ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:219/932)

Ciasto czekoladowe z kaszy gryczanej - bez mąki i cukru (Zdrowe słodycze #1) 3411

płaska łyżeczka sody *u mnie deserowa bo taką miałam ale może być gorzka lub mleczna - od tego w dużym stopniu zależy, jak słodkie ciasto uzyskamy 1. Kaszę ugotować na miękko. Lekko przestudzić.  2. Białka oddzielić od żółtek, czekoladę rozpuścić.  3. Do kaszy dodać wszystkie składniki oprócz białek i całość dokładnie zblendować blenderem ręcznym

Kto ugości moich gości?
Babka w polewie czekoladowej 197

przygotowania Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, ucierając, stopniowo dodajemy margarynę. Dodajemy obie mąki, proszek, olej, ocet, olejek, cukier waniliowy i dokładnie mieszamy. Z białek ubijamy pianę na sztywno, dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy godzinę w temp. 180 stopni. Po upieczeniu i wystygnięciu, polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi

Kuchnia Danusi
Malinowa Chmurka 115

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Malinowa chmurka to ciasto, które smakuje każdemu! Kruchy spód, galaretka z dodatkiem malin, masa śmietankowa i chrupiąca beza. W sezonie letnim możemy użyć świeżych malin, jednak poza sezonem sprawdzą się także mrożone maliny. Malinowa chmurka wygląda na bardzo skomplikowane i trudne ciasto, jednak wcale tak nie jest. Owszem, jest może trochę pracochłonna, najlepiej zabrać się(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie KRUCHE CIASTO Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Następnie zagnieść je ręcznie, lub przy użyciu robota. Uformować kólkę, delikatnie spłaszczyć, owinąć w folię i wstawić do lodówki na ok 1h. Schłodzone ciasto rozwałkować, następnie rozprowadzić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. (blacha 24×36). Ponownie schłodzić w lodówce przez 1/2 h. Schłodzone ciasto ponakłuwać widelcem. Piec

Przepiski.pl
Sernik z jabłkami. Obecnie zdecydowany faworyt! 131

być w wiaderku lub kostka 2-krotnie zmielona 2 jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 budyń w proszku bez cukru, może być śmietankowy lub waniliowy szczypta soli DODATKOWO: 3 średnie jabłka pokrojone w ósemki. Zagniatamy szybko kruche ciasto, wykładamy nim tortownicę albo kwadratową blaszkę o wymiarach około 20x20(...)dodajemy ser i mieszamy do połączenia się składników. Dodajemy jogurt i budyń i również mieszamy tylko do momentu połączenia się składników. Z białek i szczypty soli ubijamy pianę i łączymy delikatnie z masą serową. Na ciasto wykładamy przygotowane wcześniej jabłka i zalewamy je masą serową. Wierzch posypujemy cynamonem. Wkładamy do piekarnika na około 50 minut/180 stopni, nie trzeba

MamaOskarka
Ciasto Popapraniec / Polish 'Popapraniec'Cake 98

Ciasto Popapraniec  Ciasto Popapraniec to pyszne warstwowe ciasto z makiem, kokosem, dżemem porzeczkowym i budyniem. To idealne ciasto na święta i inne okazje, ciekawie prezentuje się na stole i jest proste w przygotowaniu. Zobaczcie przygotowanie ciasta krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto Popapraniec z makiem i kokosem doczekało się już(...)560ml), 4 i 1/2 łyżki cukru pudru (lub do smaku), garść posiekanych orzechów i wiórków kokosowych do posypania ciasta na polewę czekoladową: 50 g gorzkiej czekolady, 30 g słodkiej śmietanki 30%, ew. mleka Ciasto Popapraniec z makiem i kokosem, przygotowanie: Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno, a następnie stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując

Lekcje w kuchni
Śmietanowiec 218

następnego dnia ciasto starłam w malakserze tarczą do warzyw). Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Pierwszą część zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ciasto przesypać do tortownicy, wyrównać. Masa serowa: 5 białek w temp. pokojowej 1 kg śmietany 18% 3/4 – 1,5 szklanki cukru (ja dałam 3/4) 2 opakowania budyniu śmietankowego/waniliowego bez cukru szczypta(...)pieczeniem, warto obsypać mąką, aby nie poszły na dno). Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodać cukier, łyżka po łyżce. Ma powstać sztywna błyszcząca piana. Delikatnie przesiać proszek budyniowy, wymieszać szpatułką, delikatnie wmieszać śmietanę, łyżka po łyżce, wymieszać szpatułką. Masę wyłożyć na ciasto, wyrównać, wysypać owoce, resztę ciasta zetrzeć na tarce, wysypać

moj przepis na
Ciasto jagodowo- truskawkowe 175

szkl cukier waniliowy -1 opak margaryna palma -200 g mąka ziemniaczana -1 łyżka sól proszek do pieczenia -1 opak tłuszcz cukier puder do posypania ciasta truskawki 250 g jagody  250 g PRZYGOTOWANIE: Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z margaryną i cukrem waniliowym. Pianę z cukrem ubić na sztywno, dodać masę żółtkową i obie mąki wymieszane(...)proszkiem do pieczenia, na wolnych obrotach miksera dobrze wymieszać. Brytfannę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto. Truskawki i jagody umyć, oszypułkować, osączyć, obsypać mąką. Na cieście ułożyć jagody i  truskawki. Wstawić do piekarnika, piec 35 minut w 170 stop. Upieczone ciasto ostudzić, posypać cukrem pudrem (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement

Kuchnia Danusi
Szarlotka z budyniem i pianką 201

Szara Reneta 130 gr cukru kryształ (3/4 szklanki) 6 żółtek 330 ml śmietany 30% 50 gr mąki pszennej Masa piankowa: 6 białek 130 gr cukru drobnego (3/4 szklanki) 1 łyżka soku z cytryny Przygotować ciasto kruche, w tym celu wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce, „pokroić nożem” a później rozetrzeć między palcami, ciasto będzie miało konsystencję(...)zarumienienia pianki. Uwaga nie wolno uchylać piekarnika podczas pieczenia ciasta z pianką, bo pianka od razu opadnie. Ciasto studzić w lekko uchylonym piekarniku. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia. Ciasto kroić dopiero do całkowitym ostudzeniu, najlepiej nożem z piłką, inaczej masa owocowa może wypłynąć, ciasta nie trzeba przechowywać w lodówce. Smacznego! Szarlotka z budyniem i pianką Szarlotka z budyniem i pianką

moj przepis na
Jak odczarować lato porzeczką 160

masło, cukier i żółtka- szybko wyrabiamy gładkie ciasto. Ciastem wykładamy spód i boki formy na tartę i chowamy do lodówki na 20 minut (albo na krócej do zamrażarki). Piekarnik nagrzewamy do 170*C. Schłodzone ciasto gęsto nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika na 15 minut. Dobrze jest użyć fasolek do obciążenia ciasta, bo trochę rośnie- ja ich nie mam więc(...)koniec pieczenia spłaszczałam wyrośnięte miejsca widelcem; nie polecam bo łatwo się poparzyć (obyło się bez ofiar w palcach:-D). Po upieczeniu ciasto studzimy. Piekarnik przestawiamy na 200*C. Porzeczki płuczemy, osuszamy i zrywamy z szypułek. Białka i szczyptę soli ubijamy na sztywna pianę. Porcjami dodajemy mąkę ziemniaczaną i cukier, nie przerywając ubijania. Kiedy konsystencja jest jednolita przestajemy miksować

les mirabelles
korzenny przekładaniec 138

użyłam przywiezionego ze Słowacji syropu rumowego, ale można go zastąpić wystudzoną herbatą z rumem. To ciasto długo pozostaje świeże i jest bardzo podzielne. *foremka 24*24 cm Składniki: na ciasto: 500 g mąki 200 g cukru 200 g masła 200 g miodu 5 jajek 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki przyprawy korzennej na przełożenie: 2 opakowania budyniu śmietankowego(...)sitko. Masło utrzeć na puch z pozostałym cukrem. Następnie ucierając dodawać po jednym żółtku a później miód. Dodawać na zmianę mąkę i przestudzony karmel. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Przełożyć je do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec około godzinę w 180*C. Wystudzić i przekroić na 3 blaty (najlepiej kroić na drugi

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto kakaowe z gruszkami 183

zawsze obfituje w spotkania z bliską i dalszą rodziną. A jak tu umawaić się z bliskimi bez czegoś "dobrego"? Po prostu nie można! W związku z czym upiekłyśmy przepyszne ciasto kakaowe z gruszkami. Bardzo proste w przygotowaniu, nie wymagające jakiś ekstramalnych składników. Ponadto jeśli nie mamy w domu gruszek można je zastąbić jakimkolwiek innym owocem i powinno wyjść równie smaczne(...)białka od żółtek. Białka ubijamy na pianę. Kiedy masa kakaowa ostygnie dodajemy kolejno żółtka, mąkę, proszek do pieczenia oraz pianę z białek. Mieszamy ręcznie by nie utracić puszystości ciasta. Gruszki dokładnie myjemy, obieramy oraz usuwamy gniazdka nasienne. Ciasto wylewamy do formy, wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Układamy owoce w cieście, usuniętymi gniazdkami do dołu

Kolizje Smaków
LENIWE Z SOSEM DYNIOWYM Z SZAŁWIĄ 181

sól, pieprz do smaku Oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywną pianę. Ser dokładnie zmiażdżyć widelcem, dodać żółtko, sól, pieprz, pianę z białek i mąkę. Dosypać jej tyle, aby ciasto miało odpowiednią konsystencję, a jednocześnie im mniej jej wsypiemy, tym kluseczki będą delikatniejsze. Wyrabiamy, wykładamy porcję ciasta na posypaną mąką stolnicę i roluję mały wałeczek

W kuchni Karmel-itki
Ciasto dyniowe 205

Dodajemy mus i aromat. 4. Odkładamy pół szklanki masy na polewę. 5. Do masy dodajemy żółtka, następnie mąke z proszkiem do pieczenia. 6. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy z ciastem. 7. Ciasto wykładamy na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną kaszą manną formę. 8. Pieczemy do suchego patyczka około 45 minut w temperaturze 180 stopni

Ditecz
Ciasto Tajemniczy Ogród 963

łyżki margaryny, 3 łyżki wody, 3 łyżki cukru, 3 łyżki kakao, kakaowa posypka do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt jasny : Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję kolejno żółtka, cukier, olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przekładam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia(...)Piekę 45 minut w temperaturze 170 stopni. Po przestudzeniu biszkopt przekrawam na dwa równe blaty. 2. Biszkopt ciemn:  Białka ubijam na sztywno. Nadal ubijając dodaję stopniowo cukier, żółtka, olej, mąkę, kakao, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę (wymiary 24cm x 24cm), wyłożoną papierem do pieczenia.  Piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
CIASTO UCIERANE ZE ŚLIWKAMI, NA MĄCE ORKISZOWEJ 236

babka, ale pozostawia bardzo pozytywne wrażenia smakowe. Polecam, imponuje zarówno wyglądem jak i smakiem. Piekłam w ciemnej blaszce o wymiarach 33x23cm. Składniki ciasta: - 200g miękkiego masła - 1,5 szklanki ksylitolu (lub cukru) - 8 jajek (osobno białka i żółtka) - 500g mąki orkiszowej u mnie typ750  ,    lub 3 szklanki pszennej - 4 łyżki mleka - 2 łyżeczki proszku(...)uznania) Dodatkowo: - cukier trzcinowy do posypania (ok.1-2 łyżki)- nie trzeba - płatki migdałów - kruszonka do posypania ciasta Miękkie masło ucieramy z ksylitolem, dodajemy po jednym żółtku i cały czas ucieramy do otrzymania puszystej masy. Stopniowo dodajemy mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z utartą masą. Gotową masę wykładamy

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania