ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:235/1217)

Tarta ze rabarbarym (i wszystko jasne ;) ) 118

rabarbar moł kans roztomajtych 3 fetaminōw, ale i moł tyż kwas szczawiowy, co to wypłukuje wapń ze łorganizmu i bez to niy idzie go za kans jejś. Ale dyć jak sie rołz 4 za jaki czas czowiek szczeli jake ciasto ze rabarbarym, to sie przeca nic niy stanie- no chyba, że idzie nōm ło te połra kalorii, jak wpierymy

Chop w kuchni
Marchewkowe muffinki bez cukru 142

Okazało się to świetnym pomysłem bo nigdy u mnie w domu nie jadło się ciasta marchewkowego więc babeczki zrobiły furorę! Zniknęły szybciej niż się spodziewałam, a musiałam ich bronić bardzo zawzięcie żeby choć trochę się uchowało "na później".  Jako że ostatnio fascynuję się produktami "bez cukrowymi" (do czego natchnęła mnie książka Sarah Wilson "Rzucam cukier") próbuję tak eksperymentować(...)niestety się ugięłam i dodałam cukier puder jednak myślę, że osoby, który chciałyby się w 100% trzymać wersji bez cukrowej mogą go pominąć albo zastąpić zdrowszymi zamiennikami - stewią, brązowym rozdrobnionym cukrem. Serdecznie polecam wypróbować ten przepis. Ja byłam zaskoczona jak ciasto marchewkowe może być tak pyszne! :) Składniki na ciasto: 500 g marchewki 2 szklanki wody rodzynki, suszone figi, daktyle, żurawina

Jedzeniomania
PAVLOVA Z FIGAMI, MASCARPONE I SOSEM KARMELOWYM 209

Klasyczna Pavlova w królewskim stylu: chrupiąca z zewnątrz beza, mięciutka w środku, połączona ze śmietankowym kremem z mascarpone i kremówki, a całość zwieńczona koroną z ćwiartek

Słodko-Słony Świat Ilony
Bezglutenowe ciasto warzywne FIT 206

mojprzepisna.pl | Bezglutenowe ciasto warzywne FIT Ciasto, które możecie jeść bez ograniczeń. Zawiera marchewkę, buraki i bataty, a poza tym nie ma grama mąki pszennej. Ciasto nie zawiera mleka ani produktów pochodzenia mlecznego. Mi smakuje bardzo, tym bardziej, że zawiera prawie same warzywa, mój mąż mówi że jadał lepsze ;-). Nie czuć w nim ani buraków, ani batatów, ani tym bardziej marchewki

moj przepis na
Migdałowo - agrestowa tarta! 78

pokojowej 40g posiekanych migdałów   Składniki na masę agrestową: 800 g agrestu 150 g cukru 3 łyżki skrobi ziemniaczanej Składniki na bezę: 3 białka 150g cukru pudru  garść płatków migdałów Sposób wykonania: Dokładnie ugnieść składniki na ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i wstawić je na 30 minut do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć na papierze(...)spodu przygotowujemy masę agrestową. Owoce dusimy z cukrem aż zmiękną. Redukujemy ilość soku. Następnie dodajemy 3 łyżki skrobi ziemniaczanej i dokładnie mieszamy. Ostudzoną masę przelewamy na spód ciasta. Na koniec przygotowujemy bezę. Ubijamy białka na sztywno stopniowo dodając cukier puder. Ubijamy ok. 15 minut. Na wolnych obrotach, dokładnie, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Dodajemy migdały i delikatnie mieszamy. Bezę

Kuchnia Pani Wiosny
Clafoutis: czyli skoro francuski, to nawet zakalec zrobi furorę 136

cukru i odstawić na 30 minut. Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem. Jajka roztrzepać z ekstraktem. Dodać do mąki, dokładnie wymieszać. Powoli wlewać kremówkę z mlekiem, dokładnie mieszając. Ciasto ma być jednolite, bez grudek. Formę wysmarować masłem. Na dno wysypać czereśnie, polać powstałym sokiem. Na wierzch wylać ciasto. Piec w 180 st. C. przez 40 minut. Przestudzić. Podawać letnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Dietetyczna babka czekoladowo-serowa 151

idealnie prezentować się na wielkanocnym stole. Podwójnie czekoladowa - z gorzką czekoladą w cieście i białą w kremowym nadzieniu serowym. Lżejsza, lecz równie pyszna wersja tradycyjnej wielkanocnej babki - bez masła i żółtek. Ciasto wieńczy delikatna, jogurtowo-miodowa polewa z wiórkami gorzkiej czekolady. Serdecznie polecam:) Składniki (na okrągłą formę do babki) : ciasto: - 200 g mąki (u mnie pół na pół pełnoziarnista żytnia

Kuchnia Ellie
Naleśniki z mąką owsianą 222

mleka.           Przygotowanie: Podane składniki zmiksować,  ciasto pozostawić na 15 min. by "odpoczęło" Po tym czasie smażyć naleśniki na patelni najlepiej bez tłuszczu  Wlewać tyle ciasta, by po usmażeniu naleśniki nie były zbyt grube Po usmażeniu przykryłam je na 10 min.talerzem, tak by nabrały wilgoci i lepiej można było je smarować i zwijać

Proste Potrawy
Sernik z kaszy jaglanej z truskawkami i galaretką (bez glutenu, mleka i jajek) 330

 "Sernik" na zimno w wersji bez nabiału - bez sera, jogurtu i jaj. Doskonały deser dla osób na diecie bezmlecznej i bezglutenowej. Kremową konsystencję nadaje

głodny alergik
Ciasto banoffee 5867

Nazwa ciasta pochodzi od połączenia smaków banana z masą toffi i bitą śmietaną. Jest to ciasto na kruchym spodzie. Żeby móc się nim dektowac , wystarczą zaledwie

Słodkości i nie tylko
Sernik Raffaello 157

ziemniaczaną, lekko wymieszać. Na koniec dodać wiórki kokosowe i delikatnie wszystko razem wymieszać. Sernik wysunąć z piekarnika (będzie miękki i falujący), na wierzch wyłożyć bezę kokosową i wstawić ponownie do piekarnika na 30 minut. Ciasto studzić w lekko uchylonym piekarniku. Całkowicie ostudzony sernik wstawić do lodówki (bez przykrycia) na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Uwagi: Jeżeli uznasz(...)czasie możesz zmniejszyć temperaturę piekarnika do 90 st.C i piec sernik jeszcze 30 minut (podaję za autorką przepisu). U mnie obyło się bez pieczenia w 90 st.C. Proporcje składników na ciasto zmieniłam ponieważ potrzebowałam więcej ciasta i piekłam je w większej formie. Jeżeli uznasz, że wystarczy dla Ciebie sernik o średnicy 24 cm to zaglądnij do przepisu na bloga "Kwestia

In my kitchen
Bagietki pszenne 127

folią spożywczą i pozostawić na kuchennym blacie na 2-3 godziny do pierwszego wyrastania. Ciasto powinno podwoić, a nawet potroić swoją objętość. Ważne, by miejsce gdzie ciasto wyrasta, było ciepłe i bez przeciągów. W połowie tego czasu oprószoną w mące dłonią naciągnąć każdy bok ciasta do środka. Dzięki temu po upieczeniu otrzymamy bardziej puszyste bagietki(...)czasie ciasto ponownie przełożyć na stolnicę, krótko zagnieść rękami i podzielić na 4 równe części. Z każdej uformować podłużną bagietkę i przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia pamiętając, by zachować spore odległości pomiędzy bagietkami- urosną! Uformowane bagietki odstawić na kolejne 2 godziny do napuszenia (również w ciepłe miejsce bez przeciągów).   Piekarnik rozgrzać do temperatury 250 st.C umieszczając

Nastoletnie Wypiekanie
Kruche ciasto z prażonymi jabłkami, śliwkami, cynamonem i bezą 158

naleśników ( klik ). Coś pysznego! A ten zapach unoszący się, podczas ich smażenia - obłęd. Coś mi się wydaje, że ciasto nie raz zagości na naszym stole ;) 'kruche ciasto z prażonymi jabłkami, śliwkami, cynamonem i bezą' Składniki : (na tortownicę o średnicy 23cm i wysokości 7cm) *  ciasto: - 4 żółtka - 3/4 -1 szklanka cukru - 3 szklanki mąki pszennej - 1 łyżka śmietany(...)średniej wielkości jabłka (twarde i soczyste) - 0,5 kg śliwek - cukier i cynamon wg smaku  * beza: - 4 białka (rozm.L - 150ml) - 3/4 szklanki drobnego cukru - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka octu winnego  Ze składników na ciasto ugnieść szybko kruche ciasto. Podzielić je na 2 części (jedną większą, jedną mniejszą) i umieścić je na 20 minut w lodówce

CookYourself
Śmietanowiec babci Basi 159

moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…,   Przepis ten otrzymałam od kuzynki Lucynki , której bardzo dziękuję za przepis i rady . Przy okazji bardzo pozdrawiam . Jest to placek, który(...)serniki im się nie udają . Placek jest na bazie śmietany , a upieczony smakuje jak sernik . Ja do wypieku użyłam blaszki o wymiarach 36 x 20 cm . Przygotowujemy produkty na ciasto : 3 szklanki mąki, 1 kostka margaryny „Kasia” 0,5 szklanki cukru, 4 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. kakao 1-1,5 łyżki , (ale nie koniecznie

Pysznosci Babci Basi

Proponowane wyszukiwania