oleju kokosowego/masła klarowanego do smażenia. Omlet twarogowy – sposób przygotowania Do miseczki wbij jajka, dodaj banana, mąkę, twaróg i cynamon. Wszystko dokładnie zblenduj na jednolitą masę. Patelnię dokładnie wysmaruj olejem lub masłem i poczekaj aż się dobrze rozgrzeje. Na rozgrzaną patelnię wylej ciasto i przykryj pokrywką. Smaż omlet przez około 3-4 minuty na średnim ogniu z dwóch stron
Natka Pietruszkimleka 2 łyżki masła 82% 2 jajka 1 łyżeczka cynamonu Do miski lub wyższego pojemnika kroimy banana oraz kruszymy twaróg. Dodajemy przesianą przez sitko mąkę pszenną oraz cynamon. Na końcu wbijamy jajka, dodajemy masło oraz wlewamy mleko. Całość blendujemy na gładką masę. Jeżeli ciasto jest zbyt gęste dolewamy mleka, gdy zbyt płynne dosypujemy mąki. Ciasto musi mieć konsystencję śmietanki
VioletoweKucharzenie...tak sobie je nazwałam, bo dają moc. Moc złagodzenia największego głoda. Są słodziutkie naturalną słodyczą bardzo dojrzałych bananów. Powstały dokładnie z tego ,co zbywało mi
Z Kuchni Do Kuchnikońcu postu. Zgodnie z Waszymi prośbami od teraz będę podawała wartości odżywcze na całe ciasta i desery;) Wartości odżywcze na całość: 1467 kcal w tym: B: 40,7 g; W: 203,5 g; T: 46,3 g. Składniki - 4 bardzo dojrzałe banany - 40 g gorzkiej czekolady - 20 g wiórek kokosowych - 200 g płatków owsianych - 200 g malin Wykonanie
Health-Fit-Lifemusu kokosowego) 1 łyżka migdałów Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski, dodać sodę oczyszczoną, wymieszać. Dodać zmiażdżonego banana, mleko i jajko i wymieszać składniki rózgą na jednolitą masę bez grudek. Jabłko obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Włożyć do ciasta i wymieszać. Wykładać po około łyżce ciasta na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażyć przez około
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznydodawać mleko, aby uzyskać oczekiwaną konsystencję. Ciasto naleśnikowe wykonać wcześniej wg przepisu --> przepis podstawowy na ciasto naleśnikowe Nakładać farsz na naleśniki i zwijać w trójkąty, następnie podsmażyć jeszcze na małym ogniu z dwóch stron. Ja podaję je posmarowane konfiturą jabłkową, z kawałkami bananów i posypką czekoladową- ale tu już wedle uznania :) Najważniejszy jest delikatnie serowo- budyniowy farsz
Tradycyjna Kuchniawpływu na ciastka. Dosypujemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cynamon, sól. Miksujemy do połączenia. Dodajemy rozgniecionego banana lub dynię oraz czekoladę i miksujemy do połączenia się składników. Chłodzimy w lodówce przez 2 godziny lub wkładamy do zamrazarki na 30 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i formujemy z niego nieduże kulki, tak by powstało ok 30 ciasteczek. Ciasto będzie lepkie
Dzieje kuchennej Wiewiórypewno dużo zdrowsze i mają łatwo przyswajany cukier, banany muszą być jednak bardzo dojrzałe. Zamrożone banany są w mojej zamrażarce zawsze bo jak kupię kilka więcej a dojrzeją szybko to je właśnie zamrażam aby potem były na lody ale nie tylko, do ciasta znakomite, budyniu. Zapraszam zatem do kręcenia lodów bananowo - waniliowych bez maszynki. Lody bananowo - waniliowe. ROZWIŃ I CZYTAJ
Moje Małe CzarowanieKrólewski do oprószenia 2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego do smażenia Wykonanie : 1. Banany obieramy, odcinamy końcówkę z gniazdami nasiennymi i blendujemy na gładką masę. Wbijamy jajko dodajemy cynamon oraz mąkę gryczaną. 2. Całość mieszamy na dość gęste i spójne ciasto. Rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu na patelni. Wylewamy łyżką ciasto tworząc niewielki okręgi. Smażymy po 2 minuty
vaniliowoczekoladowaskórka z 1/3 cytryny 1. W jednej misce łączymy suche składnik w drugiej mokre (banany rozgniatamy, a jajka roztrzepujemy) 2. Teraz do suchych składników dodajemy mokre i mieszamy całość do połączenia się. 3. Blaszkę wykładamy papierowymi papilotkami i wykładamy do nich ciasto tak do 3/4 ich wysokości. Pieczemy w 190 stop prze około 20-25 min do suchego patyczka
Gotowanie...to proste !Składniki: 1/2 szkl masła orzechowego 1 szkl orzechów włoskich 1 szklanka płatków owsianych, górskich 2 bardzo dojrzałe banany, średniej wielkości 2 łyżki rumu, opcjonalnie Przygotowanie: Banany
czarrna od kuchniskładniki: 2 świeże, średniej wielkości ogórki gruntowe 1 banan 2 jabłka 1 pęczek natki pietruszki 250 ml wody wykonanie: Ogórki myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze
Domowy Smak Jedzeniaową kromkę posmarowaną pysznym kremem z orzechów laskowych i kakao możemy położyć różnego rodzaju owoce – banany, truskawki, borówki i wiele innych. Przygotowanie takiego kolorowego posiłku nie zajmie więcej niż kilka minut! Nutella doskonale komponuje się zarówno z naleśnikami, jak i goframi. Przygotowanie ciasta na kilka gofrów/naleśników nie zajmuje wiele czasu, a ciepły posiłek przed wyjściem z domu będzie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Siemię lniane zalać 10 łyżkami wody, wymieszać i odstawić na około 5 minut. 2. Banany rozgnieść widelcem, dodać pozostałe mokre składniki razem z siemieniem lnianym, wsypać proszek do pieczenia, sodę i wymieszać mikserem. 3. Następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Ciasto odstawić na około 10 minut. 4. Z ciasta formować w rękach kulki, układać je na blaszce wyłożonej papierem
Mała Cukierenkaopcjonalnie można zamienić na płaską łyżeczkę ciemnego kakao) 2 łyżki płatków migdałowych Przygotowanie Do miski wkładamy banana, rozgniatamy go widelcem. Następnie wsypujemy całą szklankę płatków orkiszowych. Potem dodajemy miód, karob i pokruszone w dłoniach płatki migdałowe. Całość wstępnie mieszamy, po czym lekko zagniatamy ciasto ręką do dokładnego połączenia składników. Małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie wykładamy naszą masę
Słodkie okruszki