ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:563/932)

Tort Rafaello 178

płatków migdałów, tabliczka białej czekolady, 150 g wiórków kokosowych. Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich pianę. Cały czas mieszając stopniowo dodajemy cukier a następnie żółtka.   Następnie dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia.    Całość dokładnie mieszamy.   Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej blachy i wkładamy do nagrzanego

paapilotkaa
Jak zrobić domowy pyszny lukier? Lukry - smakowe i kolorowe. 187

łyżki szpinaku połączonego z wodą. Lukier nie może być rzadki, bo spłynie z ciasta czy ciasteczek. Musicie go dobrze rozbić trzepaczką, tak by nie było żadnych grudek. Jak dodacie do niego zamiast dwóch łyżek wody, tylko jedną łyżkę wody, a drugą zastąpicie białkiem - lukier będzie bardziej błyszczący:) Dodając różne kolorowe barwniki spożywcze możesz otrzymać różne fantazyjne kolory

Zasmakuj Kuchni
Pierożki „Pałki” na głębokim tłuszczu z kurczakiem 347

Pokrojone mięso połączyć z starym serem i w razie potrzeby doprawić do smaku. Gotowe ciasto wyłożyć na stolnicę, obficie posypanej mąką i rozwałkować. Wycinać szklanką kółka jak na pierogi, nakładać farsz mięsno-serowy i zlepiać formując małe udka drobiowe.  Moczyć w roztrzepanych białkach i panierować w bułce tartej. Smażyć na głębokim tłuszczu na ciemno żółty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Kruche ciasteczka 124

Formuje kulę, zawijam w folię i umieszczam na 30 min w lodówce.  Schłodzone ciasto rozwałkowuje na grubość 2-3 cm i wykrawać dowolne formy jakie nam się zamarzą ;) Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ja na część ciasteczek wykorzystałam pozostałe białko z jajek i posmarowałam nim wierzch ciasteczek. Pieczemy w 180 stopniach około

Kolejny blog o gotowaniu
Sernik z rodzynkami i czekoladą 131

miksujemy na wolnych obrotach przez kolejne kilka minut, do uzyskania jednolitej, gęstej masy serowej. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej i łączymy całość za pomocą szpatułki. Do gotowej masy dodajemy wysuszone rodzynki, delikatnie mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto serowe, wyrównujemy wierzch i delikatnie uderzamy trzy raz foremką o blat. Ciasto ładnie się

Gotowanie i blogowanie
ROLADA Z KAWĄ - PODWIECZOREK DIETA 1500 KCAL. 146

ąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej  1 mały słoik dżemu truskawkokowego niskosłodzonego ******************************************* Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i dodajemy stopniowo żółtka i cukier z wanilią.Dodawać po łyżce przesianej mąki pszennej z ziemniaczaną ,ucierając mikserem chwilę na jedynce.Wylać ciasto na płaską,dużą blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia ciasta,łyżką ciasto dokładnie rozprowadzić piec

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Rogaliki drożdżowe z jabłkami 109

Ciasto ma odchodzić samo od rąk, ale nie ma być lejące. Po godzinie dzielimy ciasto na 3 kule (porcje), wałkujemy z nich koło i dzielimy na ok 6 częsci (trójkąty). Na każdą część rójkąta nakładamy jabłka, może być marmolada lub dżem. Zwijamy, smarujemy białkiem i odstawiamy do napuszenia.  Pieczemy ok 15-20 min do zarumienie się w temp

Moje Słodkie Piekiełko
Puszysty torcik truskawkowy. 162

śmietanki 30% opakowanie "Śmietan-fixu" łyżka cukru pudru Sposób wykonania :  B iszkopt : Białka ubij na sztywną pianę , cały czas ubijając, stopniowo dodawaj cukier, a następnie po jednym żółtku. Następnie cały czas mieszając dodaj stopniowo przesiane i wymieszane obie mąki z proszkiem. Ciasto wylej do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównaj.Piec w temperaturze 180 C przez około

Przepisy i porady kulinarne
ROSÓŁ ROZGRZEWAJĄCY Z ZIELONYMI KLUSECZKAMI NA KACZCE 162

rosół nam się z kluseczkami ugotuje. Z jajka oddzielamy żółtko od białka.Białko wlewamy na głęboki talerz i Ubijamy widelcem na sztywną pianę.Dodajemy do piany żółtko , mąkę , przyprawę uniwersalną i posiekaną natką pietruszki .Wszystko dokładnie Wymieszać i przez chwilę wyrabiać ciasto łyżką. Rosół wstawiamy na ogień i gdy nam będzie wrzeć , wlewamy łyżeczką ciasto, gotujemy dosłownie

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pierniczki ekspresowe 154

kakao - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1 opakowanie przyprawy do piernika lukier - 1 białko - 1 szklanka cukru pudru - 1/2 łyżeczki soku cytrynowego Przygotowanie: Wszystkie składniki łączymy i zagniatamy, aż będzie gładkie. Następnie zawijamy w folię i odstawiamy na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy ulubione kształty. Pieczemy w 180 C przez około 10 minut, aż się

Zainspirowana w kuchni
Sernik z ricotty z brzoskwiniami i rodzynkami 116

własnych ) Wykonanie: Rodzynki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy aby namokły. Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Wyklejamy nim okrągłą blaszkę, łącznie z brzegami. Nakłuwamy widelcem dno i zapiekamy w temp. 180 O C przez około 10 minut. Po schłodzeniu na dno wykładamy pokrojone brzoskwinie. Białka oddzielamy od żółtek (6). Żółtka ucieramy z cukrem i z cukrem wanilinowym. Następnie dodajemy

Smaki Ewy
Racuchy z serem 174

cukru  1 łyżeczka cukru waniliowego 4 łyżki mąki  garść rodzynek Oddzielić białka od żółtek.Żółtka rozetrzeć z cukrem, dodać cukry , mąkę i rodzynki.Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową.Na rozgrzane masło nakładać  małe porcje ciasta i usmażyć z obu stron

Moje domowe kucharzenie
Sernik z dynią i mascarpone 161

podanych składników zagniatamy ciasto kruche, zawijamy w torebkę i wstawiamy na godzinę do lodówki. Ciastem wylepiamy dno tortownicy (24cm.) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, posypujemy kakao. Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180 stopni. Do miski przekładamy wszystkie składniki masy serowej oprócz białek, miksujemy na gładką masę, dodajemy pianę ubitą z białek, delikatnie

Bajeczna Kuchnia
Tort orzechowy - dla diabetyków :) 529

włoskich 200 g gorzkiej czekolady SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy porcjami ksylitol ciągle ubijając. Następnie dodajemy po jednym żółtku ciągle ubijając. Na koniec dodajemy mąkę amarantusową - mieszamy już łyżką. Przelewamy ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno) i pieczemy biszkopt w piekarniku nagrzanym

W kuchni Katie
Ciasteczka warszawskie 300

gładkie ciasto. Ciasto podzielić na dwie części Rozwałkować i na jednej części ciasta wykrawać szklanką pełne krążki,  na drugiej połowie  wykroić krążki i za pomocą kieliszka wyciąć w nich dziurki na środku  do nałożenia powideł. Na 2  talerzach przygotować roztrzepane widelcem białka z 2 jajek oraz cukier. Ciastka z dziurką zanurzyć jedną stroną

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia