Ostatnio chodziły za mną duszone śliwki. Najpierw miało powstać z nich ciasto, ostatecznie jednak zdecydowałam się na deser ryżowy, który zobaczyłam na blogu Magdy. Jego
Fabryka pomysłówmargaryna i solą zagotować . Zdjąć z ognia i wsypać większą część mąki , dobrze wymieszać łyżką drewnianą . Jak ciasto zbije się w kulę wyłożyć na stolnicę i wyrobić resztę mąki . Podzielić na małe krążki ,rozwałkować i smażyć na patelni bez tłuszczu. Po 1-2 minuty z każdej strony . Farsz 1 sałata lodowa 2 pomidory 1 filet pieczony 1 cebula sól
Eli Gotowaniecukrem i solą. Do misy wsypcie szklankę mąki i wlejcie mieszankę mleczno-maślaną z cukrem i solą. Wymieszajcie dokładnie, bez grudek, aż osiągnie luźną konsystencję. Podczas wyrabiania dodawajcie powoli, po wmieszaniu każdej poprzedniej porcji, pozostałą mąkę. Najprawdopodobniej nie zużyjecie całej, ciasto pod palcem musi być miękkie i elastyczne. Mnie zostało około 90g mąki. Jeśli będzie się mocno lepiło do ścianek
Karo in the Kitchenracuszki na podwieczorek/kolację, najlepiej od razu przygotować ciasto ze świeżo ugotowanego ryżu a później je tylko usmażyć. 3. Ciasto nakładać łyżką na rozgrzany olej, smażyć na rumiano z jednej strony pod przykryciem, a po przekręceniu na drugą stronę już bez przykrycia
Kto ugości moich gości?Kochani dzisiaj prezentuję Wam fajny i lekki przepis na konfiturę morelowo - bananową. To świetny dodatek na kanapkę i bez cukru. To jest pierwszy przepis do którego
Niezły MłynekKochani dzisiaj prezentuję Wam fajny i lekki przepis na konfiturę morelowo - bananową. To świetny dodatek na kanapkę i bez cukru. To jest pierwszy przepis do którego
Niezły MłynekCebulkę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić cebulkę i smażyć ok. 5 minut. Dodać szpinak bez wcześniejszego rozmrażania. Zmniejszyć ognień i dusić, aż zmięknie. Doprawić solą. Odparować lub odlać wodę, a resztę odcisnąć, aby nie zamoczyć ciasta. Przestudzić. Podzielić na 10 części. Drożdże pokruszyć do miseczki, dodać cukier, zalać ciepłym mlekiem. Odstawić na 10 minut. Mąkę
Chocolate Muffin BlogKolejny mój sernik tym razem z udziałem soczystych brzoskwiń, pieczony w kąpieli wodnej bez spodu, jest aksamitny delikatny wręcz rozpływa się w ustach,sekret tkwi w
Wanilia i KardamonSyrop czekoladowy...własnoręcznie zrobiony...pycha...do lodów, deserów..a nawet do podjadania bez niczego.. 1/3 szkl. kakao 1/2 szkl. wody 1 i 3/4 szkl.cukru 1
Moje domowe kucharzenieDługo zastanawiałam się jak wykorzystać przygotowany wcześniej śmietanowy krem rabarbarowy. Myślałam o cieście, lodach, ale skończyło się na pierogach. To była dobra decyzja – cieniutkie ciasto
Szybko Tanio Smaczniemiękkie. A to za sprawą...drożdży :) Nie są absolutnie wyczuwalne w ciasteczkach, więc spokojnie :) MIĘKKIE PIERNICZKI, BEZ LEŻAKOWANIA źródło przepisu: klik // 40-50 pierniczków, w zależności od użytych foremek ~2 szklanki mąki pszennej ~2 jajka (jedno do ciasta, drugie do posmarowania pierniczków) ~1/3 szklanki cukru trzcinowego ~3 lekko czubate łyżki miodu (użyłam klonowego od Anielskich Przysmaków
chili & sugarcukru, np.trzcinowego) - 1 jajko - 100g pasty sezamowej tahini - 150g ziaren słonecznika - 150g zimnego masła - 20g amarantusa ekspandowanego (dałam bez dodatków) W misie miksera umieścić mąkę, dodać pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło, ksylitol, tahini oraz jajko i zagnieść kruche ciasto. Następnie dodajemy ziarna słonecznika i ekspandowany amarantus i dokładnie mieszamy. Mnie wyręcza w tym hak miksera, ale można również zagnieść
Smaczne Zdrowełyżkę oliwy lub oleju i zblendować na puree mąkę, grysik, jajka, przyprawy i wodę mineralną zmiksować na gładką masę bez grudek. Dodać zielone puree z czosnku niedźwiedziego i wymieszać w dużym garnku zagotować osoloną wodę. Przez sitko do spätzli przecierać ciasto na osolony wrzątek. Gdy kluseczki wypłyną, odczekać moment, aż wyraźnie zwiększą objętość i wyławiać łyżką cedzakową klasycznie podane spätzle
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przez 25-30 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wyjąć z formy (po upieczeniu ciężko odrywa się papilotkę od ciasta (po wystudzeniu-problem ten znika), dlatego jeśli tego nie chcecie, polecam wysmarować blachę na muffinki oliwą/olejem i piec bez papilotek). Smacznego! ___________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu
CookYourself