ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:237/1217)

Naleśniki gryczane z brokułem i fetą 132

Naleśniki z mąki gryczanej.  1 i 1/2 szklanki maki gryczanej  3/4 szklanki wody sól do smaku jajo olej rzepakowy do smażeniu lub patelnia do smażenia bez tłuszczu Wymieszaj składniki na ciasto. Powinno mieć dość luźną konsystencje. Smaż cienkie placki bez tłuszczu jeśli to możliwe. Ugotuj różyczki brokuła i drobno posiekaj. Zetrzyj ser feta na tarce. Rozłóż na placku

AZgotuj!
Jagodowe ciasto z kokosową kruszonką 129

jego ulubionych które piekę, pozostałe dwa to ciasto czekoladowe i dyniowe ciasto drożdżowe. Jagody w tym cieście można zastąpić borówkami, śmiało można też użyć mrożonych, bez uprzedniego ich rozmrażania. Składniki: ciasto 400 g mąki pszennej (użyłam 300 g białej i 100 g razowej) 200 ml oleju roślinnego 100 g brązowego cukru 250 ml mleka sojowego 1 banan 2 łyżeczki proszku

greenscarf
Podsumowanie oraz 10 najpopularniejszych wpisów 2015 roku! 122

Małopolskim Apetytem - magazynem blogerów kulinarnych" , gdzie także mogliście przeczytać moje przepisy A oto 10 najpopularniejszych wpisów 2015 roku: 1. Dżem z dyni z galaretką pomarańczową 2. Banoffee - ciasto z bananami i toffii bez pieczenia 3. Bardzo łatwy krem do babeczek 4. Ciasto toffii z prażonym słonecznikiem 5. Pieguski - ciasteczka z czekoladą 6. Ciasto czeskie 7. Waniliowy krem do dekoracji babeczek

Mania Wypiekania
Najłatwiejsze ciasto z morelami 205

stopni.Tortownicę smarujemy tłuszczem i obsypujemy tartą bułką. Wlewamy ciasto, a na jego wierzchu układamy połówki moreli skórką do dołu.Ciasto pieczemy około 60 minut bez termoobiegu, pod koniec sprawdzamy patyczkiem, jeśli jest suchy, ciasto się już upiekło. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy

Kulinarne przygody Gatity
Dietetyczna pizza z kurczakiem i warzywami 403

Mimo że dietetyczna to bardzo smaczna, a można ją zajadać bez wyrzutów sumienia.  My jako farsz użyłyśmy kurczaka, papryki, zielonego groszku, czerwonej fasoli i cebuli, ale można używać rozmaitych warzyw, takie jakie akurat mamy dostępne! Ilość porcji: 4 Czas przygotowania 20 minut +  20 minut na leżakowanie ciasta. Składniki: Ciasto: 8 gr drożdży w 1/4 szklance wody,  szklanka(...)wodzie. Na blacie wysypujemy mąke pełnoziarnistą, solimy, dodajemy łyżkę oliwy i wodę z drożdżami. Wyrabiamy ciasto. By ręce nie przywierały do mąki proponujemy polać je oliwą, wówczas bez problemu będziemy mogli wyrobić ciasto. Następnie odstawiamy ja na jakieś 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Sos:  Wszystkie składniki sosu wrzucamy do wysokiego naczynia i rozdrabniamy blenderem na jednolitą masę

Kolizje Smaków
Pleśniak z wiśniami według przepisu mamy 180

Dzisiaj powrót do klasyki i czasów dzieciństwa, czyli pleśniak według przepisu mojej mamy:))) Jasne i ciemne kruche ciasto przełożone wiśniami i słodką bezą... Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam to ciasto! Kruche ciasto: 5 żółtek,  350g masła lub margaryny,  4 szklanki mąki pszennej,  1/2 szklanki cukru,  2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,  400g wypestkowanych

Z miłości do słodkości
Pianka jogurtowa 198

Kolejny zawieruszony przepis..ciasto..mhm..a raczej deser bez pieczenia...pyszny...łatwy do zrobienia...chociaż ja miałam z nim pewien problem..no może nie tyle problem..tylko za mało wolnego czasu ..i wyszło calkiem inaczej niż zaplanowałam.. 2 wafle tortowe [ 2 sztuki a nie 2 opakowania] 2 duże jogurty naturalne cukier do smaku [ dodany do jogurtu] 3  galaretki

Moje domowe kucharzenie
BISZKOPTY WANILIOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 327

  Druga, jeszcze lepsza wersja uwielbianych przez dzieci biszkoptów. Dzisiejsze są z ksylitolem z prawdziwą wanilią i dodatkiem mąki ryżowej (wyszły bardziej chrupiące niż z samą

Smaczne Zdrowe
Rafaello czyli kokosowy placek na krakersach po mojemu. 136

Jako wielka fanka kokosu pod każdą postacią  uważam to ciasto za jedno z najlepszych i najprostszych . Kiedyś było takie wielkie bum na ten rodzaj, pamiętam

Dieta moja pasja
Bezy 83

Przepis na pyszne, chrupiące a w środku lekko ciągnące, bezy. W dodatku w pięknym, dziewczęcym kolorze bo różowe. Przepis idealny, pochodzi z tej strony. Składniki (20

Mango Papaja
Miodownik z kremem budyniowym. 157

Trudno jest mi wyobrazić święta Wigilii i Wielkanocy bez miodownika. Jest to ciasto dosyć trudne w przygotowaniu i zajmuje trochę czasu, ale nic nie sprawia większej satysfakcji niż zjedzony kawałek pysznego miodownika podczas stołu świątecznego.  Miodownik z tego przepisu wychodzi bardzo smaczny, lekko kruchy, przełożony pysznym kremem budyniowym i polany uroczą, błyszczącą polewą czekoladową. Bardzo gorąco polecam przepis

Kuchnia Łukasza
Miodownik z kremem budyniowym. 287

Trudno jest mi wyobrazić święta Wigilii i Wielkanocy bez miodownika. Jest to ciasto dosyć trudne w przygotowaniu i zajmuje trochę czasu, ale nic nie sprawia większej satysfakcji niż zjedzony kawałek pysznego miodownika podczas stołu świątecznego. Miodownik z tego przepisu wychodzi bardzo smaczny, lekko kruchy, przełożony pysznym kremem budyniowym i polany uroczą, błyszczącą polewą czekoladową. Bardzo gorąco polecam przepis

Kuchnia Łukasza
Szarlotka z pomarańczą i bezą 153

jabłka zmiękną i zaczną się rozpadać. Piekarnik nagrzewamy do 180 °C. Formę smarujemy masłem. Obklejamy ciastem dno formy i boki do wysokości około 1 cm. Spód nakuwamy widelcem i przykrywamy jabłkami. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25 minut. W połowie pieczenia spodu przygotowujemy bezę. Białka wlewamy do sporej miski i ubijamy mikserem(...)sztywną pianę. Następnie cały czas miksując wsypujemy powoli cukier. Miksujemy do momentu aż grudki cukru będą ledwo wyczuwalne. Pod koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną. Wyjmujemy z piekarnika ciasto, nakładamy na jego wierzchu bezę i wkładamy z powrotem. Pieczemy jeszcze około 20 minut

Qchnia po prostu
Perfekcyjna beza - To się musi udać! 300

nasza beza. Łatwo wtedy o pomyłkę a niedostatecznie ubite białka po prostu opadną i beza nie wyjdzie.  Można użyć również cukru trzcinowego – beza zyska wtedy orzechowy kolor i intrygujący karmelowy smak. Ubite białka do ciasta tradycyjnego dodajemy na końcu, bardzo delikatnie dodając je do masy by powstałe w białku pęcherzyki powietrza nie uległy zniszczeniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style(...)wysuszona. Gotową bezę należy zostawić w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Papier do pieczenia można oderwać dopiero po całkowitym ostygnięciu bezy – inaczej ryzykujemy jej pokruszenie. Beza daje mnóstwo możliwości. Szczególnie teraz latem skuście się na bezową ciasto z mnóstwem kwaskowych owoców. Pyszności! Wygląda elegancko i niebiańsko smakuje. Polecam! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style

maniapieczenia
ze śliwkami, budyniem francuskie ciasto na deser... 124

mieszać do zagęstnienia budyniu, zostawić do wystudzenia ciasto francuskie rozwinąć, włożyć z papierem do blaszki trochę mniejszej od ciasta, nałożyć nie gorący budyń, połówki śliwek bez pestek, posypać przyprawą korzenną wystające ciasto naciąć na paski i nakładać na śliwki, dwa paski zbędne odciąć i nałożyć na środek, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem brązowym piekarnik elektryczny nagrzany

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z jogurtów bałkańskich 230

Sernik bez sera - pyszny, puszysty i delikatny! W ramach treningu przed Wielkanocą w aktualnej edycji Ciasto na Niedzielę pieczemy Świąteczne wypieki . A że sernik już bardzo długo miałam na myśli, postanowiłam w tym słodkim kierunku podążyć :) Tylko jaki rodzaj sernika tu upiec? Tyle mo ż liwości do wyboru! Czy na zimno czy pieczony, na biszkoptach czy na cieście kruchym

Grunt to przepis!
Fabryka Form 81

roku 2008." I jeszcze słowo ode mnie: oczywiście nie trzeba być geniuszem na miarę Einsteina (wystarczy intelekt Joli Rutowicz) żeby wpaść na pomysł, że kawałki ciasta różnej wielkości można kroić i bez tej formy. Ot po prostu, robisz ciasto w zwykłej formie i kroisz je na takie kawałki na jakie chcesz. To nie jest nielegalne, nie ma obowiązku krojenia

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania