kawałkami czekolady. Są słodkie, chrupiące, idealne do kawy, herbaty lub kubka mleka. Zobaczcie, jak łatwo przygotować amerykańskie ciasteczka bez foremek na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Amerykańskie ciasteczka przygotowuje się błyskawicznie, bo nie musimy wałkować ciasta i wykrawać foremkami. Są idealne do przygotowania dla niespodziewanych gości, bo większość składników zazwyczaj mamy w domu
Lekcje w kuchninigdy nie zapomnicie. Rozkosz, czysta rozkosz w najprostszej postaci. Krucha tarta wypełniona jest nadzieniem migdałowym frangipane. Brzmi "trudno" ? Bez obaw, to tylko utarte z cukrem masło, połączone z jajami, mielonymi migdałami i odrobiną mąki. W połączeniu z jabłkami tworzy genialne ciasto. Składniki: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name
kolorowotorcikowoPołącz składniki z obu misek, dobrze wymieszaj, następnie dodaj pokrojoną w drobną kostkę czekoladę, całość wymieszaj. 4. Ciasto przelewaj do papierowych kokilek (lub silikonowych foremek na muffinki). Piekarnik nagrzej do temp. 200C i piecz na środkowej półce w piekarniku bez termoobiegu przez około 20 minut. Smacznego
Zasmakuj Kuchnizacznie się gotować dodajemy sól lub vegetę do smaku, przyznam się Wam że nie wyobrażam sobie dań bez vegety ale domowej oczywiście, zupy z samą solą mi nie smakują. Jajka rozbijamy z wodą, solą i mąką na gładką masę, ciasto ma mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany, przekładamy do rękawa cukierniczego, maczamy nóż w rosole i naciskając odcinamy zgrabne malutkie
Sama słodycz i szczypta chiliciacho właściwie to biszkopt z poziomkami, galaretkami, kisielem i śmietaną. Ciasto przepyszne zapraszam na skosztowane. Mąż i jego pytania bezbłędne" To na dole to Kubuś" Pada moja odpowiedz- To kisiel poziomkowy.Mina męża bez cenna :) Składniki na biszkopt: jajka 5 szt L ksylitol 100 g mąka pszenna
Różowa kuchniazostawić do napęcznienia, najlepiej na całą noc. Pestki, orzechy posiekać i razem z resztą siemienia uprażyć na patelni bez dodatku tłuszczu. Odstawić do wystudzenia. Gdy zaczyn wyrośnie wymieszać wszystkie składniki wlewając stopniowo wodę. Napęczniałe siemię wlać razem z wodą. Wyrobić ciasto na gładką kulę, nie klejącą się zbytnio do rąk. Wyrabiać przez 8 minut. Po tym czasie pozostawić
Czerwony Gupikbogactwo smaku i cenne wartości odżywcze. Można ich użyć do kremu z buraków, sałatek, pasty do chleba, do ciast, do koktajli, itd. Jak widać lista jest długa, dlatego gorąco polecam ten sposób przygotowania buraków. Pieczenie buraków: Buraki umyć bardzo dokładnie. Bez obierania każdy osobno zawinąć w folię aluminiową. ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego
kuchnia doskiPyszne, chrupiące ciasteczka owsiane, bez dodatku białego cukru, bez pszenicy. Idealne na drugie śniadanie do szkoły, pracy, na uczelnię..., ale nie tylko. Ja swoje przygotowałam z dodatkiem orzeszków, do połowy ciasta dodałam także pokruszoną czekoladę z jajka niespodzianki (tu już niestety cukier był... ale za to ten smak...), obydwie wersje były przepyszne. Baaardzo chrupiące i bardzo wciągające. Zasmakowały także dzieciom
Smaczne Zdrowełopatę, spód ciasta posmarowałam koncentratem, posypałam serem, ułożyłam rukolę i na wierzch pomidorki. Kamień posypałam mąką, żeby ciasto odstało po upieczeniu. Czytałam bowiem, że mogą być z tym problemy. No i cóż wstawiłam do piekarnika. Piekłam ok. 10 minut. Bez użycia kamienia pizza może się piec dłużej do 20-30 minut ( w zależności od mocy Waszego piekarnika
Niebieski kubek z kawanastępnie dzielimy na trójkąty. Nakładamy na najkrótszy brzeg po odrobinie kremu i zwijamy jak rogaliki pamiętając by końcówka ciasta była zawsze na spodzie. 4. Każdy rogalik posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st C (bez termoobiegu) ok 25 minut (do zrumienienia). Do przygotowania rogalików możemy użyć dowolnego nadzienia: białego sera, budyniu, marmolady lub cząstek
Kuchnia w czekoladzieTym razem za sprawą Doroty Świątkowskiej i książki „Moje wypieki i desery” przeniesiemy się w ciepły klimat gdzie będziemy mogli spróbować australijskiej klasyki,
Kuchenne WariacjeUwielbiam urocze przekąski – takie bez wątpienia są mini donuty :) W prawdzie ich przygotowanie wymaga cierpliwości, ale efekt jest fantastyczny! Donuty w standardowym rozmiarze można zobaczyć tutaj , ciasto to przepis na pączki mojej babci . Składniki: 250 g mąki 40 g drożdży 3 żółtka 5 łyżek cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/4 szklanki mleka 1/2 kieliszka wódki + cukier puder i mleko
CiastkozercySzpatułka to przedmiot bez którego nie wyobrażam sobie gotowania i pieczenia. No wiem, kiedyś używało się łyżki, używałam i ja. Dziś wolę szpatułkę. Lubię jak ciasto z miski wybrane jest idealnie. Poza tym przy gotowaniu nie rysuje się garnków. Szpatułek w swojej szufladzie mam kilka. Tak się uzbierało, bo szukałam tej idealnej dla mnie. Jedne są elastyczne i świetnie wybierają
Blondynka Gotujesól, pieprz Przygotowanie: Mąki przesiewamy przez sitko dodajemy olej kokosowy, wodę, sol i wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy na kulki (mi wyszło ich 9) i każdą z nich rozwałkowujemy na bardzo cieniutki placek. Placki smażymy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu,aż pojawią się brązowe plamki. Widać na zdjęciu że wyszły jak chciałam. Placki najlepiej przykryć wilgotną
Łycha smakówumieścić w zamrażarce migdały sparzyć, przelać zimną wodą i obrać ze skórki. Nie jest konieczne użycie migdałów, bez nich pierogi są równie pyszne w misce mąkę zaparzyć wrzątkiem i ostrożnie wymieszać. Dodać miękkie masło i szczyptę soli. Wyrobić elastyczne ciasto, rozwałkować, podsypać lekko mąką i wykrawać kółka. Na każdym położyć śliwkę nadzianą migdałem i zlepić pieroga. Można śliwkę posypać odrobiną
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!