ciasto z bezami - 13503 przepisów (strona:352/901)

Łaciata babka Gellwe 175

Wczoraj siedząc u koleżanki i rozmawiając z jej babcią o plackach stwierdziłam - czas coś upiec. Coś z kakaem, bo mam całe opakowanie i kusi. Wróciłam do

W kuchni bez szafek
TORT SZWARCWADZKI / CZARNY LAS ( BEZ ALKOHOLU ) 520

Kilka dni temu za zadanie bojowe miałam zrobić tort dla koleżanki na urodziny Jej synka.Tak naprawdę to dostałam wolną rękę , ale wiedziałam , że Gosia ma niesamowitą

Ostra na Słodko
Sernik z konfiturą jagodową na spodzie z kruszonych ciastek (bez glutenu) 242

Fantastyczny sernik w klasycznym nowojorskim stylu. Kremowy, puszysty i delikatny. Przepyszny :)  Składniki: herbatniki  bezglutenowe np. petit beurre 400 g masło 150 g tłusty twaróg

głodny alergik
Szarlotka z serkiem - bez jajek! 199

Jesień zbliża się nieodwołalnie... W sadzie pełno jabłek, musiałam więc obowiązkowo zrobić szarlotkę:) Tak jak do tradycyjnej szarlotki zrobiłam kruche ciasto, jednak nie użyłam do niego

Z miłości do słodkości
Torcik borówkowy bez pieczenia 204

Wreszcie nadszedł upragniony piątek i przed nami dwa dni wolnego. A więc pora na deser :) Moją propozycją tym razem będzie torcik borówkowy z serków homogenizowanych . Ciasto

Słodkości i nie tylko
Tort orzechowo - czekoladowy bez mąki 374

Do zrobienia tortu złożyły się aż 3 ważne powody : rocznica ślubu ,urodziny i 1 rocznica powstania bloga :) . Orzechy i czekolada to świetne połączenie , stąd mój wybór

Słodkości i nie tylko
Ciasto czekoladowe z borówkami 199

wanilią Masa budyniowa: 600 ml mleka 2 budynie waniliowy bez cukru 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 200 g masła lub margaryny Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe 1/2 szklanki cukru pudru (jeśli brzoskwinie są mało słodkie) Dodatkowo: 200 - 250 g świeżych borówek Przygotowanie: Ciasto: Mleko podgrzać, rozpuścić w nim czekoladę i wystudzić. Jajko utrzeć(...)zsuwaniu się z masy budyniowej, jeszcze nie zastygniętej masy z musu. Na masę budyniową wyłożyć tężejący mus brzoskwiniowy i dokładnie wyrównać. Wstawić do lodówki na około 3 godziny, aby ciasto zastygło. Najlepsze jest na drugi dzień.          Masa budyniowa: W 3/4 szklanki mleka dokładnie rozmieszać budyń. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, na chwilę zdjąć z ognia

Kuchcik gotuje
Staropolski piernik 280

świąteczny piernik. Dzwoneczkowe pierniki rozdałam przyjaciołom i rodzinie, zaś na wigilijny stół upiekłam prawdziwego piernika.  Dlaczego tak bardzo lubię to ciasto?  Pewnie dlatego, iż pachnie cynamonem, imbirem, kardamonem, goździkami, miodem.. Pomyślcie sami - czym byłyby święta bez korzennych przypraw, których intensywny aromat pobudza każdego i nadaje niezwykłego klimatu. Tym razem sięgnęłam po przepis na piernika z orzechami włoskimi(...)lubię - miód i orzechy. Początkowo zawsze sceptycznie podchodzę do nowych przepisów, jednak idąc za przykładem szefa Gałązki wiedziałam, iż się nie zawiodę.  Zakasałam rękawy, wymieszałam składniki i upiekłam ciasto, które okazało się prawdziwym rarytasem. Nie wiem, co znaczy dla was smak piernika, ale dla mnie to głównie smak prawdziwych toruńskich Katarzynek - lekkich, suchych, nieglazurowanych i bardzo miodowych pierniczków

Sajkofanka smaku
Uszka bezglutenowe, bez zbóż, paleo. 139

kolacji wigilijnej, czyli uszka. Po kilku próbach, udało mi się przygotować ich zdrową wersję, czyli bez zbóż oraz bez glutenu. Uwierzcie mi nie było to takie proste, a nie chciałem używać zbyt dużych ilości różnych mąk bo zmieniają one smak ciasta. Te uszka bezglutenowe w smaku nie różnią się zbytnio od tych, które przygotowywała zawsze na wigilijną kolację moja babcia(...)około 3 minuty. Trzeba się trochę uwijać przy przygotowywaniu ponieważ kiedy ciasto zbytnio przeschnie mają tendencję do rozpadania się. Po obgotowaniu, rozgrzewamy na patelni masło klarowane lub olej kokosowy, wrzucamy nasze uszka bezglutenowe i smażymy je jeszcze z każdej strony przez około 3 minut . Smacznego! Artykuł Uszka bezglutenowe, bez zbóż, paleo. pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
.1085. bułeczki na sobotę 157

powiesz mi że Ci nie smakują? (powiesz...?!) Nie będzie Ci ich brakowało? Nie będziesz czuć się ograniczona? Zawsze będziesz miała czas na wegańskie gotowanie? Jajka?! Jak zrobisz puszyste omlety bez jajka? Wybacz ciekawość, ale zawsze chciałam poznać odpowiedzi na te pytania do wegan (...)" Szczerze mówiąc do słodyczy jakoś mnie nie ciagnie, zamiast milko oreo wolałabym zjeść gorzką czekoladą, która smakuje(...)dłuższego czasu mnie one dosłownie obrzydzają i nie pamiętam kiedy jadłam w formie gotowanej czy smażonej, jedynie dodawałam do ciast itp., gdzie nie były widoczne i wyczuwalne :P Puszysty omlet nie jest piorytetem w moim życiu, dam sobie bez niego radę ;) Zawsze można stworzyć przepis na omlet w wersji wegańskiej. I najwazniejsze - nie, nie będę czuć się ograniczona. Jeśli miałabym

breakfast of dreams
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i kokosem 398

naprawdę super. Kokosowa „szczypta” dodatkowo wzbogaciła jego smak. Wprowadzam je na stałe do moich kulinarnych wypieków, bez obawy o zakalce. Kolejną jego zaletą jest szybkość wykonania. Chwila moment i mamy gotowy łakoć do kawy, czy herbaty. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i kokosem appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
jabłecznik z różową pianką 141

składniki na ciasto kruche: 3 szkl mąki 1 i 1/2 szkl cukru 4 jajka 200 g masła, schłodzone 1 kisiel bez cukru (o czerwonym kolorze) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1500 g jabłek dodatkowo: cukier puder do oprószenia wykonanie: Z trzech jajek oddzielamy żółtka od białek. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia na na stolnicę, dodajemy 1/2 cukru(...)całe jajko i 3 żółtka, siekamy wszystko nożem. Następnie dodajemy masło i ponownie siekamy nożem a następnie zagniatamy gładkie ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części. Jedną rozwałkowujemy i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto możemy podpiec. Drugą część ciasta wkładamy do lodówki. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Chwilkę podsmażamy. Wykładamy równomiernie na cisto

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto orzechowo - budyniowe 302

posiekać. Masło stopić wraz z cukrem i miodem, dodać orzechy. Wymieszać i ciepłą masę wyłożyć na nieupieczony blat ciasta. Piec około 10-15 minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem budyniowy: 3 szklanki mleka,  szklanka cukru,  2 budynie śmietankowe bez cukru,  250g masła.  W 1/2 szklance mleka rozrobić budynie. Resztę mleka zagotować wraz z cukrem, na gotujące

Z miłości do słodkości
Liebster Blog Award 115

mieć jakiejś konkretnej formy. Świece, biały obrus... To zbędne. Uroczysta kolacja jest wtedy, gdy coś świętujemy. Więc uroczystej kolacji nie wyobrażam sobie bez osoby, z którą bym chciał te wyjątkowe chwile dzielić. 5. Czy kiedykolwiek zrobiłeś własnoręcznie ciasto francuskie? Tak, jeden raz. Robiliśmy z Madzią croissanty . Ciasto nie wyszło doskonałe, sporo mu do doskonałego brakowało. Ale coś tam wyszło(...)croissanty nawet smaczne były. Podejrzewam, że jeszcze kiedyś się pokusimy o zrobienie ciasta francuskiego. Warto umieć takie rzeczy. 6. Czy cierpisz na manię kupowania naczyń, zastawy, talerzyków i innych przedmiotów, które można wykorzystać do fotografowania potraw? Nie, zdecydowanie nie. To Madzi dziedzina, ona najchętniej by każdego dnia coś nowego kupowała. Jak to kobieta :) Ja jestem prostym facetem, który się

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania