Ekspresowe ciasto do zrobienia ze składników, które zawsze mamy w domu. Wystarczy dodać dowolne owoce sezonowe lub z puszki i ciacho do kawy mamy raz-dwa. Moim domownikom tak smakowało, że poszło w całości jeszcze ciepłe. *forma 25*34 cm Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1/2 szklanki(...)oleju 1/2 szklanki mleka 2,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 400 g owoców (truskawka, czereśnia, banan) Jajka ubić na pianę z cukrem. Ubijając dolewać olej, następnie mleko. Mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać do masy jajecznej i delikatnie zmiksować. Ciasto wylać do blaszki, na wierzchu ułożyć owoce (można obtoczyć je w mące). Wstawić do piekarnika nagrzanego
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaWinter Fair, kiedy potrzebowałam czegoś odrobinę hojniejszego przy dzieleniu na porcje - foliowa foremka 25/20cm sprawdziła się znakomicie. Ciasto było niższe, ale większe, idealne do pokrojenia na 9 sporawych kawałków, albo 1 nieco mniejszych. Oczywiście jest też idealne dla pozbycia się zalegajacych bananów, szybkie i łatwe do wykonania i pozostaje miękkie i smaczne przechowane w szczelnym pojemniku do następnego dnia(...)banany i rozgnieć na papkę. Mąkę przesiej z proszkiem i kawa do osobnego naczynia. Zmiksuj jajka z cukrem i szczyptą soli, tak aby powstała jasna i puszysta masa. Teraz miksuj tylko pulsacyjnie, aby składniki połączyć i by masa jajeczna nie opadła: p owolutku dodaj mleko, oraz roztopione masło. Następnie dodaj na przemian: papkę bananową i mąkę miksując delikatnie. Przelej ciasto
Lejdi of the houseulubionych. Nie muszę męczyć się z odpalaniem piekarnika, co już jest dużym plusem, ponieważ oszczędzam prąd, a dodatkowo mam pewność, że niczego nie spalę. Szczerze mówiąc planowałam zrobić ciasto z cieciorki, niestety gdy zabierałam się do pracy, było zbyt późno na długie gotowanie. Idealna okazała się soczewica, która potrzebuje 15 min, być gotową do spożycia. Jako dodatek sporządziłam(...)migdałowego łyżeczka agaru 3/4 szklanki wody łyżeczka cynamonu WYKONANIE: soczewicę gotujemy do miękkości, odcedzamy soczewicę blendujemy z bananem i cynamonem wodę gotujemy, dodajemy agar- energicznie mieszamy i gotujemy ok 3 min- agar dodajemy do zblendowanych składników- dokładnie mieszamy składniki na spód ciasta przekładamy do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia kaszę jaglaną gotujemy w mleku migdałowym- do wchłonięcia całego płynu
healthy dreamsszczypta soli 2 łyżki soku z cytryny (można pominąć) 2 lub 3 banany dżem porzeczkowy lub ulubiona kwaskowa marmolada z domowej spiżarni polewa czekoladowa (kakao, cukier, margaryna) Przygotowuję biszkopt według przepisu na idealną bazę pod tort . Jeśli tort ma być bezglutenowy używam mąki kukurydzianej. Kiedy ciasto ostygnie (najlepiej na następny dzień) kroję biszkopt szerokim nożem na dwa lub trzy
prawdziwe jedzeniepełni homemade, przepis na bajgle z karmelizowanym bananem i kremem czekoladowo-orzechowym. Nieco czasochłonna kombinacja, ale efekt wynagrodzi Wam trudy. Obiecuję! Najlepsze bajgle w Seattle! Gotowi na sezonowe smaki z Bagel Bros? BAJGLE Z BANANEM I KREMEM CZEKOLADOWYM Z BAGEL BROS The Last of Us II domowy bajgiel z karmelizowanym bananem i kremem czekoladowo-orzechowym CZAS PRZYGOTOWANIA: 2h CENA: średnia(...)wyrabiaj rękoma przez kilka minut do uzyskania jednolitej, miękkiej konsystencji. Jeśli ciasto lepi się do rąk, podsyp je lekko mąką. Uformuj ciasto w kulę, posyp z wierzchu mąką i przykryj ściereczką. Zostaw do wyrośnięcia (podwojenie objętości) w temperaturze pokojowej na 1,5h. 3. II WYRASTANIE (40 min) Wyrośniete ciasto podziel na kulki (ok. 6 szt z podanej porcji). Każdą kulkę
Nerds KitchenSprawdzony od lat przepis na ciasto na naleśniki, delikatne, cienkie, pyszne, domowe, nie da się przejść obojętnie! Naleśniki na słodko z twarogiem to świetny pomysł na śniadanie, podwieczorek lub deser. Kubek kakao lub aromatycznego cappuccino będzie w sam raz Naleśniki domowe – dziś z dodatkiem bananów oraz polewy i dekoracji deserowej od HELIO , istne szaleństwo na talerzu! Powrót do dzieciństwa(...)olej do smażenia do podania: posiekane banany, dekoracja lub polewa deserowa HELIO , cukier puder SKŁADNIKI NA TWARÓG NA SŁODKO: 500 g twarogu półtłustego 3 żółtka łyżka cukru pudru łyżeczka cukru z wanilią PRZYGOTOWANIE NALEŚNIKÓW: W misce łączę ze sobą wszystkie składniki na naleśniki rózgą kuchenną, tak by nie było żadnych grudek. Odstawiam ciasto na 30 minut
Zasmakuj KuchniLubię ciężkie, czekoladowe ciasta i nie ma znaczenia czy są z owocami czy bez. Tutaj udało się je przemycić. Wszystko za sprawą zbyt mocno dojrzałych bananów, których nie chciałam wywalać i malin, które uwielbia Olek. Zwykły chlebek bananowy niezbyt przypadł im do gustu, więc postawiłam na wypiek z dodatkiem kakao i czekolady. Odrobina cukru pudru nieco je osłodziła, bo deser(...)wymiarach ok 11x30cm 2 jajka 3 banany ½ szklanki oleju ¾ szklanki cukru kryształu (najlepiej drobnego) 2 łyżki kakao ok 1¼ szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 100g czekolady deserowej z orzechami laskowymi niepełna szklanka malin cukier puder do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: Dojrzałe banany obieramy ze skórki i miksujemy
Kuchnia w czekoladzienależy umieścić w misce i podusić za pomocą widelca. (Puree bananowe nie musi być idealnie gładkie.) Do bananów dodać pestki, jajko, mąkę, maślankę oraz cynamon. Całość dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć na średnim ogniu do momentu, aż spód lekko się przyrumieni(...)Placki odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać solo lub z ulubionymi dodatkami. (Ja posypałam je dodatkową porcją pestek oraz delikatnie polałam olejem z pestek dyni.) (*) N ajlepiej użyć bananów bardzo dojrzałych, dzięki czemu placuszków nie trzeba dosładzać. W przepisie użyłam pestek i leju z pestek dyni
Di gotujedeserów Dr.Oetker , 1 łyżeczka cukru waniliowego, 5 łyżek cukru pudru, 1 galaretka truskawkowa Dr.Oetker , 1 galaretka cytrynowa Dr.Oetker , kilkanaście okrągłych biszkoptów, 1 łyżka soku z cytryny, 1 banan, ok.7-8 truskawek. Przygotowanie: Serek miksujemy z śmietanką. Dodajemy cukier waniliowy i cukier puder. Żelatynę do deserów przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, czyli miksujemy ją z 75 ml zimnej wody(...)pół i dołożyłam dwie połówki. W dwóch ćwiartkach na przeciw siebie układamy plasterki bananów i smarujemy je sokiem z cytryną, dzięki temu nie ściemnieją. Zalewamy tężejącą galaretką cytrynową (galaretka musi być lekko stężała, bo inaczej wyleje się poza określone ćwiartki lub wsiąknie w masę serową). Ciasto chowamy do lodówki. Gdy galaretka stężeje, układamy plasterki truskawek w dwóch pozostałych ćwiartkach
Aga w kuchnidomu tydzień morelowy, było jedno ciasto, a raczej zakalec. Tak mi także zdarzają się takie rzeczy, zwłaszcza gdy eksperymentuję z różnymi mąkami. Będzie drożdżówka, na którą przepisem podzielę się z Wami niebawem, a dziś przepis na pyszne puszyste i zdrowe placuszki z dodatkiem mąki jaglanej i mleka kokosowego. Składniki: 1 banan 2 jaja 5 łyżek mleka kokosowego(...)może być też rzepakowy, lub rozpuszczone masło) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 morele Banana, jaja i mleko kokosowe blendujemy razem, wsypujemy mąki, proszek do pieczenia i wlewamy olej, mieszamy całość dokładnie. Morele myjemy, pozbawiamy pestek, kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta. Smażymy na złoty kolor, ja tradycyjnie smażyłam bez tłuszczu. var widgetParams = "{ 'Id':'41ec0d91-bb81-4b5b-921b
Cynamonowe szczęścieUwaga: jogurt i jajko muszą być w temperaturze pokojowej. Banana obrać, pokroić w plasterki i rozgnieść na miazgę. Dodać do niego jogurt grecki, wbić jajko i wsypać surową kaszę manną. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut. Po upływie czasu zagotować wodę w dużym, szerokim garnku. Ciasto na kluski przemieszać. Musi mieć konsystencję gęstej śmietany i powinno bardzo(...)wszystkie kluski wypłyną na powierzchnię wody to gotować około 5 minut na średnim ogniu. Ciasto podzieliłam na dwie tury, aby za jednym razem nie gotować zbyt dużej ilości klusek. Ugotowane kluski wyraźnie napęcznieją. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjąć z garnka. 😊 Masa na kluski jogurtowe z bananem Gotowanie klusek
UgotowaćDuże, bardzo podzielne ciasto. Wbrew pozorom nie za słodkie. Doskonałe na przyjęcia. I co najważniejsze: bez pieczenia. *foremka 25*34 cm Składniki duża paczka herbatników kakaowych duża paczka herbatników maślanych puszka masy krówkowej 4 banany 2 opakowania zielonej galaretki 3 opakowania budyniu waniliowego litr mleka 2 łyżki cukru 125 g masła 300 ml śmietanki kremówki łyżka cukru(...)herbatniki i przykryć warstwą ciemnych ciastek. Na nich ułożyć banany pokrojone w plasterki i zalać gęstniejącą galaretką, odczekać aż całkowicie stężeje i przykryć herbatnikami kakaowymi. Posmarować resztą kajmaku. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozmieszać w odrobinie wrzątku i wlać do śmietany, zmiksować i wylać na ciasto. Posypać słonecznikiem. Wstawić do lodówki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaWielunia), 125 g cukru, 1 łyżka śmietany 18%, 30 g budyniu bananowego bez cukru, 2 jajka, 2 dojrzałe banany. Masa śmietanowa: 200 ml schłodzonej śmietany kremówki 30%, 200 g serka mascarpone, 1 łyżka cukru pudru. Dodatkowo do dekoracji: plasterki banana, orzechy pekan, wiórki czekoladowe. Wszystkie składniki na spód, włożyć do malaksera i zmiksować na mokry piasek. Najpierw lepiej dodać mniej(...)krótko miksując po każdym. Banany obrać i zblendować na mus. Dodać do sera i dokładnie wymieszać. Masę serową wylać do formy z ciasteczkowym spodem (fot.2) . Masę należy wlać do takiego poziomu, aby do krawędzi tarty zostało około 1 cm wolnego miejsca. Piec w temperaturze 150° C przez ok. 1 godzinę. Po tym czasie ciasto całkowicie wystudzić, w piekarniku przy
Świat Ciastazorientował się, że nie jest to tradycyjny wypiek na mące. Fasola jest zupełnie niewyczuwalna a ciasto mogą jeść osoby na diecie bezglutenowej i dbające o linię :) Bez wyrzutów sumienia można sięgnąć po kolejny kawałek ;) 480 g ugotowanej czerwonej fasoli Cenos 2 duże banany 4 łyżki oleju rzepakowego 4 jajka 3 łyżki kakao 4 łyżki ksylitolu lub cukru brązowego
Smakołyki AsiUmyte i odciśnięte liście szpinaku miksujemy z cukrem, jajkiem, olejem, mlekiem i bananem. Do masy dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Łączymy do połączenia składników. W formie na muffinki układamy papilotki i napełniamy je do połowy. Dajemy po pół łyżeczki nutelli i ponownie przykrywamy ciastem szpinakowym. Muffinki pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku
Kuchnia w czekoladzie