ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:240/1217)

Malinowa chmurka 7350

Jeśli szukaliście przepisu na ciasto, które będzie się pięknie prezentowało na stole i wywoła efekt "wow" to dobrze trafiliście. Malinowa chmurka to połączenie bezy z migdałami, kruchego ciasta oraz malin i bitej śmietany. Po prostu niebo na talerzu. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Kwiaty czarnego bzu w cieście naleśnikowym 186

łyżki cukru 150 ml cydru olej do smażenia Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, cukier i proszek do pieczenia, mieszamy. Dodajemy jajko, miksujemy i stopniowa dolewamy cydr. Gotowe ciasta powinno być gładkie (bez grudek) i dość gęste, jak na racuchy. Na patelni rozgrzewamy olej. Kwiaty bzu trzymając za łodygę zanurzamy w cieście, po czym kładziemy na rozgrzanym tłuszczu i smażymy przez

Smakowity Blog Kulinarny
Przepisy na Wielkanoc 300

zawita na Waszym stole Wielkanocnym :) Najlepsze przepisy na Wielkanoc: Ciasta: Babka na białkach Miodownik z kremem budyniowym Wielkanocna baba drożdżowa z rodzynkami Babka biszkoptowa Mazurek czekoladowo-orzechowy bez pieczenia Sernik królewski Ciasto słonecznikowiec Ciasto Wuzetka (W-Z) Seromak - sernik z makiem Sernik kajmakowy (toffi) Ciasto czekoladowe z kremem budyniowy Ciasto pszczółka Drożdżówka z jabłkami Ciasto Łukasza Sernik z ricottą Pieczenie

Kuchnia Łukasza
Wiosenna tarta z kremem z białej czekolady i truskawkami 208

Coraz więcej słońca i ciepłego powietrza, więc coraz częściej pojawia się ochota na lekkie, owocowe desery. Dziś jedno z moich ulubionych ciast, które mogłabym jeść bez końca - owocowa tarta z kremem na bazie ricotty. Świetnie smakuje z mocno schłodzonym, różowym winem - esencja wiosny! Kruche ciasto: 150 g mąki 50 g cukru pudru 70 g masła jajko szczypta soliKrem

sama złodycz
Wegański sernik dyniowy z polewą czekoladową. 195

małymi partiami (ja podzieliłam ciasto na 3 części). Dodajemy pozostałe 2 łyżeczki oleju kokosowego, ponownie wykładamy foremkę ciastem i wsadzamy do piekarnika na 8 minut (180C). Wyciągamy foremkę i zostawiamy do ostygnięcia. Masa sernikowa Upieczoną dynię blenderujemy na gładką masę i gotujemy bez przykrycia ok. 15-20 minut (dzięki temu pozbędziemy się nadmiaru wody, a pure z dyni będzie bardziej(...)agarem. Gdy pojawią się bąbelki, po paru sekundach ściągamy rondelek z ognia. Mleko z agarem miksujemy z masą dyniową. Masę wlewamy na spód (nie może być gorący!), wyrównujemy ciasto, polewamy polewą i wsadzamy do lodówki na całą noc. polewa Łączymy ze sobą wszystkie składniki w kąpieli wodnej w kolejności: olej kokosowy, 1/3 szklanki mleka kokosowego, słodzidło, kakao, 1/4 szklanki mleka

Fill The Bowl
Tarta dyniowa z bezami ( Pumpkin Pie ) 158

pure z dyni** 150 g śmietanki 30%* 3/4 szklanki cukru trzcinowego* 3 jajka* 1/2 łyżeczki cynamonu* 8-10 małych bez  Wykonanie: Zimne masło pokroić w kostkę, dodać mąkę, cukier puder i żółtka. Szybko zagnieść kruche ciasto. Ciasto uformować we kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 40 minut.Schłodzone ciasto rozwałkować, podsypując mąką. Ciasto przełożyć(...)Przykryć ciasto folią aluminiową lub papierem do pieczenia, dociążyć grochem lub kulkami do pieczenia. Piec 15 minut. Po tym czasie usunąć obciążenie oraz folię/papier, ułożyć bezy, lekko wciskając je w ciasto o piec jeszcze 5minut.Pure z dyni, połączyć ze śmietanką, cukrem, jajkami oraz cynamonem. Całość zmiksować na jednolitą masę.Na podpieczony kruchy spód wylać masę dyniową.Tartę ponownie wstawić

kolorowotorcikowo
Ciasto krokodyle oczy 157

Witam Kochani :-) Dziś bez żadnych wstępów, od razu przechodzę do sedna :-) Przychodzę do Was z bardzo pysznym ciastem, które fajnie wygląda. Ma jedną wadę-jest trochę czasochłonne, ale watro je wykonać. Mowa o cieście o intrygującej nazwie-krokodyle oczy :-)  Składa się z ciasta kruchego, powideł, kulek nadzianych powidłami, przykrytych kremem, i biszkopta. Polecam, po przekrojeniu ładnie się prezentuje(...)margaryny -4 żółtka -2 łyżki śmietany kwaśniej 12 lub 18% i łyżka kakao do 2/3 ciasta BISZKOPT: -5 białek -1 żółtka -3/4 szklanki cukru -3/4  szklanki maki -łyżeczka proszku do pieczenia KREM -200g masła  -2 budynie śmietankowe bez cukru 40g -1 łyżka mąki pszennej -cukier  waniliowy -3/4 szklanki cukru -3,5 szkl mleka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tarta cytrynowa z bezą 129

