ciasto z bananami - 6417 przepisów (strona:233/428)

Blondasek z bananami i masłem orzechowym, wegański i bez glutenu... 62

groszków z ciemnej czekolady, lub posiekanej tabliczki Rozgrzej piekarnik do 170stC. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia. W sporej misce rozgnieć banana widelcem. Wmieszaj masło orzechowe. Dodaj cukier, sodę, wanilię i ewentualnie sól. Wymieszaj do połączenia. Wmieszaj czekoladę i wyłóż ciasto do foremki. Wyrównaj wierzch i piecz około 20 minut, do czasu, aż wierzch będzie złotawy (u mnie: kilka minut więcej

Lejdi of the house
Wegańskie biscotti z piernikową nutą 110

muszkatowołej (1 gałka) około 150 płynnego słodu może to być syrop klonowy, ryżowy, z agawy, w wersji wegetariańskiej miód) Przygotowanie: Banana zblenduj z płynnym słodem. Wymieszaj wszystkie suche składniki w dużej misce. Dodaj posiekane bakalie i masę bananową- zagnieć ciasto. Dla ułatwienia sobie pracy podziel ciasto na 2-3 części, z każdej uformuj wałek o średnicy 2-3 cm *obtoczny

greenscarf
Piernikowe brownie ze śliwką 116

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić. Zmiksować banany. W misce ubić jaja lub aquafabę. Dodać rozpuszczoną czekoladę, zmiksowane banany, olej. Wymieszać. Następnie dodać mąkę, przyprawę do pienika, proszek do pieczenia i posiekane śliwki. Wymieszać trzepaczką na gładkie ciasto. Przelać do formy wyłożonej papierem i posmarowanej tłuszczem. Piec 30 minut w 170 stopniach C. (Piekłam 40 minut -moim zdaniem

AZgotuj!
Lody porzeczkowo - bananowe - samo zdrowie :) 64

zamrażarce możemy cieszyć się owocowym smakiem kiedy tylko zapragniemy. Robiłem już lody z tej serii jako dodatek do ciepłego ciasta cynamonowego . Ich smak możemy dowolnie zmieniać w zależności od upodobań. Mało składników, mało pracy:) Składniki : - zamrożony w plasterkach banan, - zamrożone czarne porzeczki ( lub inne owoce ), - łyżka cukru pudru. Wykonanie : Zamrożone owoce umieścić w robocie kuchennym, w misie z nożem

Przepisy Mikołaja
Delikatne placuszki jogurtowe z bananem (bez cukru) 512

mnie olej kokosowy Woj-Len ) Jogurt wymieszać z jajkiem oraz mąką. Na końcu do masy wmieszać pokrojonego w kostkę banana. Na patelni rozgrzać niewielką ilość masła/oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu

Di gotuje
Wegańskie, bezglutenowe placuszki bananowe 218

mąki ryżowej 1 łyżka oleju (np. ryżowego lub z pestek winogron) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej Banany, jogurt, olej i ekstrakt umieścić w misce – zblendować na masę. Dodać mąkę oraz sodę – ponownie zblendować na gładkie ciasto, odstawić na 5 minut. Dobrze rozgrzać patelnię z nieprzywierającą powłoką. Na suchą patelnię wykładać po około półtorej-dwie łyżki ciasta, formując

Even Better Food
Orkiszowy omlet z bananem 146

kiwi olej kokosowy Wykonanie: Kiwi obrać i pokroić w plastry. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka, banana i mąkę zmiksować blenderem na gładką masę i połączyć z białkami. Na patelni rozgrzać olej kokosowy i wylać ciasto. Kiwi ułożyć na omlecie. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego

Trufelkowo
Placuszki bananowo-migdałowe :) 174

proszku do pieczenia 1 jajko  1 łyżeczka oleju kokosowego (Targroch) dodatki: morele niesiarkowane (Targroch) i maliny  Przygotowanie: Banana rozgnieć widelcem na "packę" i wymieszaj z pozostałymi składnikami.  Rozgrzej patelnię (możesz użyć odrobiny oleju) i nakładaj porcję ciasta (polecam smażyć malutkie placki, gdyż tak jest łatwiej). Smaż na średnim ogniu do pojawienia się pęcherzyków, a następnie przewróć

Zdrowie na języku :P
Muffinki z matchą 130

minut. W drugim naczyniu przesiewamy mąkę, matchę, sodę i proszek do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. Banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do suchych składników razem z mokrymi. Całość dokładnie mieszamy aż wszystkie składniki się połączą. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki i pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut. Praktyczna uwaga: Ktoś może zapytać

Lamarida.pl
Kakaowe gofry z quinoa ze smażonymi truskawkami (bezglutenowe, wegańskie) 126

łyżkami wody, wymieszać i odstawić na 2 minuty.  5. Do składników suchych dodać mokre, tj. siemię lniane, banana, olej kokosowy i mleko roślinne. Dokładnie wymieszać i odstawić na 10 min. (w tym czasie rozgrzać gofrownicę). Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać 1-2 łyżki mleka roślinnego.   6. Ciasto nalewać partiami i piec dłużej niż w instrukcji urządzenia

Domowa Cookierenka Agi
Pełnoziarniste naleśniki z sosem karmelowym i czekoladą. 159

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasto: -> 1 duże jajko -> Szklanka mleka -> Szklanka mąki -> Szczypta soli  ->1 łyżeczka cukru waniliowego, Farsz -> 150g sera białego -> 1 banan -> 3-4 łyżki jogurtu naturalnego -> 3-4 kostki czekolady gorzkiej -> 1/2 łyżeczki oleju kokosowego

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Muffiny Bananowo Owsiane z Nutellą 189

mieszamy mąkę, płatki owsiane, cukier, proszek, sodę, sól. W drugiej misce mieszamy jajko, mleko, olej, ekstrakt z wanilii. Dodajemy rozgniecione banany. Mieszamy. Wsypujemy wymieszane suche składniki. Mieszamy do połączenia. Formę do muffinek * wypełniamy papilotkami (około 10-12 sztuk). Napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Na każdą muffinkę, na środek nakładamy łyżeczkę nutelli, za pomocą wykałaczki robimy esyfloresy. Wkładamy do nagrzanego

Made By Mom And Son
Proste gofry z bananami 137

więcej smaku. Przygotowanie: Banany oczywiście obieramy i blendujemy. Masło z cukrem i jajkami miksujemy aż do osiągnięcia puszystej masy. Dodajemy banany, mąkę, proszek do pieczenia i dalej mieszamy, aż do osiągnięcia jednolitej masy. Wylewamy na rozgrzaną gofrownicę odpowiednią ilość ciasta w przypadku naszej gofrownicy są to około 3 łyżki. Przypominamy, że aby gofry były chrupiące, rozkładamy je osobno, nie jeden

KasiaiKrzysiu.pl
Bananowe pączki 136

szklanki mąki 1/4 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki soli 4 łyżki cukru pudru Banany zmiksować na puree. Dodać jajko, mleko i po rozmieszaniu wsypać składniki sypkie. (Powinna wyjść dość gęsta, jednolita masa.) Ciasto nabierać za pomocą łyżki (stołowej - do zupy) i wrzucać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania