biszkopt, który mi bardzo zasmakował i który z czystym sumieniem mogę polecić. Ja użyłam blaszki(...)łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody szczypta soli WYKONANIE Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić z szczyptą soli na sztywną pianę stopniowo dodając oba cukry. Ubijać do momentu, aż cukier się rozpuści (ale nie za długo). Zmniejszyć obroty miksera do minimum i dodać

Passions hobbies life
SERNIKOWA PIANKA Z TRUSKAWKAMI 192

Sezon truskawkowy trwa. Ceny tych owoców znacznie spadły, warto wiec korzystać i przygotowywać z nimi najróżniejsze ciasta. Dziś lekki biszkopt, puszyste masy oraz truskawki. Czegóż chcieć więcej?   Składniki: biszkopt: 6 jajek 15 łyżek mąki 15 łyżek cukru 15 łyżek mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg sera w wiaderku 3 łyżki żelatyny cukier - do smaku(...)słodkości sera masa śmietanowa: 2 kubki po 330 ml śmietany 30 % cukier puder 2 śmietan fixy dodatkowo: 1/2 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy pianę, stopniowo dodajemy cukier, ubijamy, następnie dodajemy po 1 żółtku, ubijamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy, mieszamy . Wylewamy na blachę 24-36. Pieczemy

Z Majeczką w kuchni
Torcik bezowy 199

Delikatny jak chmurka, przełożony bitą śmietaną, z pysznymi owocami sezonowymi: torcik bezowy poleca się na podwieczorek :) Ja udekorowałam mój torcik malinami i jagodami. Składniki: 3 duże

Ciastkozercy
Bezy z bitą śmietaną i owocami (gluten-free) 220

Bardzo łatwe w wykonaniu beziki podane z bitą śmietaną i owocami. Pyszności <3 Zapraszam do przygotowań!   Składniki na 7-8 bezików: 4 białka

My Culinary Art
Anielski deserek 182

Walentynkowe przedbiegi czyli czym osłodzić życie ukochanej osobie... Delikatny krem, owoce i rozpływająca się w ustach beza...siódme niebo  :) Składniki: Na bezowe serduszka: 3 białka

Nie tylko w kuchni
91. Tort z okazji I Komunii Św. 171

Pieczemy 2 duże biszkopty: jasny i ciemny Produkty na jeden biszkopt: 6 jajek 1, ½ szklanki mąki tortowej 1 ¼ szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Jadło i czytadło
Pyszny sernik bez ciasta. 241

serowy sernik, bez ciasta, góry, spodu itp. sam ser. Przepis okazał się strzałem w 10. Sernik jest delikatny, puszysty, słodziutki, mój roczny syn objadał się nim bez opamiętania. Przygotowanie ciasta zajmuje góra 10 minut, zapach w domu podczas pieczenia jest bezcenny. 1 kg sera twarogowego półtłustego ( ja użyłam wiaderka) 6 jajek duży cukier waniliowy budyń waniliowy lub śmietankowy 2 łyżki(...)mniejsze kawałki masło, dosypujemy cukier - ucieramy. Gdy masło połączy się z cukrem dodajemy stopniowo żółtka na przemian z serem. Następnie dosypujemy mąkę (ciągle mieszając) budyń i cukier waniliowy. Ubijamy białka, dokładamy do masy serowej - stopniowo. Rozgrzewamy piekarnik do 200C, blachę smarujemy tłuszczem, przelewamy masę serową do tortownicy(28cm). Pieczemy przez 10 minut, zmniejszamy temperaturę do 180C, pieczemy kolejne

Z butelką mleczka w tle
Dietetyczny jabłecznik z Almette! (ciasto bez mąki i cukru) 442

Kolejny dietetyczny pomysł na deser, tym razem jabłecznik! Pyszne, zdrowe i niskokaloryczne! Mnniammmi!!! SKŁADNIKI: - 1 serek Almette fruit - 1 szklanka suchej kaszy kuskus - 3 żółtka - 4

SMYKWKUCHNI
Domowe ptasie mleczko 1577

Coś do kawy? Domowe ptasie mleczko szybkie w wykonaniu i bez pieczenia :) Składniki: ok 150 g herbatników - to zależy jaką macie blachę :) moja to 23x33  

Niezły Młynek
Wykwintny truskawkowiec 157

ciasta, potrzebujemy trochę czasu, aby galaretka nie wsiąkła nam w biszkopt. Ale uwierzcie mi-warto! Dla "truskawkowyjadaczów" :)   'wykwintny tuskawkowiec' Składniki: * biszkopt (na blachę o wymiarach 27x27cm): - 50g masła - 4 jajka - 0,5 szklanki cukru - 3/4 szklanki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia * masa: - 500g świeżych truskawek - 2 galaretki truskawkowe - 1 szklanka wrzątku Masło rozpuścić i wystudzić. Oddzielić białka od żółtek. Białko ubić na sztywno, pod koniec dodawać stopniowo cukier. Nie przerywając miksowania, dodawać po jednym żółtku. Następnie dodawać stopniowo mąkę i proszek do pieczenia. Na sam koniec dodać rozpuszczone masło. Zmiksować do połączenia się składników.  Masę wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180C przez 15-20 minut ( do tzw."suchego

CookYourself
ROLADA CZEKOLADOWA Z BITĄ ŚMIETANĄ I CZARNĄ PORZECZKĄ 175

dzień! Rolada czekoladowa z bitą śmietaną jest w sam raz;-) Zwłaszcza,że dziś ostatni dzień karnawału!! A żeby nie było za słodko, to smak własnoręcznie zrobionego i dodanego do ciasta dżemu z czarnej porzeczki dodał trochę cierpkości i pysznego orzeźwienia. Rolada jest za to bez mąki i tłuszczu! Składniki na około 8 porcji: 100g czekolady gorzkiej deserowej 175g cukru(...)czas mieszając. Odstawiłam do ostygnięcia. W misce ubiłam żółtka z cukrem na gęstą masę przez około 3 minuty. Wlałam schłodzoną czekoladę i wymieszałam. Dosypałam pokruszone migdały. Ubiłam pianę z białek, dodałam szczyptę soli. Włożyłam ją do masy czekoladowej i ostrożnie wymieszałam aby masa pozostała puszysta. Blachę o wymiarach 30cm na 20cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Posmarowałam go cienko

potrawyregionalne
Wuzetka na osiemnastkę 180

tylko miniaturowy kwadracik na symbolicznym talerzyku. U nas oczywiście wuzetka powstała bez użycia rafinowanego cukru, który w moim odczuciu jest jedynym grzechem tradycyjnego przepisu, choć nadal jest to ciasto raczej na wyjątkowe okazje. Wuzetka 8 jajek 1/2 szkl. cukru kokosowego 1 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. mąki krupczatki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl. kakao 8 łyżek oleju(...)dobrej jakości marmolada albo domowy kwaśny dżem (np. z czarnej porzeczki) 100g gorzkiej czekolady, przynajmniej 80% kakaa (bez rafinowanego cukru!)  40g masła Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę i pod koniec dodać partiami cukier kokosowy. Zmniejszyć obroty miksera na najmniejsze i wrzucić do piany żółtka, następnie powoli wsypać przesiane obie mąki, wymieszane

Przepysznik - BLW i nie tylko