ciasto z bezami - 13503 przepisów (strona:353/901)

Tarta z boczkiem i suszonymi śliwkami 133

serka topionego 100 g szynki konserwowej 1 duża, czerwona cebula 1/4 łyżeczki karobu garść suszonych śliwek (bez pestek) 2 jaja 400 ml jogurtu naturalnego sól kolorowy pieprz olej rzepakowy do smażenia ulubiona mieszanka sałat ulubione kiełki Sposób przygotowania: Składniki na ciasto zagnieść szybko zimnymi rękoma. Wykleić nim formę do tarty i zapiec obciążone (papier do pieczenia przysypany kuleczkami ceramicznymi, suchym

Wielki apetyt
Ciacho malinowo-kakaowe 152

Przepis jest bajecznie prosty, jestem zwolenniczką gotowania i pieczenia bez komplikowania sobie życia długimi listami artykułów spożywczych. Ma być prosto i smacznie i nie drogo. Jest to przepis na dużą blachę 35*40cm. Zmniejszone ilości podam na końcu posta. Malin nie zasypuje cukrem, gdyż nie o sok mi chodzi, a całe owoce, nawet jeżeli są kwaśne.Do naszego ciacha potrzebujemy(...)wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą . Do reszty naszej masy przesiewamy 1,5 łyżki kakao. Mieszamy i wykładamy dowolnie na jasną masę. Włączamy piekarnik na 200 stopni GÓRA-DÓŁ. Ciasto równamy i wykładamy maliny . Teraz jeżeli są kwaśne posypujemy lekko cukrem. Pieczemy  ok .35 minut/200 st. Metodą patyczka sprawdzamy gotowość ciasta do zjedzenia.Powinien być suchy. Oczywiście zamiast malin mogą

Pasje Jolki
Muffinki z brzoskwiniami i białą czekoladą 157

posmak, ja jednak nigdy nie doszukałam się w nich tego smakowego akcentu... ;)  Postanowiłam połączyć te wspaniałe owoce z doskonałym ciastem biało-czekoladowym w jedną, smaczną całość. Jak smakowało...?  A jak myślicie? :) Składniki: 500 g płaskich brzoskwiń, bez pestek, pokrojonych na połowy, a następnie na ósemki 250 g mąki 70 -40g cukru (można w ogóle zrezygnować z niego(...)otarta 2 jajka 100 ml maślanki 120 g rozpuszczonego masła 150 g białej czekolady (rozpuścić w kąpieli wodnej) 1. Piekarnik nastawiamy na 170°C z termoobiegiem (lub 190°C bez termoobiegu). Formę do muffinek wykładamy papilotkami. 2. Składniki mokre (poza rozpuszczoną czekoladą!) łączymy dokładnie w jednej misce, składniki suche w drugiej. 3. Następnie za pomocą miksera szybko i krótko łączymy

Kuchnia Prezydentowej
MURZYNEK Z MASĄ JOGURTOWĄ 288

sera, ani żadnej pianki ...  W każdym razie jest to coś pysznego,  i następnym razem podwoję ilość składników, aby ta pyszna, jogurtowa warstwa była zdecydowanie wyższa :)) Składniki na ciasto: 4 jajka 1 i 3/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 250 g masła/margaryny 2 łyżki kakao 8 łyżek wody 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masło, kakao, cukier(...)masa była gładka. Blachę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy do niej najpierw ciemne, czekoladowe ciasto, a na nie delikatnie masę jogurtową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 st na około 55 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy polewą, lukrem lub zostawiamy bez polewy

Walijskie Pichcenie
CIASTO CZEKOLADOWE Z MASĄ GRYSIKOWĄ I OWOCAMI ( WIŚNIAMI, BORÓWKAMI I PORZECZKAMI ) 229

łyżeczki MASA: * białka – 5 szt * śmietana 18% kwaśna – 400 g * budyń śmietankowy bez cukru – 2 op * grysik/kasza manna – 120 g * wiśnie – ok.200 g * borówki – ok. 100 g * porzeczki czerwone – ok. 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO CZEKOLADOWE : Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, a następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, szczyptą

Ostra na Słodko
Tarta jabłkowa z budyniem 219

przygotowaniu, pięknie wygląda i wyśmienicie smakuje. Tarta jabłkowa z budyniem to wspaniały pomysł na deser. Składniki: * na kruche ciasto: 150 g margaryny 2 łyżki cukru pudru łyżka śmietany 18% 250 g mąki pszennej 1 jajko * na nadzienie: 2 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 600 ml mleka 5 średnich jabłek łyżeczka cynamonu * dodatkowo: cukier puder do posypania Przygotowanie

Kulinarny Pamiętnik
Tarta z nadzieniem z białego maku i bakalii 101

szklanki cukru trzcinowego 100 gram kandyzowanej skórki pomarańczowej 100 gram marcepanu 150 gram orzechów włoskich 200 gram migdałów bez skórki 250 gram białego maku 100 gram orzechów laskowych 100 gram suszonej żurawiny 2 jajka Dekoracja: 50 gram marcepanu Ciasto kruche Składniki na ciasto kruche szybko zagniatam, owijam folią spożywczą i umieszczam w lodówce na minimum 30 minut. Nadzienie z białego

Mango Papaja
Tradycyjny makowiec zawijany vel strucla makowa 595

galerników.Natomiast maku gotowego w puszce w ogóle nie polecam.Tam nawet zamiast cukru jest sam syrop glukozowo-fruktozowy.Przepis,z małymi modyfikcjami pochodzi z "Przysmaków polskiego stolu" Marka Lebkowskiego.Polecam!Składniki na ciasto:500 g mąki250 g mleka70 g masła70 g cukruszczypta soli1 łyżka cukru waniliowego1 paczuszka suchych drożdży lub 40 g świeżych2 żółtka L1 białko do posmarowania ciastaSkładniki na masę makową(...)umieścić w misie robota.Gdy korzystamy ze świeżych drożdży zrobić rozczyn.Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i ciepłym mlekiem (bez masła !).Dodać 100 g mąki i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Wszystkie składniki dokładnie wyrobić przy pomocy haka do ciasta drożdżowego,do uzyskania jednolitego sprężystego ciasta.Misę przykryć folią spożywczą i odstawić do podwojenia objętości.°Gdy ciasto rośnie, przygotować mak.Rodzynki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cycki murzynki 364

łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1,5 szklanki mleka 6 żółtek 1 budyń waniliowy bez cukru 8 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 250 g. masła czekolada mleczna paczka okrągłych biszkoptów espresso (do namoczenia biszkoptów) posypka (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Upiec ciasto - białka ubić z cukrem, następnie wsypać powoli mak, wiórka i proszek do pieczenia i wymieszać delikatnie szpatułką

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto orzechowo-czekoladowe 239

mianowicie: jego   rozmiaru. To, że jest nieduże sprawia, że będę mogła przygotować parę innych słodkości bez obaw, że czegoś będzie za dużo. Mam nadzieję, że takie argumenty do Was trafiają i że może właśnie ktoś z Was skusi się i moje orzechowe ciasto przygotuje na te wyjątkowe Święta. Ciasto orzechowo-czekoladowe Składniki: 120 g mielonych orzechów 100 g drobno

Przysmaki Karolki
Lunchbox #1 150

łyżki oliwy Mąki mieszamy razem, dodajemy oliwę, wodę i sól.  Zagniatamy gładkie ciasto. Odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie ciasto dzielimy na 6 części, rozwałkowujemy cienkie placki i smażymy na mocno rozgrzanej patelni, bez tłuszczu z obu stron. Po zdjęciu z patelni trzymamy pod przykryciem i studzimy. Wtedy tortille trochę zmiękną i łatwiej się będą zawijać. Roladki

Czerwona Porzeczka
Placuszki bananowo- jogurtowe (bezglutenowe) 143

sztuki jogurt naturalny 150 ml sól 1 szczypta proszek do pieczenia 1  łyżeczka płaska olej do smażenia lub patelnia do smażenia bez tłuszczu  Banana rozgnieć tłuczkiem do ziemniaków dodaj pozostałe składniki i wymieszaj na jednolite ciasto. Rozgrzej patelnię i na niewielkiej ilości oleju smaż placuszki na średnio rozgrzanej patelni (łatwo się przypalają z powodu zawartości cukru z banana

AZgotuj!
BAGIETKI Z PŁASKURKI I ORKISZU 176

dzięki temu bagietki nie są suche). Po kilku złożeniach ciasto dzielimy na 4 części, z każdej części formujemy wałek, skręcamy go i odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiamy na ok.15 minut do napuszenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 230*C i pieczemy ok.20 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu, następnie możemy przełączyć na termoobieg i dopiec jeszcze

Smaczne Zdrowe
Pancakes z Nuttelą 183

masę wlewamy do sypkiej i mieszamy. Ja włączam mikser i miksuje wszystko pod koniec na najniższych obrotach niedługo, około 1 minuty. Odstawiam ciasto na 10 minut, przed smażeniem Placki smażę na teflonowej płaskiej patelni do naleśników, bez dodatków tłuszczu. Smażę około 30 sekund i obracam placki. Można podawać nie tylko z nuttelą :) polecam też miód czy dżem :) Należy pamiętać

W Moim Magicznym Domu
Naleśniki gryczane z jabłkiem i bakaliami - zdrowe i bezglutenowe 142

odcedzamy wodę i płuczemy wodę. Blendujemy ze szklanką mleka i jajkiem na gładką masę. Jeśli masa będzie bardzo gęsta dolewamy jeszcze mleka, ciasto ma mieć konsystencję zbliżoną do tradycyjnych naleśników. Ja smażyłam na patelni ceramicznej całkowicie bez tłuszczu. Nadzienie: 2 jabłka 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka rodzynek 1 łyżka miodu Masło roztapiamy

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania