ciasto z bananami - 6417 przepisów (strona:222/428)

Dżibuti - Placuszki bananowe 156

łyżki wody - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej - olej - cukier puder, wiórki kokosowe (do podania) Przygotowanie: 1) Na patelni rozgrzewamy olej. 2) Banany dokładnie rozgniatamy widelcem. 3) Dodajemy mąkę, wodę i gałkę muszkatołową. Dokładnie mieszamy, aż uzyskamy jednolitą masę.  4) Ciasto przekładamy na patelnię - 1 łyżka to 1 placuszek. Ciasta nie trzeba specjalnie na patelni formować czy rozprowadzać - samo nabierze odpowiedniego

Roślinożerni urlopowicze
Bezcukrowe muffiny bananowo-kakaowe 127

sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia, 3 łyżeczki kakao 100%, 100ml oleju, 100ml mleka. Jak przygotować bezcukrowe muffiny bananowo-kakaowe? Banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy do nich rozbełtane jajko oraz pozostałe składniki. Wszystko mieszamy widelcem do połączenia składników. Napełniamy ciastem foremki na muffinki do połowy (ja użyłam silikonowych foremek). Pieczemy w rozgrzanym na 190 stopni piekarniku przez około 20 minut

Natka Pietruszki
Niebieskie placki z borówkami FIT 124

łyżeczki proszku do pieczenia – garstka borówek Dodatkowo: masło orzechowe, roztopiona gorzka czekolada, truskawki i borówki W misce rozgniatamy banana za pomocą widelca. Dodajemy mąkę, mleko, jajko, odżywkę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. NA koniec do ciasta dodajemy pokrojone w połówki borówki. Na rozgrzanej patelni, bez dodatku tłuszczu smażymy placki z obu stron stosując zasadę 1 łyżka = 1 placek

Be Fit Be Strong
Pachnące ciasteczka 112

mąki pełnoziarnistej 100 g mąki pszennej 75 g kaszy manny 1/4 łyżeczki przypraw korzennych 75 g masła pokrojonego w kostkę banan rozdrobiony widelcem 2 łyżki miodu 1 jajko 1. Wszystkie składniki oprócz jajka wrzucamy do miski i zagniatamy ciasto (ja zrobiłam to za pomocą miksera). 2. Wkładamy do lodówki na 10-20 minut. Zimne ciasto wykładamy na blachę urywamy kawałek

Na moim talerzu
Potrójnie kawowe ciasteczka przekładane kremem i orzechami 293

sojowe) 100 g cukru pudru 1 banan czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej szczypta soli Przygotowanie ciastek: Na gładką masę zblenduj olej, banana i mleko. Do dużej mośki przesiej mąkę, kawę, sól i cukier puder. Dodaj masę bananową. Zagnieć gładkie ciasto, owiń w folię spożywcza i schłódź w lodówce przez 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość 3-4 mm, powykrawaj ciasteczka

greenscarf
BROWNIE Z BURAKA 94

Składniki: -burak surowy 300 g - kakao 30 g - jaja 2 szt. - banan – 3 szt. - mąka żytnia razowa – 1 szklanka (120 g) - miód 100 g - soda oczyszczona

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Torcik bananowo-kokosowy 152

koloru można dodać żółty barwnik spożywczy. (bez dodatku torcik będzie miał kolor biały) Gotową masę przelewamy na spód z bananami i odstawiamy do lodówki na noc. wierzch: Następnego dnia ubijamy śmietankę z cukrem i dekorujemy nią wierzch ciasta. Całość posypujemy uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi

Bon appetit mon amie
Bananowe ciasteczka z kleiku ryżowego z rodzynkami (bez cukru, jajek i mąki) 171

/margaryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 50g rodzynek Masło/margarynę utrzeć do puszystości i połączyć z uprzednio zblendowanym bananem. Do powstałej masy dodać kleik oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać - najlepiej za pomocą dłoni. Z ciasta uformować kulki o wielkości średniego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując niewielkie odstępy) na blasze wysłanej papierem

Di gotuje
Bananowy deser z masą krówkową o smaku advocata Helio 180

też dużą łyżkę masy krówkowej o smaku advocata Helio , przykryj warstwą herbatników. Na wierzch połóż warstwę serka mascarpone wymieszanego z bananami. Udekoruj dowolnie, smacznego Do przepisu wykorzystałam masę krówkową o smaku advocata HELIO z serii Helio masy do ciast Słowem producenta: Z pomocą masy krówkowej HELIO o smaku advocata w parę chwil wyczarujesz pyszne desery, torty, ciasta i ciasteczka. Niepowtarzalny

Zasmakuj Kuchni
PUDDING Z NASION CHIA, KIWI I BANANA 163

Lekki, zdrowy, wegański pudding połączony ze smoothie z kiwi, banana i szpinaku z dodatkiem owoców marakui, granatu i orzechów pekan, który może stanowić pożywne śniadanie, smaczny

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Wegański sernik czekoladowy ze śliwkami 228

dłużej tym lepiej). W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. W dużej misce zblenduj na idealnie gładka masę fasolę, cukier, olej, banany i mleko. Dodaj mąkę kukurydzianą i roztopioną czekoladę, zblenduj ponownie. Namoczone śliwki odsącz i 2/3 dodaj do ciasta, wymieszaj. Przygotowanie spodu: pokruszone ciasta zblenduj na „piasek” z dodatkiem oleju, wysyp na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia. Rozłóż

greenscarf
Potreningowe muffiny jaglane 156

widelcem. Orzechy, siemię lniane i nasiona słonecznika wymieszać z cynamonem. Do miski wrzucić przestudzoną kaszę jaglaną, dodać mleko, marchewkę, jabłka, banany, miód oraz płatki. Wymieszać, najlepiej ręką, aby wszystkie składniki się połączyły. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jaglane ciasto przełożyć do foremek na muffiny. Posypać mieszanką z nasion. Piec ok 30 minut. Ostudzić i dzielić się z najbliższymi. Smacznego

Trufelkowo
Placuszki bananowe 974

mnie, wylewanych chochelką) placuszków. Placuszki mają delikatny posmak bananów. Do placuszków najlepiej użyć dojrzałych, mających już brązowawą skórkę, bananów.  Placuszki idealnie nadają się na obiad i na śniadanie. Do przygotowania placuszków nie jest konieczne użycie miksera. Ciasto można wymieszać trzepaczką kuchenną. 1 szklanka = 250 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml.  Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Owsiane pancake, bezglutenowe, z bananem 141

roślinne) Płatki owsiane zalać wodą lub mlekiem do wysokości płatków. Ostawić do napęcznienia (ok 10 min). Dodać jajko lub zamiennik , banana, proszek do pieczenia i cynamon (ilość wg uznania). Masę zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Wylewać porcję ciasta na dobrze rozgrzaną patelnię (jeśli jest konieczność to wysmarować tłuszczem). Smażyć na średnim ogniu aż pojawią się bąbelki, przewrócić na drugą

CookYourself
Pełnoziarniste ciasto z otrębami owsianymi 169

Uwielbiam zdrowe ciasta, które nie mają pustych kalorii, a na dodatek dają nam dobre korzyści. Upiekłam mega zdrowe ciasto z dodatkiem otrąb owsianych. Składniki: 2 jajka 4 łyżki cukru brązowego  6 łyżek oleju rzepakowego 1 średni banan 150g (1 paczka) otrębów owsianych 2 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat śmietankowy 1/2 szklanki wody Sposób przygotowania

Truskawkowa Fiesta