ciasto z bananem - 5026 przepisów (strona:203/336)

Kokosowo - bananowe ciastka owsiane, bez cukru i mąki 99

Kiedy płatki wchłoną wodę odkładamy część do innego naczynia i blendujemy je razem z bananami Dodajemy zblendowaną masę do reszty płatków Dodajemy mąkę kokosową do uzyskania w miarę zwartej masy, dorzucamy też wybrane dodatki Na blachę z papierem do pieczenia wykładamy porcje ciasta, jeśli zrobicie grubsze ciastka wyjdą bardziej miękkie i wilgotne, jeśli wolicie chrupiące ciastka, zróbcie je odrobinę cieńsze

HealthyCreations
Muffiny bananowe z nasionkami chia... 98

papilotkami. Widelcem, w małej miseczce lub dzbanku, roztrzep olej z jajkami. Wmieszaj wanilię i banany.  W osobnej, większej, misce wymieszaj makę, nasionka chia, cukier, proszek do pieczenia i sodę.  Wlej mokre składniki do suchych i szybko, delikatnie wymieszaj na w miarę gładkie ciasto.  Rozdziel pomiędzy papilotki i piecz przez 15-20 minut. Gotowe powinny być złotawe

Lejdi of the house
Chlebek bananowy z orzechami i czekoladą 126

Jajka zmiksować z cukrem na jasną, puszystą masę, ciągle miksując wlać olej, a następnie dodać banany. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wsypać do mokrych składników. Zmiksować do połączenia się składników. Dodać wiórki, orzechy i czekoladę, wymieszać. Keksówkę (10x25cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do keksówki, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 45-50 minut w temp. 180st

Obiad gotowy
Śniadaniowe ciasteczka owsiane z dżemem 118

konsystencji mąki (nie muszą być aż tak drobne jak mąka). Przesypać do miski, dodać cynamon. Banany rozgnieść, wrzucić do miski z mąką i dokładnie wymieszać. Masa powinna być wilgotna i gęsta. Za pomocą łyżki (najlepiej takiej do lodów), formować sporej wielkości kulki. Z ciasta formować małe koszyczki z dość głębokim wgłębieniem. Do środka wkładać około pół łyżeczki dżemu. Piec przez

Healthy food explorer
Muffiny z bananem i masłem orzechowym 149

window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -60 g mąki orkiszowej -1 jajo -30 g masła orzechowego -1 średni banan -pół łyżeczki proszku do pieczenia -woda -słodzik/cukier wedle uznania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy za pomocą miksera/blendera, stopniowo dolewamy wody, aby ciasto zrobiło się lekko lejące. 2. Wlewamy masę do formy na muffiny lub papilotek do połowy wysokości

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasteczka z bananem, czekoladą i nutką imbiru 93

łyżeczki sody na czubek noża  imbiru mielonego Galeo 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie : Banana rozgniatamy widelcem, następnie dodajemy cukier, cukier waniliowy,masło i jajko, ucieramy na gładką masę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia,sodą i imbirem,dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy ciasto łyżką, będzie miało lekko rzadką konsystencję, ale tym się nie zrażajcie, dzięki temu ciastka będą mięciutkie

Sama słodycz i szczypta chili
Razowe muffiny bananowe. Z pestkami dyni... 109

Rozgrzej piekarnik do 180stC. Mąkę wymieszaj z sodą, proszkiem do pieczenia, pestkami i solą.  Banany obierz i rozgieć widelcem na papkę. Dodaj jajko, cukier, olej, sok z cytryny i wymieszaj. Do suchych składników wlej mokre i krótko wymieszaj łyżką - do połączenia składników. Ciasto rozłóż równo do 12 papilotek na muffiny.  Blaszkę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz

Lejdi of the house
Ciasto marchewkowo-bananowe 128

wchłaniana jest jako witaminy rozpuszczalne w tłuszczach (A,D,E,K). Bardzo zachęcam do upieczenia ciasta marchewkowego, które znika w kilka minut. Bynajmniej przez moją rodzinę, bo jak chciałam kolejny kawałek to już niestety go nie dostałam. Składniki: 2 średnie obrane marchewki 1 banan 2 jajka 5 łyżek ksylitolu  5 łyżek oleju 1 szklanka mąki owsianej 1 łyżeczka proszku

Truskawkowa Fiesta
Kokosowy pudding chia. Dla zabieganych 164

żeby wstawać jeszcze wcześniej i robić sobie śniadanie. Zazwyczaj zjadam jabłko lub, ostatnio, kiwi, czasem banana, i pędzę do pracy. A tam, po jakiejś godzince, dopada mnie głód. No dobra, mały głodek raptem... Niemniej, jak możecie sobie z pewnością wyobrazić, otoczona jestem przez ciasta, ciastka i ciasteczka, co tylko potęguje ssanie w żołądku. W końcu, skuszona smakołykami, sięgam po drożdżóweczkę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Cytrynowe Ciasto 152

Gotowym lukrem smarujemy herbatniki i wkładamy po raz kolejny ciasto do lodówki do ostudzenia. *** Ciasto niestety jest trochę pracochłonne ale bardzo dobre ;) tak więc trud się opłaca. Już niedługo mam dla was bardzo fajne nowe przepisy ... co powiecie na czekoladowe naleśniki z bananem ?  :D  to moja kolejna propozycja ;) PS: MOŻNA MNIE POLUBIĆ NA FACEBOOKU ! szukaj na blogu

W Moim Magicznym Domu
Banoffee Pie 140

podgrzałyśmy, żeby łatwiej było go rozsmarować. Rozsmarowałyśmy kajmak na przestudzonym spodzie, a na to układałyśmy banany. Kremówkę ubiłyśmy ( nie  na sztywno) i dodałyśmy żelatynę cały czas mieszając mikserem. Odstawiłyśmy do lodówki, żeby zaczęła gęstnieć, a następnie przelałyśmy do formy i dalej chłodziłyśmy całe ciasto aż do całkowitego zgęstnienia. Przed podaniem posypałyśmy pokruszoną czekoladą.  Zapraszam do wypróbowania bo naprawdę

Motylkowa Kuchnia
Chlebek bananowy 142

Banany rozdrabniamy widelcem na papkę. 3. Mąkę mieszamy z sodą, proszkiem i cynamonem. 4. Do bananów dodajemy olej, wodę, jajka, wanilię i mieszamy. 5. Do mokrych składników dodajemy suche składniki i suszone owoce i dokładnie mieszamy. 6. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. 7. Pieczemy 40-45 minut. Studzimy na kratce. Mmm Pycha! Kliknij lubię

NA MOIM TALERZU
Pancake pełnoziarniste 151

łyżki mąki pełnoziarnistej  1 płaska łyżeczka kakao pół banana, kiwi, pół pomarańcza  jogurt  Jajko i mleko mieszamy trzepaczką w  misce.  Dodajemy mąkę i kakao,  mieszamy do  połączenia składników.  Na rozgrzanej patelni  formujemy placki z 2 łyżek ciasta,   przerzucamy na drugą stronę, gdy na  powierzchni pojawią się bąbelki powietrza

Cukier&Puder
Mocno czekoladowe muffinki z białą czekoladą 196

kakao, sodę, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce mikserem zmiksować banany. Do zmiksowanych bananów dodać olej i jajko i chwilkę składniki pomiksować ze sobą. Następnie wsypać do mieszqaniny bananowej suche składniki, dodać pokrojoną grubo czekoladę i delikatnie wymieszać (nie za długo). Ciasto wyłożyć do formy na muffiny (wcześniej wysmarowanej lub wyłożonej papilotkami pergaminowymi). Muffiny pieczemy około 20 minut

In my kitchen
Racuchy drożdżowe- najlepsze 329

jajka 4 łyżki oliwy z oliwek 2 szczypty soli 4 łyżki cukru  opcjonalnie: jabłka, banany inne owoce, cukier puder do posypania Wykonanie: Drożdże rozpuścić w odrobinie mleka, dodać mąkę i pozostawić do wyrośnięcia. W misce połączyć resztę produktów oraz wyrośnięte drożdże, wyrobić ciasto. Konsystencją ma ono przypominać bardzo gęstą śmietanę. Całość pozostawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto będzie już gotowe

Krakowskie smaki Ani

Proponowane wyszukiwania