ciasto z bananami - 6417 przepisów (strona:252/428)

Imbirowe ciasteczka 70

kawałek świeżego korzenia imbiru Przygotowanie: Korzeń imbiru obierz ze skórki i zetrzj na tarce. Zblenduj na gładka masę banana, olej kokosowy, syrop i starty imbir. Do powstałej masy przesiej pozostałe składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sól, sodę i cukier). Zagnieć gładkie ciasto. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Z porcji ciasta wielkości łyżeczki do herbaty uformuj kulki, kładź od razu

greenscarf
Owsiane gofry bananowe 63

owsianej) – 2 banany – 2 jajka – 1 łyżka odżywki białkowej o smaku waniliowym (opcjonalnie) – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – aromat migdałowy Dodatkowo: skyr waniliowy, gorzka czekolada, owoce i mięta Płatki mielimy na mąkę, a banany rozgniatamy widelcem. Łączymy wszystko miksując z mlekiem, jajkami, odżywką i proszkiem do pieczenia na jednolitą, gładką masę. Gofrownicę rozgrzewamy i ewentualnie natłuszczamy. Ciasto nakładamy chochelką

Be Fit Be Strong
Owsiane gofry bananowe 71

banany – 2 jajka – 1 łyżka odżywki białkowej o smaku waniliowym (opcjonalnie) – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – aromat migdałowy Dodatkowo: skyr waniliowy, gorzka czekolada, owoce i mięta Płatki mielimy na mąkę, a banany rozgniatamy widelcem. Łączymy wszystko miksując z mlekiem, jajkami, odżywką i proszkiem do pieczenia na jednolitą, gładką masę. Gofrownicę rozgrzewamy i ewentualnie natłuszczamy. Ciasto nakładamy

Be Fit Be Strong
Koktajl bananowo-brzoskwiniowy 108

Robiłam ciasto i zostało mi 4 połówki brzoskwiń w syropie. Wykorzystałam je do koktajlu - wyszedł naprawdę pyszny. Składniki: 4 połówki brzoskwiń w syropie 1 banan 1 szklanka maślanki 1/4 szklanki syropu z brzoskwiń Sposób przygotowania: Wszystkie składniki umieścić w kielichu, zmiksować na gładko. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Puszyste placki bananowe 89

Błonnik:  7 g całość/ 0,7 g na placek *Kaloryczność dla wersji bez oleju i cukru. Przygotowanie Banany obieramy ze skórki i wkładamy do miski. Następnie wbijamy do nich jajka , dodajemy mąkę i proszek do pieczenia . Można również opcjonalnie dosłodzić ciasto cukrem i dodać cynamon . Następnie całość ugniatamy lub blendujemy. Na rozgrzaną patelnię (z olejem lub bez) nakładamy porcjami

WegePrzepis
Przepis na łatwe, szybkie a przede wszystkim miękkie ciasto na pierogi 1970

kapustą. Ale przecież te smakołyki można nadziewać wszelakimi farszami. U nas ostatnio goszczą z nutellą oraz z bananem i nutellą. Często robimy też z mięsem, czy truskawkami. Wiadomo jeść każdy lubi, ale nie każdemu wychodzi idealnie gładkie, miękkie i sprężyste ciasto. Ja przybywam do Was z przepisem na idealne ciasto na pierogi. Ciasto na pierogi: 350g mąki szczypta soli łyżeczka

My World by Dagmara Rek
Przysmak z bananami 93

Banany obieramy, kroimy w plastry i rozdrabniamy. 2.                Do bananów dodajemy jajka. 3.                Następnie wlewamy śmietanę. 4.                Dodajemy(...)Wlewamy olej. 6.                Wsypujemy mąkę i mieszamy, ciasto musi być gęste. 7.                Robimy ręką placuszki i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Kulinarna Chwila
Ranking najlepszych majowych przepisów 79

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5. RUSKIE KOTLETY LINK 6. ZAPIEKANKA JAGLANA POD SEROWĄ PIERZYNKĄ LINK 7. CZEKOLADOWO KOKOSOWE CIASTO "STYROPIAN" LINK 8. KOTLECIKI Z KASZY JAGLANEJ I JAJEK LINK 9. TRUSKAWKOWY KOKTAJL NA BAZIE HERBATY LINK 10. JAGLANKA CZEKOLADOWO ORZECHOWA Z BANANEM LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
BANANOWE PLACUSZKI ŚNIADANIOWE 127

słodko. SKŁADNIKI 2 jajka 100 ml mleka 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 banan 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżka oleju WYKONANIE Wszystkie składniki miksujemy. Na rozgrzaną patelnie wlewamy odrobinę oleju, nakładamy łyżką ciasto. Smażymy na złoto z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami

słodki bratek
Owsiane placuszki bananowe 188

jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 30g mąki owsianej lub zmielonych płatków owsianych Olej do posmarowania patelni Przygotowanie: Banana rozgnieść za pomocą widelca. Wbić jajko i wymieszać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie połączyć. Odstawić na 10 minut do napęcznienia ciasta. Patelnię za pomocą pędzla posmarować olejem lub oliwą. Łyżką nakładać placki na patelnie. Smażyć z obu stron

Fabryka pomysłów
Placek bananowy z jagodami w żelu – śniadanie 174

użyłam rzepakowego Woj-len Do podania: jagody leśne w żelu cukier puder Przygotowanie: Do miski przekładamy obranego banana, rozgniatamy go widelcem. Wbijamy 1 jajko, dodajemy łyżkę mleka i wstępnie mieszamy. Następnie dodajemy łyżkę mąki i sodę, mieszamy dodając resztę mąki. Ciasto ma mieć konsystencję ciut gęstszą niż ciasto naleśnikowe. Rozgrzewamy małą patelnię z niewielką ilością oleju. Wylewamy ciasto, smażymy

Słodkie okruszki
Pomarańczowe markizy z pistacjowym kremem 111

kokosowego 80 g cukru (najlepiej brązowego) 1 dojrzały banan 30 ml soku pomarańczowego Na gładką masę zblenduj olej, banana, cukier i sok pomarańczowy. Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiej do miski. Do mąki dodaj masę bananową, wymieszaj i zagnieć gładkie ciasto. Owińń ciasto w folię spożywczą, wstaw do lodówki na małe pół godziny, następnie rozwałkuj na gruość

greenscarf
Muffinki bananowo czekoladowe 101

wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną. Pokrój grubo czekoladę i dodaj do suchych składników. Zmiksuj banany w malakserze wraz z jajkiem, olejem i cukrem. Dodaj do suchych składników i wymieszaj. 12 papierowych papilotek umieść w formie muffinkowej. Napełnij ciastem ¾ papilotki. Wstaw muffinki do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 – 25 minut. Upieczone i osudzone muffinki oprósz

codojedzenia
Zdrowe trzyskładnikowe ciasteczka 68

owsiane umieścić w blenderze i miksować przez chwilę, prawie do konsystencji mąki (nie muszą być drobne jak mąka). Banana rozgnieść i dodać zmielone płatki. Składniki wymieszać. Masa powinna być gęsta i wilgotna. Czekoladę pokroić na małe kawałki, wsypać do miski z ciastem i wymieszać. Łyżką nabierać masę i formować okrągłe ciasteczka. Piec przez 10-12 minut w  180ºC

Healthy food explorer
Ciasto owsiane z borówkami i czekoladą 119

owoce nie puszczają soku. Natomiast jeśli używamy świeżych i soczystych owoców to polecam najpierw oprószyć je mąką.  Ciasto robiłam w bardzo małej formie (wymiary 20x20 cm), dlatego jeśli używamy większej to polecam podwoić ilość składników :) Składniki: 1 jajko 1 duży banan 3/4 szklanki mleka roślinnego 1 i 1/2 szklanki mąki owsianej 3 łyżki ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Healthy food explorer
Ranking najlepszych majowych przepisów 144

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5. RUSKIE KOTLETY LINK 6. ZAPIEKANKA JAGLANA POD SEROWĄ PIERZYNKĄ LINK 7. CZEKOLADOWO KOKOSOWE CIASTO "STYROPIAN" LINK 8. KOTLECIKI Z KASZY JAGLANEJ I JAJEK LINK 9. TRUSKAWKOWY KOKTAJL NA BAZIE HERBATY LINK 10. JAGLANKA CZEKOLADOWO ORZECHOWA Z BANANEM LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Muffiny bananowe z czekoladą 113

wymieszać z jogurtem  Jaja zmiksować z cukrem  Dodać proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać  Banany dodać do jajek i cukru, dodać mąkę, olej i wymieszać  czekoladę pokroić na małe kawałki i dodać do masy, wymieszać  Foremki wypełniać ciastem do 2/3 wysokości  Piec ok 20-30 min w piekarniku nagrzanym do 180 st Smacznego

Gotowanie z pasją
Grecka wiejska sałatka z serem feta i oliwą z oliwek wg Aleex 157

normalnie smakujące sałaty, słodkie pomidory i ogórki jak w sezonie) i owoce: pyszne i w dużym wyborze (kiwi, banany, jabłka, gruszki, melony ). Wszystko świeże. Ogromny wybór przepysznych deserów naprawdę robi wrażenie, np. panna cotta z bitą śmietaną, baklava czy różne rodzaje ciasta. Znakomite są antipasti z czerwonych papryczek wypełnionych serem, kilka rodzajów serów, w tym rewelacyjna feta z oliwą. Jedzenie

W mojej kuchni
Muffinki bananowo czekoladowe 145

studzimy. Do jednej miski wsypujemy: mąkę, cukry,  proszek, sodę, cynamon. A w drugiej misce rozgniatamy widelcem obrane banany, dodajemy miód, jajka, mleko, masło i mieszamy. Czekoladę kroimy w większe kawałki. Wlewamy mokre składniki do suchych, dodajemy czekoladę i krótko mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek (najlepiej sprawdzają się silikonowe) i pieczemy 20-25 min w 180 st, smacznego

Gotuj z Agnes
Babeczki fasolowe słodzone daktylami 124

Dania z fasoli na słodko są jedne z moich ulubionych przekąsek. Ciasta, ciasteczka, a tym razem babeczki z daktylami. Zachęcam do wypróbowania, bo rozpływają się w ustach. Składniki: 1 puszka odsączonej czerwonej fasoli 2 banany 2 jajka 2 łyżki karobu lub kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 daktyle bez pestek aromat daktylowy Sposób przygotowania: Daktyle kroimy w kostkę

Truskawkowa Fiesta
kokosowy tofurnik nadziany puddingiem chia 123

twarzy. Uznałam, że całość podam w wydaniu kokosowym, co było świetnym akcentem deserku. SKŁADNIKI: 80g tofu 1/2 banana 2 łyżki nasion chia 30g mleka kokosowego  3 łyżki mąki kokosowej WYKONANIE: tofu blendujemy z bananen- dodajemy mąkę kokosową, całość dokładnie mieszamy ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia, bądź aluminiowej formy - na wierzchu formujemy małą "miseczkę" nasiona chia mieszamy

healthy dreams
a'la tarty z płatków jaglanych z musem quinoa-kaki 101

cynamonu 1/4 szklanki wody MASA: 1/2 szklanki quinoi kaki (persymona) łyżka masła orzechowego WYKONANIE: płatki mielimy na mąkę banana blendujemy, następnie mieszamy z zmielonymi płatkami, cynamonem i wodą formy do talaretek wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Przekładamy do nich ciasto formując miseczki quinoę gotujemy w niewielkiej ilości wody ok 13 min (do wchłonięcia całego płynu) kaki obieramy

healthy dreams
Muffinki czekoladowo-orzechowe 203

cukrem na puszystą, jasną masę. Do masy jajecznej dodawać czekoladę, mieszając na najniższych obrotach.  Następnie dodać banana z jogurtem, a na końcu mąkę z orzechami. Całość delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej wkładać porcję ciasta, do wysokości 3/4. Ciasto najwygodniej jest dozować  rękawa cukierniczego. Piec w temperaturze 170 stopni C przez 20 minut

kolorowotorcikowo
Bananowe bez pieczenia 201

Ciasto przygotowane dosłownie w kilka chwil. Wystarczyło ciut wcześniej rozpuścić galaretki, by całość zajęło nam niecałą godzinę.  Jeśli macie w domu na zbyciu banany, herbatniki, galaretki i serek mascarpone, to śmiało możecie pokusić się o taki deser do popołudniowej kawki.  Choć jest słodki, to bardzo smakuje, a galaretki lekko orzeźwiają.  Składniki: Na formę 24x24cm: 16 herbatników maślanych

Kuchnia w czekoladzie
Bananowiec bez pieczenia 461

Dziś kolejne ciasto bez pieczenia, które jest bardzo proste, pyszne a do tego bardzo efektownie się prezentuje. Polecam użyć kakaowych herbatników, ponieważ świetnie pasują do bananów ale jeżeli nie posiadacie takich to zwykłe maślane również świetnie się sprawdzą w tym deserze. Robiłam w formie o wymiarach 24 cm x 27 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Wegańskie babeczki orzechowe 137

temperatury 180 stopni C. Do pierwszej miski wrzucić składniki suche (płatki, orzechy, rodzynki, cynamon). Do drugiej rozgniecionego banana, kaszę, masło orzechowe, pastę daktylową, wanilię i mleko. Połączyć zawartość obu misek i wyłożyć gotową masęo do foremek na muffinki, najlepiej silikonowych. Ciasto w czasie pieczenia nie rośnie jakoś specjalnie, więc można wyłożyć foremki po brzegi. Piec pół godziny. W międzyczasie przygotować

Przepysznik - BLW i nie tylko
Śniadaniowe placuszki bananowo-miodowe 208

mleka 1 całe jajko 1 łyżka wody 1 średni banan miód, drzem lub inne dodatki do podania Przygotowanie: Banana kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy, bądź blendujemy na jednolitą, gładką masę. Masa w konsystencji przypomina tradycyjne ciasto naleśnikowe. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Placuszki winny być wielkości małego talerzyka

Słodkie okruszki
Naleśniki mocno owocowe 222

każdy może wykorzystać swoje ulubione owoce. Słodkie, pachnące słońcem mandarynki i pomarańcze . Chrupiące, soczyste jabłka i gruszki. Kremowe banany czy mango . Kwaskowe kiwi , grejpfruty . A w sezonie truskawki, borówki , maliny . Ciężko wymienić je wszystkie, puść wodze fantazji i ciesz się smakiem :) Ciasto na naleśniki: Szklanka mleka, szklanka wody gazowanej, 1 jajko, cukier waniliowy, odrobina oleju, otarta skórka z 1 cytryny

Mój Smak na Życie
Fotoreportaż z nadmorskich knajp cz.2 132

zwykle, czyli z ananasem, było jednak inaczej. Za 14,5 zł dostaliśmy 32 cm pizze z kurczakiem, bananem, brzoskwinią i ananasem posypaną curry. Hmm NIE lubię curry. Ale pizza w połączeniu z tymi wszystkimi smakami była caiem niezła, no i ciasto cienkie i dobrze przypieczone. Jak nie przepadacie za rybą, polecam spróbować właśnie pizzę, chociaż nieskromnie powiem, że z mojego

Słodkie Przyjemności
Babeczki Bananowe 136

duże dojrzałe banany  Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajka i rozdrobnione ( może być widelcem) banany. W drugiej misce łączymy wszystkie suche składniki.  Do maślanej masy dodajemy sypkie składniki na zmianę ze śmietaną. Po połączeniu wszystkich składników, przekładamy ciasto do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami (wyszło 18 średnich muffinek). Pieczemy 35 minut w 180 C` Smacznego

Słodkie Przyjemności
Chlebek bananowo-cynamonowy 129

dodatki: rodzynki, daktyle, orzechy itp. W jednej misce mieszamy mąkę, proszek, cynamon, sól i dodatki. W drugiej rozgniecionego banana i jajko ( siemię należy wymieszać z wodą, zostawić na chwilę i używać jak jajko). Zawartości obu misek mieszamy do połączenia się składników. Ciasto będzie bardzo gęste, ale nie należy go rozcieńczać. Przekładamy je do formy i pieczemy w 170* przez około

Kuchenny Skrawek Nieba
Naleśniki z budyniem 225

bananowym, a do drugiej serek homogenizowany i mus z kiwi. Składniki na ciasto: 60 g mąki pszennej 10 g drobnego cukru  szczypta soli 1 jajko 160 ml mleka 50ml śmietany kremówki Farsz 1: 1/2 budyniu waniliowego 2 batony Mars 1 Danonek bananowy 1 banan Farsz 2: 1/2 budyniu waniliowego 1 serek homogenizowany Mus: 4 kiwi cukier Mąkę

Olikowa kuchnia
Rodzaje mąk i ich zastosowanie w zdrowej kuchni 88

musimy mieć na uwadze zwiększenie czegoś klejącego np. jajek lub banana. Mąka z amarantusa (bezglutenowa). Świetnie sprawdza się przy mniejszych deserach jak ciastka czy placki dzięki orzechowemu aromatowi. Jest również cennym dodatkiem do wypieku chleba. Nie zaleca się jej jednak używać samej tylko jako mieszanka, tak samo przy wypieku ciast. Mąka z komosy ryżowej ( bezglutenowa). Charakteryzuje się orzechowym aromatem

zdrowo i aktywnie
Rodzaje mąk i ich zastosowanie w zdrowej kuchni 169

musimy mieć na uwadze zwiększenie czegoś klejącego np. jajek lub banana. Mąka z amarantusa (bezglutenowa). Świetnie sprawdza się przy mniejszych deserach jak ciastka czy placki dzięki orzechowemu aromatowi. Jest również cennym dodatkiem do wypieku chleba. Nie zaleca się jej jednak używać samej tylko jako mieszanka, tak samo przy wypieku ciast. Mąka z komosy ryżowej ( bezglutenowa). Charakteryzuje się orzechowym aromatem

Zdrowie i pysznie na talerzu
OTRĘBOWY CHELBEK BANANOWY Z RABARBAREM. 169

Banany rozgniatam widelcem i mieszam ze sodą oczyszczoną. Zostawiam. Jajka ucieram na jasną masę. Dodaję banany, miksuję. Kolejno dodaję przesianą mąkę, otręby, mleko, miksuję. Na samym końcu cienkim strumieniem wlewam olej ryżowy. Mieszam i dodaję rabarbar. Formę keksówkę wykładam papierem do pieczenia, wylewam ciasto i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę w 180 stopniach 30-35 minut, do suchego patyczka. Studzę

W kuchni Karmel-itki
Clafoutis – francuski deser w zdrowej wersji 42

Francji, który robi się niezwykle prosto, a smakuje obłędnie pysznie! To coś podobnego do pieczonego ciasta naleśnikowego z owocami. Postanowiłam przygotować ten deser na bazie tylko naturalnej słodyczy pochodzącej z owoców, czyli tak, jak lubię najbardziej Udało się! Wykorzystałam soczyste czereśnie, kawałek dojrzałego banana oraz mąkę migdałową, która jest delikatnie słodka. Przed Wami clafoutis – francuski deser w zdrowej wersji(...)łyżka sproszkowanej wanilii (lub 6 kropli ekstraktu waniliowego), 1 mały dojrzały banan, garść czereśni, 2 łyżki płatków migdałowych, łyżeczka masła do wysmarowania kokilek. Sposób przygotowania Najpierw rozgrzej piekarnik do 180 stopni, funkcja termoobieg. W tym czasie rozbełtaj jajka widelcem z dodatkiem ekstraktu waniliowego. Następnie dodaj do masy banana pokrojonego w małe kawałki (mniejsze niż plasterki) i całość wymieszaj. Mąka migdałowa

Natka Pietruszki
Czekoladowe ciasto z tofu 142

bardziej zwartej. Jeżeli lubisz brownie, to ta wersja z pewnością przypadnie Ci do gustu. Idealne dopełnienie stanowią polewa oraz świeże owoce, które przełamują intensywny czekoladowy smak.  Zaserwowałam to ciasto podczas ostatniej wizyty mojej rodziny i byłam zdumiona, jak bardzo im posmakowało. Wszystkie kawałki rozeszły się w przeciągu pięciu minut, poza jednym, który moja kuzynka od razu kazała-nie prosiła(...)kostki i dorzuć do miski. W osobnym naczyniu wymieszaj mleko, syrop, rozgniecionego banana, mus jabłkowy, ocet i siemię. Zamieszaj, przelej do miski z suchymi składnikami i dokładnie wymieszaj. Czekoladową masę przełóż do przygotowanej formy i zapiekaj ok. 40 min. Przed wyjęciem sprawdź za pomocą drewnianego patyczka, czy ciasto jest dopieczone. Po 10 min. wyjmij je z tortownicy i pozostaw

Roślinna - blog wegański
Owoce smażone w cieście drożdżowym 69

się w cieście podobnym do naleśnikowego, tylko trochę bardziej gęstym. Ja mam już w swoim menu takie owoce, więc dziś zrobiłam je w cieście drożdżowym, na suchych drożdżach. Do ciasta dodatkowo użyłam pure z pieczonej dyni dla ładnego koloru i intensywniejszego smaku. Owoce wyszły pyszne. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 jajko 3 czubate łyżki mąki tortowej 2 płaskie(...)mleka świeże owoce (u mnie: 1 jabłko, 1 gruszka, 1 banan) olej do smażenia cukier puder do oprószenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Do miski wsypałam mąkę tortową, cukier zwykły i waniliowy oraz suche drożdże. Wbiłam jajko, dodałam pure z dyni i dolałam mleko. Wszystko zmiksowałam na jednolite ciasto. Ciasto odstawiłam na 15 minut. W tym czasie przygotowałam owoce. Umyłam

Waniliowe Improwizacje
Placuszki jogurtowe z bananem 146

masę. Ważne żeby do smażenia użyć patelni z nieprzywierająca powloką, bo banan jest ciężki w obróbce - ja użyłam tu patelni ceramicznej z dnem "plaster miodu", choć pewnie teflonowa dobrej jakości też się nada :) Rozgrzać patelnię , posmarować lekko olejem za pomocą pędzelka i nakładać po 1 pełnej łyżce ciasta na jednego placka, zachowując znaczne odstępy - placki mocno urosną w górę(...)urosną i będą ładnie zrumienione od spodu - około 2,5 - 3 minuty . Po tym czasie, gdy placki już znacznie podrosną, włożyć w każdego z nich po 3 grubsze plasterki banana. Podlać patelnię kapką oleju i przewrócić placki łopatką na drugą stronę - przy użyciu innego owocu nie byłaby potrzebna repeta oleju, ale banan jest wyjątkowo ciężki w obróbce i łatwo przywiera

Grunt to przepis!
Pełnoziarniste batony bananowe 205

Uwielbiam banany. Problem w tym, że gdy są takie piękne i żółte, to kupuję ich zdecydowanie za dużo, a potem szybko dostają brązowych plamek i nikt ich już jeść nie chce... Dlatego też często dodaję je do różnych ciast, koktajli, deserów i innych takich. Właśnie w takie sposób powstały te batoniki. No właśnie, ostatnio często robię jakieś batoniki - łatwo zabrać(...)głód, a w towarzystwie owocowego koktajlu są świetnym drugim śniadaniem :-)  SKŁADNIKI 1 szklanka pełnoziarnistych płatków pszennych 1 szklanka pełnoziarnistych płatków jęczmiennych 2/3 szklanki suszonej żurawiny 3 mocno dojrzałe banany 1/3 łyżeczki cynamonu Płatki wsypujemy na silnie rozgrzaną patelnię i cały czas mieszając prażymy je przez 5 - 6 minut, a następnie przesypujemy do dużej miski. Żurawinę kroimy w mniejsze kawałki

Czary - gary w kuchni
Masło sezamowe słodzone syropem z agawy Primavika 123

cukrem, dodać masło sezamowe i ponownie zmiksować. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać. Białka ubić na sztywno, wmieszać delikatnie do reszty masy. Na patelni rozpuścić masło, wylać ciasto i smażyć na małym ogniu po ok 3 minuty z każdej strony (przy przekręcaniu może być ciężko dlatego ja po porstu rozgrzewam drugą patelnię z odrobiną masła i na nią przerzucam(...)masło nadało fajnego posmaku tradycyjnemu omletowi:) Koktajlu owocowego: 1 dojrzały banan 1/2 awokado 3 gruszki sok z 1 dużej pomarańczy 1 łyżka masła sezamowego 1 łyżeczka sporoszkowanego młodego jęczmienia Rafex Tu również maśło sezamowe dodało fajnego chałwowego posmaku i słodyczy.   Masło sezamowe genialnie skomponowało się z domowym ciastem drożdżowym: Jeszcze troszkę mi go zostało i mam zamiar zużyć

Kto ugości moich gości?

Proponowane wyszukiwania