miękkie czekoladowe ciasto jest tak dobre, że nawet bez owoców wzbudzi zachwyt, a jeżeli już z owocami to można po za truskawkami wykorzystać wiśnie, czereśnie, borówki. a nawet brzoskwinie czy morele. Konsystencją przypomina ciut biszkopt, więc śmiało można je czymś przełożyć i mieć tort, ale dzięki dodaniu czekolady nie jest suche. Nie mam pojęcia ile dni wytrzyma(...)truskawek Przygotowanie: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej razem z olejem. W dużej misce zblenduj banana z cukrem ,i mlekiem , po czym dodaj masę czekoladową i wymieszaj. Do powstałej masy przesiej mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Przełóż ciasto do tortownicy, a na wierzchu ułóż owoce lekko je wciskając. Piecz w temp. 170-180 C przez 50-60 minut
greenscarffajne ciasto , ma dużo swoich zwolenników , ciasto jest bardzo szybkie w przygotowaniu i szybko znika z talerzyków . Ciasto nie jest zbyt słodkie, a dla tych co lubią bardziej słodkie ciasto można polać sosem malinowym bądź toffi i także smakuje super . Składniki ( składniki są na tortownicę 32 cm ) 1 litr śmietany 30% 1 kubeczek(...)wykładam spód i boki tortownicy masą z herbatników , jak już mamy wyłożoną tortownicę masą z herbatników to wylewam całą masę śmietanowa do tortownicy i zdobię owocami , ja miałam akurat banany , ale to jest według uznania , i wstawiam do lodówki na kilka godzin , bądź
Mój Smakmąki 1,5 łyżki margaryny 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Banany zmiksować Dodać do nich jajko oraz rozpuszczoną, przestudzoną margarynę. Wymieszać. Następnie dodać wymieszane składniki suche: cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Połączyć na jednolitą masę. Na koniec wsypać orzechy. Połączyć je z masą. Ciasto przelać do formy. Piec około godzinę w temperaturze 170-180 stopni. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówidealne - wilgotne, miękkie i mocno czekoladowe. Aż ciężko uwierzyć, że takie ciasto może być zdrowe i mało kaloryczne. Całość ma tylko 800 kcal, a więc w jednym kawałku jest niecałe 100 kcal! Fasola jest niewyczuwalna, a poziom słodkości zależy od własnych preferencji. W tym przepisie dodałam bardzo dojrzałego banana, którego można wyczuć w smaku i który zapewnia zdrowej słodkości. Dorzuciłam(...)bardzo dokładnie przepłukać. Przełożyć do blendera, dodać jajka, banana oraz kakao i zmiksować. Następnie dodać pozostałe składniki i ponownie zmiksować, aż do uzyskania gładkiej masy. Formę keksówkę wyłożyć papierem i posmarować olejem kokosowym. Wylać masę i piec przez około 35 - 40 minut. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i pokropić po cieście
Healthy food explorercukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę: 250 gram mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: 1 banan 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki Przygotowanie biszkoptu: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąki i proszek do pieczenia przesiewamy do miski. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy(...)ubijając. Do masy jajecznej wsypujemy przesiane mąki. Delikatnie mieszamy do przy pomocy drewnianej łyżki. Tortownicę o średnicy ok 18 cm smarujemy dokładnie masłem, obsypujemy bułką tartą. Delikatnie przekładamy ciasto, wyrównujemy wierzch. Pieczemy w temperaturze 160 ºC przez około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Pozostawiamy do wystygnięcia, następnie wycinamy równe 3 blaty. Przygotowanie kremu: W dużym naczyniu ubijamy
Życie zaczyna się w kuchnigryczanej, 100 g żytniej i 300 g pszennej białej) puszka 400 ml mleka kokosowego (do ciasta weź tylko gęstą, białą część, „wody” nie wylewaj bo świetnie nadaję się no do risotto) 100 g cukru 300 ml oleju roślinnego 1 rozgnieciony banan 30 g proszku do pieczenia (całe opakowanie) farsz: 1 słoik dowolnego dżemu około 200 g (na zdjęciu(...)aronii, możesz również to pominąć i dać 0 50 ml więcej mleka) Przygotowanie: Przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i wrzuć wszystkie składniki do dużej miski. Początkowo wymieszaj ciasto za pomocą dużej łyżki, a pod koniec zagnieć ciasto, przykryj i umieść w lodówce na czas przygotowywania kremu. Budyń wymieszaj z sokiem owocowym/mlekiem. Ugotuj budyń (nie zapomnij o cukrze). Wymieszaj
greenscarfgarść rodzynek skórka otarta z połowy pomarańczy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie : W misce rozgniatamy widelcem banany i dodajemy kolejne składniki : płatki, mleko roślinne, chia, rodzynki i skórkę z pomarańczy. Wszystko dokładnie mieszamy. Formę na mufinki wykładamy papierem do pieczenia lub specjalnymi papilotkami i wypełniamy ciastem. Z przepisu wychodzi 12 muffinek. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy
Do Garów!Bardzo łatwy przepis na przepyszny deser banoffee . Jeżeli spodziewasz się gości, a nie masz czasu na zrobienie jakiegoś ciasta, to możesz zrobić deser banoffee . Deser ten bardzo szybko się robi i jest gotowy do spożycia od razu po przygotowaniu. Wszystkim z pewnością bardzo zasmakuje. Jak wykonać taki deser banoffee pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał(...)RITA creative to będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. DESER BANOFFEE SKŁADNIKI: herbatniki (100 g) masa krówkowa (300 g) sok z cytryny (2 łyżki) banany (3 szt.) śmietanka kremówka 30% (400 ml.) cukier puder (1 łyżka) posypka czekoladowa lub kakao (wg. uznania) Dodatkowe gadżety: 4 szklanki wysokie ( 350 ml. każda) mikser miarka waga WYKONANIE: 1.) Herbatniki rozdrabniamy na piasek
RITA food channelpieczenia 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju 3 łyżki płatków owsianych 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 banan Sposób przygotowania Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać. Wbić jajko, dodać mleko, olej wymieszać. Wsypać płatki owsiane, przemieszać łyżką parę razy. Ciasto odstawić na ok 30 min, przykryć ściereczką, w tym czasie zgęstnieje. Smażyłam na bardzo małej patelni, dzięki(...)Czekoladę połamaną na mniejsze kawałki dać na talerz, w garnuszku zagotować wodę, przykryć talerzem, mieszając łyżką co pewien czas czekać aż czekolada się rozpuści. Gotowe naleśniki przekładać pokrojonym bananem i z góry polać czekoladą. Smacznego
pink envelopekremem jaglanym Składniki – ptysie: Mąka – 1 szklanka Jajka – 4 sztuki Masło – ½ kostki Woda – 1 szklanka Składniki – krem jaglany: Kasza jaglana – 1 szklanka Mleko – 2 szklanki Awokado – 1 sztuka Banan – 4 sztuki Kakao – 4-5 łyżeczek Miód – 2 łyżki Wykonanie - ptysie: W garnku roztopić masło, a następnie dodać do niego wodę. Do garnka wsypać mąkę i bardzo energicznie całość mieszać(...)jego pomocą wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując odstępy minimum 3cm. Ciasto piec w 200 stopniach przez 20-30 minut, aż będą miały ładny złoty kolor. Wykonanie – krem: Kaszę jaglaną przepłukać, a następnie ugotować na mleku z miodem i 1 bananem. Gdy kasza wystygnie, zmiksować ją na gładki krem z awokado i pozostałymi bananami. Do masy dodać kakao
Kuchnia Bon Appetitszklanki cukru 2 łyżki oleju 3 łyżki płatków owsianych Dodatkowo 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 banan Sposób przygotowania Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i połączyć ze sobą składniki. Wbić jajko, dodać mleko, olej wymieszać. Wsypać płatki owsiane, przemieszać łyżką parę razy. Ciasto odstawić na ok 30 min, przykryć ściereczką, w tym czasie zgęstnieje. Smażyć(...)mniejsze kawałki przełożyć do miseczki. Zagotować w garnuszku wodę i przykryć miseczką z czekoladą, tak by nie dotykała gotowanej wody. Poczekać do momentu, kiedy czekolada się rozpuści. Pokroić banana na plasterki i poukładać na naleśnikach. Następnie polać rozpuszczoną czekoladą
Pink Enveloperzadziej goszczą u mnie ciasta. Przyznaję się, to z lenistwa. Już prawie zapomniałam jak moje dzieci bardzo lubią ciast z czekoladą. Wczoraj upieczone, dziś został tylko kilkucentymetrowy kawałek... Do ciasta bananowo-czekoladowego dodałam posiekane orzechy laskowe i jagody goji. Składniki: 150 g gorzkiej czekolady (dałam 100 g gorzkiej i 50 g mlecznej) 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki słodkiej śmietanki(...)jajku, ubijając. Przesiać mąkę, proszek, kakao i kawę. Dodawać porcjami do masy, mieszając łyżką. Dodać rozgniecione banany i ostudzoną czekoladę, wymieszać. Dodać sparzone Wyłożyć do wyłożonej papierem długiej formy keksowej i piec w piekarniku nagrzanym do 180 o C przez 50-60 minut. Ciasto jest upieczone kiedy drewniany patyczek wbity w jego środek jest suchy. Wyjąć
Czerwień i błękitbiszkoptu upiekłam o wiele łatwiejszy, a przede wszystkim o wiele szybszy w przygotowaniu spód na bazie ciasta, którego używam czasem do wypieku babeczek. Do przygotowaniu budyniu można użyć soku o dowolnym smaku, dobrze sprawdzą się smaki egzotyczne, na przykład z mango czy bananem. Smacznego:) na blaszkę o wielkości 35x24 cm: na spód: 1/4 szklanki oleju, 3/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki(...)puder, do smaku 2 galaretki na polewę czekoladową: 160 g czekolady, u mnie pół na pół mleczna z gorzką, 100 g śmietanki kremówki opcjonalnie wiórki kokosowe do posypania ciasta Przygotować spód: W misce wymieszać mąkę i proszek. W drugim naczyniu połączyć olej z cukrem, wanilią, jajkami i mlekiem. Wsypać mąkę z proszkiem, szybko wymieszać. Przełożyć do wyłożonej papierem blaszki
Lekcje w kuchniciasto jest bajecznie proste do zrobienia, lekkie ale nie suche dzięki dodanym owocom. Smakowało nawet Miśce, przyłapałam ją jak wyżerała łyżką prosto z formy. A tak poza tym to całe sama zjadłam w niespełna dwa dni. Składniki na małą formę np. tortownice o średnicy 20 cm: 200 g mąki jaglanej 150 ml mleka sojowego 30 ml octu jabłkowego 1 banan(...)oczyszczonej Przygotowanie: Do mleka dodaj ocet jabłkowy i odstaw na 10-15 minut. Zblenduj banana, cukier i olej na puszystą masę. Do powstałej masy przesiej mąkę jaglaną z sodą, wymieszaj i dodaj mleko zakwaszone octem. Na samym końcu dodaj owoce i delikatnie przemieszaj. Przełóż ciasto do formy lekko wysmarowanej olejem. Całość piecz 40-50 minut w temp
greenscarfskładniki wsyp do mokrych i delikatnie wymieszaj do połączenia. 4. Ciasto nie może być zbyt płynne, w razie problemów dosyp mąki. 5. Przelej do papilotek (do 3/4 wysokości). 6. Piecz ok. 15-20 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka 7. W tym czasie przygotuj krem - awokado i banana obierz, pokrój na kilka kawałków, następnie wszystkie składniki połącz ze sobą
Powiedz dietom nie