ciasto z bananami - 6417 przepisów (strona:245/428)

Muffinki bananowo czekoladowe 200

studzimy. Do jednej miski wsypujemy: mąkę, cukry,  proszek, sodę, cynamon. A w drugiej misce rozgniatamy widelcem obrane banany, dodajemy miód, jajka, mleko, masło i mieszamy. Czekoladę kroimy w większe kawałki. Wlewamy mokre składniki do suchych, dodajemy czekoladę i krótko mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek (najlepiej sprawdzają się silikonowe) i pieczemy 20-25 min w 180 st, smacznego

Gotuj z Agnes
Babeczki fasolowe słodzone daktylami 178

Dania z fasoli na słodko są jedne z moich ulubionych przekąsek. Ciasta, ciasteczka, a tym razem babeczki z daktylami. Zachęcam do wypróbowania, bo rozpływają się w ustach. Składniki: 1 puszka odsączonej czerwonej fasoli 2 banany 2 jajka 2 łyżki karobu lub kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 daktyle bez pestek aromat daktylowy Sposób przygotowania: Daktyle kroimy w kostkę

Truskawkowa Fiesta
kokosowy tofurnik nadziany puddingiem chia 180

twarzy. Uznałam, że całość podam w wydaniu kokosowym, co było świetnym akcentem deserku. SKŁADNIKI: 80g tofu 1/2 banana 2 łyżki nasion chia 30g mleka kokosowego  3 łyżki mąki kokosowej WYKONANIE: tofu blendujemy z bananen- dodajemy mąkę kokosową, całość dokładnie mieszamy ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia, bądź aluminiowej formy - na wierzchu formujemy małą "miseczkę" nasiona chia mieszamy

healthy dreams
a'la tarty z płatków jaglanych z musem quinoa-kaki 161

cynamonu 1/4 szklanki wody MASA: 1/2 szklanki quinoi kaki (persymona) łyżka masła orzechowego WYKONANIE: płatki mielimy na mąkę banana blendujemy, następnie mieszamy z zmielonymi płatkami, cynamonem i wodą formy do talaretek wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Przekładamy do nich ciasto formując miseczki quinoę gotujemy w niewielkiej ilości wody ok 13 min (do wchłonięcia całego płynu) kaki obieramy

healthy dreams
Muffinki czekoladowo-orzechowe 259

cukrem na puszystą, jasną masę. Do masy jajecznej dodawać czekoladę, mieszając na najniższych obrotach.  Następnie dodać banana z jogurtem, a na końcu mąkę z orzechami. Całość delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej wkładać porcję ciasta, do wysokości 3/4. Ciasto najwygodniej jest dozować  rękawa cukierniczego. Piec w temperaturze 170 stopni C przez 20 minut

kolorowotorcikowo
Bananowe bez pieczenia 247

Ciasto przygotowane dosłownie w kilka chwil. Wystarczyło ciut wcześniej rozpuścić galaretki, by całość zajęło nam niecałą godzinę.  Jeśli macie w domu na zbyciu banany, herbatniki, galaretki i serek mascarpone, to śmiało możecie pokusić się o taki deser do popołudniowej kawki.  Choć jest słodki, to bardzo smakuje, a galaretki lekko orzeźwiają.  Składniki: Na formę 24x24cm: 16 herbatników maślanych

Kuchnia w czekoladzie
Bananowiec bez pieczenia 508

Dziś kolejne ciasto bez pieczenia, które jest bardzo proste, pyszne a do tego bardzo efektownie się prezentuje. Polecam użyć kakaowych herbatników, ponieważ świetnie pasują do bananów ale jeżeli nie posiadacie takich to zwykłe maślane również świetnie się sprawdzą w tym deserze. Robiłam w formie o wymiarach 24 cm x 27 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Wegańskie babeczki orzechowe 197

temperatury 180 stopni C. Do pierwszej miski wrzucić składniki suche (płatki, orzechy, rodzynki, cynamon). Do drugiej rozgniecionego banana, kaszę, masło orzechowe, pastę daktylową, wanilię i mleko. Połączyć zawartość obu misek i wyłożyć gotową masęo do foremek na muffinki, najlepiej silikonowych. Ciasto w czasie pieczenia nie rośnie jakoś specjalnie, więc można wyłożyć foremki po brzegi. Piec pół godziny. W międzyczasie przygotować

Przepysznik - BLW i nie tylko
Naleśniki mocno owocowe 265

każdy może wykorzystać swoje ulubione owoce. Słodkie, pachnące słońcem mandarynki i pomarańcze . Chrupiące, soczyste jabłka i gruszki. Kremowe banany czy mango . Kwaskowe kiwi , grejpfruty . A w sezonie truskawki, borówki , maliny . Ciężko wymienić je wszystkie, puść wodze fantazji i ciesz się smakiem :) Ciasto na naleśniki: Szklanka mleka, szklanka wody gazowanej, 1 jajko, cukier waniliowy, odrobina oleju, otarta skórka z 1 cytryny

Mój Smak na Życie
Fotoreportaż z nadmorskich knajp cz.2 177

zwykle, czyli z ananasem, było jednak inaczej. Za 14,5 zł dostaliśmy 32 cm pizze z kurczakiem, bananem, brzoskwinią i ananasem posypaną curry. Hmm NIE lubię curry. Ale pizza w połączeniu z tymi wszystkimi smakami była caiem niezła, no i ciasto cienkie i dobrze przypieczone. Jak nie przepadacie za rybą, polecam spróbować właśnie pizzę, chociaż nieskromnie powiem, że z mojego

Słodkie Przyjemności
Babeczki Bananowe 185

duże dojrzałe banany  Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajka i rozdrobnione ( może być widelcem) banany. W drugiej misce łączymy wszystkie suche składniki.  Do maślanej masy dodajemy sypkie składniki na zmianę ze śmietaną. Po połączeniu wszystkich składników, przekładamy ciasto do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami (wyszło 18 średnich muffinek). Pieczemy 35 minut w 180 C` Smacznego

Słodkie Przyjemności
Chlebek bananowo-cynamonowy 174

dodatki: rodzynki, daktyle, orzechy itp. W jednej misce mieszamy mąkę, proszek, cynamon, sól i dodatki. W drugiej rozgniecionego banana i jajko ( siemię należy wymieszać z wodą, zostawić na chwilę i używać jak jajko). Zawartości obu misek mieszamy do połączenia się składników. Ciasto będzie bardzo gęste, ale nie należy go rozcieńczać. Przekładamy je do formy i pieczemy w 170* przez około

Kuchenny Skrawek Nieba
Naleśniki z budyniem 288

bananowym, a do drugiej serek homogenizowany i mus z kiwi. Składniki na ciasto: 60 g mąki pszennej 10 g drobnego cukru  szczypta soli 1 jajko 160 ml mleka 50ml śmietany kremówki Farsz 1: 1/2 budyniu waniliowego 2 batony Mars 1 Danonek bananowy 1 banan Farsz 2: 1/2 budyniu waniliowego 1 serek homogenizowany Mus: 4 kiwi cukier Mąkę

Olikowa kuchnia
Rodzaje mąk i ich zastosowanie w zdrowej kuchni 142

musimy mieć na uwadze zwiększenie czegoś klejącego np. jajek lub banana. Mąka z amarantusa (bezglutenowa). Świetnie sprawdza się przy mniejszych deserach jak ciastka czy placki dzięki orzechowemu aromatowi. Jest również cennym dodatkiem do wypieku chleba. Nie zaleca się jej jednak używać samej tylko jako mieszanka, tak samo przy wypieku ciast. Mąka z komosy ryżowej ( bezglutenowa). Charakteryzuje się orzechowym aromatem

zdrowo i aktywnie
Rodzaje mąk i ich zastosowanie w zdrowej kuchni 239

musimy mieć na uwadze zwiększenie czegoś klejącego np. jajek lub banana. Mąka z amarantusa (bezglutenowa). Świetnie sprawdza się przy mniejszych deserach jak ciastka czy placki dzięki orzechowemu aromatowi. Jest również cennym dodatkiem do wypieku chleba. Nie zaleca się jej jednak używać samej tylko jako mieszanka, tak samo przy wypieku ciast. Mąka z komosy ryżowej ( bezglutenowa). Charakteryzuje się orzechowym aromatem

Zdrowie i pysznie na talerzu