szkl cukru 1/2 szkl wody 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 żółtka (białka zachować do bezy) 60 g masła   Beza: 4 białka w temperaturze pokojowej 150 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej     Przygotowanie:   Ciasto kruche: Wszystkie składniki dobrze wyrobić rękami do uzyskania jednolitego ciasta. Owinąć w folię spożywczą  i schłodzić w lodówce 30-60 minut(...)mąkę i żółtka. Mieszankę wlać do soku z dodatkami i energicznie mieszając gotować do zgęstnienia kremu.       Na jeszcze ciepły spód ciasta wylać gorący krem cytrynowy. Na krem wyłożyć bezę.   Beza: Białka dobrze ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Wsypać przesianą mąkę i delikatnie wmieszać do piany.   Całość piec

Nastoletnie Wypiekanie
Zdrowe, aromatyczne brownie dyniowe 177

możecie użyć deserowej, lub mlecznej czekolady (wtedy jednak nie będzie to już bezmleczne ciasto).  Składniki (około 12 porcji): 1 szklanka puree z dyni z tego przepisu 2 duże jajka 2 łyżki mleka kokosowego lub wody kokosowej 125 g posiekanej gorzkiej czekolady (lub chocolate chips), bez dodatku laktozy (można zastąpić czekoladą mleczną, lub deserową) 1 szklanka kakao bez cukru (typu(...)brownie do blachy i wyrównaj. Piecz w temperaturze 175 stopni przez około 25-30 minut, kontroluj patyczkiem. ( Na patyczku włożonym w brownie nie może być śladów surowego ciasta, ale może być nadal lepki od czekolady. Nie piec zbyt długo, by nie wysuszyć brownie.) Gotowe! :) Teraz możesz delektować się smakiem swojego wykwintnego deseru.  Wartości odżywcze (całego ciasta

Smiling Shrimp
Prince Polo 144

Pyszne ciasto, słodkie, z kremem i kokosowo-orzechową bezą. Poezja smaku <3 nie jest trudne do zrobienia, jednak trochę czasochłonne. Przepis dostałam od Basi, mojej koleżanki z pracy, która bardzo zachwalała to ciasto no i nie rozczarowałam się jego smakiem :) Jestem pewna, że i Was zauroczy. To jak, pieczecie? ;) Ps. Zajrzyjcie tutaj - http://www.chromecrm.com/ Składniki: Biszkopt czekoladowy: 5 jajek(...)dodawać żółtka, jedno po drugim, cały czas ucierać. Do masy wlać wystudzoną, płynną czekoladę, dokładnie wymieszać. Wykonanie - Biszkopt ułożyć na paterze, posmarować go kremem i przykryć bezą kokosowo-orzechową. Schłodzić w lodówce. Gotowe ciasto wyjąć około 30 minut przed podaniem. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Zakryty tort wiedeński (jabłecznik z orzechami i rodzynkami) 283

Zakryty tort wiedeński to tak naprawdę jabłecznik z owocami "zamkniętymi" w cieście, z dodatkiem rodzynek i orzechów włoskich. Pod taką nazwą znalazłam to ciasto w czasopiśmie

Smakołyki Bereniki
Jabłka w „szlafroczkach” – jabłka w kruchym cieście 140

  Zapraszam na fantastyczny, przepyszny deser – „jabłka w szlafroczkach”. Kruche, waniliowo- maślane ciasto otula jabłka nadziane bakaliami i miodem. Jabłka w kruchym cieście

Mała Cukierenka
Jabłka w „szlafroczkach” – jabłka w kruchym cieście 158

  Zapraszam na fantastyczny, przepyszny deser – „jabłka w szlafroczkach”. Kruche, waniliowo- maślane ciasto otula jabłka nadziane bakaliami i miodem. Jabłka w kruchym cieście

Mała Cukierenka
Szarlotka z bezą (pianką) 611

Przepyszna szarlotka z bezą (pianką) na kruchym spodzie. Jej smak, delikatny zapach cynamonu… obłędny. Rewelacyjnie smakuje podana na gorąco z domowymi lodami śmietankowo-waniliowymi. Szczerze polecam Składniki:Spód:250 g masła3 szklanki mąki1/3 szklanki cukru5 żółtek1 łyżeczka proszku do pieczeniaNadzienie:Jabłka powinny być twarde i słodko-kwaśne. W razie potrzeby do smaku można dodać odrobinę cukru i soku(...)większa), zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około 30 minut. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Blaszkę o wymiarach około 22 x 32 wysmarować delikatnie masłem. Większą część ciasta rozwałkować, wylepić nim blaszkę i ponakłuwać widelcem. Wstawić do piekarnika na około 10 minut, aż się przyrumieni.Nadzienie:Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, na dużych oczkach. Dodać cynamon i  wymieszać

Oryginalny smak
Czekoladowa rolada 147

Delikatny, mięciutki, rozpływający się w ustach biszkopt czekoladowy z prawdziwej czekolady, upieczony z dodatkiem mocnej kawy, zrolowany z ubitą śmietaną aromatyzowaną likierem amaretto i ekstraktem z

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania